marți, iulie 26, 2011

Raw.zeite & zeu - care-i cea mai buna apa de baut?

Ok!

Apa a creat dileme!

Mie, personal, mi-a luat un an intreg pana sa pricep once and for all care-i cea mai buna apa de baut. Si am cumparat filtru si vortexator Nikkenn (pe care le scot la vanzare daca le doriti, la pret redus, desigur). Si am cazut din corcodus cu tot raw food-ul meu cu tot si abia de curand mi-a intrat si mie-n capatzana.

Acum, ai doua variante: sa te impotrivesti la ce spun si sa faci propriile experimente si cercetari (adica ce-am facut eu, si nu ma felicit pentru asta), sau sa crezi pe cuvant - din prima - ce s-au chinuit toti mentorii mei sa-mi bage-n cap in ultimul an. 

Hai sa va zic ce-am invatat eu cel mai important si mai important de la:
1. Dr. Norman Walker (+ Henri Coanda care si-a dedicat viata cercetarii apei Hunza + Patrick Flanagan) +
2. Robert Morse (cel mai tare raw fooder ever) +
3. Olivia Steer (care-a studiat subiectul asta in toate detaliile lui) +
4. Multi altii

- de la toti-toti am invatat ca cea mai buna apa de baut este... sucul proaspat stors din legume (lucerna, morcovi, telina - telina e foarte smechera, sfecla, etc);

- de la primii doi am invatat ca apa de la robinet si apa de ploaie (apa de ploaie ar fi ea buna, saraca - caci este apa distilata, dar ce te faci cu toata atmosfera asta mega-poluata?) si, cel mai adesea, chiar si apa de izvor nu e buna de baut (caci e plina de minerale anorganice care ne incarca instalatia si se depun in cele mai diverse locuri pentru ca, mai apoi, sa trebuiasca a fi detoxificate - alta munca a bietului corp); amandoi recomanda apa distilata sau (in lipsa unei surse de apa distilata), apa obtinuta prin osmoza inversa la care adaugi minerale organice care o vor trezi la viata si o vor restructura;

- de la Robert Morse (via Olivia) am invatat ca rinichiul uman poate sa proceseze maxim 50 mg/l de saruri (adica mineralele astea anorganice care se gasesc si in apa de izvor); cate mg se gasesc in apele imbuteliate? numa' incerca si te uita pe eticheta (pe majoritatea sunt peste 280 mg/l); tot Olivia m-a invatat, dupa ce-a citit toate etichetele de apa din targ ca, singura apa potabila din comert este Bucovina plata (si, Doamne, tare-i mai uram gustul, pana sa ma obisnuiesc cu ea), caci are ~ 48 mg TDS (total dissolved salts). Bun!

- aceeasi apa (distilata, sau prin osmoza inversa, adica golita de TOATE mineralele anorganice) este folosita si in toate institutele de vindecare a cancerului: Gerson, Tree of Life, Hipocrates, etc, etc, etc.

- apa asta "moarta" - au s-o numeasca gurile rele, este, by the way, excelenta - ca atare - pentru a elimina din corp tot felul de reziduuri nedorite. Poti sa te detoxifici cu ajutorul ei pentru o perioada limitata de timp. Atunci cand vrei s-o bei vie:

- agit-o! danseaza cu ea :), spune Brian Clement

- adauga-i minerale organice (de-aia recomand microhidrina - care aplica dupa principiul microclusterilor, sau yerba mate, sau, pur si simplu, pulpa care-ti ramane de la sucuri)

- adauga-i microcristale si las-o la lumina lunii, spune Gabriel Cousens

- pune-i scortisoara si anason si vortexeaz-o, spune David Wolfe

- binecuvanteaz-o

- iubeste-o

- multumeste-i

...

Incercam acum sa aducem, la raw.z, apa distilata ambalata in sticla - caci este o adevarata crima sa ambalezi apa distilata in plastic - absoarbe rapid toate nenorocirile chimice prezente in plastic. Dar, daca vrei sa nu devii dependent de noi (nici un fel de dependenta nu e buna, nici chiar cea de raw.z), ia-ti un aparat de osmoza inversa (it's the second best). Scrie-i pentru informatii Barbarei la comenzi.rawz@gmail.com si te indruma ea cum sa faci.

Uite-i, pe cativa dintre raw-erii internationali, cu tot cu explicatiile dumnealor:

Brian Clement:



Gabriel Cousens:



David Wolfe despre apa lui:



David Wolfe despre slabire cu ajutorul apei:



Pe langa atatea pareri experte, vin si eu sa-ti zic umila mea descoperire din ultimele saptamani:

- in zilele in care nu-mi pun microhidrina in apa, nu mi-e asa de bine, in zilele cand pun, sunt foarte verde (si trage Dl. Stoicescu de mine sa iau microhidrina de mai mult de 6 luni, si eu nimic, am suferit in mizerie)...

- in zilele cand beau mai putin de 1 l de suc (orice fel de suc), am foame compulsiva, in zilele cand beau suficient suc, nexam foame! A, si Alina, dupa doua saptamani de cand beau suc constant, nu mai mai roade deloc burta de foame dupa ce-l beau; acum il gasesc indestulator, pur si simplu. Tu ce mai raportezi?

- insist asupra sucului verde recomandat: minim 1 litru pe zi! S-a notat! Pana nu-l incerci, exact asa ca in reteta, minim 1 saptamana, minim 1 litru pe zi, nici nu vreau sa-ti aud gura. S-a inteles?

Hai, Love!
Una :-)

10 comentarii:

  1. Alina,Timisoara

    Sucul verde sau smoothie ? Nu-s acelas lucru :P
    Smoothie-ul se face ok in robot/blender,pe cand sucul verde la storcatorul centrifugal,ooo...ce mai ramane din el? Mai mult arunci...deci,ce e mai bine sa bem? suc subtire sau gros?:D
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Una eu am filtru cu osmoza inversa de la Zepter ,apa are 27 cu TDS,bine a avut si 8 cand i-am schimbat filtrele.Atentie la Zepter,solicitati testarea cu TDS a apei la orice schimbare de filtre,se intampla sa mai fie si neseriosi.Felicitari ptr. ce faci ,zic ca esti cea mai tare femeie,aaa am papat la tine chiftelute,pate de alge,tarta de lamaie ,bunn tare si sotul meu care credea ca va pleca flamand a fost impresionat ce mai...Pupici din Galati de la Raluca

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot eu sunt.Una oare mai ramane ceva vitamine cand fac suc verde cu un storcator Tefal electric?Mai am pana sa-mi permit un Green Power.pup gasca desteapta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Timisoreanca Alina!

    Cea mai buna limonada pe care-am baut-o vreodata, am baut-o in piata voastra mare, frumoasa si intesata de oameni frumosi :)

    Pues, am fost adepta smoothie mai bine de 1 an; acum experiemntez cu sucurile si aflu ca au, pentru corpul meu, proprietati miraculoase pe care nu le pot obtine din smoothie.

    Dar, vezi tu, corpul asta si mintea asta hranita cu raw foods se tot rafineaza si evolueaza si ea.

    Eu impart aici cu voi ultimele mele descoperiri si experimente pe propria persoana.

    Pentru tine este acum cel mai bine exact de simti tu ca e cel mai bine / cost saving / gustos / usor de preparat / energizant...

    Atata vreme cat introduci macar un litru de suc / smoothie in corp in fiecare zi, e un pas urias inainte.

    Eu, in momentul asta, prefet sucurile.

    Love & Limonada!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Raluca!

    Yeap! Am mai auzit de filtrele Zepter si par a-si face treaba bine.

    Doar ca sunt ceva mai scumpe decat prevede legea :)

    Nu uita sa remineralizezi apa cu minerale organice si s-o restructurezi cu soare, luna si gand bun.

    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina,Timisoara

    Mai exact unde in centru e limonada minune ? Vroiam sa te mai intreb cu , ce as putea sa inlocuiesc painea ? Cum nu am deshidrator sa-mi fac painici si crackersi :P Mi-as lua un Ezidri, la 1000W , ce zici, se merita ? Momentan eu mai mananc rondele de grau expandat de la Sanovita,fara reclama , in loc de paine ... sunt ok ? Ms ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Heloo tuturor

    Am o mare intrebare legata de Bucovina. Asa e buna insa, nimeni nu zice de radioactivitatea ei. Este intradevar in zona radioactiva? Asa se zvonea. Si daca da, mai bine radioactiv decat cu saruri? :) Ma intereseaza in mod deosebit daca stie cineva ceva si de Borsec.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Una,

    Am citit intr-un alt mesaj de-al tau despre yerba mate si apa, te-as ruga sa-mi spui cate lingurite/linguri de mate pui la 1 litru de apa. Si eu ma gandeam cum sa imbunatatesc apa obtinuta prin osmoza, inainte puneam patrunjel in ea, uneori.

    Multumesc

    Cristi
    PS: Imi place cum scrii, entuziasmul tau molipsitor chiar si in scris :)

    RăspundețiȘtergere
  9. inainte de a trece la apa distilata sau apa cu sub 50mg/l TDS (total dissolved SOLIDS) aruncati un ochi si peste articolul asta:

    http://medicologia.info/2012/03/minerale-bune-de-baut-guest-post/#more-174

    RăspundețiȘtergere
  10. OSMOZA INVERZA este un sistem periculos pentru filtrarea apei, deoarece la nivel molecular elimina totate mineralele naturale (calciu, magneziu, etc) + face apa acida….

    parerea mea, considerand aeste argumente


    Apa contine in mod natural CALCIU si MAGNEZIU.

    Magneziu este consumat instant de corpul nostru. Organismul nu poate face reserve de magneziu…

    …deci care sunt singurele alimente sau bauturi care ne asigura doza de cateva ori pe zi de magneziu?


    Doar APA de izvor de munte, purificata de impuritati si clor, insa cu toate mineralele naturale in ea (total dissolved solids, TDS sau ”substanta uscata” se regaseste pe eticheta TUTUROR sticlelor cu apa minerala naturala din Romania, in toate apele de izvor de munte)!


    Apa de la robinet este apa de izvor de munte + clor + impuritati, etc. Eu scot toate aceste impuritati dar las mineralele in apa, corpul uman are nevoie de ele, parerea mea.

    Cateva picaturi de lamaie nu pot inlocui mineralele din apa, cu care organismul nostru s-a obisnuit de milioane de ani.


    …medicii ce spun? Putem scapa de lipsa de calciu (osteoporoza) cu lamaie?

    Toata lumea cunoaste oameni in varsta care consuma lamaie si au orteoporoza!


    Testele in viata reala sunt cele care demonstreaza realitatea, timp de zeci si sute de ani conteaza…


    Trebuie sa ii oferim corpului nostru minerale naturale de cateva ori pe zi, din apa, cum s-a obisnuit de milioane de ani, mancare bio si aer de munte…

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails