luni, iulie 04, 2011

Raw.zeite & zeu - ziua a sasea - Pranzul!

Boa noite!

Temele de maine, Marti, 5 Iulie sunt:
- trezire cu 35 minute mai devreme decat de obicei
- un pahar mare de apa cu inghitituri mici si cu intentie
- declararea intentiei zilei
- plimbare 30 minute (observator relaxat)
- pe tot parcursul zilei bem apa la toate orele fixe, cu intentie
- NOU! pranzul musai la 13.30
- mancam ca o printesa / print si ca un mare degustator un aliment interzis

Ce include pranzul este 100% optional (poate chiar sa includa alimentul interzis). Ora, insa, este batuta in cuie, in fiecare zi, pentru urmatoarele 2 saptamani si o zi. Bine?


Acum: zilnic primesc noi e-mailuri de la voi: imi spuneti ca vreti sa va alaturati programului... DO IT! Tine numai si numai de tine sa FACI lucrurile pe care le facem noi, raw.zeitzele & raw.zeii. E foarte important si, totodata foarte frumos si foarte-foarte-foarte eficient sa iti respecti programul zilnic ad litteram. Foarte curand, te va respecta si el pe tine.

Do it! E fix pentru tine care te-ai obisnuit sa-ti spui: "de maine, de luni... :-)" si:

-         daca ti se pare, cumva, ca ai scrantit programul
-         data ti se pare ca celelalte doamne ti-au luat-o, cumva, inainte
-         daca ti se pare ca ai trisat si / sau ca te / ne minti
-         daca ti se pare ca ai ratat trenul si ca acum tot nu mai poti sa uric in el caci merge prea repede
-         daca ti se pare ca n-ai sa slabesti niciodata facand chestii mititele fara legatura cu slabeala
-         daca ti se pare ca programul nu e pentru tine
TE INSELI!
 
Poti intra / re-intra oricand in program. Oricand! Poti reintra in program, daca vrei, in ritmul tau. Poti decide sa faci tot programul in ritmul tau (daca ritmul pe care-l propun eu este prea rapid – si este, intr-adevar rapid! Iti cere sa faci lucruri noi si disciplinate in fiecare zi si este – poate – prea mult. Si mie imi vine greu sa-l respect cu fiecare plimbare, fiecare gura de apa, fiecare masticatie si fiecare gand negative. Foarte greu!). Ritmul tau poate sa insemne ca adaugi numai plimbarea pret de trei zile, adaugi apoi si apa si, in urmatoarele trei zile ai numai plimbare si apa, adaugi apoi mancatul de print / printesa in urmatoarele trei zile ai plimbarea, apa si mancatul regal si tot asa. Bine?

Love!
Una :-)
P.S. Imi pare tare rau ca raspund la e-mail-uri cu atata greutate. E ok, insa, in aceasta parte a programului te descurci de minune fara povetele mele (doar cu gandul meu bun si cu gandul bun al celorlalte zeite si al zeului :); muncesc mult-mult-mult acum ca sa-mi eliberez programul pentru saptamanile viitoare cand vom debuta in raw food ca mare gashca organizata. Atunci veti avea e-mail-uri frecvente din parte-mi. Haida! Poti s-o faci! De fapt, o faci chiar acum, citind randurile astea! :-)
Sa ai o zi minunata maine!
Aaa, si continua sa pui commenturi cu cum iti merge si cu unde te impiedici, sunt sigur-sigurisim doamne care trec prin aceleasi experiente si au sa te indrume cand ai nevoie. 
Love!
Una :-)

28 de comentarii:

  1. de prin aprilie 2010 am pranzul intre 13:00 si 14:00, am zambit cand am vazut ca adaugi ceva la care eram ceas (aproape de obsesie, insa nimic suparator, poate cumva... nebunesc). Imi propusesem nu demult sa mananc cand mi-e foame, dat fiind ca uneori mi-e mai devreme, alteori inca nu-mi e pe la unu, dar am facut ce-am facut ca tot in jurul lui unu ma invart. Deci de maine, cu mare drag pe 13:30 :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Adriana!
    :-)
    Mancatu' cand ne e foame... e pentru campioni! Asa se intampla cel mai bine numa' ca dupa ceva vreme de raw. Pana atunci disciplina & constienta all the way!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a cucerit atat de tare programul acesta de infrumusetare si exterioara si interioara incat nu am reezistat sa nu il laud si pe blogul meu, publicand cateva fragramente ca invitatire.
    Multumesc Una, este extraordinara aceasta initiativa pro sau praw-zeiasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si daca tot ai zis sa ne spunem pasul direct aici, problema mea sunt plimbarile de dimineata. Sunt noua intr-o zona unde fiecare se cunoaste cu fiecare si parca toti ochii sunt pe mine,plus ca aud tot felul de comentarii..imi piere cheful de plimbare. Se mai confrunta cineva cu asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Anima!
    Excelent material se observat pentru tine cu plimbarile, dara! Observa comentariile lor, observa reactiile tale. Stie cineva alt exercitiu mai bun pentru deprinderea detasarii specifice zeitelor.
    Observa ce zic ei, observa cum reactionezi tu, observa cum te simti. Astfel, inveti ca Demostene cu pietre in gura.
    Daca privesti lucrurile din perspectiva: "hei, e doar un exercitiu", ar trebui sa-ti fie aproape placut. Ce zici?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Servus Anima....eu stau in cartierul meu de 6 ani si iti spun cu mana pe inima ca pana saptamana trecuta nu am stiut ce ii in spatele blocurilor, ca am un ditamai parc si Kmmm de verdeata :)). Recomandarea mea este sa-i saluti pe oamenii aceia si sa le zambesti frumos....nu-i garantat ca o sa-ti raspunda dar cu siguranta o sa la fii simpatica :). eu deja is pretin cu doamnele ce-si plimba patrupedele prin zona :))

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Super idei, multumesc Una si Marius pentru schimbarea de perspectiva!
    Cred ca am multe de descoperit si acum chiar abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si sa vedeti sincronicitate: cand sa postez comentariul de mai sus in care ziceam ca abia astept sa imi "descopar lumea" observand-o detasat, la verificare cuvant mi-a aparut asta: GOGOON. Cu alte cuvinte go! go on Anima :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Gata de maine ma trezesc mai devreme, m-am hotarat, ceva trebuie sa schimb, asa nu se mai poate :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Una, m-am apucat si eu in același timp cu voi de acest MINUNAT program raw slim dar din păcate nu am avut timp sa-mi anunț intenția pt ca eu sunt mai mult "cu capul in nori decât cu picioarele pe pământ", adică sunt stw si nu am avut timp sa scriu nici măcar un rând. Nici eu nu am timp sa fac plimbarea de 30 de min dimineața dar cum ajung acasă îmi iau catelul si mă plimb in liniște încercând sa ascult si sa observ si cred ca important este sa facem plimbarea si sa reusim sa ne relaxam cât mai mult( sper sa nu grecesc). Va pup pe toate/ toți si sper sa mă acceptati in basca voastra si promit sa scriu de câte ori am sa fiu liberă. Gabi

    RăspundețiȘtergere
  11. Anima, eu locuiesc intr-o zona in care plimbarile nu sunt tocmai binevenite. Din pacate.

    Pana acum, eu sunt in urma la toate. Nu ma pot trezi dimineata mai devreme, pentru ca dorm din 2 in 2 noaptea, din cauza bebelusului. Micul dejun ajung sa-l iau la ora 12, pana atunci ma ocup de spalat, imbracat copiii, micul lor dejun (norocul meu ca bebe suge, am numai 2 la pregatit mancare), apoi strans masa, etc.

    La bautul apei... gandurile mele se indreapta cu fast forward catre imagini de zeita si apoi se intorc, invariabil, la ganduri legate de ce anume pregatesc la pranz, cina, de ce urla fetele, oare cum s fac sa fie mai liniste in casa, unde oi fi pus x lucru, reusim oare sa iesim in parc in seara asta, etc.

    Deci sunt pe langa total. SI cica trebuie sa scap de cele 20 si ceva de kilograme...

    Sa aveti o noapte cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bautul apei kinda checked :), vizualizare checked, plimbare seara macar 18000 pasi, (in felul asta ma si destind), intentia printata si citita de macar 3 ori pe zi checked, mancatul ca o printesa checked, aici e baiul, am redus cantitatea de mancare f mult si nu stiu daca ar trebui sa imi fac griji, adica e normal sa te saturi extrem de rapid?
    sa ii multumesc cuiva acolo sus ca exista cineva ca tine care ne da speranta, putere si vointa sa nu abandonam checked.
    still raw, still loving everything about it,
    huge hug
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Una,
    nu plec in concediu impreuna cu familia pentru ca nu e chiar un concediu- am primit invitatie intr-o tabara de pictura si asta o sa fac din zori si pana noaptea... o sa caut inspiratia in aerul curat si printre crengile intortocheate ale copacilor. Sper sa ma intorc cu tolba plina de bucurii estetice:):)
    Sotul meu a acceptat cam ingrozit rugamintea mea, dar sper sa supravietuiasca:) (oricum zilele trecute cand m-a sunat de la servici si l-am intrebat ce ar dori sa-i fac de mancare mi-a raspuns- o salata- de era sa scap telefonul din mana:)) asa ca eu cred ca e pe drumul cel bun:). Hm, sper sa nu-si ia rolul prea in serios si sa citeasca toate commenturile:D

    Iti multumesc pentru numarul de telefon, ma simt mai in siguranta asa- si sincer nu cred ca o sa ma pot abtine macar un mesaj mititel sa-ti trimit...
    L-am impins pe fratele meu care locuieste in Bucuresti spre casa raw'z, sa manance macar din cand in cand sanatos si sper ca incet, incet sa-l corupi si pe el cu toate bunatatile pe care eu le vad doar in poze:P

    Va imbratisez cu drag, sa aveti o saptamana luminoasa si minunata,
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna,

    La mine totul a inceput prost. Pentru ca nu am cand sa ma plimb de dimineata( plec la serviciu la 5.30-5.45 am )am cam ratat startul.Reusesc sa fac o "plimbare" de 10' de cand cobor din expres si pana la serviciu. Nu stiu daca asta se pune, dar ma straduiesc ca in cele 10' sa observ totul pe unde trec. De baut apa beau oricum, la mine este ca un reflex. De cand ma trezesc si pana la ora de culcare, beau multa multa apa, poate nu din ora in ora, dar din jumatate in jumatate de ora tot o fac.Cu mancatul este iar o mare problema. Pentru ca sunt foarte pofticioasa, eu aproape la orice masa mananc cate ceva interzis; nu stiu daca este bine ce fac ( legat de mancatul compulsiv )dar ceea ce nu ar trebui sa fie in meniul meu, il savurez si il mestec dar tot nu reusesc sa am pentru acel aliment aceea repulsie de care vorbea cineva intr-un comentariu.

    Multumesc pentru ajutor si pentru tot ceea ce faceti.

    Gina

    RăspundețiȘtergere
  16. Si mie imi e greu sa ma tin fix de program,in legatura cu plimbatul dimineata din cauza copiilor cam mici dar in general e ok.Abia astept sambata vin sa pap la tine UNA cu sotul si ptr ceva cumparaturi, deh sunt din Galati.Am pofta sa degust de toate eu m-am apucat usor de raw ,il trag usor si pe sot dupa mine care a renuntat la carne ,dar copii sunt dificil de schimbat ptr.ca merg si la gradi. pupici. Raluca.

    RăspundețiȘtergere
  17. MATERIALUL AUDIO -SUNT LIBER SA DECID IN ORICE CLIPA-

    Creatorii stiu ca sunt liberi sa-si aleaga viata pe care si-o doresc.

    *Poti face greseli, iar acest lucru nu este rusinos sau condamnabil.


    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/sunt-liber-sa-decid-in-orice


    ps:trimis deja pe mail:)
    pentru includerea intr-o FONOTECA a casei RAW.Z:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Pofta buna tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamne dragi, nu as vrea sa spun decat atat: este firesc sa ne fie greu, deoarece intreaga fiinta protesteaza atunci cand incercam sa o 'inregimentam' cu asemenea reguli menite,in ultima instanta,sa o elibereze - zic eu :). Si eu am avut momente grele ieri si ma confrunt cu niste piedici auto-impuse, dar incerc sa trec peste, sa ma iert si sa continui. Toata viata e un exercitiu continuu, in fiecare zi o luam de la capat si deci in fiecare clipa avem libertatea si optiunea de a merge spre mai bine. O greseala (sau mai multe) nu distrug 'proiectul', el se dizolva doar atunci cand renuntam de-a binelea. Acestea fiind spuse, ma duc sa imi beau apa :)!

    RăspundețiȘtergere
  20. La mine programul merge ca uns. Peste plimbarea de dimineata n-am sarit decat intr-o zi, cu bautul apei la ora fixa am reusit sa ma obisnuiesc cat de cat abia azi (in sensul ca imi aduc aminte, de cele mai multe ori, pe la si 5, si 10 ca trebuie sa pun mana pe sticla, asa ca beau si eu cu rugaciunea in gand apa de vreo 10 ori pe zi), iar de cele doua declaratii de intentie/ rugaciuni imi aduc aminte in timpul plimbarii, asa ca le fac din mers. Toate bune si frumoase, mie mi se pare distractiv si relaxant programul, ii vad utilitatea si cred ca voi razbate pana la urma prin hatisul de obiceiuri dezordonate care ma caracterizeaza in prezent. Pana la treaba cu mancatul de printesa. Doar gandul ca trebuie sa-mi savurez lasagna mea vegana cu spanac mestecand fiecare dumicat de 30 de ori si lasand tacamurile jos la fiecare inghititura ma face sa ma sufoc de nervi. Adica cum sa nu infulec eu ca si cum ar fi ultima mea masa si sa inghit nemestecat, ca de obicei?! Caci masa nu mai e de mult o desfatare cu gusturile preferate, ci o incercare disperata de a inghiti cat mai mult posibil si de a acoperi o gaura de neacoperit. Asa ca o parte din mintea mea ma face sa turbez de furie la gandul de a manca incet, asezat, necompulsiv. Mai bine nu mananc nimic. Asta este punctul in care o pare din mine ii declara celeilalte parti razboi si, oricat de pasnic si de dragastos as incerca sa ii explic ca tare as vrea sa lucram impreuna for the greater good, ea nu si nu, da-i inainte doar cu nervi si chef de cearta. Nu ma las cu una cu doua si, din nou, sunt sigura ca pana la urma totul se va rezolva si binele va triumfa :-) Deci, daca treceti prin asa ceva, you're not alone, contati pe mine sa impartasim oricand experiente demne de trecut in drepul definitiei termenului de bipolar :-)

    RăspundețiȘtergere
  21. N-am vrut sa postez ca Anonim, doar ca nu m-am priceput, pare-se, sa imi atasez la post si un nume... Seara frumoasa, Delia

    RăspundețiȘtergere
  22. buna seara pentru toti raw veganisti aspiranti ..aka sectanti :)). Astazi a fost o zi obisnuita, cu plimbare, incantatii :)) si masa la ora fixa. Am aflat si un aspect interesant...din momentul in care servim prima imbucatura de papa pana in momentul in care creierul instaureaza starea de satietate trec fix 20 min...deci inca un motiv solid pentru o masticatie prelungita a mancarii. O veste si mai putin buna....incepand de ieri dupa masa ma chinue o migrena ingrozitoare, s-ar putea sa incep deja detoxifierea??? cam devreme da nu-i exclus. Imi place mult ca creste numarul de postari/comentarii, asta-i bine !!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Era sa-mi scape.... am uitat sa-mi afirm certitudinea/siguranta si chiar convingerea ca astazi ati fost cele mai frumoase/hotarate/cochete......si nu ati lasat pe nimeni si nimic in lumea asta sa va strice buna dispozitie ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. Doar atat pot sa zic : Marius esti cel mai tare zeu printre zeite :)) Te admir pentru ca esti un barbat raw. A girl always smiles wider when receiving a compliment from a guy :D So u made a lot of women smile today.

    RăspundețiȘtergere
  25. Hei, dragii mei! Ma bucur ca sunt si eu parte din aceasta schimbare, care merge cand mai bine, cand mai ... asa... Cu apa e in regula, sunt prietena cu ea. Cu orele fixe - mai mult sau mai putin, dar ma straduiesc. De simtit bine am reusit sa imi propun. Cu plimbarea de dimineata insa este cel mai greu, pentru ca sotul meu se trezeste la 5,00 si nu il pot lasa jumatate de ora cu baby, pentru ca se pregateste de plecare. Dar imi doresc tare, tare mult sa am acea jumatate de ora de explorare dimineata, chiar simt nevoia si simt ca mi-ar face bine. Poate incerc in weekend! Ganduri bune va trimit si spor la disciplina!

    RăspundețiȘtergere
  26. garga----- :)) mersi de aprecieri..da inca nu-s raw, ci doar fac eforturi in directia asta, si doi ...sunt convins ca sunt multi barbati care urmaresc aceasta mica revolutie, atat doar ca nu-i lasa orgoliul sa scrie :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunt convinsa Marius ca raw curat pot fi foarte putini oameni, pentru ca inevitabil viata sociala impune si sacrificii in regim. Nu putem decat sa facem ce ne este mai usor, comod si placut ca sa impacam stilul nou de viata cu job, familie, prieteni si distractii.

    RăspundețiȘtergere
  28. Hei Raluca din Galati, te saluta o alta Raluca din Galati :-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails