duminică, iulie 03, 2011

Raw.zeitze & zeitz :), ziua a cincea – intentia zilnica

Ola!

Ce mai faci? Cum ii viata de zeita? Dar aia de zeitz? (Ei, hai, zeu :)

Astazi relatez dintr-un, autocreat, mic luminis intre buruieni. Suntem la Valea Lunga, la casa de vacanta a lui fiu-miu, Matei. E o casa nelocuita – adica de vacanta - pe care n-am mai vizitat-o de 2 ani, si care se gaseste in plina salbaticie. Am ajus aici asta noapte pe la 24.00 si Ganda (masinuta mea WV Golf, cea mai smechera masinuta din lume) ne-a cocotat pe drumul sinuos, abrupt si abordabil numa’ si numa’ de o masina 4x4 echipata temeinic. Numa’ ca eu o iubesc pe Ganda din toata inima si, prin urmare, Ganda ma iubeste si ea pe mine. Asadar, ne-a cocotat in varf de deal :-). Cinci zanatici si-un iepure: Una, Matei, Raul (prietenu’ lui Matei), Mimi Gheorghita (prietena Unei), Patrick (prietenul lui Mimi) si Foca (iepurasul cu Breton, prietenul tuturor).
acesta este Foca, iepurasul cu breton al lui Matei
s-a simtit foarte bine cazat pe aragaz :-)

Odata cocotati, am deschis micuta poarta de lemn, scartaitoare cu hei-rup! caci buruienile – inalte cat un stat de om si dese cat in jungla amazoniana (presupun), pazeau poarta mai strasnic ca un gardian. Auchi! Auchi! Auchi! Urzici in dreapta, urzici in stanga, udatura, noroi, crengi care-ti vizeaza ochii si noi cu bratele pline de bagaje (caci deh, unde sa pleci, sectant fiind, fara blender, spirulina, ananas, cirese si guarana?). Am montat sigurantele la panoul electric si, in felul acesta am putut renunta la lanterna pe care o tinea Matei in dinti :). Dupa ce, in sir indian, ne-am creat drum cu coatele pana la vecinul Costica, mi-am montat cu grabire laptopul ca sa-ti scriu: nexam semnal! Asadar, sa ma ierti, te rog, de intarzierea cu care-ti parvin instructiunile de folosire pentru ziua a cincea. Si sa sti ca abia astept sa-ti scriu ceva e-mail-uri.
eheeee, acici muncisem deja 
vreo 80 de drumuri ca sa facem potecuta
fix langa scari s-a cazat o crescatorie de urzici
care-au vindecat si ultima urma de reumatism pe care-o mai aveam 
de vreo 20 de ori...

Hiiiuuu, ce bun! La semnalul anterior, a fost ora 14.00. M-a anuntat Mimi care si-a pus iPhone-ul sa sune la ore fixe, de la 6.00 am, pana la 23.00. Prin urmare am facut pauza, mi-am umplut o cana (aici nu avem pahare :-)) cu apa, am inchis ochii si, la fiecare inghitutura lenta m-am vizualizat pe mine zeita, bronzata, imbracata intr-o rochie alba, cu parul greu si negru atarnand lenes da’ infoiat pana la jumatatea spatelui. Am vizualizat, totodata cum apa pe care-o beau difuzeaza in toate celulele si le imbaiaza si cum astea mici, celulele, se zbenguie de nebune in apa ca-ntr-o piscina. Am vazut cum celulele ii predau apei toxine si grasimi accumulate si cum ii ureza calatorie placuta si rapida catre conducta de evacuare. Am vazut cum voi, toate (pardon, noi toti), in exact acelasi moment aveti paharul / cana / sticla de apa la gura, am primit iubirea voastra si v-am trimis-o pe a mea.
iata si cana mea ritualica de apa
si, yeap! baietii au adunat coacaze bune-bune si rosii-rosii 
pe care le-am baut. pardon, mancat.

Acum mi-am scuturat cele 1200 de furnici care mi s-au cocotat pe picioare si m-am intors la scris caci planuiesc sa postez imediat ce ma cocot pe deal sa prind o unda de semnal.
iacata si postul nostru de lucru :-)
si jumatatea cea concentrata a lui Mimi

Tu ce faci? Cum ti-ai petrecut duminica?

Hai sa-ti zic ce tema frumoasa avem pentru maine, a cincea ta zi de raw.zeita / raw.zeu:
Luni, 4 Iulie, temele tale sunt:
- plimbarea zilnica, inaintea careia iti rostesti (in gand sau cu voce mare), INTENTIA si, in timpul careia n-ai nici o intentie in afara celei de a OBSERVA ceea ce este;
- apa de la trezire si pe cea din ora fixa in ora fixa, apa imbucurata de vizualizarea zeitei care esti si descantata cu iubire catre apa, catre tine si catre noi.
- imblanzirea mancatului compulsiv, prin atitudine de printesa si compurtament de degustator (multumim Carla pentru o asa frumoasa descriere a revelatiilor pe care mancatul constient obisnuieste sa le produca :-) - Carla a postat un comment genial de adevarat si graitor la raw.zeita, ziua a patra.
+ de maine, Luni 4 Iulie se adauga
- o mica afirmatie / intentie (inspirata de la marea patroana a afirmatiilor / atractiei, doamna Esther Hicks si prietenul sau Abraham), de rostit imediat ce-ti incepi ziua (dupa ce-ti bei primul pahar cu apa cu intentie):

Decid constient si voluntar ca astazi, nimic nu e mai important decat sa ma simt bine. Astazi, nimic, dar absolut nimic nu este mai pretios decat starea mea de bine. Poate sa mi se intample orice eveniment – fie el si tragic, pot sa intalnesc cei mai nesuferiti oameni, imi voi aminti ca Eu am decis ca astazi am sa ma simt bine si ca asta este tot ceea ce conteaza cel mai mult si mai mult pentru mine in fiecare moment al lui astazi. Eu am decis, constient si voluntar, ca astazi, tot ce conteaza pentru mine este sa ma simt bine si tot eu decid sa-mi amintesc asta pe intreg parcursul zilei

Desigur, poti refolmula aceasta afirmatie (si / sau declaratie de intentie) in orice fel este potrivit cu gandirea si exprimarea ta. Ideea centrala este ca, intr-adevar, poti sa decizi inca de dimineata, cum si despre ce are sa-ti fie ziua si sa-ti reamintesti ce ai decis pe intreg parcursul zilei.

Acum, toate lucrurile astea pe care ti le scriu eu, nu-s rocket science. Pe multe dintre ele, probabil le sti deja. Cele mai multe par, suna simplu te tot. Tot ce spun eu aici, de fapt, este sa LE FACI! Si atunci nu mai este asa simplu. Caci, disciplina si constienta nu sunt deloc simple. Mai ales pentru tine si pentru mine :). Iti promit insa ca, PRACTICAND disciplina si constienta (si exact asta facem acum) in urmatoarele 3 luni, viata ta se va transforma in asa masura, incat oricine te intalneste iti va cere reteta te de fericire. Sa faci, atunci, tot ce-ti sta in putere s-o imparti cu Oricine.

Love!
Una:-)

P.S. Stiu bine ca disciplina si constienta zilnice nu sunt, deloc, lucru usor. Stiu, la fel de bine, ca nu exista nici o alta modalitate de-a deprinde fricirea, de a-ti face din fericire o deprindere. Just DO IT!

hai sa-ti mai arat niste poze, sa te razi de noi:

Mimi a stors laptele de migdale
am uitat acasa punga de lapte...
din "pulpa" de migdale 
a facut chifteliute inecate in turmeric :-)

oala care firbe la foc "mocnit" (literalmente) cartofi in coaja

Matei culege mere verzi

Patrick culege visine

Matei, autorul acestei 
tabere de supravietuire in salbaticie, 
manca visine adunate in tricou

Coacaze le liber, discret, pe langa gard

coacaze pe laptop, pozate rapid de Mimi 
caci Una isi ascutea deja dintii sa la mance :-)

sigur ca in aceste conditii
superfoods-urile au ramas stationare, nefolosite,
pe radioul cel vechi al bunicilor 
(da, da, inca functioneaza!) 
:P

17 comentarii:

  1. Bună seara tuturor,

    Era şi cazul să mă duc, liniştită, la culcare, după atâtea refresh-uri date paginii... Ca şi cum n-aş mai putea dormi fără să ştiu ce am de făcut mâine! :D

    "Stiu bine ca disciplina si constienta zilnice nu sunt, deloc, lucru usor"... Mă bucur tare că ceea ce mie mi se întâmplă nu e ieşit din tipar. Mi-e foarte greu ca, după o viaţă de huzur şi lene, după o relaxare totală şi permanentă a spiritului şi trupului deopotrivă, să reuşesc dintr-o dată să fac lucruri ce reclamă şi atenţie permanentă, şi disciplină, şi voinţă...

    Apa la ore fixe... uit des să mă uit la ceas, prinsă în vârtejul treburilor cotidiene. Şi-mi amintesc brusc, având tendinţa de a fugi la pahar şi de a recupera, în grabă... Mi-e greu să-mi înfrânez acestă tendinţă militărească de a face repede ceva, pentru că aşa trebuie. Îmi tot spun că nu e nicio întrecere, niciun control de la C.T.C., niciun capăt de lume că am uitat... Şi că acum, că mi-am amintit, nu e deloc târziu să fac în tihnă acest lucru, fără să mă tragă nimeni de urechi sau să-mi dea o bulină neagră, o sancţiune sau o penalizare la salar. :)

    Aşa că, doamenlor, îmi pare rău că nu mă concentrez întotdeauna la ore fixe, ca să contribui la "grosul" undei de energie... până mă autodisciplinez, însă, primiţi de la mine steluţe de gânduri bune la ore când poate aveţi nevoie la fel de mult. Ora mea fixă este, în general, pe la şi 30! :)

    Noapte bună şi o dimineaţă splendidă vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Carla!

    :-))))
    Tare frumos si adevarat ne-ai scris, draga mea!

    Poti decide sa faci tot programul in ritmul tau - daca ritmul pe care-l propun eu este prea rapid – si este, intr-adevar rapid! Iti cere sa faci lucruri noi si disciplinate in fiecare zi si este – poate – prea mult. Si mie imi vine greu sa-l respect cu fiecare plimbare, fiecare gura de apa, fiecare masticatie si fiecare gand negative. Foarte greu!

    Dar in fiecare zi imi aduc aminte mai des, sunt putin mai constienta si putin mai "obisnuita" sa respect ritmuri in viata mea. Si sa-mi respect propriile-mi decizii.

    Disciplina si constienta nu sunt a walk in the park, desigur (hi, hi, hi de fapt au inceput as a walk in the park :).

    E cineva caruia ii este usor sa devina constient si disciplinat? Cineva?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff, bine ca stiu ce urmeaza maine si asa cum spune si Carla, ma pot duce la culcare linistita...
    Minunate pozele, multumiri Una pentru excursia in casuta fermecata!!!! :)
    Am gasit solutie ca sa pot sa fiu in continuare cu voi chiar daca marti plec si 12 zile n-o sa mai am internet:((: am pus pe sotul meu sa citeasca fiecare postare si sa-mi spuna la telefon ce urmeaza.
    Cred ca este cel mai frumos si plin de bucurie program ever!!!!
    Noapte buna tuturor!
    Love&peace&joy!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Una, tocmai că VREAU să fac toate lcururile la unison cu voi celelalte, dar vreau să o fac deschis, corect faţă de mine însămi, fără mici trucuri şi fente cu care, la sfârşit de zi, să mai bifez o falsă reuşită în ziua X de raw-slim... Căci, ah! stupoare! la final cine va plânge - din nou - cocoţată pe cântar, mirându-se că numai ei "nu i-a reuşit"?! :D

    E frumos ce se întâmplă, uitasem să spun - dar ai făcut-o tu, că aceste mici rateuri se auto-educă de la sine parcă, pe zi ce trece! Azi, deja, am fost mult mai conştientă de "ora apei" decât în prima zi. Abia aştept să-mi intre cu totul în obişnuinţă, aveam maaaaaare nevoie de apă în viaţa mea... de curgere...şi de împăcare... că de momente cu mine însămi nu duc lipsă deloc. :)

    Aţi avut un weekend frumos, pozele sunt de poveste... o poveste numai bună de spus celor care au uitat să se mai bucure de farmecul simplu al unei ieşiri departe de civilizaţie.

    Cătălina, ţie un concediu minunat îţi doresc.. şi multă linişte, multă apă, multă intenţie! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Lumea asta incepe sa devina un loc tot mai bun... pentru ca am inceput sa ma schimb pe mine, si incep sa am profund dorinta de a darui, neconditionat, din toata inima... chestia asta cu paharul de apa si cu intentia poate schimba Lumea!!!

    Plecaciuni Unei

    Iti multumesc, Carla pentru urari, asa sa fie! Felicitari Marius zeul, pentru curaj!- ideea lui cu scrisul e chiar buna.

    Pastram legatura interioara:)
    Cu drag,
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  6. MATERIALUL AUDIO -BINELE ESTE AICI SI ACUM!-
    La final am ales o varianta linistitoare a piesei:)Eu ador melodia (allegro si adagio)!DE LA MINUTUL 7 si secunda 10 - e divina:)
    Se potriveste perfect cu STAREA DE BINE:)
    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/binele-este-aici-si-acum

    CINE ARE URECHI DE AUZIT,SA AUDA!

    ps: am trimis si pe mail pt diseminare

    RăspundețiȘtergere
  7. Astazi m-am gandit la voi...v-am transmis ganduri bune ,iubire si liniste.Avetzi cateva poze din micul coltz de rai , care mi-a bucurat sufletul http://naturawls.blogspot.com/2011/07/ma-caut-si-vreau-sa-ma-gasesc-regasesc.html
    Aici v-am vazut pe voi toate +unu :) imbracatzi in alb...in lumina soarelui, e minunat ...

    RăspundețiȘtergere
  8. sa ma simt vinovata pentru ca au am avut cu totul alte senzatii decat cele descrise de Carla in momentul degustarii unei ciocolate amarui delicioase? A fost atat de minunat cand topeam in gura fiecare patratel, unul cate unul, pana la ultimul incat am crezut ca... nu stiu ce. Si cand colo, acum imi dau seama ca poate mai sanatos ar fi fost ca degustatul sa ma sature mai repede si sa nu o termin chiar pe toata...

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara frumoaselor, cochetelor, hotaratelor, pozitivistelor.....ce mai.. ZEITE in toata regula :)). Vreau sa va spus ca am avut o zi superba...si atat :). Vreau sa va doresc in continuare o seara si o saptamana minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand vad atatea cuvinte mari si atatea ganduri altruiste la un loc, nu pot sa nu ridic cu neincredere dintr-o spranceana.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, Catalina!
    Ce simpatic! Mamaaaaaaa, ce sot tare!!! Intrebarea e... cum se face ca nu plecati in concediu impreuna?
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Catalina, sa ai timp minunat in vacanta! Vine la fix, iti va fi excelent timpul pentru tine si deprinderea noilor obisnuinte.
    Iti trimit acum e-mail cu numarul meu de mobil, pentru cazuri de extrema urgenta.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Hei, Alina!
    Meseriasa postare! Chapeau!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Hei, Adriana!
    Sa nu te simti vinovata, ca nu's ce-ti fac! E foarte bine! Keep doing it! In fiecare zi!
    Draga mea, nu te poti lasa de pofte dar poti face lucruri destepte (si mancatul princiaro-degustator este unul dintre ele) pana se lasa poftele de tine. Got it?
    Important este sa-ti alegi un singur aliment in fiecare zi, sa-l alegi cu constienta si sa-l mananci cu lentoarea si masticatia inscrise in prospect. Bine?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Hei, flowerbomb!
    Multamim! Ascult diseara!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Plus Unu! :P
    Hmmm, ti-ai luat in serios rolul de masculinitate care sustine feminitatea. Sarcina cu adevarat GREA in cazul de fata :-)))))))))). Si o indeplinesti foarte bine!
    Sa ai Una bucata zi muinunata si maine. Si povesteste-ne-o fara atat.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei, Anonim!
    Salut spranceana-ti ridicata si ma declar incantata de altuismul tau vadit in efortul de a citi puhoiul de siroposenii, chestie care pentru un "extern programului" trebuie ca e telenovela curata. Yet, ai citit. Moreover, ai si comentat. Cool of you!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails