vineri, iulie 15, 2011

Raw.zeite & zeu - ziua saptesprezece - eliminari

Jo estet! (in maghiara, fara accente :)

No, acum ca ne-am imprietenit pe indelete, hai sa vorbim si despre treburi serioase.

De maine, sambata 16 iulie, facem urmatorul exercitiu care ne va scapa complet de bagajele cele nedorite.


Am invatat acest exercitiu direct de la sursa, sursa in cazul meu fiind Mimi Gheorghita care-l si demonstreaza in filmuletul de mai jos, impreuna cu toate instructiunile de folosire. Sursa in cazul lui Mimi fiind David Wolfe care i-a trimis instructiuni pentru exercitiile astea; sursa lui David Wolfe a fost Surreina, o americanca specializata in detoxifiere; sursa lui Surreina a fost ancestrala Samprak Shalana care este mult simplificata in cazul de fata si in continuare foarte eficienta.

Pe langa efectele laxative si reglatoare ale tranzitului intestinal, exercitiul are si un efect de profunda detoxifiere si stimulare a activitatii ficatului.


Constipatia from Hrana Vie on Vimeo.

22 de comentarii:

  1. Buna seara , Una-como-ninguna! Imi pace setul de ex impotriva contipatiei! Marturisesc ca am oaresce probleme....Abea astept maine dimineata! Deci paharul de apa de la trezire , se converteste in cele 3 pahare de dupa ex! ...Nu am facut smotie azi, dar am mancat patrunjel verde, am rontait o legatura de patrunjel in 2 reprize! Mi-a placut! O sa-mi fac maine din prafuri, vad eu ...pana imi achizitionez un blender.. In seara asta am "mancat" putin soare la apus pentru prima data...( eu m=am alaturat programului sapt asta)si nu am putut privi decat 3-4 secunde , maxim. apoi mi se inchideau ochii...am incercat de cateva ori desigur, dar nu am reusit sa stau 10 secunde cu ochii zgaiti la soare....de ce? lipsa de practica? sau o alta problema a mea pe care nu o realizez? ...mi se pare foarte putin maxim 4 secunde...apoi nu-i puteam tine deschisi, imi curgeau lacrimi...
    Altfel deja ma simt mai aproape de lumea raw....abea astept sa ma hranesc doar cu soare si seminte....stiu ca estoy en el camino...
    Multumesc din suflet ca existi si ca impartasesti cu noi din experienta si cunostintele tale!
    cu drag, Cata

    RăspundețiȘtergere
  2. Frummooasa Mimi a noastra !!!! m-am tot zgait la exercitii ca nu cumva sa gresesc ;). Un wekend excelent va doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Genial! Nu-mi ies din minte nici Mimi, nici exercitiile si nici coloana sonora! :) Am sa fac maine, cu siguranta! Azi nu am baut sucul verde pentru ca m-am sculat tarziu, insa pentru maine mi-am aranjat un smoothie din patrunjel si capsune. Am incercat sa vad apusul, insa mi-au stat multi copaci in cale, eu fiind undeva intr-o vale :)! Nu-i nimic, de-abia mi-am exersat niste pozitii de yoga direct pe iarba, ceea ce l-a facut pe un domn sa vina sa ma intrebe.... cat e ceasul :)!Am observat ca eu nu beau atat de multa apa pe cat credeam, asa incat ideea de a bea un pahar de apa la intervale regulate mi se pare excelenta! Zilele astea mi-am dat timp sa mananc, sa imi simt mancarea, sa vad daca imi place sau nu.De multe ori, nu am fost asa incantata precum eram cand inghiteam pe nemestecatelea! Per total, e bine. Si mai ales.... ma simt foarte, foarte linistita. Multumesc, Una, esti extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sucul verde a fost senzational!in mod sigur va deveni o obisnuinta.
    Maine voi experimenta ex pentru constipatie - ma rog-, sunt cam sceptica, sper sa functioneze, ar fi extraordinar pentru mine
    Multumesc, Una

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna tuturor.
    As avea si eu o intrebare... eu fac parte dintre cei fericiti, nu am probleme cu tractul intestinal... adica evacuez constant si normal, de minim 3 ori in fiecare dimineata...in decurs de 30-50 min...si beau mult mai multa apa decat 3 pahare, imediat dupa trezire... mai trebuie sa fac si exercitiile astea? Ajuta si la alte lucruri, de exemplu la eliminarea placii de pe colon? Multumesc frumos si mult succes in continuare, eu ma simt excelent alaturi de voi!
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Cata!
    Cateva lucruri:
    1. E foarte bun rontaitul de patrunjel, da' asta nu-i suc... greu de crezut ca mesteci fiecare imbucatura de 30-40 ori cat sa-l lichefiezi... si iti ia o ora sa mananci o legatura... Treaba buna este ca se creaza automatismul cu ceva verde... so e ok! Altfel, pana poti sa storci proaspat ia pudre: sucul este o forma foarte concentrata si 100% absorbabila fara efortul organismului de digestie.
    2. Sun gazing: ti-au iesit doar 4 secunde caci te-ai zgait prea devreme; nu ar trebui sa fie chin, ci placere... so, daca ai dificultati si diseara, stai in fund pe iarba 10-15 minute si incearca din nou, cand soarele s-a mai domolit; daca tot nu merge, mai asteapta 10 minute si incearca din nou.
    Sa ne zici cum ti-a mers.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Marius!
    Mimi sede pe canapea fix in fata mea si, citind commentul tau, parca-i si mai frumoasa...
    Ehhhh, tu crai de la rasarit, seems that you can not help it... having this effect on women... :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Carla!
    3 pahare !!! :-) :-) :-) unu - doi - trei
    :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Sinziana!
    1. Permite-mi sa te atentionez ca sucul verde nu are ora limita de bevare :P. So, ce ti-ai pregatit pentru maine, bea azi. Acum... Pana maine, eheheee, cat timp mai ai sa pregatesti altu'.
    Si-uite-asa incerci 2 retete in loc de 1. Pregatiri pentru cartea de smoothies pe care ai s-o scoti intr-un an.
    Research, girl, research!
    2. Cata un loc bun de zgaiala caci iti va fi util... o luna... Si, cat era ceasul? :P
    3. Esti bine! Se vede si din e-mail-uri! Esti bine!
    Love!
    Una ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Valentina!
    Buni scepticii, caci a lor va fi imparatia cerurilor :P
    E posibil sa nu functioneze din prima zi. Insista ca altfel iti dau tema samprak shalana intreaga si aia sigur functioneaza din prima... da te pun sa bei 10 litri de apa cu sare.
    (by the way, o incerc pe mine maine sa vaz cum ii; mi-e cam fricuta...)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, Mia!
    Daca ai o rutina personala de exercitii dimineata, then don't do it.
    Altfel, in 3 minute simti ca ai facut ceva pentru tine si, exercitiul are intr-adevar si efecte secundare :) (bune!). Iata cateva pe care mni le sufla Mimi:
    1) incorporarea unor exercitii de respiratie right from the start.. adica o mica sedinta Pranayama chiar de dimineata. Beneficii: oxigenare profunda a organismului si mai ales a creierului.
    2) marirea flexibilitatii coloanei - iata un alt beneficiu deloc de ignorat
    3) hidratare chiar de dimineata - dar tu deja faci asta ;)
    4) detoxificarea ficatului (Surreina insista ca acesta ar fi primul efect de fapt si apoi cel de de-constipare) - este minunat sa putem face un detox zilnic al ficatului
    5) curatarea foarte buna a colonului - nu pot garanta insa ca va elimina complet placa intestinala, insa cu siguranta in timp va avea efect si asupra ei, si in mod sigur nu va permite avansarea placii sau formarea unei placi noi!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. hei!! daca suntem la capitolul eliminare .. Am o intrebare seara iau psillyum, are contraindicatii ?cam ce perioada ar trebui sa il iau ?Eu iau cam de 1 luna jumatate...M-a ajutat f mult si nu gasesc nicaieri cam cat timp il pot lua .Normal dimineata eu fac oil pooling cu ulei de susan , dupa ce ma spal si beau apa (peste 1 litru) intr-un interval de 1h merg de 2-3 ori la baie .Azi am schimbat ritualul si am incercat exercitiul n-a mai fost aceeasi chestie .Dar, am sa mai fac stiu ca nu poate avea efect chiar din prima :)
    Pupici si sa aveti weekend frumooos!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Excelente exercitii, coloana mea iti multumeste!
    Le fac diseara, caci am vazut mai tarziu postarea, insa dimineata am facut o ora de aerobic intens, asa ca am fost in ton...Va pup
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  14. Seara buna la toti!
    Multumesc mult, Una! ...din pacate in seara asta la mine a plouat, si nu am putut sa ma zgaiesc...sper maine dimineata sa reusesc! In alta ordine de idei, a functionat curatarea brici!
    inca nu sunt cu toate temele la zi, dar ma straduiesc... si stiu ca o sa reusesc pana la urma!
    Numai bine! cu drag, Cata

    RăspundețiȘtergere
  15. Ceva comentarii dupa exercitii? Eu am avut niste ameteli si senzatie de greata.. banuiesc ca de la coloana...
    ceva pareri?
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna tuturor,si eu am incercat exercitiul azi dimineata si in afara de o usoara ameteala la final a fost foarte bine.Am inceput maratonul insanatosirii un picut mai tarziu si totusi se simt efecte benefice...imi place foarte mult apa la ore fixe si senzatia suava care ti-o da gustul ei racoros;))e ciudat cum beau apa de cand ma stiu si niciodata nu am gustat-o cu adevarat.Multumesc Una pt toate sfaturile bune in care pui atata suflet!
    Cu drag,Ruxandra

    RăspundețiȘtergere
  17. Azi dimineata, dupa ce am facut exercitiile si am baut apa, m-a apucat o durere de cap groaznica, incat am simti nevoia sa ma intind. Dupa o vreme, durerea s-a diminuat, dar in schimb m-a apucat greata, de nu mi-a trebuit sa mananc pana pe la 17,00. Sa fie efectele detoxifierii si ale oxigenarii creierului?

    RăspundețiȘtergere
  18. La mine persista aceasta greata, dupa cea de-a treia zi de cand fac aceste exercitii.. Si ameteala...
    Mimi, ceva pareri?

    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  19. Hei, Anca D!
    Tu, eu cred ca ametelile si greata pot avea un din doua cauze (sau amandoua):
    - ceva anemie? si daca da, atunci multe-multe sucuri verzi (preferabil stoarse) + pudra de alge kelp + spiru + chlorella + iarba de grau si/au orz.
    - ceva inflamatii ale urechii? (de aici posibila ameteala).
    In ambele cazuri, de continuat exercitiile, poti sa le continui, ele nu-ti provoaca nici un rau, doar iti atrag atentia sa investighezi putin ce-i cu tine. Ceea ce e bine...
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc de raspuns, azi primesc analizele, nu cred ca am anemie, dar stiu ca am ceva nisip la vezica biliara, ma gandeam ca stimuleaza si vezica aceste exercitii...O sa continui, nu ma descurajez!
    O zi minunata!
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  21. Hei!
    Am aflat astazi de dimineata o noua, posibila cauza a ametelii.
    Anume: racita-cobza, cu nasul infundat-ochi, am facut exercitiile si-am ametit-avion :P si mi-a fost si cam greata, cum spui si tu Anca.
    E prima data cand mi se intampla asa si concluzionez ca una dintre cauzele posibile ale ametielii este insuficienta oxigenare.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails