vineri, iulie 22, 2011

Raw.zeite & zeu - raw.ziua unu

Xin chao buoi toi!
(pe vietnameza... fara accente o fi injuratura?)

Da' mai da-o boalei de boala!, mi-am zis. Shontac-mucios-stranutator-febril m-am ridicat din pat sa ne-apucam serios de raw.zile. Ce alt inceput mai majetuos puteam alege?

Hai, gata! Ne-apucam de treaba.

De mentionat din capul locului: continua ce te-ai deprins sa faci in ultimele trei saptamani: dupa ce vei fi trecut de trei luni cu ceea ce-ai inceput sa faci, poti sa consideri ca astea-s deja obisnuinte si sa adaugi altele noi.

Despre raw, hai sa-ti spun intai si-ntai ce-am invatat ca principii de baza de la: Victoria Boutenko, Robert Morse, Norman Walker, David Wolfe, Matt Monarch, Angela Stockes, Gabriel Cousens, Ann Wigmore, Brian Clement, Charlotte & Max Gerson, si alti cativa:

1. mancarea gatita & procesata creaza dependenta - si, ca orice dependenta, se da plecata cu mare dificultate; incredibil, nu? cea mai mare dependenta din timpurile noastre nu este cea de droguri, nici cea de tutun si nici cea de alcool; este dependenta de mancare (un anumit fel de mancare... toxica!).
  • Asadar, nu te invinui ca n-ai putut, pana acum renunta la tot felul de gateli din viata ta, nu-i asa de usor...
  • Trateaza urmatoarele trei saptamani din viata ta ca pe o perioada de dezintoxicare, o perioada grea, in care vei avea sevraj dupa tot felul de gateli... nu-i mare diferenta intre detoxifierea de droguri si cea de mancare. Fii, asadar, pregatita (pregatit :)! 
  • Fii constienta (constient) ca e o schimbare majora in viata ta, o schimbare care merita intreg efortul si constientizeaza ca, de-odata ce esti alaturi de noi de mai bine de trei saptamani, probabil ca asta e cel mai important lucru pe care il ai de facut acum. Si nu lasa nimic altceva sa-ti blocheze partia deschisa catre reinventarea propriei persoane. Caci asta facem acum: ne RE-INVENTAM! Nu-i smecher?
  • pentru a intelege acest aspect, cel mai bun material de citit / vizionat este  Victoria Boutenko 12 Steps to Raw Foods; cartea poate fi cumparata de la raw.z (0731 372 306 - sun-o pe Ancuta s-o intrebi daca o mai avem) sau poate fi descarcata aici; filmul (seminarul de vreo 3 ore al Victoriei care mi-a schimbat mie viata) poate fi descarcat aici. (eu, Una as opta pentru film, e geniala cuvantarea Doamnei Boutenko).

2. pe langa faptul ca suntem dependenti, suntem cu totii plini de candida (mai ales voi, cele ce pururea poftiti de dulce); candida asta e o insecta rea care nu ne lasa sa ne traim viata cum se cuvine. Ne face sa avem tot felul de pofte morbide si ne tulbura teribil metabolismul. Asta, are o rezolvare simpla: pelin + cuisoare + nuc negru, rezolvare despre care vom vorbi pe larg intr-un numar urmator (pentru acelea dintre voi care vor sa citeasca musai despre asta, pot descarca o carte a Huldei Clark aici), si o rezolvare complexa care inseamna, de principiu, privarea organismului de zaharuri pentru o perioada de timp, rezolvare careia-i vom aloca, de asemenea spatiu de antena in curand.


3. pentru ca esti, in urmatoarele 3 saptamani, in carantina :) (intr-adevar trateaz-o asa, trateaz-o ca pe o perioada de detoxificare, de odihna si tratament in viata ta), ajuta sa nu te apuci sa trambitezi in stanga si in dreapta despre noul tau stil de viata, sa nu te apuci sa-i blamezi si comentezi pe cei din jur si obiceiurile lor alimentare. Pastreaza-l ca pe micul / marele tau secret.


4. Iti cresti exponential sansele de succes in raw - si asta o zic din proprie si dureroasa experienta, dupa cateva caderi - daca:
  • bei multi litri de suc verde in fiecare zi - ce-i aia si cat e aia suc verde, iti voi povesti in amanunt in aceasta postare
  • bei o apa buna - ce-i aia apa buna am sa detaiez intr-un numar imediat urmator. Cat de importanta este apa poti vedea in filmul asta (cu subtitrare in Romana). 
  • iei alge (pudra de kelp este preferata mea)
  • te aprovizionezi din timp cu cele necesare
  • iei enzime digestive si functionale
(cele de mai sus sunt prioritatile pentru debut, pentru saptamana in care tocmai debutam, le vom detalia pe toate in vilele ce vin)
  • faci adesori clisma si/sau hidroterapia colonului
  • nu-ti impui nici un fel de alta restrictie in afara aceleia de a manca 100% raw
  • daca se intampla sa tii musai sa calci in strachini, n-o face niciodata pentru 2 mese consecutive si doua zile consecutive (plus, amana masa aiurea cu 30 de minute si, inaine sa mananci non-raw, bea un mare suc verde)
  • daca se intampla sa calci in strachini, mai bine-o calci cu carne sau branza sau oua (de la tarani, curate, musai!) decat cu produse ambalate, pasteurizate, paine, patiserie, etc (poti sa sti ca de astazi nu vei mai manca nicicand paine "normala", dulciuri "normale", chipsuri "normale", etc; astea produc si mentin cea mai mare dependenta)
  • mananci vlastari in fiecare zi
  • iti ajuti organismul cu anumite superfoods
  • vezi un film despre raw in fiecare seara sau citesti dintr-o carte raw in fiecare zi
  • nu pornesti televizorul pentru urmatoarele 3 saptamani
(toate astea le abordam si disecam saptamana viitoare)

  • faci o mica practica spirituala zilnica (meditatie, rugaciune, intentie, sedere in liniste in parc sau in padure)
  • faci putintica miscare zilnica (putintica yoga, plimbare, etc, nimic fancy si foarte obositor)
  • faci o zi de post cu sucuri / apa o data pe saptamana
  • faci sauna cand si cand
  • faci periaj uscat
  • organizezi mese raw pentru prietenii tai si/sau pentru familia ta
  • iei intotdeauna mancare cu tine cand mergi in vizita / la restaurant
  • inveti sa faci painici raw
  • inveti sa prepari cateva feluri de mancare care-ti plac, de urgenta!
(pe astea le abordam si invatam in saptamana a treia)


Pentru ca raw sa poata ramana o permanenta in viata ta, dupa aceste trei saptamani, iti vei dori sa:
  • iti formezi un mic cerc de prieteni raw in orasul tau si sa va vedeti macar o data pe saptamana
  • incepi sa scrii un blog raw :-) au incepi sa traduci carti / filme raw
  • nu iti impui niciodata punctul de vedere printre prieteni
  • nu vorbesti despre raw food neintrebat
  • nu te opresti din informare
  • mergi la cursuri si ateliere
  • nu incerci imediat sa-ti treci toata familia pe raw
  • admiti, cand si cand, putina mancare gatita in viata ta cea raw
  • iti organizezi in avans plecarea in concediu (cei mai multi oameni, inclusiv eu, se impiedica atunci cand pleaca in concediu)
  • nu mai pui pe pielea ta nimic din ceea ce n-ai pune in gura ta
  • intelegi ca investitia in tine este cea mai importanta, mult mai importanta decat cea in casa ta, in masina, in concediu, in haine (pana la urma esti singura posesie pe care nu ti-o poate lua banca...)
(pe toate astea le vom vorbi la marea noastra adunare si... in restul anilor care ne-au mai ramas inainte).


Am facut aici o lista asa, cuprinzatoare a celor mai multe dintre aspectele despre care mi-am dat eu seama ca sunt importante in felul asta de viata. Suna... multe! Nu?
Nu te speria, vor veni asa de natural si te vei simti asa de bine in urmatorele saptamani incat iti va veni, cel mai adesea, foarte usor.
Ce-am facut saptamanile trecute a fost inmiit mai greu decat ceea ce urmeaza sa facem. Samtamanile trecute, am introdus cateva practici simple care te pot ajuta atunci cand te apuca craving-ul (poti pleca la plimbare, poti scrie la jurnal - imi cer iertare ca imi este, inca imposibil sa raspund e-mail-urilor voastre, lucrez sa fac asta posibil...).

Raw food va mult-mult-mult mai usor dupa saptamanile trecute - a fost un fel de Demostene care a invatat sa vorbeasca cu pietre in gura :-).

Te felicit din toata inima pentru intelepciunea si rabdarea de care-ai dat maaare dovada in ultimele trei saptamani si iti garantez ca, daca ai stat langa mine in ultimele saptamani, e sigur ca esti la momentul trecerii la raw food!

Felicitari, ce-a fost mai greu a trecut!

Urmatoarea saptamana va fi una paradisiaca! Apoi, ceva obstacole! Apoi iarasi bine! Apoi o mica criza dupa vreo doua luni! Apoi excelent! Apoi criza de 4-6 luni! Apoi absolut extatic! Apoi criza mare de un an (eu aici mi-am rupt gatul)! Apoi intram in liga marilor co-creatori ai propriei vieti!

Bine-ai venit in calatoria catre centrul Universului! TU.

Love!
Una :-)

28 de comentarii:

  1. Fantastic!
    Cu Dumnezeu inainte!
    Multumim Una. Soarele sa te mangaie si Luna sa te alinte.
    Abia astept.
    Bafta multa zeitze dragi si zeu zmeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Mia!
    Ce faci in creierii noptii? Acum te-ai trezit? 'Au acum nu mai mergi la culcare, ca mandea? :P
    Doamne ajuta, frumoasa zeita!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata,
    M-am apucat sa citesc zilele astea cu sarg blogul, pe care il tatonam de vreun an. Mi-o fi venit vremea si mie de raw??? Ma uit la ce ati facut voi in ultimele trei saptamani si mi se pare senzational. Una, esti ma-gi-ca, mai ceva ca luna!Va ajung si eu acus din urma, am preluat cateva practici. DAR am o mare intrebare: eu alaptez, si am sa o mai fac, probabil, vreun an de aici inainte. Stiu ca in alaptat nu e permisa nici o detoxifiere, ca se duc toate prostiile in lapte. Cum e cu raw-ul, se aplica aceeasi treaba? Pana primesc raspunsul, stau frumos in asteptare. Iar voua va urez succes in reinventare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Alina K!
    O fi venit, n-o fi venit, incercarea moarte n-are si... nu poti afla decat incercand. Nu?

    Pai, uite cum poti sa faci despre toxine: evita detox-ul puternic. Adica nu te face 100% peste noapte.

    Ia-o treptat: sa adaugi sucuri asta e 100% ok. N-are ce strica. Mergi acum, pe 50-50% (daca mancai aproape totul gatit pana acum): adica bea sucul cu 30 minute inainte de orice masa si apoi, la masa, mananca ceva legume fierte (cartof copt, etc) + salata.

    Asigura-te, totodata, ca ai in alimentatia zilnica mai multe nuci, alune, seminte, astea incetinesc detoxul.
    Tine-o asa o luna.

    Apoi, elimina gatitul de tot din una din mesele zilnice. Inca o luna.

    Apoi elimina gatitul din a doua mada zilnica. Inca o luna.

    Si tot asa.

    Dar, atentie: sa continui sa mananci dulciuri, paine, glutenuri, pasteurizate... asta n-are nici o noima. Pe-astea scoate-le de astazi.
    Pastreaza cartofi copti, orez integral, legume in abur, poate lapte de capra nepasteurizat, oua de gaini adevarate... de-astea.

    Plus, ajuta corpul sa scoata toxinele afara (vs. in lapte) prin: putin sport, clisma, sauna.

    Hai, pa, caci plec la sauna chiar acum!

    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut!
    Intrebare- eu am blender si fac sucuri din frunze de tot felul si apa cat sa le acopere- apoi -dupa magnificul tau sfat- le storc prin tifon pus in 4 (inainte de asta nu le puteam bea) si au gust .... mmmmmmmm ca de lapte- dulce, aromat- savuros, ce mai. E musai sa iau storcator?
    Muuuuuuuulta sanatate si stare minunata iti doresc (daca nu am scris nu inseamna ca nu am facut si eu, ce am crezut mai bine- am trimis ganduri de armonie si iubire) pentru tine Una draga si pentru toata gashca.
    Cu drag,
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun regasit!
    Ceea ce este extraordinar,dincolo de rezultatul personal final,este ca ne-am gasit:)Este atat de minunat ca exista Luna,care ne ajuta sa fim mai bine infipti cu picioarele pe Pamant,care ne ajuta sa fim mai constienti de Ceea ce Suntem.Aici invatam ca toti avem defecte dar si calitati memorabile, ca pentru fiecare dintre noi drumul e greu(dar cit de dulce fiecare reusita) si in final, am inteles ca Toti sintem Una:desi atat de diferiti, atat de asemanatori..
    Eu nu contenesc a multumi (si a ma minuna de frumusetea fiintei umane)celei care ne aduna (mai multi in fiecare zi),pentru sacrificiul timpului personal dedicat noua ,(niste persoane absolut straine si necunoscute).Ce poate fi mai admirabil decit ceea ce mi se intampla mie,in ultima vreme:sa descoperi sclipirea divina din aproapele tau? Si sa primesti zilnic aceasta lectie, a daruirii?
    Despre raw,desi nu mananc integral raw,pot spune ca este o alta minune revelata.Am o stare de fulg(desi am ceva greutate:)),sufletul mi-e plin de bucurie, simt nevoia sa dorm muult mai putin ca inainte, pielea si-a schimbat aspectul in bine, ciclul menstrual este regulat si fara durere,pofetele alimentare muult reduse.Incep sa inteleg de ce Una spunea:indrazniti, pasiti in lumea asta absolut incredibila! Inteleg acum si cutez inainte, cu speranta si curaj,cu incredere in Creator si in mentorul meu:)
    UnaAlta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Cata!
    E buna metoda ta! Keep on going!
    Numa sa rezisti la cate tifoane vei avea de stors.
    Da' rezisti, c-ai sa vezi cata energie iti dau sucurile.
    Acu', zau, racita-moarta, n-am mai dormit de ieri de la 8.30 dimineata si-am facut azi dimineata si sun-gazing, si plimbare si clisma (shhh) si sauna.
    Si azi terminam pregatirile ca sa hranim, maine 1000 de pesoane???!!!!?
    Si zau, cai de la sucuri si de la noua apa pe care-o beau.
    So, keep up the mulsul pungii! :)
    Love!
    Una

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, UnaAlta!
    Na, ca mi-am bocit ochii toata.
    Iar mi s-a-ntins tot maclavaisul de-arat ca marilyn manson :P
    Pai cine se gandea ca-i trebuie rimel waterproof cand citeste commenturile de pe propriul blog?!?
    Sti ce mai e minunat? Am inceput sa ma simt safe in a-mi recunoaste si defectele in fata domniilor dumneavoastra. Si ce lucru mare-i asta!
    Abia astept sa ne strangem in brate cate trele sute si sa ne vorbim mai deloc sau sa palavragim pana-n zori, cand ne pironim cu ochii-n soare.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot nu ne-ai povestit ce buget lunar presupune acest minunat stil de viata (incluzand lucrurile pe care le pui pe piele, desi ar putea fi puse in gura). Asteptam cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Anonim!
    Care este bugetul tau zilnic pentru mancare, in momentul asta?
    (incluzand lucrurile pe care le pui pe piele, desi n-ar putea fi puse in gura) :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador sa (nu) mi se raspunda la o intrebare prin alta intrebare! Mai ales cand nu e vorba de probleme inalt filozofice. ;)
    Pentru a nu face la randu-mi fix ce nu-mi place sa mi se faca, iti raspund: 20 de lei pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Anonim!
    Pai, sti, intrebarea asta a ta mie mi-a sunat a intrebare... retorica, in doru' lelii cum vrei sa-i spunem.

    M-am simtit asa ca ma faci sa lucru' la cooperativa munca in zadar, facand, ca un cetatean bine-intentionat calcule: cati castraveti storci pe zi, cate seminte cumperi si cate germinezi... asa ca sa-ti razi de vremea mea.

    Nu-i limpede ca asa cum unii mananca mancare gatita de 500 lei pe zi altii de 5 lei pe zi, tot astfel si la hrana vie, unii mananca numai chestii organice zburate din Franta, iau suplimente de 10 lei gramul si altii, mananca (poate tot la fel de bine, sau mai bine) de 5 lei pe zi din cultuta proprie...

    Dupa regula mea de trei simpla, cat ai bugetul zilnic, atata manci!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Una! "Very inspiring" si postul tau de astazi!

    Lia

    ps: nu eu sunt Anonimul cu pretul mancarii pe zi. Btw, cred ca raspunsul este foarte logic intr-adevar, la modul ca este un mare "depinde" la astfel de intrebari. Iar ca substrat, presupun ca s-ar putea spune ca mancarea raw nu te duce la sapa de lemn si nu implica neaparat un buget imens. Cred ca cei care aveau punga larga inainte tot pe acest stil vor merge, iar cei care erau mai "chivernisiti" sau atenti la preturi, vor ramane la fel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca sa ma lamuresc de adevarul afirmatiilor conform carora stilul de viata raw nu implica in mod necesar un buget imens, as avea nevoie de niste exemple concrete in acest sens. Cu ce suma se poate trai sanatos in maniera raw, fara a suferi de malnutritie? Dar se pare ca nimeni nu e dispus sa ofere asemenea informatii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hei, Lia!
    Multamim! Tu ai fost inspirata astazi, citind postul meu... :)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Anonim!

    Uite cum stam:

    Cunosc o doamna profesoara in Turnul Severin care are salariu de 600 lei pe luna si un copil. Si ea si fetita ei sunt cei mai frumosi fructivori pe care-i cunosc eu. Doamna asta e, totodata, un expert in "buruieni" si fructe salbatice deosebit de benefice.

    Cunosc si oameni care-si cumpara toata mancarea - absolut de la rawz si care cheltuie 600 de lei la o sesiune de cumparaturi la noi.

    Niciodata nu va fi bugetul cel ce te va determina a fi sau a nu fi raw :)

    O mare inspiratie de-a mea, Vali Chivu de la Constanta, e celebra pentru muraturile pe care le pune, pentru prepararea exclusiva a fructelor si legumelor autohtone si, atunci cand sunt in sezon... Acum, de exemplu, un kilogram de dovlecei la piata este 1 leu sau mai putin; morcovii sunt 2 lei, varza e 50 de bani... so, e ieftin-tare sa fi raw vara.

    Iarna, e oricum excelent sa incoltesti si asta e cu deosebire ieftin.

    Pe de alta parte, mancand oricata mancare gatita, oricum suferi de malnutritie...

    Concluzionand: cheltuind 20 de lei pe raw food, vei primi de cel putin un infinit de ori mai multi nutrienti decat ai primi cheltuind exact aceeasi suma pe mancare gatita.

    Are logica?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos pentru raspuns, Una.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ajutooooooooooor, prea bine nu stiu cum sa fiu 100% raw. Adica dupa ce beau 1l de suc de buruiene (ceea ce, in mod cu totul surprinzator este chiar placut) de dimineata, nu mai pot sa mananc nimic. Cateva fructe, apoi suc din cand in cand si o salata mai spre seara. Astazi la fel, doar ca sunt un pic un pic trista:( si ma doare burtica :((

    RăspundețiȘtergere
  19. apropo de cheltuit pe mancare raw, vara cred ca dau pe mancare foarte putin,gen 50 de lei pe sapt(asta ca am pofta de zmeura,coacaze si mai stiu yo ce fructe la 10-15 lei kg), daca as invata sa pun si muraturi, eventual sa nu-mi fie lene sa deshidratez niste chetsii la soare, ar fi si mai ieftin pt iarna. la cate buruieni comestibile sunt in natura mi se pare o tampenie ideea asta nationala cu "murim de foame" :)). am invatat-o si pe mama sa umble pe situri, sa se intereseze de buruieni/verzituri/etc a primit o carte cadou gen enciclopedie de ierburi de la o tanti care a vazut-o interesata de buruieni; mama sta intr-o zona semimontana si are o groaza de vegetatie imprejur, nu cheltuie aproape nimic pe mancare:)), in plus cand are timp se mai plimba in imprejurimi si culege poame care nu le recolteaza nimeni. azi mi-am facut o sedinta gen "detoxifiere spa" ca prea m-am prostit in ultimul timp cu mancarea gatita(si naiba sa o ia, trebuie doar sa zici odata "gust doar putin, ce are sa-mi faca?" si nu te mai opresti :(( ) gimnastica, clisma cu cafea, ceai de musetel si rotopasca, zatul de cafea- peeling, cremuita cu tot felul de uleiuri raw si esentiale, plus masaj cu un aparat ff misto care vibreaza de incepe sa te manance pielea :)) + extra hidratare (nu mie sete mie la ore fize sa ma cronometrez cu voi :D)
    si ma simt ca noua ;))... yo adaptez pt mine tot ce citesc aici pe blogul tau (pe care il verific zilinic btw)
    am trimis si yo o comanda pe comenzi.rawz@gmail.com si nu mi-a raspuns nimeni la ea, voiam sa stiu daca aveti pe stoc susan, maca, psyllium si spirulina si daca da cand pot sa vin sa iau produsele...
    insanatosire grabnica Andreea :*

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna dimineata, gashca!
    Hei, Anonim care voiai preturi ! UNA ti-a raspuns destul de clar..voiam sa vin si eu cu o completare ( ca toti din jurul meu imi ridica aceeasi intrebare !): daca mergi sa mananci o friptura cu salata, sa mananci numai salata e mai scump? daca vrei o salata cu branza , sa o manaci fara branza e mai scump? daca vrei o prajitura, sa mananci un fruct e mai scump? Daca vrei sa bei ceva, sa bei apa e mai scump? Desigur, ca suntem si gurmanzi si vrem mancare cat mai sofisticata, pentru placerea gustului! E la fel si in raw! Preparam ceva mai sofisticat , la care se adauga si puterea nutritiva continuta!( cum ar fi mancarea ta sofisticata + medicamentele de la farmacie pentru digestie + suplimentele de vitamine )...tot raw iesi mai ieftin! Si inca ceva, daca vrei sa tii un post cu apa sau total, mai usor iti este cand manaci putin si mancare cruda, decat atunci cand manaci mancare gatita...Eu vad numai avantaje! Abea astept sa fiu 100% raw! Asa ca, o noapte alba si tie , cu multe ganduri, cu lecturi despre tema si poate ne vedem la Una!La Vie en Raw's....
    In alta ordine de idei,marturisesc ca nu am reusit sa beau toata ziua de ieri sucuri, dar am mancat fructe si am baut multa apa...din pacate am plecat de-acasa de dim si doar un pahar de suc am reusit sa-mi fac..de castraveti si de rosii! Azi si maine tot exceptie va fi, pana ma intorc acasa, ( nu am luat prafuri si sunt intr-o localitate depaaarte, unde se "agata" harta in cui!). O sa reusesc eu sa recuperez! Ma simt mai "usoara" oricum!
    O zi frumoasa!
    cu drag, Cata

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru completari, Cata!

    RăspundețiȘtergere
  22. am ineput si eu programul raw.este bine sa iau ceva suplimenti(eu am o lipsa fffffffff maaaaaaare de calciu,magneziu si alte minerale in organism).mi-am luat si eu spirulina de la aver trust9chiar, este cruda, ca pe ea scrie numai bio, nu si raw), dar ma gandeam sa iau , de ex, niste pastile de la wellstar imune sau macar ceva calciu(de la tianshi am vazut ca e recomandabil).ce parere ai?beau si lapte nefiert,dar lipsa asta de calciu o am de cand ma stiu si e f mare.m-am cam saturat de ameteli si furnicaturi si as vrea sa scap cat mai repede.sunt bune suplimentele sau ce sa fac?multumesc mult pentru sfat.si multa sanatate si succes tuturor!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna seara!
    Am si eu o intrebare:
    in sucuri/smoothie-uri se poate folosi si spanacul congelat?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cata dreptate ai dragul nostru mentor Una ! Intradevar mancarea procesata si super procesata produce o mare dependenta si asta v-o spun din experienta pe propria piele. Dintre fazele cu stari de bine si de rau prin care aminteai ca vom trece pe parcursul dezintoxicarii eu acuma ma lupt cu hopul cel mare de la un an de zile. M-am mai impiedicat de cateva ori de-a lungul acestui an, dar m-am ridicat si am pasit mai departe. Acum insa mi-am cam rupt gatul rau de tot ! Tocmai am participat azi noapte la o nunta si am dat-o din nou in bara rau de tot. Am cam golit farfuria cu "bunatati" pe nerasuflate. Nici macar cele 30 de masticatii nu am fost in stare sa le fac. Ii cer iertare corpului meu si ii promit sa revin pe drumul cel bun cat mai repede. Ma duc acum sa beau 2 cani mari cu suc verde pentru revenire.

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc mult, Una-Ca-Luna. Si voua celorlalti, care faceti o comunitate extraordinara. Am sa ma apuc, si am sa urmez sfaturile. Succes si ne mai vedem pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  26. Am de gand sa ma aprovizionez cu niscaiva pudre verzi. Dar daca tot fac lucrul acesta, as vrea sa stiu ce pudre verzi se pot da si copiiilor de 2 ani si in ce cantitate? Ma intereseaza pt. imunitate.
    Sa fii sanatoasa Una!
    Multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce pofta-mi faci! Din prima zi de cand ai lansat provocarea. Din pacate pentru mine eu mai am de asteptat pana sa incep si eu marea detoxifiere, desi la ce stare am, as incepe-o de pe-acum. of :(
    Nu pot insa pentru ca-s insarcinata. Si ma gandesc sa nu afecteze bebelusul toxinele care vor ajunge iar in sangele meu si de-aici, banuiesc, ca vor ajunge si la bebe, sau gresesc? Se poate detoxifia in sarcina? Pana una alta as folosi macar spirulina si chlorella, dar nu stiu nici din astea daca am voie acum.

    RăspundețiȘtergere
  28. Si de candida asta nenorocita tare as vrea sa scap, dar iarasi, nu pot folosi pelinul si cuisoarele. :( De ce nu am stiut astea inainte sa raman insarcinata? Inca un of :(

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails