joi, iulie 07, 2011

Raw.zeite & zeu - ziua a opta - zgaitul la soare!

Cand putea veni mai bine ceea ce vrem sa facem decat acum, in luna lui cuptor cand fratele soare sede mandru si puternic pe cer, intreaga zi de vara pana-n seara?

Cand altcanva ai putea sa-l sorbesti mai cu nesat putere, energie, viata?

De unde altundeva ai putea sa-ti iei mai multa energie decat de la... sediul central?

De unde sa-ti iei lumina care indeparteaza norii? De unde?

Ce-ar fi sa incerci chiar datatorul de lumina?

Zgaieste-te la soare in loc de mic dejun sau cina! Da, da, vei privi soarele drept in fata si el te va hrani. Stai sa vezi!


Iaca-aici trailerul unui documentar despre sun gazing (pe englezeste), sau zgaitul la soare in termeni neaosi de sectant roman:



Daca no parlare engligh, comment-eaza si s-o gasi un poliglot sa-ti faca sumarul.

Mi-a zis Mimi Gheorghita - in urma cu vreo 10 zile - "bai, hai sa vezi un trailer excelent: eat the sun". L-am vazut! Mi-am amintit, pe de o parte de Jasmuheen intr-o "noua lumina" (hi, hi); de alta parte mi-am amintit de mine in copilarie si de obiceiul de a ma uita, pe atunci cu ochii mijiti, la soare pana vedeam - literalmente - stele verzi :); si l-am mi-am mai amintit pe Matei, fiu-miu care se zgaieste la soare de cand il stiu.

Mie, in urma cu ceva ani, soarele imi deranja teribil ochii. De aceea, umblam ca tot consumatorul de rand cu ochelarii de soare cocotati pe varfu' nasului. Mai mereu. Apoi, dupa ce m-am facut sectant, si-am vazut-o pe draga mia Doamna Victoria Boutenko in al sau minunat 12 Steps to Raw Foods, am inteles cum vine asta:

- zona din jurul ochilor este zona in care se gasesc 90% din receptorii luminii solare;

- tot zona din jurul ochilor, prin expunerea ei la soare, este cea care asigura absorbtia vitaminei D in corp

- ce se intampla cand nu expui zona cu pricina razelor soarelui? pai, de exemplu, daca esti la mare si sezi cu ochelarii pe nas, sunt sanse crescute sa-ti arzi chielicica... caci nu-ti spusei ca receptorii de luminozitate se gasesc in jurul ochilor... daca la ochi e noapte... de unde sa stie receptorii sa zica: hei, corpule uman, ti-e soarele in crestet, secreta sevele tale protectoare!

- ce se mai intampla cand nu expui zona cu pricina razelor soarelui? dezvolti o carenta de vitamina D

- care-i primul simptom al carentei se vitamina D? iti e greu sa suporti lumina soarelui (ha, ha, ha, nu-s legile naturii fantastice?)

- care-i semnul unei carente de vitamina D prelungite? faci "laba gastii" in jurul ochilor (hi, hi, hi, nu-s legile naturii extra-fantastice?)

Asadar, sa fie batuti in perle, tot nu-i purta!


Iata cum am fost indusi in eroare, draga consumatorule sa: a) cumparam ochelari de soare "de firma", b). sa cumparam vitamina D (zi ca nu i-ai dat flour vigantoletten - mama muma-sii! dupa ce ca-i vigantoletten, mai e si flour!!!) care, surpriza, nici macar nu se absoarbe in corp daca nu: "iesi copile afara si rade la soare!" si c). sa mancam mai mult... caci in absenta razelor solare ai nevoie sa mananci mai mult (nu-i asa ca mancam mai mult - si altceva - iarna, caci suntem lipsiti de cea mai buna energie de pe paman?).

Ei, acum, in plina luna a lui cuptoiriu, cum sa nu te uiti la soare de sa-ti vie sa-l mananci de viu? :) Pai sa-ti vie, caci asta este tema ta de rasarit sau de apus, sau de ambele, cum vrei s-o iei.

Tema ta pentru Vineri, 8 Iulie este stralucitoare!

(maine, joi, n-ai tema noua caci iti reintri in atributiile cele vechi de haaat, o saptamana)

In zori de ziua (literalmente!) si, zilele astea soarele rasare la 5.39 sau in asfintit si, zilele astea, soarele apune la 9.02, vei gasi un coltisor de pamant de unde ai canal de comunicare directa cu zeul soare, te vei desculta, vei trage o gura de aer in piept si, te vei zgai la soare.

Adica cu ochii larg deschisi, ai sa privesti soarele in fata. Pret de 10 secunde prima data. 20 de secunde a doua oara. 30 de secunde a treia oara. Si tot asa, pana ajungi la 44 de minute. De-acolo incepi sa descresti asa cum ai urcat, cate 10 secunde in fiecare zi (sau la fiecare zgait), pana te stabilizezi la o portie zilnica de 15 minute.

Daca preferi rasaritul sau amurgul... e treaba ta!

E important, insa, sa faci asta fie in prima ora de la rasarit (adica 5.39 - 6.39) sau in ultima ora inainte de apus (adica 8.02 - 9.02), caci atunci soarele nu emana raze UV. Lesne de inteles ca daca il cati chiar la 5.39, s-ar putea sa n-ai unghi sa va priviti... tot astfel la 9.02.

Eu, hulpava cum ma sti, le mananc pe amandoua.

Experientele mele: rasarit-apus sunt eminamente diferite (simti alta luminozitate, alte energii, alta relatie cu fratele soare in cele doua momente ale zilei). Tot experientele mele spun ca, in prima zi, ai sa fugaresti soarele o vreme, ca sa gasesti locsorul in care, cladirile bucurestene nu-ti blocheaza cordonul ombilical direct la zeul soare. Tot experinta mea spune ca-ti va placea sa le incerci pe amandoua si ca, e ceva mai safe dimineata caci seara, asa se face, ca-l pierzi, il uiti, nu-l poti gasi...

De vreo doua ori, seara, am tras masina pe marginea drumului, am gasit un copacel (de-ala de are un petec de pamant de 1mp in juru-i), m-am descaltat in privirile reprobabile ale trecatorilor si da-i si manca! :)
Acum, am ajuns la ~ 3 minute si... nu stiu ce alta experienta din toata viata mea mi-a placut mai mult. Ever! (ma rog, sunt cateva da' nu prea multe :)

Asa-i ca-ti suna imposibil? Stiu! Sa ma vezi pe mine cu cata timiditate si temere m-am asezat prima data in fata lui... Si e bun si bland fratele soare, nu vei avea nevoie de timp de acomodare ci-ti va darui o experienta mareata din prima! Sa vezi tu cum se transforma, sub ochii tai, intr-un vortex, intr-o gaura neagra, intr-o aura jucausa, intr-un noian de cercuri concentrice roz (da, da, chia raw.z :).

Enjoy!

Un alt efect remarcabil pe care zgaitul la soare l-a avut asupra mea este urmatorul: de cand ma stiu sunt pasare de noapte (as you can see by yourself and by the hours of my posts...); de cand ma stiu eu, de asemenea, ma trezesc greu-tare si tarziu-tare; tot de cand ma stiu imi doresc-tare sa ma trezesc dimineata; si-am incercat toate felurile de ceasuri, toate felurile de iubiti :), toate felurile de telefoane! Nada! Ca valiza-n gara!

Acu' sa ma vezi cum sar din patut-caldut-dragut la 5.45 sa ma duc la intalnirea cu marele-mi prieten. (sa-ti iei cu tine un hanorac, e racoare dimineata... am aflat si eu...) Ha-ha! Se scoala dom'le omu' daca intr-adevar merita!

Si cum sa numar secundele, ai sa ma intrebi? Eu, Una :) fac cum face romanul: nu le numar (hi, hi, hi, caci romanul nu-i ca nemtu' si eu nu poci sa numar nici secunde si nici calorii... ba inca nici sa masor in grame ingredientele din bucatele-mi raw.z...). Aceasta nu inseamna ca asa sa faci si tu... O sa ne ingrijoram mai tarziu despre cum e (daca alegi varianta cu numaratoare) sa socotesti pana la 2640 (care inseamna 44 minute) si inapoi! (hi!). Experienta mea zice, insa, ca nu-i nevoie chiar de secunde, caci vei simti cand vrei sa lasi ochii in jos. Si, pana acum, relatia mea cu soarele, functioneaza ceas. Si pe post de ceas.

Pofta mare cat un soare!

47 de comentarii:

  1. Multumesc, Sora-Luna!:) Asta mi-a mers drept la inima....

    RăspundețiȘtergere
  2. Iesind azi de dimineata din casa spre serviciu, la 5.30, nici nu ma gandeam ca postul de astazi va fi acesta. Eu am dat binete Soarelui,ceea ce nu fac mereu, i-am multumit si l-am privit pret de cateva secunde, le-am multumit pasarelelor, copacilor, lui D-zeu pentru ca imi lumineaza ziua si imi poarta pasii. Deci, daca asta nu e telepatie sau cum s-o numi, atunci nu stiu ce poate fi.

    Multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi, cele aflate in "suferinta".

    Gina

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mult mi-a placut postarea! Geniala! Abia astept sa vad si eu documentarul.
    Eu purtam ochelari (inainte sa aflu de 12 steps de victoria boutenko) ca sa imi protejez ochii pentru ca auzisem ca poti chiar orbi daca te uiti la lumini prea puternice... Inclusiv povesti cu oameni care au orbit de la uitatul la prea multa zapada in soare. Nu exista niciun downside la practica asta? :D

    multumesc mult pentru toate sfaturile si pentru toata dragostea cu care ne inveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. da frumos mai scrii fato :)

    Pofta mare cat un soare??? genial!!!

    Pofta mare sa avem ... ca este din belsug!!!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Una,
    Sun(t) :) super uimita si foarte bucuroasa, foarte incantata dupa ce citesc post-urile tale si dupa ce, dupa o bucata de vreme in care nu deschid blogul tau MINUNAT, revin asupra lui. Nu incetezi sa ma uimesti, iar scriitura ta, pe langa nenumaratele informatii pretioase pentru VIATA MEA!!!, este de-a dreptu' DELICIOASA. Tot ce citesc, citesc cu gura pan' la urechi de ras si voie buna, imi vine sa strig in gura mare tot ce aflu, de incantata ce's!!! Esti grozava!!! Multumesc pentru tot ce-mi oferi, primesc cu mare drag si-mi e de maaaree folos :)))
    De aplicat aplic, chiar daca nu 100%, cum as vrea :(, ca deh' am doi copiluti mici care au nevoie de multa atentie si timp dar pentru ca am si eu nevoie si de multa vointa (de ce sa dau "vina" doar pe altii:))??)
    Dar sa stii ca ma incarc POZITIV, si adun tot ce scrii acolo in sertarasele mele, si le folosesc cand am nevoie, si asta e mare lucru.
    Multumesc mult de tot. Te pup cu drag.

    Dani (de la Iasi :)) )

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Sinziana!
    Ti-a mers la inima pentru c-o ai! :-)
    Love!
    LUna

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Ralucarer! :-)
    Pai, din cat am citit si experimentat eu pana acum (11 zile), daca respecti intervalele safe: o ora dupa apus si/sau o ora inainte de apus, nu sunt efecte nedorite. Numa dorite!
    Alfel... nu am auzit cu totii ca daca nu mananci carne esti anemic, etc, etc. Era adevarat?
    Soare!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Mimi!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, c-ai adus soarele in viata mea! :)
    LUna

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Dani de la Iasi, mama de mici copilasi!
    Razi, tu razi, hapar-alb! Bun! Bucuroasa sa ne veselim impreuna.
    Iti tare multumesc de vorbele frumoase si del corason :)
    LUna

    RăspundețiȘtergere
  10. Iata-ma in plimbarea de azi. In soare. http://imageshack.us/photo/my-images/824/photo0693.jpg/ Va imbratisez cu drag!
    Si sa nu uit: pofta buna! a venit ora pranzului :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pofta buna si tie, Adriana!
    Pofta buna tuturor, zeitele miele dragi! Si zeu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va ofer ceva ludic,shugubatz,shtrengar,zburdalnic, poznas :) inregistrat cu foarte mult timp in urma ,dar care e legat de dragoste si ...radiatie...solara:)... muzica...si dans in ...soare:D
    Dureaza doar 3 minute & 20 sec..ça ne vous fatiguera pas:)

    L=R

    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/love-is-a-radiation-music-by

    ps: Promit ca fac experimentul acela:)

    RăspundețiȘtergere
  13. no servus fetelor...observ tot mai multe postari, deci creste mica noastra revolutie. Daca merge treaba tot asa in scurt timp o sa avem aici un mic jamie oliver in varianta raw si feminin :)). In sprijinul/completarea celor spuse de Flowerbomb imi permit sa va recomand o lectura..interesanta zic eu. Este vorba de cartea lui Gregg Braden--- Efectul Isaia. Online o gasiti aici http://www.scribd.com/doc/15133456/Braden-Gregg-Efectul-Isaia
    Este o carte despre puterea gandurilor si despre felul si puterea rugaciunilor cand le spunem cum trebuie....dupa ce cititi cartea o sa va faceti o idee mai clara despre procesele ce le declansam in rostirea repetata a INTENTIEI noastre zilnice, si mai ales despre puterea acestor energii. Sper sa nu interferez cu recomdarile ulteriore ale Unei ;)
    Tot la sectiunea de sprijin pt revolutie :)) va recomand o tehnica ce sper sa o gasiti utila. De fiecare data cand rostiti intentia zilnica uniti primele 3 degete ale mainii. Probabil imaginea va este cunoscuta de la TV unde ati vazut nenumarati oameni care mediteaza si isi tin degetele de la maine unite ...de regula pe genunchi. In fel acesta cream un efect pavlonian, iar in momentul cand unim cele trei degete starea de optimism/relaxare/incredere (specifica momentului INTENTIEI) se instaleaza in corpul nostru. Pe mine ma ajuta cand ma suna de la banca si ma intreaba de rate ....si timpu fiind scurt numai am timp de recitat intentia :))). O seara excelenta zeitelor !!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce te faci daca in momentul rostirii intentiei starea este de pesimism/incordare/neincredere?

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim---in momentul in care rosteti INTENTIA gandeste la momente fericite din viata ta... din trecut. O reusita profesionala, o intalnire cu familia, un raspuns pozitiv de mult timp asteptat. Incearca sa retraiesti acele clipe de fericire...cu toti le-am trait. Dupa un timp o sa se formeze un automatism si aceste trairi/senzatii o sa devina o obisnuinta...evident ca nu dupa 2 zile :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Asta seara m-a zgait la soare... Uau... EU port ochelari si fara ei nici nu am putut privi, la inceput, mi-am mijit ochii si cu greu l-am vazut...insa dupa, soarele mi-a prestat un dans recompensa..foarte tare...10 secunde, nu mai mult, caci apoi am vazut galben vreo 5 minute...astept apusul de maine, sa vad mai bine.. Multumesc Una!
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna seara tuturor,

    Am o rugaminte... incerc sa gasesc pe torente documentarul "Eat the Sun" si nu reusesc... l-a mai cautat cineva? Putem primi un link?

    Cat despre soare... am incercat si eu, in seara aceasta. In spatiul in care locuiesc n-am vizibilitate la apus, asa ca am fost nevoita sa ma "zgaiesc" ceva mai devreme, undeva pe la ora 8... A fost o experienta nu foarte placuta, soarele mi s-a parut totusi mult prea puternic in acel moment. N-am rezistat nici 10 secunde, dupa care m-am ales cu o durere de cap puternica, ce nu-mi da pace nici acum. Sotul m-a avertizat ca nu e deloc de joaca cu lumina solara si ca ar fi bine sa facem aceste experimente cat mai aproape de apus, in ultimele minute... Inclin sa-i dau dreptate.

    Una, te rog explica-mi inca o data cum crestem numaratoarea de la 10 secunde la 44 de minute... am inteles ca o facem progresiv, ca putem repeta de mai multe ori in cursul unei sedinte... dar totusi 44 minute nu e foarte mult? Lumina blanda a soarelui, chiar inainte de a se rostogoli sub orizont, nu dureaza mai mult de cateva minute... 15 maxim, pentru a nu ne forta ochii...

    Ai spus ca tu ai inceput sa exersezi de 11 zile... si ca nu ai sesizat efecte negative asupra ochilor. Totusi, ele pot apărea mult mai tarziu, in cazul in care nu ne informam corect...

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-ai adus aminte de copilarie, cand, cu o imensa placere, priveam in special apusul care imi dadea o stare minunata, o stare de calm, liniste si bine, un bine profund, o fericire calda... erau momente in care credeam ca pot face orice, numai sa vreau, ca Soarele va fi cu mine si ma va ajuta cand voi avea nevoie. Iar faptul ca atunci cand priveam in alta parte nu prea vedeam nimic o perioada de timp, nu ma impiedica sa repet iar si iar acest exercitiu, in special in vacantele petrecute la tara. Oare cand oi fi pierdut acest minunat obicei?
    Multumesc din suflet ca mi l-ai reamintit.
    Incepand cu seara asta l-am reluat si e minunat.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  19. hey...super Una
    eu am descoperit sungazing-ul de prin februarie pe cand documentarul "eat the sun" era doar un trailer. Am ajuns acum la 9 minute jumatate(doar) pentru ca nu am iesit in fiecare zi sa-l "mananc" :) dar nu-i graba.

    Eu imi iau telefonul cu mine, ii scot cartela sa nu ma "radieze" si-l pun pe countdowntimer Desigur soarele e asa delicios, ca desi telefonul suna la timpul stabilit, ma surprind ca mai stau lejer alte 20-25 de minute. Nu prea-mi pasa nici mie de cronometru dar vreau sa ajung in mod "oficial" la 45 de minute.

    Ma simt excelent, intradevar simt nevoia sa mananc din ce in ce mai putin, iar cand nu ascult acest simtamant, mancand dupa vechile obiceuri, sistemul digestiv ma taxeaza si imi atrage atentia. Chiar daca sunt 100% raw. Poti face excese si cu mancarea cruda, dupa cum am descoperit :)

    Preferatul meu e apusul, mi se pare mai bland :)

    aici am dat prima oara de sungazing : http://www.vibrakeys.com/wordpress/2011/01/08/sungazing-nourishing-with-light/

    Am citit mult si despre breatharianism in ultima vreme si incep sa zaresc traiectoria pe care ma duce universul :). Pentru breatharianism ar trebui totusi sa ma mut intr-un loc unde nu exista iarna, pt ca se pare ca frigul extrem nu le prea face bine la breatharieni :)

    Felicitari pentru ca te-ai apucat. E minunat cum universul imi reflecta inapoi oameni care au o vibratie asemanatoare mie.

    Multa iubire
    Alin

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu am cautat documentarul si nu l-am gasit. Il are cineva?

    RăspundețiȘtergere
  21. pentru Carla

    Motivul pentru care nu-l gasesti pe torrente (si eu l-am tot cautat din timp in timp in lunile trecute) este ca doar ce s-a lansat. Am impresia ca abia de o luna e in varianta dvd. De altfel nu costa foarte mult(25 de dolari=aprox 75 lei) am putea sa punem toti "mana de la mana si sa luam pe datorie" :)

    Dar sa stii ca nu ai nevoie de film ca sa te apuci de sungazing. Eu am aflat tot ce am avut nevoie sa stiu cand am inceput in februarie din linkul de mai sus (vibrakeys.com).

    Ce trebuie sa stii : cand privesti soarele este de preferat sa stai descult pe pamant fara iarba. De evitat betonul, asfaltul, sau privitul din bloc, din apartament chiar daca e mai comod, nu ca n-ar fi bine dar obtii rezultate putin mai greu si nu mai primesti informatie si de la fiinta Pamant. Cand stai descult energiile Terrei comunica prin talpi, ale soarelui intra prin ochi, si se intalnesc in tine, intr-un dans al iubirii, unde fac minuni.

    Pentru inceput, pana te obisnuiesti, alege-ti ultimele minute din apus sau primele minute din rasarit. Atunci e energia cea mai blanda. Metoda pe care o sugereaza HRM este sa incepi cu 10 secunde pe zi si adaugi crescator. Astfel in prima zi privesti doar 10 secunde, a doua zi douazeci, a treia zi 30 de secunde. sa zicem ca ai ajuns la 5 minute si 10 secunde si e cerul innorat timp de o saptamana. Cand apare iar soarele nu trebuie s-o iei de la inceput. Continui de unde ai ramas la 5 minute si 10.

    Motivul pentru care te doare capul este ca lumina a patruns pentru prima data in craniu dupa multa timp si incepe reconfigurarea "rotitelor", a credintelor vechi, a ramasitelor si a tiparelor de gand care nu iti sunt benefice. Cu alte cuvinte te vindeca. Ca si atunci cand incepi sa mananci prima data doar hrana vie. In fazele de inceput organismul se curata, apoi incepi sa te simti super. Asta e perioada delicata in care multi oameni se opresc si revin la obiceiurile vechi de a manca.

    Nu-ti face griji pentru durerile de cap. Vor disparea pana sa-ti dai seama. Lumina soarelui iti reconfigureaza sistemul nervos.

    Iar referitor la cealalta nelamurire sa stii ca la inceput si eu credeam ca 44 de minute sunt mult prea mult. Dar cu timpul ochii tai se ajusteaza si la fel cum acum ti se par ultimele 15 minute din apus blande si suportabile, la fel ti se vor parea cu timpul ultimele 30 de minute, blande si suportabile. Am citit despre persoane care s-au acomodat si acum pot privi cu usurinta lumina soarelui in plina zi fara sa-i deranjeze.

    Sper ca am putut sa te ajut prin propria experienta. Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma.

    Multa iubire
    Alin

    RăspundețiȘtergere
  22. a si inca o chestie pe care o spunea HRM. spunea ca in mod ironic, noi ne temem si ne ferim de lumina soarelui, care ne-a crescut si ne-a hranit de mii de ani dar nu ne temem sa stam cateva ore pe zi cu ochii in fata monitoarelor si televizoarelor care sunt de foarte multe ori mai daunatoare pentru retina. Asa ca fiti fara griji.

    All is well in all of the creation. Therefore let's have a celebration :)

    RăspundețiȘtergere
  23. o veste buna pentru Anca D : pana cand ajungi la 44 de minute este foarte posibil sa renunti complet la ochelarii de vedere. Lumina soarelui iti recalibreaza si ochii si e foarte indicat sa dai jos ochelarii cand faci sungazing pentru ca soarele iti vindeca orice probleme de vedere :)

    mi se pare super

    ok o sa ma opresc acum :)), initial vroiam sa comentez doar cateva randuri despre cum am inceput eu

    RăspundețiȘtergere
  24. Ca astazi nu a fost nici o zi de grea, poate si pentru ca nu ma uit la soare :) fug dimineata pana la metrou de el ca de ceva urat si rau. Bine eu am si un motiv in plus, sunt SPF freak de nevoie si unde mai pui ca si transpir mult si repede si stric bunatate de haine abia calcate. Trecand la chestiile serioase, nu imi mai place sa mananc nimic, doar salata, rosii si fructe. Nici macar bunatatile care mi le descrie Ancutza cu atata drag cand o sun sa o mai supar :)) Si nemancand trec peste anumite zile ok, dar apoi urmeaza zile intregi de pofte stupide, no worries I am still in control, dar chiar nu vreau sa ma opresc aici. Superfoods sunt de next step? Introducerea lor incet in smoothiul meu de seara poate? Sunt foarte confuza azi, am poftit la carne fripta si chiar nu vreau sa mananc acum, la abia 3 saptamani asa frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mulţumesc, Play.

    Am ieşit în dimineaţa acesta în căutarea soarelui, undeva la ora 6:00... Pfff, unde prindeam o rază era plin de betoane, unde găseam un fir de iarbă nici urmă de soare şi tot aşa... am rătăcit printre blocuri până, într-un sfârşit, am găsit un petec de cer liber şi m-am oprit acolo, pe asfat. Altfel pierdeam răsăritul cu totul. :)

    A fost mult mai frumos ca aseară... soarele mai blând, mai "moale", poate şi pentru că tocmai răsărise de câteva minute... Am început cu câteva repetări de 10 secunde, până m-am obişnuit cu lumina. Apoi am încercat şi 15 secunde, de câteva ori, după care m-am oprit, pentru că deja lumina devenise prea puternică pentru ochii mei.

    M-am mai plimbat puţin şi, la ora la care ceasul soţului abia sună de trezire, eram deja în casă, lângă copii. :) Cea mai reuşită dimineaţă de până acum!

    Mai am, totuşi, o nelămurire: e suficient dacă - pentru început - ne "zgâim" cu ochii întredeschişi, printre gene... sau e nevoie să fim cu ochii larg deschişi?

    RăspundețiȘtergere
  26. In dimineata asta imi faceam probleme ca nu gasesc soarele, dar a fost peste asteptarile mele. Dupa un circ cu cateii comunitari, mi-am gasit un loc numa bun de zambit la soare. Pot sa zic ca am fost mai rapida decat secundarul :)) Data viitoare pun cronometrul si sa incerc mai devreme de 7.
    Multumesc Play pentru informatiile pretioase. Chiar crezi ca vindeca miopia?
    O zi excelenta

    RăspundețiȘtergere
  27. Una buna dimineata! Asteptam postarea pentru azi... Sau ai ramas cu ochii-n soare???? Te pup
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  28. aseara eram intre betoane, azi dimineata am spus ca las pe diseara. Dar tare-mi doresc, nu spun ca voi reusi 100% dar macar putin de tot, ca tare vreau vreau vreau. Si daca nu o sa-mi iasa in fiecare zi si asta, peste o saptamana cand voi fi la mare nu o sa ratez cu siguranta nici rasaritul nici apusul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adita .... nu vrei cu adevarat din secunda in care iti gasesti scuze. Scuzenia inseamna o stavila mare in calea celui care o practica. O zi cu soare.

      Ștergere
  29. Multumesc Una,
    am iesit la 5.15am, soare cald, bland, vesel. Fericire maxima. Desculta pe iarba am prestat 10 sun salutation. Am transmis la toata lumea nu numai cei ce facem aceste minunatii, sanatate si fericire caci soarele ne da din plin.
    Multumim de informatii Alin, eu am sezut pe iarba, o sa caut un loc fara.
    Abia astept apusul.
    Apa este fantastica, ingerul apei spala si pacatele. Acum cateva luni o nutritionista, pe langa faptul ca ne-a spus ce sa mancam a zis ca doar daca introducem mai multa apa o sa vedem mari imbunatatiri. Eu nu am introdus atunci ca mi se parea ca beau destul. O cana la ora fixa mi se pare metoda ideala.
    Imbratsri calde dragele mele.
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  30. hei! cum va simti dragele mele? va simt pe toate linistite si zambitoaree.Aceste mici lucruri pe care le facem pentru noi ne aduc atata bucurie...Este un sentiment atat de special .Va imbratisez si va transmit linishte si pace...Suntem pe drumul cel bun!Timpul acordat noua este cel mai important, iar sentimentul de redescoperire este de unic.Asa ma simt eu acum http://naturawls.blogspot.com/search/label/Descoperirea%20sinelui

    RăspundețiȘtergere
  31. pentru garga : daca esti spf freak citeste notita asta scurta pe care am postat-o mai demult : http://www.facebook.com/#!/note.php?note_id=174882275899049

    cred ca s-ar putea ca dupa ce o citesti sa vezi soarele intr-o noua "lumina" :)

    Sper ca ti-a prins bine informatia

    Multa iubire tie
    Alin

    P.S. : Una sper ca nu te deranjeaza ca am postat cele doua linkuri, dar n-am stiut altfel cum sa dau informatia mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Cu multa placere Carla

    Ma bucur sa aflu ca ai avut o experienta super.

    Ce-mi spui tu este foarte amuzant pentru mine, pentru ca la inceput si eu la fel, pana sa-mi gasesc "locurile" alergam mereu ca bezmeticul :) la apus sau la rasarit. Pe masura ce soarele avanseaza in an, trebuie sa-ti schimbi inevitabil locurile pt ca de unde il vezi bine acum, peste o luna poate nu mai poti sa-l vezi de un bloc sau ceva :)

    Eu ma bucur ca sunt binecuvantat si locuiesc intr-o zona de margine a Craiovei, de unde pot sa ajung in 3-4 minute intr-o zona cu semi-natura chill. Stiam eu ce mi-am ales cand m-am nascut aici. :)

    Referitor la nelamurirea ta : Un sungazer de pe youtube spunea sa stai cu ochii larg deschisi, ca sa primesti energia la potentialul maxim iar daca iti vine sa-i strangi inseamna ca energia e prea puternica pentru tine in acea zi. O sa vezi ca variaza in fiecare zi. In unele zile e asa bland incat as putea sa stau la nesfarsit, in alte zile lumina e asa de puternica incat o simt si ma opresc.

    Ai putea sa incerci apusul pentru inceput, pentru ca am observat ca intotdeauna e mai bland decat rasaritul. Dar pana la urma astea sunt lucruri care au mers cel mai bine la mine. Fa ceea ce simti tu ca rezoneaza cel mai bine cu tine

    Lots of love
    A

    RăspundețiȘtergere
  33. Cu placere Mihaela. Ma bucur nespus ca experienta mea ti-a fost de folos.

    HRM asa spunea. ca vindeca orice fel de probleme cu vederea, dar ca, trebuie sa ai rabdare si evident, sa nu-ti pese de rezultat. :)

    Eu asa simt, ca poate vindeca miopia, dar sa nu ma crezi pe cuvant pana nu incerci si iti dai seama :P

    Pe curand
    multa iubire tie

    RăspundețiȘtergere
  34. Mia merge si iarba. After all nu conteaza asa mult. Cel mai important e sa ne conectam cu soarele. In unele zile poti s-o faci mai bine, alteori nu la fel.

    Cel mai tare lucru e ca exista o legatura de iubire intre noi si soare, si ca o redescopar din ce in ce mai mult in fiecare zi

    Multa iubire tuturor si zile excelente sa aveti
    Eu ma duc sa-mi iau doza :). Ce e tare ca acolo unde ma duc am descoperit si corcoduse si dude salbatice de toate culorile (organice). Multumesc universului.

    So..have fun, Daca priviti si voi apusul ne conectam oriunde am fi :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu credeam ca o sa fie asa frumos. Si cu un "tupeu" extraordinar, ochii mei au reusit din prima sa reziste contactului. Ii coboram din cand in cand doar asa... gandind ca prea bine ma descurc din prima. Se poate sa fie din cauza ochelarilor de vedere? Sunt din aceia care nu se innegresc deloc la soare. I-am dat si jos dar din pacate nu-l mai vedeam bine, acel disc perfect devenea o vapaie blurata si am peferat sa-l vad arzand "de aproape". Nu am avut telefonul sa vad cat am stat, cert e ca am asteptat sa apuna dupa primul bloc si nu l-am mai cautat. N-a fost mult, dar de ajuns sa ma bucur de primul meu zgait la soare. Atat de luminos era totul dupa... Abia ce m-am intors :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Cat de dragut, am primit raspuns direct de la Play :)) Am citit articolul si este f interesant, problema e ca pentru ca acum vreo 2 luni m-am ars f tare la mana, acum trebuie sa ma dau cu SPF pentru a lasa mana sa se vindece linistita si fara coloratii, dar sa stii ca prietena mea cea mai draga e cu adevarat obsedata de SPF, asa ca o sa ii dau un frw la articolul tau! Gezuz peole I don`t know are sending me good vibrations :)) what could be more perfect?

    RăspundețiȘtergere
  37. Fabulos! Azi m-am zgait la soare! Am asteptat cu emotie toata noaptea, cu grija sa ma trezesc, sa plec la intalnire. Imediat ce am iesit pe strada, am stiut in ce directie sa merg pentru a-l gasi. Un soare bland, care arunca flash-uri, un punct de lumina care-l contura permanent... Bucuria ca am putut sa-l privesc, un timp nedefinit, pana cand am simtit ca este de-ajuns pentru aceasta zi... Foame de soare! Multa - multa foame! Furnicute mici pe pielea mea, pe cap, pe fata, in locurile despre care stiam ca trebuie sau nu sunt, nu au fost activate, energizate... Asa era si in clipele mele de liniste si meditatie: eu, stand pe malul marii, pe nisipul cald, cu soarele veghind deasupra mea. Asa l-am visat mic-mic, ca imi apartinea, cand eram (dar nu stiam inca) insarcinata cu baietelul meu. Multumesc, Una, pentru aceasta experienta minunata! Binecuvantata sa fii, tu si toti ceilalti ce au impartasit aceasta experienta! Deja sunt dependenta de soare!

    RăspundețiȘtergere
  38. Astazi - sungazing in familie - in amurg! L-am prins pe el, pe SOARE!

    RăspundețiȘtergere
  39. Oare de ce simt nevoia sa privesc la soare mult mai mult decat 10, 20, 30 de secunde? Este posibil sa fie o nevoie/lipsa foarte mare de energie si nevoie de echilibrare?

    RăspundețiȘtergere
  40. Am ajuns La 10 minute...yeeeeyy...ma simt super

    Am facut si eu acum doua zile sungazing cu mama :)

    Mireille cred ca da. Poate. Ce stiu sigur e ca asta mi se intampla si mie la inceput si chiar si acum. E ca o foame, o foame de ceva ce nu prea am mancat in prima parte a vietii, amplificata cred si de faptul ca mereu am fost invatati sa ne temem si sa ne ferim de soare cu tot ce putem, ochelari creme etc. Eu pentru protectie folosesc unt natural de shea, nerafinat, pe tot corpul, care are deja protectie naturala de soare,asta asa ca sa zic ca m-am protejat :) si sa stau linistit. E geniala, o folosesc pana si ca strugurel de buze

    Priveste exact cat simti. Corpul tau stie cel mai bine ce are nevoie. E bine sa ai rabdare la inceput cu ochii pana se obisnuiesc micutzii cu noua vibratie :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Multumesc, Play! Se poate sa fie aceasta nevoie! Dupa ce privesc soarele imi simt ochii relaxati! Cu siguranta au nevoie de asta. Astigmatism + miopie spune ceva?

    Am folosit si eu untul de shea, acum am de cocos. Sunt f. bune, dar ma intreb daca au factor de protectie suficient! Din acest motiv, pentru baby am luat una speciala (dar eco). Nu prea stiu ce sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  42. haha ce tare ai postat commentul la 23:32 :)). sincronicitate divina

    Si eu ii simt relaxati dupa ce privesc soarele. Despre astigmatism nu stiu, iar despre miopie decat foarte putine. Ce simt cu siguranta e ca soarele le va face bine.

    Stiu ca sunt niste exercitii tibetane care te ajuta sa-ti refaci vederea la perfectie. Se pare ca majoritatea problemelor de vedere pleaca de la muschiul cristalinului din ochi care se atrofiaza(plictiseste) cu timpul :). Solutia era sa privesti un obiect la 15 cm in fata ta, apoi in departare, in zare sa te straduiesti sa vezi, cat mai departe catre infinit si sa faci asta cat mai des ca pe o practica, exercitiu, fara ochelari.

    Pentru miopie iti prinde super soarele pentru ca iti ajuta ochii sa vada la punctul maxim spre infinit. Am avut si eu semne vagi de miopie pentru ca intotdeauna mi-a placut sa vad lucrurile foarte de aproape, in detaliu, iar cand ieseam in natura vedeam distanele oarecum in ceata. Cateva minute de stat prin natura si privit la distanta imi fac ochii ca noi.

    Pe langa privitul la soare poti sa incerci sa bei suc din iarba de grau sau morcovi. Sunt minunate pt ochi

    Dintre unturile naturale (cacao, shea, cocos) untul de shea are cel mai mare grad de protectie dar nu stiu daca e de ajuns. Cum se numeste crema lui bebe ? E super ca i-ai luat una speciala. Ei au nevoie de cea mai pura vibratie...ca si noi de altfel

    Multa iubire. Ne conectam prin soare :)
    Diseara ma duc iar, abia astept

    RăspundețiȘtergere
  43. Hei, cei mai frumosi zgaitori la soare!
    Aseara am sezut cu ochi-n soare vreo 15 minute calde si magice.
    Fara sa stiu de recomandarea ta experta, Play, niciodata nu m-am uitat la ceas: sunt zile cand sunt obosita si atunci simt nevoia sa-mi acopar ochii mai devreme si altele cand sunt de-a dreptul nesatioasa.
    Am stat aseara cu fundu' intr-o miriste intepacioasa :-))) si, pe la 8.20 (seara) mi sa frunicat toata pielea constientinand ca, in exact acelasi moment suntem, probabil 100 de oameni care se zgaiesc la acelasi soare.
    Mi s-a mai intamplat ceva frumos tare aseara: in vreme ce ma zgaiam la soare, am inceput sa deslusesc aurele copacilor.
    Despre protectia solara:
    din cate-am cercetat eu, cea mai buna protectie vine din amestecul: shea (30%)+ coconut (20%) + cacao (30%) + jojoba (10%) + argan (10%).
    Mireille, in opinia mea, asta-i cel mai bun protector si pentru bebe. Principiul e simplu: nu pune pe pielea lui nimic din ce n-ai putea sa mananci :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  44. Multumesc mult pentru informatii, sfaturi, osteneala si iubire!
    Crema este "crema bio protectie solara minerala bebe si copii FPS45 - Eco Cosmetics", si am gasit-o aici: http://www.organik.ro/cosmetice-bio-corp/protectie-solara-bio/crema-bio-protectie-solara-minerala-bebe-si-copii-fps45-eco-cosmetics.
    Chiar ne conectam prin soare!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  45. Hei!
    Un amanunt important despre zgaitul la soare, amanunt pe care nu l-am bagat in seama de la inceput si pe acre l-am experimentat bine abia astazi:
    Dupa zgaitul la soare, oricat ar fi el, sa nu muti ochii in alta directie, ci sa inchizi ochii si sa-l acoperi cu mainile.
    Pe langa faptul ca vei vedea jocuri de culori foarte frumoase, toata energia ramane in interioru-ti.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  46. Hei hei

    Una multumesc de sfat

    ce mai faceti? cum va mai simtiti?

    eu am ajuns pe la 15 min 30 si ma simt extraordinar. intradevar simt nevoia sa mananc cat mai putin, si doar mancaruri care au o vibratie foarte inalta (doar fructe proaspete pline de apa structurata : pepene verde, pepeni, ardei, struguri)

    acum am luat o pauza de 3-4 zile de la sungazing. mai fac asta uneori

    ...a fost si lumina foarte puternica in ultimele zile. astept sa se mai domoleasca :)

    multa iubire tuturor

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails