vineri, iulie 22, 2011

Raw.zeite - sucurile

Sucuri! Sucuri! Sucuri!

Sunt esentiale pentru succesul tau in raw.

Cat mai multe cu atat mai bine!

Musai 1 suc cu 30 de minute inainte de orice masa. Musai!

Cel mai bun suc pentru noi, acum la debut este urmatorul (multumiri Dr. Gabriel Cousens & Mimi Gheorghita):
  • castraveti - 4 bucati
  • tulpini de telina - 3-4 fire
  • o bucatica mica de ghimbir
  • alte frunze verzi (o mana de spanac, o legatura de patrunjel, papadie, frunze de sfecla, etc)
  • o jumatate de lamaie (sau o lamaie intreaga)
  • 6-10 pastai de fasole proaspata (in special pentru diabetici si supraponderali)
Alte sucuri bune in perioada de debut sunt cele de:
- vlastari (de orice fel)
- frunze verzi (de orice fel)
- rosii, ardei gras, varza, broccoli
- morcov, sfecla, dovleac, pepene rosu si galben, mar (mai cu moderatie)

Bun, te vei plange ca n-ai storcator... Nici sa nu indraznesti!
Sucurile sunt intr-adevar foarte importante. Trebuie sa-ti iei un storcator, e cea mai importanta investitie a ta in momentul asta:
- daca ai oricati bani la dispozitie, iti recomand un norwalk
- daca ai 1200 lei, iti recomand un samson
- daca ai mai putin, ia-ti orice - absolut orice storcator cu centrifugare (cred ca se gasesc si pentru 100 lei)
(sa scrieti comment despre ce aveti sau ce v-ati luat si ce functioneaza bine/rau ca sa se documenteze toata gashca de Zeite - si-un Zeu :)

Bun, apoi, te vei plange ca ai ramas fara castraveti... "Doamna, mi-am uitat caietu' acasa". Pai, sa nu ramai fara castraveti: aprovizioneaza-te pentru trei zile x minum trei sucuri pe zi. You do the math!

Bun, acum te vei plange ca la serviciu nu-ti poti face suc. Aferim! Poti incerca sa-ti iei un storcator si la serviciu (poate va adunati mai multe colege si faceti cheta - nu uita sa nu te dai rotunda cu dieta ta cea noua, intreaba-le doar daca vor sa cumparati impreuna un storcator; asta-i tot!); altfel, du-ti la serviciu o punga cu pudra de iarba de grau si/sau una cu iarba de orz si/sau una cu pudra de lucerna.

Tindem catre 2-4 litri de suc pe zi: 8-16 pahare.

Ori de cate ori iti vine sa mananci ceva, fa-ti un suc! Asteapta, apoi 30 de minute si, daca inca ti-e foame, mananca. Daca nu, nu...

Ideal este sa bei sucul cu inghitituri mici, pe indelete. Daca nu-ti vine sa-l bei asa, nu-i nimic. Saptamana asta poti, pur si simplu sa-l torni pe gat. Da' bea-l! Minim-minimorum 5 pahare / zi.

Daca esti casnica, mamica, studenta, ma rog, petreci mult timp acasa, si ai timp la indemana, stoarce tot ce prinzi!!!

Daca esti harnica lucratoare, uite cum te poti organiza:
- bea 2 pahare de suc (proaspat) inainte sa iesi din casa (nu musai unul dupa altul...)
- bea 2 pahare de suc (proaspat) cand te-ai intors acasa (nu musai unul dupa altul...)
- la serviciu iti faci - fie suc stors, fie:
    - 1 ligurita cu varf de pudra de iarba de grau + 1/2 lamaie + apa
    - 1 ligurita cu varf de pudra de iarba de orz + 1/2 lamaie + apa
    - 1 ligurita cu varf de pudra de iarba de lucerna (alfaalfa) + 1/2 lamaie + apa
    - 2 lingurite rase de spirulina + 1 lingurita de chlorella + 1/2 lamaie + apa

Ce-o sa faca sucurile astea?
Ehehe, cate nici cu gandul nu gandesti, dar nu-ti bate capul cu asta caci daca esti concentrata catre efecte, e ca si cum, atunci cand meditezi incerci sa intri in starea aia speciala (sti cum e, nu? nu-ti iese!).
Sau, daca esti interesata, intr-adevar, de efectele sucurilor, atunci pune mana si citeste: avem, la raw.z o carte minunata a lui Norman Walker, publicata de incredibilul Domn Stoicescu (poti s-o suni pe Ancuta ca sa ti-o pastreze: 0731 372 206) sau pe Barbara ca sa ti-o trimita prin posta (0731 372 308).
Da', nu-ti bate capul cu asta in aceasta saptamana.

A, si vreau comment in fiecare seara despre cat si cate ai baut, cum au fost, cum te-ai simtit. Capisci?
Haide! Suntem gashca de raw.zeite, sau ce?
Daca eu asudata toata de febra, cu secretiile nazale pe tastatura, cu capu' cat banita, inaintea unui eveniment (sambata asta!) la care livram mancare raw pentru 1000 persoane, pot tzacani la tastatura la 4.30 dimineata, sunt sigura ca poti si tu (asa cum ai cam facut-o si pana acum) pune umaru' la gratioasa sareta a Zeitelor. Si-un Zeu! Comprende?

Hai Love!
Una :-)

34 de comentarii:

  1. Una, tu ce storcator folosesti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei!
    Eu folosesc urmatoarele storcatoare:
    - Una bucata Samson
    - Una bucata Omega vertical
    - Una bucata storcator cu centrifugare Philips... something
    Cu succes, toate!
    :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am un storcator Philips http://www.philips.ro/c/prepararea-sucului-si-amestecare/550-w-1.5-l-alb-portocaliu-hr1853_55/prd/ l-am luat acum 2 ani, cred ca am dat in jur de 500 lei. Nu stiu daca va stoarce si frunzele voi incerca imediat ce termin postarea. Il bagasem in cutie si cutia sus de tot in camara ca auzisem la Mihaela Bilic ca nu e sanatos sucul ca nu contine fibre.

    Alina M.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Alina M!
    Yeap, si eu m-am ferit de sucuri o vreme. Pana si oameni muuult mai luminati decat doamna nutritionist au crezut ca sucurile nu-s bune, din multiple motive.
    Dar, in ultima vreme mi-au intrat mie pe mana adevaratele carti si adevaratele informatii:
    sucul rules!
    Love!
    Una :-)
    P.S. Desprafuire grabnica

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze multele "ca"-uri din ultima fraza, o sa fiu mai coerenta la urmatoarele postari.

    Intrebare: se poate face o cantitate mai mare de suc dimineata, pe care ulterior sa o avem la indemana? Sau e recomandat sa-l bei proaspat?

    Multumesc,
    Alina M.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce revenire in forta, vad ca iti prieste detoxul :)). Sincere felicitari pentru includerea in topul AVON.Mi-am facut timp si am citit toate nominalizarile. Cu adevarat niste Doamne.
    Si eu am avut usoare probleme cu bautul verdeturilor...dar am rezolvat prin adaugarea a catorva lingurite de miere..nici numai are gust de verde... desi dupa o perioada de drinkalit sucuri de astea, corpul o sa ne ceara gustul asta. Cat despre surplusu de energie.. PERFECT ADEVARAT.. ca de altfel toate lucrurile ce le postezi. Succes pentru maine cu cei 1000 :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutare zeitze si zeu!Mie imi plac fff mult sucurile dupa ce am citit cartea lui Walker m-a convins ca sunt f bune.Inainte m-am axat f. mult pe smoothie.Eu am Green Power Juicer este foarte bun dar, l-am luat inainte de-a sti de Walker acum daca ash mai face o data alegerea ash astepta ptr un Norman Walker Juicer care se gaseste fff. greu si costa 2000$ dar, cika face ,minuni ...Pana una alta ne multumim cu ce avem.Eu cand beau un suc, imi da o pofta de mancare iesita din comun nu stiu de ce .E normal ? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Alina!
    Nope! Nu cantitate mare la suc... asta merge numa la smoothie.
    Mai ales daca-i stors prin centrifugare, trebuie baut imediat; daca-i stors cu ax canelar, poate fi baut in maxim 15-20 de la stoarcere.
    Ia-ti pudre, daca n-ai alta varianta.
    Love & Freshness!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Hei, Marius!
    Multamim de vorbele-ti frumoase, preabune zeu :)
    Nu-ti mai pune miere in suc, cel putin pentru o perioada (3 saptamani!); vei fi foarte placut surprins sa vezi ce bun este amestecul: verde + lamaie (si eu l-am descoperit de curand).
    Inceraca si zi-ne-ne :P
    Love & Lime!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Alina!
    Exact-exact-exact asa patesc si eu! Ma roade stomacul de foame in fix jumatate de ora dupa ce-am baut sucul.
    Ceea ce, pentru mine, e excelent!
    Caci mi-e foame de-aia buna, adevarata, fara urma de craving sau de pofta de-a manca compulsiv.
    Adica exact ceea ce au nevoie toate distinsele mele zeite care, de multa vreme, nu mai manca de foame ci de nervi / plictis / depress.
    Asadar, foame buna, sanatoasa, nesatioasa, bine-ai venit!
    Nu stiu care-i explicatia stiintifica, da' aia empirica din mintea mea este ca atata abundenta de enzime (cate-s in suc) zic: da-mi mancare sunt pregatit sa diger si sa absorb.
    Tie de care foame ti-e?
    Hungry Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. deci , sa iti explic :)) fac un suc verzisor cu morcovi, spanac, brocoli si poate o jumatate de mar...De fiecare data altceva .Cand fac cu morcovi pun morcovii mai intai iar , pulpa o opresc ptr paine sau pentru chiftelutze :)Buuun, sucul incerc sa-l beau incet da cand vad ce bun e imi vine sa-l dau pe gat pe toooot dar ma potolesc respir profuund si beau incet.Bai, dupa ce-l beau imi vine sa mai fac unu' sau parca mi-e foame ...sau parca vreau iar suc...stau, eu ce stau ma foiesc prin casa deschid frigideru' aia nu , aia nu ...Dar, incepe o foame de aia cu zgomote in stomacel :)))pana ma gandesc eu ce ash vrea sa mananc parca ma razgandesc si de fapt nu mi-e foame.Alteori tot asa imi da gust , sau pofta de ceva cu cacao...adika un shake cu un sfert de banana congelata , cacao si maca...Nu stiu imi da gustul asta de cacao...vreau raw cacaooo si cu apa e ok cacao sa fie :))))Toate aceste constari le notez ca de fiecare data imi da alta senzatie acest suc verdi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ia sa ma duc sa fac unu' sa iti zic eu ce efect are :))la mine abia e 8 dimineatza .Am timp sa il monitorizez bine sa vad ce si cum :))Vroiam sa te intreb tu nu mai bei acum smoothie deloc ?Eu perioada asta fac un smoothie "maro" sa fie ceva cu cacao , maca , caroube , polen si lecitina ...Sucuri verzi le fac numai stoarse...si mai fac in timpul zilei paharele mici de de apa cu spiru' sau kelp sau pudra de canepa love it!A si supe verzi si alea imi plac.Spouts perioada asta nu prea fac ca este foooarte cald si se fac musculitze sau fermenteaza....

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am un magic bullet care printre multe ustensile, paharele, capate si cutitase detine si-un vas + sita. O fi bun de suc? Ca pana acum faceam smoothie verde doar sa nu aflu daca nu-i bun :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Una, am o intrebare: pudrele de iarba se gasesc cumva si la "Plafar" (ca am multe in drum)? sau mai bine vin la tine la magazin? Cred ca voi face o plimbare pana acolo chiar astazi :D

    Lia

    RăspundețiȘtergere
  15. Intrebare:

    Storcator de legume sau storcator de frunze prin presare la rece hmm... mare dilema :)

    Daca imi cumpar storcator de legume cum fac sucul de frunze verzi?

    multumesc pentru tot ceea ce esti

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Alina!
    hi, hi, hi!
    si eu imi fac, la vreo jumatate de ora dupa suc, un mare lapte de susan integral + multa cacao + cacao nibs + mesquite + maca + putintica guarana + vanilie + scortisoara + 1 praf mic de sare + xylitol (atentie! pe cat posibil puuuuutintica miere in perioada asta - indulcitoarele recomandate sunt xylitol sau stevia - mie stevia nu-mi place deloc-deloc).

    Buna-tare cacao dupa sucul verde.
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei, Alina!

    Mai beau smoothie: da-i cam pe post de supa... sau e un smoothie mai mult cu numele(amestec spirulina, chlorella, xylitol si multa lamaie; dar fara banane si alte fructe dulci). Nu este, insa musai sa faci si tu asa...

    Am aflat de ceva vreme ca o perioada de 3 saptamani cu dulcele la minim si verdele la maxim, este un debut excelent in raw si, totodata o alcalinizare si echilibrare deosebit de rapida, plus o vindecare foarte accelerata de candida.

    Am inceput experimentele pe mine insami si merge excelent.

    Love & Juice!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu a mers sa stoc frunze la storcatorul meu. Asa ca am facut sucul de castraveti la storcator, iar cu acesta, am blenduit frunzele.
    Eu am adaugat cam 200 ml de apa, nu am putut sa-l beau asa. Poate pe parcurs o sa ma obisnuiesc, cred ca am pus cam multe frunze de telina.
    Daca imi fac 3 sucuri si restul pudre de spirilina, chlorela si iarba este ok?

    Multumesc mult pentru ceea ce faci,

    Alina M.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ciao zeite eu folosesc cu succes acest storcator,pt.orice tip fructe,legume si frunze.L-am luat mai ales dupa ce am citit ca stoarce la rece orice fel de frunze.Are o sita unde ramane pulpa fructului sau a legumei si amestecata cu sucul clar din tavitza ai un delicios smoothie.Resturile pot fi folosite la painici sau tot felul de chiftelutze raw.Dani Stivala

    RăspundețiȘtergere
  21. Scuze vine si linkul
    http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_i_5_22?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=green+power+saftpresse&sprefix=green+power+saftpresse
    Dani stivala

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua tuturor zetzelor si zeului parazeu,
    Super prima zi. Pt. suc abia pe seara m-am aprovizionat cu ingrediente, dar am luat multe si bune sa imi ajunga. Cat despre storcator eu am unul centrifugal si unul manual. Nu il recomand cel centrifugal pt acest suc, ci pe cel manual.
    Combinatia este super alcalinizanta, ghimbirul si lamaia fac sucul baubil.
    Pentru cei care nu aveti inca un storcator vi-l recomand cu caldura pe acesta,
    http://rawveganmall.ro/roboti-de-bucatarie/storcator-manual-lexen-prv
    care stoarce bine frunze, eu l-am folosit pana acum nunai pt iarba de grau, dar acest suc recomandat de Una este mai bun la acesta decat la storcatorul centrifugal.
    Spor la suc si la mancat crud va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Gata m-am decis trebuie sa ma simt ca o adevarat zeitza din alina devin Zeitza Naturawls :).Deci , e ceva cu cacao dupa verde e-o legatura :)) o descoperim noi cumva .Jurnal cu sucurile de azi :
    - 1 pahar (400ml) apa+ 1 linguritza kelp+1/3 lg spiru+ zeama de lamaie
    -1litru suc verde spanac, ghimbir , frunze tzelina , morcov baut de 2 ori , facut proaspat de 2 ori 500ml-500 ml
    Raw fresh day ! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Pana acum am incercat vreo patru variante de lichide verzi. Apa amestecata cu pudre verzi, smoothie facut cu blender-ul, suc stors cu storcatorul centrifugal, suc stors cu storcatorul manual cu ax melcat.
    Top rapdiditate
    Timpul de pregatire ingrediente, preparare, curatare ustensile, mi-a iesit in felul urmator:
    1) Cel mai rapid este apa cu pudre verzi - 2 minute;
    2) Smoothie (fara a separa pulpa de lichid) - 8 minute;
    3) Suc cu storcatorul centrifugal - 15 minute;
    4) Suc cu storcatorul manual - 20 minute;
    Daca inmultim cu minimun 5 ori pe zi...
    Pentru mine cea mai la indemana este varianta 2 cu blenderul. E ok daca consum smoothie-ul cu tot cu pulpa ? Sau musai trebuie sa o strecor ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc Dani ca m-ai luminat :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Una, o intrebare am si eu si sa nu-ti fie cu suparare daca e off-topic (pentru mine nu e :))...ce religie imbratisezi?

    Multumesc
    si spor la toate cele bune!

    Ralu

    RăspundețiȘtergere
  27. bine (că) v-am găsit pe toţi şi toate! :)
    jurnalul meu de bord, pe zilele de ieri şi azi:
    - smoothie din 1/8 varză + vreo 5 păstăi de fasole verde + 2 castraveţi + 1/2 lămâie + ghimbir.

    băut 5 pahare * 250 ml pe zi din această licoare, câte unul înainte de fiecare masă şi 2 seara, ultimul cu vreo 2 ore înainte de culcare.

    acum, ca să ştiu dacă în afară de plăcere mă bucur şi de nutrienţi, aş vrea să (vă) întreb dacă ştie cineva dacă dăunează cu ceva să fac amestecul cu un mixer normal (tefal), respectiv cu tocătorul acela al lui. deocamdată nu am mijloace pt nici un fel de investiţie în blender şi aş vrea să ştiu dacă e validă şi varianta asta.

    de simţit eu mă simt excelent, dar asta cred eu că e consecinţa unui cumul de factori, deci nu mi-e suficientă starea mea de spirit ca indicator.

    sper totuşi ca faptul că foamea "denunţată" de UNA şi de ALINA să fie indiciul că celulele mele primesc nutrienţii, chiar dacă chinui bietele verzuci cu mixerul de gospodină. :)

    vă îmbrăţişez!

    cu drag,
    andhra

    p.s. sper că în prezenţa tacită a regelui soare v-aţi holbat la soarele din interior aseară şi astă seară.

    RăspundețiȘtergere
  28. salut,

    spuneai de pudra de iarba de orz/grau/lucerna. cum se prepara sau de unde se pot procura? sucurile verzi cele mai bune sunt cele care nu combina frunzele cu fructe?


    mersi mult:)

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna Miruna,
    pudra de iarba de grau o gaseti aici http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/01/maga-rawz.html
    Cu raspunsul asta pot sa te ajut, cu celalat lasam specialistul :)
    sa ai o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna!Eu am o mica problema nu prea imi plac sucurile doar din "verzituri",adica nu-mi place gustul as vrea sa fie si ceva dulce,daca pun o banana sau ceva,nu stiu orice sa aiba gust mai bun,e bine?
    Mersi,
    cu admiratie,ALexandra:*

    RăspundețiȘtergere
  31. OMG!! nu pot sa cred. eu m-am apucat de raw de 3 ori pana acum si de fiecare data dupa 4-5 zile ma apuca "raceala" care era doar din ce in ce mai rau, iar dupa inca 4-5 zile de tinut de pereti prin casa luam medicamente si ceva crunt de mancare. of, of, of, unde nu-i cap...

    RăspundețiȘtergere
  32. Ieri am implinit un an de veggie,bun dar in anul 2 o sa muncesc si mai abitir la sanatatea mea(eu nu ma racesc... asa ca presupun ca fac bine ce fac). Totusi referitor la storcatoare... de fapt la ramasitele in urma stoarcerii, ma tot gandesc ca toata ziua umplu o punga de gunoi cu ele si mi-e asa mila cumva sa le arunc. Nu imi dati va rog ceva idei ce as putea face cu ele?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  33. Unaaaa:) Sunt tare fericita!! Am inceput dieta de detox cu lichide, iar sucul acesta e magnific,nu imi imaginam ca are un gust atat de bun. Azi mi-am refacut stocul de castra,telina,pastai&co,proaspete si delicioase. E abia a2-a zi, dar ma simt super. Pana si iubitul meu,bea cate 3 4 pahare pe zi, asa de bun e. Azi mi-am mai facut si un mix de cacao ,spiru si maca, care m-a facut sa ma simt ca pe baterii,ieri 2-3 sucuri de morcovi, si ii dam batai inainte. Vreau sa incep anul intr-un corp nou nout!

    Pupici slabuti si frumosi!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Am revenit cu detalii: dupa al 3lea suc, mi-a fost rau tare si a trebuit sa il elimin. Din cate am citit, e normal,insa nu stiu ce sa cred ... +ameteli&co.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails