vineri, iulie 01, 2011

Raw.slim, ziua a treia

Namaste!

De astazi va salut in toate limbile pamantului, pe voi, ce mai frumoasa gasca de sub-supra si normo-ponderale pe care-am intalnit-o in viata mea. Ma plec in fata voastra, voi mamici, avocati, administratori de firme, fotomodele, yoga-ine, pensionare, bunici, fotografi, medici, pustoaice care mi-ai umplut inbox-ul de respect, mintea de uimire si inima de zumzet. Sunteti fantastice! Fantastice! Ne-am adunat 112 doamne si avem greutati cuprinse intre 43 si 127 kilograme (sub 43 n-am scazut inca :-). Avem varse cuprinse intre 17 ani si 72 de ani. Nu-i fantastic?!?

Citesc e-mail-uri de la voi si mi se furnica pielea din cap pana-n picioare. Rad si plang de Una singura prin casa in creierii noptii :-)
Aveti idee cu cata deschidere, onestitate si curaj imi zugraviti intreaga voastra viata in trei - treizeci de randuri, cu o delicata si transparenta grija ca nu cumva "sa-ti fi scris prea mult" si, totodata, cu elanul creator al scufundarii in propria personalitate. 
Aveti idee cata forta vitala emana de la voi? Aveti idee cata energie capabila sa mute muntii sade, gata sa infloreasca in voi?
Ma inclin!

Ei bine, cum a fost plimbarea de astazi? Plouata? Matinala? Lenesa? V-au latrat cainii? V-au cantat pasari? Ce fel de oameni erau pe strazi? Erau slabi sau grasi? Cum erau cladirile? Cum va era pasul? Saltat? Molcom?
(Pardon, a se citi cum a fost plimbarea de ieri, caci, pentru inca cateva saptamani, lucru de noapte: Una cuLuna, deh... zilele-s pline de activitati raw.z)


Buuun, de ce facem lucrurile astea mici? S-a prins cineva pana acum?
Le facem pentru ca fiecareia dintre noi ii lipsesc doua lucruri majore:
1. Disciplina, geometria disciplinata a zilei. Geometria disciplinata si constanta in timp a unei zile obisnuite si
2. Relatia intima cu propria persoana.

- toate suntem zero auto-disciplina, toate ignoram lucrurile mici care formeaza jaloanele, ordinea unei zile
- toate ne ignoram cu desavarsire in 90% din timpul ulei zile (poate 100%)
- toate traim (in cea mai mare parte a zilei) pe pilot automat
- toate avem impresia ca avem sa ne schimbam peste noapte si, Unele dintre noi am facut-o; care-a fost rezultatul? ne-am intors fix la starea emotionala (sau fizica) de la care am plecat (asa-i? tie cat ti-a luat sa te intorci de unde ai plecat? doua luni? jumatate de an? un an?).
- disciplinarea unei persoane rebele (cum suntem toata gashca) NU se petrece peste noapte (reusim sa ne amagim uneori, cum c-ar fi posibil; nu e!); si NU poti porni sa construiesti o geometrie a zilei, pornind de la subiectul cel mai dureros pentru tine... miza e mult prea mare. Ci pleci de la subiecte mici-mititele dar puternice-puternice pe care le FACI cu religiozitate si de care te tii cu dintii, fara sa lasi nimic si pe nimeni sa le impiedice.

Asadar in aste prime 3 saptamani incepem sa invatam disciplina. Respectul pe care il acordam zilei. Si o facem printr-o plimbare care are loc mereu la aceeasi ora. Si invatam sa respectam ceea ce este. Cum? Observand ceea ce este in jurul nostru: oameni, case, copaci si ceea ce este in interiorul nostru: ganduri, trairi, senzatii corporale. Si zi de zi, plimbare de plimbare, minut de minut, fara nici un efort, creierul invata ca asa cum observi lucrurile din exterior, privindu-le, fara sa le judeci, tot astfel le poti observa si pe cele din interior, tot fara sa le judeci. Fara sa TE judeci. Si cand NU TE MAI JUDECI, atunci abia te vezi. Si cand te vezi, orice devine posibil (chiar si sa fi cu tine la fel de miloasa cum esti si cu cei din jur :-).

Asadar, maine (adica azi) dimineata cand te trezesti pentru plimbarea ta, adu-ti aminte sa-ti lasi plimbarea sa te plimbe ea pe tine: fi spectator la lumea din jurul tau si din tine. Uita-te la ceilalti si la tine de ca si cum te plimbi prin viata, fara sa-ti faci planuri marete, fara si iei decizii, fara sa-ti faci planul pentru ziua in curs. Numa' plimba-te si priveste, relaxat si curios, in jur.


Ce-i cu apa de la trezire, de la 9:00, 10:00...? Pai ce sa fie? Nu-i ora fixa? Te iubeste! :-)
Cu apa asta din ora-n ora, invatam ca, de 12-14 ori pe zi, sa oprim pentru cateva secunde - un minut, timpul in loc, pentru a-i spune corpului nostru ca ne e drag. Ca avem grija de el si ca-i daruim viata. Si, pentru fiecare dintre noi, mame - femei - afaceriste ocupate, e ca si cum, in valtoarea zilei, furam timpului cate-un minut (pe care n-are sa-l sesizeze nimeni, care n-are sa-i lipseasca nimanui), furam un minut numai-si numai-si numai pentru noi.

Asadar, temele de maine (astazi) sunt: 
"ai sa te trezesti cu 40 de minute mai devreme decat o faci de obicei, ai sa iesi din casa si ai sa te plimbi pret de 30 de minute fara nici un fel de obiectiv; ai sa te plimbi, singur/singura, prin parc sau pe strada avand doua obiective: 1 sa n-ai nici un obiectiv :) si 2 sa te uiti in jur, sa asculti zgomotele din jur, sa privesti cu atentie oamenii, vitrinele, copacii dupa caz si itinerarul plimbarii. Sa fi prezent / prezenta pe toata durata plimbarii. Sa observi ce se intampla in jurul tau, sa observi chiar si faptul ca tocmai n-ai fost prezent / prezenta ci ai fost absorbita de ganduri. Plimbare placuta!"
- plimbarea asta, la orice ora se intampla ea, se intampla in fiecare zi la aceeasi ora, in fiecare zi, pentru urmatoarele 3 saptamani. Bine?- primul lucru cand te trezesti, bei un pahar mare de apa; incetisor, cu inghitituri mici, ca si sum ai gusta apa.
Plus:
- de cate ori se face ora fixa: 09:00, 10:00, 11:00 ... bei 1/2 - 1 pahar de apa; incet, cu inghitituri mici, ca si cum ai gusta apa.
- si, de cate ori bei apa, inchizi ochi, pret de o secunda si te vezi asa cum vrei sa arati. Exact asa cum vrei sa arati. Imbracata exact asa cum iti doresti sa te imbraci. Coafata exact asa cum iti doresti sa iti porti parul. Te bucuri oleaca de imaginea pe care o vezi, zambesti, zici Doamne Ajuta si deschizi ochii.


Raw.slim-ul pentru Sambata 2 Iulie este:
- cumpara-ti (sau prepara-ti) mancarea ta preferata; ceea ce consideri tu a fi cel mai bun- si mai bun-si mai bun si cel mai interzis-interzis-interzis aliment de pe fata pamantului, cumpara-l (sau prepara-l)
- cumpara (sau prepara) cantitatea pe care ai manca-o daca ai fi in mijlocul unei crize de mancat compulsiv, si
- intr-un moment de liniste si destindere (nu conteaza ce ora este, poate se fie si 2 noaptea, totul este sa fi relaxata si sa te poti concentra la ceea ce faci), asadar, intr-un moment relaxat:
    - aseaza-ti mancarea in cea mai frumoasa farfurie,
    - alatura-i cele mai frumoase tacamuri si cel mai frumos servetel
    - si mananca
    - mesteca fiecare imbucatura pana cand ceea ce ai in gura se transforma complet in lichid (mesteca de 30 de ori)
    - cu fiecare masticatie fi foarte atenta care este gustul pe care-l simti, care este textura pe care o simti, care papile gustative simt acel gust, lasa-ti fiecare papila sa simta gustul si fiecare receptor la mirosului sa perceapa aroma
    - dupa fiecare imbucatura lasa tacamurile jos din mana (sau, daca-i un sandwich, o bucata de pizza, o inghetata sau un mar - hi, hi, hi - lasa-l jos din mana pe farfurie si concentreaza-te 100% asupra gustului si asupra masticatiei.
Si mananca oricat de mult poti!
Pofta buna!

Love & Walk & Water & Taste!
Una :-)
P.S. Iertare ca nu-ti raspund la e-mail in noaptea asta. Ma duc sa ma culc caci ma trezesc la 5.30 sa ma plimb (asta-i de-a dreptul mic-burghez! Nu ma trezesc caci intarzii la serviciu, caci imi plang copiii... ma trezesc ca sa ma plim :-) Nu-i sectant de misto?). Iti scriu maine. Love!

22 de comentarii:

  1. Plimbarea a fost splendida!! Ieri nu m-am putut concentra pe toate sunetele :)) Imi veneau in minte chestii pe care tre sa le fac. Ne educam treptat si reusim cu brio :D Deja stiu ce mancare o sa fac maine. Imi plac mult spaghetele din dovlecei cu sosul ala de rosii, usturoi verde si patrunjel. O explozie de arome...
    Pupici,
    Mihaela G.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, cred ca era vorba de una decadenta :)
    Dar poate tu ai scapat de asemenea tentatii.
    Eu vad valuri de ciocolata ;)
    Ann

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa cumperi ceva care stii ca e buuun, dar iti face rau?A naibii constiinta... Eu am pofta de niste gogosi bune si pufoase, nu am mai mancat de ani, insa cand ma gandesc la tot uleiul ala...uf! Asa ca o sa merg maine la ora mea de sport, si dupa o sa-mi cumpar niste cirese...bune, bune...Te pup
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ann am citit pe diagonala de nerabdare :)) mmm ceva interzis ar fi o ciorba de burta, nu am mai mancat una de aproape 8 luni :D s-ar mira lumea daca as baga asa ceva in mine :)))
    Mihaela G.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu sa o odihneasca pe Laura Popescu ,dezamagitor ca s-a intamplat asa ,oofff.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si totusi de ce s-a dus DUMNEZEU sa o odihneasca?Am inteles ca la INSTITUL DIN Florida chiar se vindeca asa boli si mai ales ca a devenit raw?

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Mihaela!
    Da draga mia, asa invatam, incet-incet sa-i facem loc macar o jumatate de ora pe zi starii de calm, starii care se presupune c-ar trebui sa ne fie naturala.
    Plimbarea asta mititica este un real cadou pentru celulele tale care o iubesc - caci nu le pui sa traga la jug ci le dai, asa casual, oxigen si nutrienti fix in ritmul in care au ele nevoie.
    Tot plimbarea este cea mai usoara - si placuta - forma de a te imprieteni cu realitatea, cu ceea ce este.
    Pentru inca o vreme au sa te bantuie, in continuare, gandurile... nu te lupta sa le opresti, dar nici nu le urma. Observa-le, asta e tot ce vor de la tine.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Ann!
    Yeap! Intr-adevar va recomand calduros mancarea aia decadenta.
    Cu mancarea asta decadenta sunt cateva procese care vor avea loc:
    1. Te vei gandi (la tine Ann, vad ca nu e cazul, tu sti precis ce-ti doresti) serios sa te decizi care anume mancare este cea pe care ti-o doresti.
    2. Vei simti, pentru prima data, poate, gustul acelei mancari, pe care o vei manca pe indelete, inghititura dupa inghititura, masticatie dupa masticatie.
    3. Ii vei spune corpului tau (si, mai ales mintii tale) ca nu va fi privat de nimic, ca ii dai tot ce doreste el/ea sa primeasca, dar in acelas timp, setezi regulile despre cum primeste ceea ce isi doreste.
    Astfel, cu constanta, ai sa primesti colaborarea lui :-).
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Unaaaaaaaaa....am bagat si a doua fisa..dar nu cred ca s-a trimis..mi-a venit comanda de spirulina, chlorella si maca...vai cum ma chinui sa le beau!!!!! Inec tot praful ala in lamaie si tot degeaba...
    Si mai ales!!!!Am fost la doctor...mi-a disparut chistul ala!!!!! Adica n-am endo :X:X:X:X...acum mai tare ma tin de raw!!
    Nu stiu de ce al meu yahoo nu il vrea pe al tau gmail..offf...tare as vrea sa povestim mai mult..Alexandra :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ,Una! Am citit cam tarziu ( deja a fost dat startul). mai primesti mailuri de inscriere? eu nu am nevoie de slabit, ci de ridicat moralul...mai sunt locuri libere? intre timp incerc sa recuperez din zilele trecute. Maria

    RăspundețiȘtergere
  11. ananovici ioana2 iulie 2011 la 01:40

    buna seara,

    oi fi mai ciudatica dar mie una nu mi se par greu de consumat nici spirulina nici chlorella.
    in fiecare dimineata beau smoothie cu amandoua si nu pun nici ft multe fructe,max o banana si cateodata un mar si nu simt nici un gust ciudat.
    corpul meu le-a acceptat de la prima incercare fara nici o problema.........in ce priveste raw slim,sunt ft harnicuta atat cu plimbarea de dimineata(noroc cu catelul) cat si cu apa bauta la ore fixe.nu stiu ce as putea manca maine???nu-mi este pofta de nimic in mod special....oi vedea eu!o a 3 zi de raw.slim perfecta la toata lumea....

    RăspundețiȘtergere
  12. Materialul audio -GUSTATI! EXPERIMENTATI!TRAITI-
    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/gustati-experimentati-traiti

    Puterea gustului:)
    Sper sa il considerati util:)
    ps:vi l-am trimis si pe mail

    RăspundețiȘtergere
  13. Hei, Anca D!
    Doamna, daca ti-e pofta de gogosi, nu manca cirese... mananca cireste cand vrei cirese.
    Corpul tau vrea sa te ajute. Are nevoie numai sa-i zici ca ai incredere in el. Si-ncepi, usor-usor sa te lasi pe mana lui, mancand, de exemplu, gogosi, cu muscaturi mici, pe indelete.
    E un experiment foarte-foarte-foarte interesant pentru voi toate.
    Trust me!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Hei, Mihaela!
    Nu te lasa influentata de ce-ar gandi lumea despre tine daca mananci ciorba de burta.
    Raw.slim e proiectul tau personal, n-are nimeni treaba cu asta; asa, de altfel, e si cel mai eficient sa-l duci.
    Pofta buna!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  15. Hei, Anonim! Hei, Anonim!
    Dumnezeu s-o odihneasca! Pentru mine a fost un soc huge! M-a pus la pamant si mi-a zdruncinat puternic, pentru o vreme lunga, increderea in raw. Apoi mi-am dat seama ca nu-s decat o furnicuta care nu poate intelege in totalitate planurile marelui Univers.
    Si-apoi mi-am amintit cat de bine ma simt raw, cum mi-au trecut toate migrenele, durerile menstruale, etc.
    Mi-am amintit, adica, ca pentru mine chiar functioneaza big time.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hei, Alexandra!
    Felicitaaaaaaaaaarriiiiiiiiii!!!!!!!! :-)
    Spirulina & chlorella baga-le-n smoothie (gasesti reteta de smoothie verde pe blog, pe undeva :-). Fa-le sa-ti placa! Porneste cu doza la jumatate (5g spiru & 2,5g chlorella).
    Hi, hi, hi, mai fa-ti niste analize medicale, pe care sa le repeti dupa 2 luni de raw, sa-ti salte inima-n sus de bucurie cand vei vedea progresele :-).
    Love!
    Una :-)
    P.S. E-mail-ul apuc sa-l verific abia mai tarziu. Dau vesti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Hei, Maria!
    Bine-ai venit! Sigur ca te primim! Nu-i asa, doamnelor? Da-mi e-mail!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Hei, Ananovici!
    Iar lucrezi pana-n zori?
    Ai gasit ce vrei sa mananci astazi?
    Ce smechera e asta cu bautul apei la ora fixa si ganditul la tine insati.
    Va dati seama ce puternica e chestia asta pe care-o facem? La ora fixa, 112 doamne fac acelas lucru in exact acelas timp.
    Ce-ati zice sa ne gandim, pret de cateva secunde, la toate companioanele noastre raw.slim - ca o foarte mititica meditatie / rugaciune.
    Eu tocmai am facut asta la 12.00. V-am urat timp raw.slim frumos.
    Cool, nu?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Hei, Flowerbomb!
    Foarte frumoasa ideea ta cu inregistrarile audio. Faci o treaba be cinste! Bravo!
    Am ceva mici sugestii pe care ti le-as face cu pacere. Vrei sa-mi scri un e-mail sa ma bag si eu in seama cu inregistrarile tale.
    (cand eram pustoaica am "jucat" in piese de teatru radiofonic - adica si in piese de-astea :P)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce sa zic.. raw slim frunctioneaza :)e ora 6 dim la mine si ma pregatesc de plimbare.Fac stanga-mprejur si spun Comandant, Andreea sa traitzi!!!!! :))) asta era salutarea de dimineatza! Sa avem o zi frumoasa cu plimbari, apa & bunatati & veselie!Succes la toate rawfugiatele :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Ah,aveam ceva emotii,mai ales ca nu stiam ce gusturi muzicale aveti(dar ma adaptez..de la metal-house-clasica-jazz),iar textul il alegeam dupa cuvintele-cheie din postarea dvs....scopul meu era ca, prin ascultarea repetata, sa sedimenteze ceea ce transmiteti dvs. aici pe blog.Sunt deschisa,de fapt, chiar ma scutiti de efort si dubii in ceea ce priveste selectarea mesajului ,orice sugestii..
    Zambeam cand am citit ca si dvs. ati cochetat cu aceasta arta;teatrul se dorea un exorcist al societatii,acum, mai ales la café-teatre,(cel independent) te transupune in cel mai rau famat cartier cu un limbaj pe masura(sucul din fructe proaspat e ok, dar fumul de tigara ma exaspereaza!),sper sa le treaca, dar ma intriga sa dau bani pentru expresii pe care le pot auzi(nu o zic din motive de pudibonderie!) ,cu atata naturalete, pe strada..in fine,sper sa le treaca..trendul asta de SEX-ting)
    Daca va extindeti, pe viitor, adaugati o scena micuta:)...vara,cand stagiunea se incheie,piesele in astfel de locatii sunt un deliciu si la propriu si la figurat la un pahar de smoothie/o farfurie cu ceva dulce,nu fum de tigara /cafea/alcool!
    Iar oamenii au nevoie de stari veridice,constructive,REALE;si era sa uit, actoria=BUSINESS!..materialele audio NU sunt si nu vor fi niciodata!
    Mi-a placut ce zicea Alexandru Vlahuta:
    "ORICE DAR E O BUCATICA DE SUFLET.Si tot ce dai din toata inima ta e de un pret ce nu se poate socoti.Adevarata valoare insa a darului e pururea hotarata de dragostea cu care-i primit."
    Wenig ist mehr,deci ma opresc din scris!
    PS:Ce s-a intamplat cu Laura a fost si este socant ,tremuram pe strada, mai ales ca am aflat intamplator de la un coleg (despre care nu stiam ca se cunosc) cu care purtam o discutie pro -RAW si o alesesem ca exemplu si ,ironic, victima era chiar ea!!!(intre persoana descrisa de el si Laura erau asa multe coincidente). Detest astfel de sincronicitati(adica el imi spunea de decesul unei prietene cu leucemie ,iar eu il combateam ca"da, dar eu cunosc o tipa care a fost in SUA,s-a tratat ,are o alimentatie exemplara,se implica in miscare"...si...de fapt era EA...nu o sa uit ziua aceea...stop!

    RăspundețiȘtergere
  22. gandulesteenergiepura@yahoo.com
    pt identificare

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails