marți, iulie 05, 2011

Raw.zeite & zeu - ziua a saptea - odihna!

Tananaaaaaaaammmmmm!
A venit si ziua a saptea. Asta-i ziua in care ne odihnim. Tanaaammm! Maine, Miercuri 6 Iulie nu facem nimic. Nimic din toate actiunile frumosului & dificilului nostru program. Nimic-nimicuta! :-)


Doar suntem un observator vigilent si relaxat al:
- cum ne simtim acum ca nu facem nimic din ce facuram in ultimele 6 zile
- e ziua/viata in vre-un fel diferita de ziua/viata din urma cu 7 zile?
- ne observam atent & relaxat pe parcursul intregii zile sa putem remarca si sa ne putem hlizi de, posibil, mici noi automatisme care, fara sa prindem de veste au inclotit putintel deja.

Si daca maine e oricum zi libera, hai sa lamurim cateva aspecte:
- sa treci pe raw food nu-i, zau, asa de greu... totul este sa prinzi momentul potrivit si sa-ti fie, cu adevarat util in viata in momentul respectiv; nici nu-i musai 100% si asta am sa va invat cu usurinta in saptamanile 4-6.
- sa ramai raw pana slabesti tzar si muuult dupa aceea, asta se dovedeste a fi greu-greu; asta cere disciplina si respect pentru propria persoana si astea, in experienta mea, se dobandesc cel mai greu si mai greu.
- asta este ceea ce experimentam acum - si sigur-sigur-sigur ca nu-i usor.

Nu ma astept sa faceti programul snur-ceas in fiecare moment si-n fiecare zi. Nici nu cred ca-i posibil acum. Acum se sadesc seminte.Au sa rodeasca sigur!

Sunt foarte-foarte interesata sa primesc e-mail-urile / commenturile voastre despre cum va sa se arate ziua de maine.

Love!
Una :-)
Odihna placuta!

16 comentarii:

  1. MATERIALUL AUDIO -TIHNA PROFUNDA- in ritm de flaut ,pian & vioara :)

    Sper sa va induca o stare de relaxare (nu chiar de somn:))

    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/tihna-profunda

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Până să ajung la calculator, căci aseară m-am culcat înainte de a fi publicată postarea ta, am băut deja o mulţime de apă, m-am pregătit de plimbare, mi-am programat un prânz la ora 1:30 fix etc., etc...

    Nu ştiu dacă pot vorbi de automatisme, dar reflexul de a bea apă începe să se formeze deja. Să fim bine înţelese, mie apa nu mi-a plăcut niciodată şi nu-mi place nici acum, puteau trece săptămâni întregi, toride, fără să pun gura pe un pahar de apă. :) Şi acum o beau cu "zgârciuri" aşa, aş bea-o minerală dar m-am hotărât să trec pe plată, însă ce vreau să spun este că - deşi nu-mi place să o beau - totuşi dacă trece mai mult de o oră parcă mi se face deja sete... Corpul mă atenţionează. :)

    Aşa că pauză-pauză, dar eu apă tot beau, "la liber", când mi-o fi sete! Şi gânduri bune tot vă transmit! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am citit azi noapte, dar totusi nu pot sa lenevesc azi :) Partea cu trezitul mai devreme nu am respectat-o, pranzul oricum il luam dupa 13.. Tie cum iti merge acolo in aer liber? Cred ca e magnific :) O sa trag si eu o tura in weekend la munte, bine ca am acolo net, am devenit dependenta de post-urile tale :))
    "Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul vostru" - Osho

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, flowerbomb!
    Mai doamna, da' inregistrezi intr-un ritm... nici n-apuc eu sa ascult cat citesti tu :)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Carla!
    Tu esti cumva doamna care spunea ca ea nu poate tine programul caci copiii, si sotul si...? :-))))
    Iti merge de minune, draga mea, si pot citi asta in toate comenturile tale; din ce in ce mai de minune (daca mi-e premisa exprimarea :).
    Felicitari!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Cris!
    Nu-i bai! Odihna activa e bine-venita!
    Aceste prime trei saptamani sunt despre stramutarea atentiei catre noi, asumarea constientei in viata noastra cea de toate zilele, exact asa cum este ea.
    So, nu lenevi dar nici nu munci. Observa-te!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Mihaela!
    Da' cine spune mai doamna sa lenevesti? Parca odihna e lucru usor? Parca auto-observarea e de colea? :-)
    Tuuu, nu sunt la nici un deal/munte... m-am intors. Aici sunt, ascult zgomot de burghie sfredelind asfaltul bucurestean.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, eu sunt... :D

    Eu n-am oră de trezire, căci fetiţele aflate în plină etapă de ieşit diţişori şi măseluţe mă trezesc tot la jumătate de oră, ca să le alin(t)... Aşa că plimbarea noastră e undeva după masa fetelor de dimineaţă, mai târzie decât răsăritul soarelui...

    În rest, mă descurc onorabil... cu excepţia calităţii mâncării pe care o mănânc, de fiecare dată ca pe o "masă a condamnatului", adică festin după festin, numărând zilele de "libertate" pe care le mai am... :D

    Apropos de soare, să nu fie nimănui cu supărare, azi dimineaţă tocmai am citit pe site-ul altei frumoase doamne raw depsre importanţa trezirii la răsărit şi a "înfulecării" primelor raze de soare... Mi-ar placea mult să pot iesi afară la fiecare răsărit, voi încerca să fac asta imediat ce se îndreptă vremea! :) Chiar dacă apoi mai fur o aţipeală scurtă!

    RăspundețiȘtergere
  9. :-)
    Hi, hi, hi!
    Trebuie ca ai citit despre sun gazing (zgaitul la soare il alint eu) pe site-ul Madalinei (sunt sanatos)?!?
    Fac asta de 2 saptamani de-acum si e fantastic! fantastic! fantastic!
    E pregatita postarea cu aceasta tema pentru acasa de cateva zile. Asteapta sa-i vina momentul potrivit.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Bifat trezirea mai devreme, sarit plimbarea in forma ei de o saptamina incoace (dar am mers pe jos cam 45 minute) si, ce mi se pare extraordinar pentru mine, am baut apa. Toate astea fara sa mi le fi propus (doar era zi de odihna, nu? :))ci pentru ca asa s-a intimplat. O fi vreun inceput de automatism? Apa chiar am baut de cite ori am vazut paharul, fara sa tin cont de ora si asta inseamna enorm pentru ca poate trece vara cu doar citiva litri de apa bauti.
    In saptamina ce a trecut am avut de multe ori mustrari de constiinta cind am dat-o in bara cu programul, dar mi-am dat seama ca este important faptul ca ma straduiesc. E greu, mai ales partea cu observarea, cu intoarcerea catre sine si ma intreb daca voi reusi vreodata sa o fac cu adevarat.
    Ginduri bune tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe site-ul Oliviei Ster citisem, dar exact la sun gazing se referea! :) Aştept tema noastră atunci, mă mai "bucur" de picăturile de somn, între timp...

    Dar şi mai tare aştept să ne trimiţi la culcare mai devreme, că toţi de aici - cred - suntem bufniţe de noapte, ca orice adult care se respectă! :D

    Mihaela, cu apa suntem două :)... şi eu remarcasem că începe să-mi vină să beau apă, fără să mă mai gândesc... deşi niciodată nu am fost băutoare de lichide, nici măcar un pahar/zi vara.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihaela (daca, daca, daca)6 iulie 2011 la 23:13

    Carla, daca din toata "cura" asta ramin cu apa voi fi cea mai fericita femeie de pe pamint. Era nefiresc sa nu simt nevoia sa beau dar,totusi, nu puteam sa o fac oricit m-as fi straduit, pentru ca dupa 2-3 zile uitam. Acum, ca "trebuia", m-am tinut de asta si vad ca e ok. Am crezut ca sint "defecta" dar mi-a venit sufletul la loc cind am vazut ca cel putin o persoana e ca mine.
    Asta-mi place aici ca, daca uneori am mustrari de constiinta ca nu am putut sa fac ceva ca la carte, constat ca altcineva spune ceea ce simt si nu mai sufar ca nu pot indeplini sarcina.
    Multumesc, Clara.
    Astept cu inima strinsa ce urmeaza. Oare pot? Cred ca da :)
    Pentru ca am vazut ca mai este o Mihaela, ma semnez
    Mihaela (daca, daca, daca).

    RăspundețiȘtergere
  13. Una ma gandeam ca o idee pentru viitor, un forum pentru noi comunitatea de raw zeite :)) Stiu ar fi greu sa te ocupi si de asta, dar o discutie libera intre noi incepatori si veterani, cu guidelines de la "mama" noastra ar fi foarte utila. Blogul pur si simplu nu ne ajunge :DDDDD

    RăspundețiȘtergere
  14. Hei, Mihaela!
    Dureaza ceva vreme pana te obisnuiesti cu ceva disciplina si cu ceva constienta, clar ca dureaza!
    Si sigur ca nu-i tocmai usor, caci re-inveti sa traiesti.
    Eu nu m-as biciui nicicum daca nu fac una sau alta dintre teme, da' as face-o imediat ce-mi amintesc de ea.
    Si nu te stradui, just do it! :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. A, Mihaela, si-nca ceva:
    Vor fi teme pe care le faci cu usurinta si naturalete: astea clar sunt pentru tine. Te vei simnti bine facandu-le, iti vei dori sa le repeti. Daca ti-e mai usor asa, fa-le doar pe acestea 1-2 saptamani, pana se automatizeaza si adaugi apoi alta noua.
    Important este ca atunci cand faci o tema s-o faci constient si voluntar si sa fi 100% prezenta in timp ce-o faci.
    C'est tout!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Garga!
    Excelenta ideea! Multam! E in lucru deja!
    Intre timp, raw-forumul deja existent este, cred, activ si foarte util.
    Chiar, bai, ce dor imi e de ei...
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails