joi, iulie 14, 2011

Raw.zeite & zeu - ziua saisprezece - green

Czesc! (asta, fara accentele cuvenite, ii din poloneza)

Ziua buna tuturor celor care ati rezistat eroic celor doua zile fara vesti din parte-mi!
Ei, cum e? :-) Cate / cati mai suntem impreuna? Cate / cati dintre voi au gasit, in zilele astea, inauntrul propriei fiinte, propriul maestru... maestru prezent inauntrul fiecaruia dintre voi, independent de prezenta mea la fel de nesigura ca toate celelalte prezente externe din viata asta?


Mi-am ros unghiile si mi-am dat peste maini sa nu ating tastatura si sa nu scriu, citind cuminte toate comment-urile voastre si toate e-mail-urile voastre.

Ai apucat, cu alte cuvinte, sa-ti devii atat de important/importanta tie insuti / insati incat sa te tii pe picioarele tale, independent de prezenta / absenta mea?

Scopul central al acestui program de 3x3 saptamani este sa-ti dea undita, nu pestele. Ultimul lucru pe care ni-l dorim, si eu si tu este acela de a forma o noua dependenta de-a ta... dependenta de mine?! Programul este despre tine si calatoria TA spre tine.

Stiu ca pentru multe / multi :-) dintre voi a fost cam cruda disparitia mea in ceata fara sa fi anuntat in avans. Da' cum as fi putut sa dispar inopinat daca anuntam? :P.

Am vazut din commenturi si din e-mail-uri ca, unii / unele dintre voi v-ati adaptat perfect situatiei si va felicit din toata inima! Tocmai ati aflat ca puteti sa va construiti programul pe cont propriu, fara intermediar. Voi cei care ati continuat, netulburati (intrebandu-va, poate: "bai s-o fi intamplat ceva cu Una, dar tindu-va programul pentru ca simtiti ca va face bine) ati ajuns la momentul in care puteti sa deveniti propriul maestru de "dezvoltare / transformare personala". Cool! Nu-i bine de stiut?


Am vazut, totodata ca, pentru unii / unele dintre voi disparitia mea a fost prilej sa va simtiti abandonati si/sau sa abandonati. Felicitari si voua! Multe felicitari! Tocmai ati aflat un lucru important-foarte pentru voi: caci tot ceea ce vedeti la mine, ceea ce va deranjeaza la mine, ceea ce-mi reprosati mie este precis ceea ce va deranjeaza la voi, nu va place la voi. Si, spre deosebire de mine cea care poate disparea oricand-oricand-oricand (pe bune!) va aveti pe voi insiva alaturi oricand-oricand-oricand. So, ce sentimente v-au incercat catre mine cat am tacut chitic? Acelea sunt sentimentele pe care le aveti pentru voi insiva / inseva. Interesant de aflat, nu?


Inca o data scuze pentru metoda cam brutala de antrenament. Una peste alta, a meritat?

Bun, maine, vineri 14 iulie, in ziua a saisprezecea a placutei noastre colaborari facem: un suc verde!
Acesta este primul sfat pe care mi l-a dat Angela Stockes cand i-am cerut parerea despre slabitul meu propriu: "don't let a day go by without drinking a green licquid! I don't care if it is a juice or a smoothie, or even green powders mixed in water, don't let a single day go by.", adica: "nu lasa sa treaca nici o singura zi fara sa bei unb suc verde; nu conteaza daca iti faci un suc, un smoothie sau amesteci ceva pudre vezi cu apa, bea un suc verde in fiecare zi!"


Asadar, suc verde poate sa insemne:
- un suc stors de iarba de grau, frunze de salata, patrunjel, frunze de ridiche (am vazut ca au reaparut ridichile la piata), frunze de sfecla, papadie, frunze de morcovi, spanac (sau amestecuri din cele de mai sus); daca n-ai storcator si vrei musai sa faci suc, nu-i nimic: pune frunzele cu putina apa in blender, mixeaza bine si apoi strecoara printr-un saculet de lapte sau printr-un tifon. (saculetul de lapte ti-l poti confectiona din 50 cm de sau il poti comanda de la raw.z: comenzi.rawz@gmail.com - 7 lei/bucata, sau de pe site-ul Ligiei Pop). Altfel, iti poti face smoothie:
- la smoothie pui 1-2 maini pline din verziturile de mai sus, plus fructe aromate si moi: banane, mango bine copt, pepene galben, zmeura, afine, piersici, etc.
- daca intr-adevar ai o zi cand n-ai timp nici de una si nici de cealalta, amesteca o lingurita-doua de pudra de iarba de grau sau de iarba de orz, sau de spirulina, sau de chlorella cu ceva apa si bea! C'est tout!

Love! Love! Love!
Una :-)

42 de comentarii:

  1. Andreea,iti multumesc! Zilele astea beau suc verde si ma gandesc la tine! Si-ti multumesc ca-ti rupi ore din timpul tau sa faci ceva absolut gratuit si din toata inima. Si absolut minunat. Chiar si o singura postare sa fi scris despre asta si era minunat, darmite atatea cate ai scris. Si sa stii ca ne poti zice si noua daca mai ai momente de low... ca sunt sigura ca primesti multe emailuri in care altii iti marturisesc asemenea momente :)! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Sinziana!
    :-)Zile low? Cata frunza! Cata iarba! Si-ti multumesc pentru oferta, e foarte valoroasa.
    M-a invatat, insa, pe mine, prietenul Jumanca sa imi imbratisez momentele low, tot asa cum le imbratisez pe-alea high :).
    Zice el, yoghinul, ca durerea, daca n-ar fi botezata durere, ar fi o senzatie interesanta. Si-l cred.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Una , una plecarea ta sa stii ca a prins bine:) Eu una sunt intr-un research` continuu... despre calatoria mea in viata .Mi-am dat teme singura :) Faza cu setimentele fata de ceilalti este "ceva-ul nou " pe care il fac de cateva zile.Este foarte adevarat ca ce simti pentru cel de langa tine de fapt este ceea ce simti tu despre tine.Deci, de vreo 2 zile merg pe strada si observ care e impresia mea despre cel / cea care imi iesa'n cale .Observasem ca pe majoritatea ii vedeam cam grasutzi , cam uratati , cam tristi, cam abatuti.wow asa ma simteam eu de fapt.Tring! Beculetzu rosu!!Asta inseamna ca nu ma accept asa cum sunt cum mi-e greutatea , felul de-a fi etc.Buuuun , indata ce am remarcat acest mare , mare lucru am schimbat nitzel macazu' Asa ca de acuuuum pe toti care ii vad in cale le dau un complimet in gand , asta are ochi frumosi , asta zambeste frumos ...Ii accept pe toti asa cum sunt si ii vad pe toti si toate frumosi. WooooW ce bine te simti! Eiii dupa plimbarea cu impresii sa vezi ce efect are sungazingu' la apus .Este o viata nou-noutza plina de entuziasm.IUHUUUUUUUU simti ca iubesti pe toata lumea , tot universul tot , tot tot :)Cam asta am facut in lipsa ta ...Interesant ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Alina!
    Mamaaa, ce simpatic! Mi-ai adus aminte de mine cand am descoperit prima data legea atractiei.
    Fix asa am inceput si eu, cu oamenii de pe strada si cu atentia la ce-mi place la ei. Foarte simpatic, intr-adevar!
    In opinia mea, dupa ce legea atractiei este parcursa, asa informativ, marea Doamna care trebuie citita / privita este Byron Katie la thework.com.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa citesc si despre legea atractiei .Sa vad ce si cum.Love for u too , Alina :)

    RăspundețiȘtergere
  6. He he he, the chick is back ;). Ne bucuram cu toti pentru revenirea in forta.....Welcome back...pe saitul tau :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am scris vreo doua pagini degeaba, le-am pierdut.
    Pe scurt, dint toata "cura" asta pentru mine soarele e cel mai important. Atit de important incit azi mi-am cumparat o bicicleta cu care sa merg pina in parcul IOR,la distanta de 20 minute de casa mea si cu care sa fac si o tura de parc.
    Am observat ca soarele imi tine loc de masa, desi nu credeam, eu, care nu pot rezista fara micul dejun.
    "Maninc" 3-4 minute de soare, apoi beau o cafea si totul e ok pina la 13,30.
    Iti multumesc Una pentru noua mea viata,
    Mihaela D.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am uitat sa spun ce senzational e sa mergi descult prin iarba uda din parc, un experiment atit de puternic incit am si prin casa fire de iarba. Ceea ce nu ma impiedica sa ma indrept serpuit cu cea mai mare placere catre iesirea din parc.
    Mihaela D.

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Hai mai, chiar atat de multa lume a dezertat? Sau unii (asemeni mie, hihi) doar au asteptat cu rabdare sa te reintorci de... oriunde te-ai fi "ascuns"?

    Vreau sa-ti dau si eu un scurt feedback...pentru prima oara de la inceperea programului, m-am impotmolit la tema cu jurnalul zilnic. Motivele nu sunt probabil relevante, lipsa timpului si a conditiilor de scris in liniste si intimitate sunt principalele cauze pentru care am decis sa sar aceasta sarcina, ea fiind oarecum similara celei de retrospectiva a zilei, doar ca presupune un gram de emotie in plus.

    Poate si alti Adulti (si pun acceptul pe acest cuvant) au simtit la fel, caci mie disparitia ta nu mi s-a parut deloc un motiv de panica, avand attea "teme" cu care sa-mi ocup ziua deja...:) Stiam ca te vei reintoarce cu vesti bune!

    Raportul meu de stare?... Apa toata ziua, plimbari zilnice, ganduri bune, intentie si motivatie din plin, "masa condamnatului" la ora fixa, ca o placere chinuitoare prea mult asteptata... sun gazing dupa culcarea copiilor, pe care abia il astept, ca sa ma deconectez de la nebunia fiecarei zile... si o retrospectiva completa seara. Daca ma gandesc bine,e mutl mai mult decat am facut pentru mine in ultimii 5 ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Marius!
    Good to be back!
    Ce va mai face veverita cea vecina?
    :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei, Mihaela cea D!
    Mihaela cea De Soare! Pai Doamne ajuta, trebuia sa te nimeresc cu ceva!
    A propos de bicicleta, Ioana, colega-mea a intrat intr-o super-forma numa' si numa' pentru ca merge cu bicicleta de acasa la serviciu si inapoi si, ma rog, alte mici comisioane.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Carla!
    Mare bucurie sa te gasesc verde si cumincioara. Si plina de intentii si povesti.
    Si mi-e-mi suna cum ca-ti ies multe; si multe si mari. Ce-a mai ramas e mizilic. Zau!
    Dezertori, nu-s multi; si-aia de-au fost s-au intor cu totii acasa. Nu de alta, da' sa- facut tarziu :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu pasi mici- mititei vin din urma!
    Important e ca vin, si odata voi fi mai aproate de cele pe care le admir!
    Si chiar ma apucase groaza ca ne-ai parasit, Una... dar nu s-a intamplat.
    Deci am motiv de fericire :)

    RăspundețiȘtergere
  14. deci nu ne-ai parasit!
    asta e bine:)

    RăspundețiȘtergere
  15. seara buna,
    vad ca acel comentariu anonim la post-ul trecut a starnit ceva activitate. n-am mai vazut atatea comment-uri pe aici din vremuri demult pierdute in negura timpului. plus ca a fost o ocazie buna pentru Una psiholoaga sa o intoarca ca la Ploiesti in postarea de fata. buna treaba!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna dimineata, tuturor...! Ma declar fericita ca ai revenit, Una! Fie chiar si "ca la Ploiesti"!!! Pana termin programul. si muuult dupa aceea, sfaturile si incurajarile si , de ce nu, chair felul tau de a fi , este un "must have"! M-a deranjat comentariul anonimului-negativ...oare de ce? eu ma consider o persoana 100% pozitiva... cred ca am fost speriata la gandul ca ti s=a intamplat ceva si , iarta-ma, mi-a fost frica pentru mine, ca o sa raman fara maestru... ce cauta negativi pe aici anyway?..ca internetul e "cata frunza , cata iarba"....nu putem slabi in liniste?!!
    Ai mare grija de tine...vorba aia " sa traiesti , ca trebuiesti"!!
    cu drag , Cata

    RăspundețiȘtergere
  17. Hihihi bine ai revenit! Nu am abandonat programul, doar temele nu mi le-am facut in fiecare zi :D in rest totul e foarte bine. Culmea e ca de o sapt ma tin sa beau in fiecare zi un smoothie si a picat de minune propunerea ta. Azi am servit macris (de la o prietena draga), putin patrunjel si banana, toate ametite in blender.
    Pupici,
    Mihaela G.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna,

    Si eu ma straduiesc sa urmez toti pasii, dar la faza cu jurnalul nu am cand sa scriu. Masa de pranz o iau la 12-12.30 ( pt ca atunci e pauza la serviciu ). Chiar ieri am achizitionat un blender de mana si astazi inainte de a deschide blogul tau mi-am facut un smoothie din: 1 banana, 5 caise, frunze de salata si de loboda si apa. Mi-am adus acest blender la serviciu ca astfel sa imi beau sucul proaspat. Si astfel sa nu mai dau vina pe caldura ca mi se strica sucul daca il fac de seara, pe lipsa de timp ( acasa nu prea am mult timp pentru mine ), si mai stiu eu ce alte motive mai invoc.Si o sa ma straduiesc ca in fiecare zi sa imi fac acel suc de frunze.
    Multi pupici si un weekend excelent.
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  19. Una ,draga mea draga :),
    Crezi c-ar fi folositor sa ne dai explicit,citeva exemple din meniul tau zilnic in perioada "de tranzitie"?
    Nici nu banuiesti cit esti de iubita!:)
    Semnez responsabil:)),UnaAlta:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Una, ce bine ca te-ai intors..Si cata dreptate ai ... Ma duc sa-mi fac un suc verde cu chlorella...si multa apa..[pentru mine e un miracol, inainte nu beam macar un pahar intr-o zi]..Te pup...Ce ne pregatesti pentru weekendul asta incins?
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga Una, multumesc pt indemnul de a cerceta site-ul lui Byron Katie-este extraordinara!, am petrecut intreaga noapte privind filmulete cu Lucrarea ei, e cu adevarat transformatoare. Si la rasarit am plecat sa il salut pe sfantul Soare. De cand mananc asa la rasarit si apus nevoia de somn s-a redus mult. Si simt o multime de efecte, n-am mai vazut cura asa buna. Dumnezeu s aiti ajute in toate, ne ajuti f mult! sunt din ce in ce mai fericita in fiecare zi. Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Hei, Valentina!
    Bine-ai venit!
    Ia-ti tot timpul de care ai nevoie.
    Numa' nu te baza pe mine caci, de exemplu, atunci cand ma indragostesc, dispar - pentru o vreme - de tot :-). Si tare simt in atmosfera iz de indragosteala.
    So, bazeaza-te pe tine :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  23. Hei, Anonim!
    Nu, nu, nema parasit!
    Da, da, bine intr-adevar!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  24. Hei, Anonim (altu')!
    Ne esti, in continuare alaturea, dara. Ia si tu ce-ti place si ignora ce nu-ti place. Din viata si din mine.
    Sau nu. Oricum ar fi, te invata Anima ca toti, in fiecare moment facem fix ce-ar trebui sa facem. De unde stim ca-i asa? Pentru ca o facem :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  25. Hei, Cata!
    Ce unicat pe fata pamantului... caci pozitivi 100% ne-a pazit Bunul pe toti a fi... Cum ne-am mai distra daca am fi 100% pozitivi? Si n-ar fi plictisul prea mare?
    Fara maestru... nu ramai niciodata caci daca-ti doresti un maestru, acela apare.
    Hai sa ne traim, draga raw.zeita!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  26. Hei Mihaela G,
    E, hai-hai ca tu suni chiar bine la capitolul teme... te alinti!
    Ehhhhhhh, macris, macris, macris... bun!
    A propos de banane, astazi am fost in piata si-am cumparat cele mai mici si patate si bune caise din cate-am mancat in ultimii... 7-8 ani. Piersici mititele si zgribulite da' bune tare si foarte aromate. Adevarate!
    So, voiam sa zic ca acum, cat e piata doldora de delicata zmeura, noptatice afine, zemoase prune, etc, mai lasa-le iernii de banane coapte partial in conteiner, partial in mega image si partial la tine-n smoothie :P
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  27. Hei, Gina!
    Good for you girl! Hip-hip uraaaaaaa!
    Curand avem sa facem o dezbatere deschisa suc vs. smoothie ca sa va puteti alege, fiecare dintre voi care varianta se potriveste mai bine si cand.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  28. Hei, UnaAlta!
    Foarte buna idee! Am sa dau exemple cand ne apucam de raw, adica din 21 iulie; mai mult, o sa spun si ce-am invatat pe parcurs astfel incat ultimii mei ani sa fi fost incercare si eroare cu folos.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  29. Hei, Anca D!
    Hi, hi, hi... pai dupa cum vezi (caci am postat deja) am pregatit strategii de incingere a tractului intestinal. Multumita? :P
    Fir-ar parasitul de pomina, sa fie, n-am parasit bre pe nimeni!
    Is la post cu arma la picior.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  30. Hei, Anima!
    Yeap! Byron Katie este, pentru moment, marele meu maestru, idol, invatator. Cat e de simpatica? Cat e de adevarata?
    Dragut ca "ti-a vorbit" tie, la farsta frageda cu care le lauzi... esti smnechera! :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  31. eu iti multumesc ca pot in fiecare zi sa urmaresc cu interes programul tau..
    te rog spune-mi daca este in regula pentru smoothie cu frunze daca nu strecor dupa ce blenduiesc...inca nu am punguta pentru strecurat..am baut toata primavara asa si te intreb pentru ca nu am slabit deloc ..ma gandeam daca cumva asta e cauza

    RăspundețiȘtergere
  32. La venerabila-mi varsta de 33 nu-s chiar asa copila..dar recunosc ca frageda sunt!:))
    Si cu programul acesta voi fi si mai si, toate/toti vom fi.
    Cel mai cel mai cel mai minunat mi se pare tocmai asta, faptul ca suntem toate impreuna la unison..asta mareste exponential eficacitatea actiunilor pe care le facem. E o putere mare care se pune in joc cand oamenii fac impreuna lucruri f bune. Si daca mai adaugam si un pic de lucru interior asupra modului in care gandim si reflectam aceasta lume ascultand si facand ce zice Byron Katie, o sa ne uinim pe noi insine in curand . Si si pe ceilalti.
    Si iti multumesc si o sa iti mai multumesc de 1000 de ori pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  33. Incep sa recuperez zilele mai repede decat credeam. Eu faceam ziua 16 inca inainte sa incepem cele 3 saptamani de forta si lupta cu noi :)
    Ei bine, acum sunt in grafic (cu mici scapari de la program pe ici pe colo, dar ma tin pe pozitii si e bine ca realizez unde cand si care sunt scaparile si am grija sa nu se mai repete).
    :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Si cam de cate ori pe saptamana te indragostesti, papusa?

    RăspundețiȘtergere
  35. Hei Anonim!
    Smoothie cu frunze e ok! Asta-i principiul de baza al smoothie-ului. Contine in el fibrele frunzelor & fructelor si asta ajuta eliminarile.
    Daca n-ai slabit... sigurisim nu-i din pricina smoothie-ului; trebuie ca-i altceva la mijloc...
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  36. Hei, Olivia!
    Asta-i bine! Bravo tie!
    Tuuuuu, n-ar trebui s-o simti ca forta si lupta... zau ca asa de dificil iti e? Ai nevoie sa te lupti cu tine?
    Mie, unele dintre teme au ajuns sa-mi fie o reala placere: apa, plimbarea, zgaitul la soare, cam toate...
    Voua?
    Love!
    Una ;-)

    RăspundețiȘtergere
  37. Hei, Anonim (altul)!
    Dar-ar bunul Dumnezeu sa ma indragostesc in fiecare zi! Ceea ce va doresc, respectuos si dumneavoastra, papusa!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu, multumesc! Cel putin la fel de respectuos, papusa!
    Totusi, cred ca poti mai mult. Eu ti-as dori, de pilda, sa te indragostesti macar de vreo 3-4 ori pe zi. N-ar fi pacat sa irosesti atata cacalau de potential ce zace-n tine?...

    Altnonim

    RăspundețiȘtergere
  39. bai Anonim/santierist de doi lei.. da ce frumos stii vorbi. nu stiam ca la coada vacii s-o dat drumu la internet

    RăspundețiȘtergere
  40. Bai Mariuse,

    Daca nu stiai, priveste mai atent prin jur. Ia vezi, nu cumva ti-a stabilit chiar si Maestra/Papusa o sarcina in acest sens, nu cu multa vreme in urma? Pare-se ca nu-ti prea facusi temele...

    RăspundețiȘtergere
  41. Santierist ---- stiu ca suna paradoxal da ma bucur ca ai aparut.... fiindca de fiecare data cand ma prinde lenea si risc sa nu fac una dintre sarcinile trasate ..ma gandesc ca risc sa ajung ca tine... si crede-ma ii un stimulent serios. Acesta este ultimul post care iti este adresat

    RăspundețiȘtergere
  42. Multumiri, minunate Marius!
    Vaca te saluta si ea (sau cel putin coada ei). Desi e putin nedumerita de ce-o plasasi tocmai pe santier, cand i s-ar potrivi un mediu mai... raw. Eh, logica de sectant, pasamite.
    Oricum, da-i inainte cu tupeu (adica perseverenta crunta si neabatuta), caci se vede ca te gasesti pe drumul cel potrivit. Si nu te ingrijora, in mod cert nu risti sa devii ca mine.
    Succesuri si pupicuri!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails