luni, iunie 20, 2011

Apa - proprietati miraculoase!

sau...
Nu esti bolnav, doar ti-e sete 

Intr-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto (insusi! :) a sustinut-o in Romania, ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia”.

In stadiul de fat (embrion), suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80% apa, apoi suntem 70% apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa.... tot mai putin. Ce se intimpla cand suntem doar 50% apa? Ne ridicam la ceruri... (murim, adica)!


De ce nu putem trai fara apa?

Pentru ca ea, apa, este cea care transmite si transforma energia si informatia.

Sti cat e de “desteapta” apa?

Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificandu-si structura.

"Eu sunt budhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cand, am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania.

Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor. Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi. "Cand apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, corpul nostru se schimba. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare", a mai spus Emoto. - asadar, vrem sa bem mai multa apa, vrem sa vedem imagini cat mai placute in jurul nostru, vrem sa ascultam muzica vindecatoare si vrem sa auzim - atat de la propria noastra constiinta, cat si de la cei din jur - cat mai multe cuvinte vindecatoare.

Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mancam (inca un motiv pentru care iti doresti sa mananci alimente IN VIATA!!!).

Ce se intimpla in corp cand bem vs. nu bem apa?

Separat si independent de studiile lui Emoto, un medic arestat in trecut in context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cand prizonierii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.

Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care se credea ca sunt cauzate de stresul din inchisoare. Batmanghelidj  a inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de… apa: apa sarata, apa dulce, apa amara. Surpriza: in 90% din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva! 90% din ele erau cauzate de deshidratare. Cand a fost eliberat, Batmanghelidj a infiintat o clinica si a efectuat numeroase studii pe parcursul carora a vindecat multi bolnavi.

Ce se intimpla in corp cand nu bem apa?

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepand cu celulele, sangele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari. Creierul are in componenta sa 90% apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). – asadar, daca nu bem apa gandim mai... lent. 

De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de  transmiterea acestor mesaje - contin tot 90% apa. Este de inteles de ce, cand nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incat setea incepe sa mistuie corpul si incep durerile (durerile nu-s altceva decat… tot semnale de deshidratare) si debuteaza patologia multor organe interne. – asadar, daca nu bem apa pierdem senzatia de sete si, treptat, ne imbolnavim.

Ralph Vornehm a spus: "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cand apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. – asadar, daca nu bem apa regulat, apa din exteriorul celulei este murdara, toxica si, de aceea, celulele se intoxica...

Cum se protejeaza corpul de deshidratare?

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza: este cholesterol! Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului! Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii – asadar, unul dintre motivele importante ale colesterelolui crescut este consumul insuficient de apa.

Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer – asadar, ingestia de apa este un adjuvant important in prevenirea si remiterea cancerului.
Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sari. - aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara. Altfel, pentru a se hidrata, sangele extrage apa din organele vitale.

Cand se bea apa?


Apa NU se bea niciodata in timpul mesei ci, intotdeauna cu 30 de minute inainte de masa. (Despre cum, cand si ce apa bem, in mod ideal, in postarile viitoare)

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Repet, nu trebuie sa bem apa in timpul mesei!

Corpul nostru are nevoie de sange pentru a efectua procesul digestiv, iar sangele este compus 80% din apa. In timpul mesei, cand sangele “se apuca” de digestie, acesta trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa (a-i da apa in timpul mesei, ii ingreuneaza si mai mult sarcinile).
Pentru a efectua corect procesul de digestie, sangele trebuie sa fie DEJA hidratat correct – deci inainte de masa. Altfel, sangele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata extrage apa din corp. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.

Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.

"Sunt oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mancam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.

Cercetarile efectuate arata ca 90% din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare.

Ce se intimpla cand luam un calmant pentru calmarea durerilor? – luam calmantul respeciv cu… apa.
Ce ni se ofera cand ne simtim rau, ametim sau cand avem un soc? – ne este oferita… apa.
Se pare ca, atunci cand iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90% din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de sange sunt cauzate de lipsa apei din corp.

Presupunem, insa, ca durerile sunt mai mult decat o rugaminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot !".


Mai mult despre cata apa, ce fel de apa, bauta cand si bauta cum, in postarile viitoare.
Drink! Share! Love!
Una :-)

P.S. Multumesc Rodica Paraschiv pentru informatii!

8 comentarii:

  1. Buna

    Sunt Alexandra si iti citesc blogul deee...2 luni jumate...adica de cand am renuntat la fumat, alcool, carne, lactate si desigur, zahar :D...prietenul meu a fost socat! El a fost vegetarian toata viata si a vazut cazuri de "pocainta" dar nici chiar asa...marturisesc ca motivul este o endometrioza(chist ovarian de 3.8 cm care nu s-a dizolvat nici cu anticonceptionale foarte puternice:(..si il am de peste 2 ani..)
    Momentan sunt 85% raw si ma simt excelent...daaar..singurul lucru care ma tine departe de acel mirific 100 e painea integrala :((...momentan sunt in vacanta in Romania..eu studiez in afara si o sa imi iau un deshidrator cand ajung inapoi..dar pana atunci..ce pot sa fac? Se pot comanda painici de la casa rawz? :D
    Daca stii cazuri de endometrioza tratata prin hrana vie...m-ar ajuta enorm...sau de specialisti naturopati...m-am saturat sa ma indop cu anticonceptionale care la inceput mi-au cauzat depresii severe..groaznic..

    Iti multumesc ca scrii,
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Alexandra!
    Ba eu iti multumesc ca scrii! Si ca faci! :)
    Painici gasesti din belsug la raw.z si de cumparat si de comandat. Hi, hi, hi, aiasta era si pofta ce-am pohtit eu cand m-am facut raw-erita :)
    Da-i un telefon Ioanei si te lamaureste cat de bine se pricepe.
    Despre chisturi stiu cate ceva si... scrie-mi la unaculuna@gmail.com sa ne vorbim mai la umbra :P.
    Bine?
    Love!
    Una :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Andreea! Urmaresc blogul tau cam de un an... acuma, nu stiu daca ai tu timp sa citesti povesti de-astea, dar tot o spun:P.
    Era deci asa, cam prin iulie anul trecut cand am auzit vorbindu-se de hrisca.... ce-i aia draga, hm, am tacut si am intrat seara pe net, sa ma lamuresc. Acolo, bat cuvantul si ... apare blog dragalas Bucurie,Bunastare,Hrisca. Asta-i ceva inca si mai ciudat... asa ca m-am pus pe citit. Si de atunci ma lupt cu cruditatile. Pentru ca am spus- ori oamenii astia sunt total nebuni- ori, te pomenesti ca au ceva dreptate, cel mai bine haide sa incerc pe mine, sa vedem, corpul meu la asa un tratament nemaivazut si nemaiauzit... ce o sa spuna????
    Nu-i pea usor- mai ales ca hranesc familie care s-a pomenit asa peste noapte cu biscuiti raw in loc de paine, cu salata in loc de oala cu sarmale. La inceput faceau crize, erau siguri ca vreau sa-i otravesc cu cirese si boabe incoltite, sau cu dovlecei-auzi, neprajiti sau fierti sau macar oleaca opariti:D. Chiar 100% raw nu am reusit... inca! dar sunt pe drumul cel bun.
    Si asta datorita tie, si felului fermecator, dragalas, plin de viata in care scrii. Asa ca astazi, am adunat oleaca de curaj si am intrat sa-ti multumesc.
    Cu drag, cu mult, mult drag si recunostinta,
    Catalina>:)<,:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Catalina!
    Pai cum mai duoamna, daca am timp sa citesc???!?!
    Pai nu fix tu si povestea ta frumoasa sunteti precis ratiunea pentru care scriu?!??!
    Iti felicit marele curaj de a-ti "otravi" familionul si putintelul curaj de a-mi scrie vorbe frumoase. Le primesc cu Doamne ajuta! :P
    Love & Joy & Rock 'n Rawz!
    Una :-)
    P.S. Yeap, dupa cateva luni paradisiace, incepe sa nu mai fie asa de usor... indeed; te-a apucat deja detox-ul? Ala fizic? Ala emotional? Cum esti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei Una !:):):)
    Am trecut prin tot felul de perioade, unele mai ciudate, de am crezut ca o sa raman cheala, dar acuma la radacina a dat pufusor ca la puii mici de gaina, altele in care musai sa fac curat- dar sa straluceasca in viata mea... tare ma tem ca o sa fac niste restructurari...:P
    Dar pana atunci Doamne, multe lucruri bune au venit - descoperiri de tot felul- de la Eckhart Tole, Byron Katie, vindecare si poteca minunata care duce frumos inainte si inauntru:)
    Cat de minunat este sa-ti aduci aminte ce inseamna bucurie... BUCURIE!!!!!!!!!!! E asa, un sentiment mititel la inceput- stai mai ca eu il cunosc, era asa odata, demult, cand eram micuta- o raza de soare undeva in sufletel, fara nici un motiv- te trezeai dimineata si el era acolo= speranta, avant si bucurie:)
    Totul se leaga, asa cum tragi navodul din apa.
    Asa ca iara- mii de multumiri- pentru ca stii sa-ti pui entuziasmul in cuvinte pline de farmec, pentru ca esti tu insati:), pentru ca existi.
    Ma duc la culcare ca o sa-mi pice nasul pe tastatura si cine stie ce prostii o sa mai scriu.
    Love!:)
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa ma iertati,dar nu m-am putut abtine si am convertit acest material in format audio:)
    Daca veti asculta pana la sfarsit,veti afla ca am precizat sursa si nu numai.
    Auditie placuta!
    http://soundcloud.com/michelleflowerbomb/apa-leau-das-wasser-water


    Mi-a placut ca ati adaugat in urare si "share":)Felicitari!
    ps:apropo de jocurile de cuvinte, PISICA BLANDA ZGARIE ROZ(RAW.Z)

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.jpdutilleux.com/collections/togutil.html

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.jpdutilleux.com/collections/una.html

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails