marți, februarie 01, 2011

Despre cancer si frunze verzi

Eheheee, dragul mosului, m-a mai luat pe mine gura pe dinainte si-am scris, in vremuri mai raw.z decat acestea, despre cancer si frunze verzi... numa' ca pe-atunci din perspectiva spectatorului... a omului care-si da cu presupusul pe teme despre care-a citit, profan, din carti.

Astazi iti scriu sa-mi prezint respectele pentru tine, cel care asemenea mie, ingrijesti un membru al familiei in timpuri de inimaginabila restriste. Astazi scriu pentru a-mi cere scuze pentru "aroganta nestiutorului". Aroganta mea cea de "inainte de a da fata-n fata cu cancerul". Mi-am permis sa-ti dau povete, utile in mintea mea de atunci, fara sa am nici cea mai vaga idee cum ii cand privesti durerea in ochi.
De cateva saptamani privesc fix in ochi durerea in forma ei cea mai cruda / pura/ hidoasa / inexplicabila / dezarmanta / revoltatoare?!??!? Inimaginabila durere a metastazei pe care taica-miu, la cei 82 de ani ai lui o traieste cu un christic curaj. Dezarmanta durere in fata careia poti doar sa-ti tremuri mainile prin parul - pana si el dureros - "bolnavului tau".

Astazi scriu sa-ti zic ce-am identificat, prin experimentare foarte directa, care sunt "chestiile" care m-ajuta pe mine sau il ajuta pe taica-miu atunci cand nimic nu mai poate ajuta:
  • sa nu te dai dus/dusa de la capul patului "bolnavului tau"
  • sa te dai dusa de la patul lui, atat cat sa-ti reincarci bateriile cu lumina si calmul de care are nevoie "bolnavul tau"
  • sa nu uiti ca durerea asta nu e despre tine ci e despre el [e mult-mult-mult mai greu si pentru tine si pentru el daca te prabusesti in capcana deplangerii propriei situatii; si nu zic ca-i usor de evitat asta... zic ca atunci cand simti ca iti vine sa-ti plangi de mila: pleaca! du-te o vreme intre oameni sanatosi, in parc, vorbeste-te cu cineva, citeste, aminteste-ti cumva ca viata e fabuloasa si... dincolo de puterea ta de intelegere]; orice, numai nu deveni TU victima caci iti vei victimiza, astfel, si "bolnavul tau".
  • sa-ti organizezi familia astfel incat sa faceti "ture" in care sunteti prezenti cel putin doi oameni simultan [unul de garda in "dormitor", celalalt in tura la bucatarie, storcand si preparand chestii caci sucurile proaspete si smoothie-urile chiar se dovedesc a fi folositoare.
  • sa sti, in avans, ca sunt sanse de 99% ca medicii alopati care-ti vor vizita casa sa ti se para inumani, inutili, monstruosi, astfel incat sa nu te necajesti prea tare atunci cand un alt imbecil dezinformat si dezumanizat iti calca pragul; nu-i vina lor... atata stiu.
Despre "leacurile" si vracii pe care le incercam cu taica-miu si despre ce pare sa fie util pentru el, povestesc in numarul viitor.

Viata!
Una :-)

28 de comentarii:

  1. Rogu-te, acel numar viitor sa fie cat de curand, ca mult bine ai face celor din jur.

    Multa sanatate! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. sa ai certitudinea ca toti cei ce te citesc iti trimit energie si ganduri bune, Andreea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa sanatate tatalui tau! Suntem alaturi de tine si asa cum spunea si Diana, iti trimitem gandurile si energia noastra pozitiva.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Andreea,

    M-a impresionat foarte tare soarta tatalui tau, sa va ajute Dumnezeu sa treceti cu bine si acesta grea incercare!
    La Alianta pentru Sanatate din Germania sunt foarte multi oameni care s-au vindecat cu hrana vie de cancer, chiar si in stadii avansate, iar la noi la fel s-a intamplat si cu doamna Ibrian, deci exista totusi speranta....
    De ce nu incercati sa va duceti la dl. Dr. prof. Chirila sau sa aduceti un medic alternativ?
    Aici ai telefoane si adrese, poate o sa-ti prinda bine:
    http://hrana-vie.blogspot.com/2010/08/centrele-medicale-si-medicii-care.html
    Va doresc tututor, multa sanatate, iar voua celor sanatosi, care aveti grija de bolnav, multa putere si mai ales liniste sufleteasca! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. sanatate multa tatalui, andreea! acum inteleg despre ce vorbeai la casa rawz. eu credeam ca- i ceva trecator. te inteleg perfect acum. si eu am trecut prin asta. tatal meu a murit la 48 de ani de aceasta cumplita boala, acum 4 ani, cu o saptamana inaintea craciunului. pe atunci nu stiam eu nimic despre ierburi si magii....

    te pup mult!! energie rawz si sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanatate maxima, lumina in suflete si putere, draga mea! O sa vin sa te vad curand!
    Imbratisez cu drag,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  7. ....in fiecare seara intram si asteptam ceva nou, ma intrebam ce este cu tine unde esti......sint sigura ca esti atit de luminata si stii de ce vin toate astea......acum iubeste-l si mai mult pe tatal tau ca te ajuta sa ti vezi menirea ta mai mult pe acest pamint....Una curaj tu stii ca Dumnezeu este cu voi amindoi....o sa invinge ti
    iubire iubire iubire

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa sanatate si putere sa treceti peste aceasta incercare cu bine.
    CrisR

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu gandul la tine, la viata!
    Cu drag, de dincolo de curcubeu
    C
    P.S. Consilierea biografica il poate ajuta, stii? Call if U need.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine ai revenit,draga Andreea!Multa putere iti doresc,, sa treci cu bine prin tot ceea ce se intampla acum in viata ta,si sunt sigura ca prezenta ta ii aduce tatalui tau multa lumina, asa cum scrierile tale ne-au adus si noua,cititorilor tai.Cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  11. multa sanatate tatalui tau si multa putere!
    Doamne ajuta!

    Sanda

    RăspundețiȘtergere
  12. Sanatate si curaj iti doresc, ca sa treci mai usor prin incercari. Intamplator am citit un articol mai vechi din Formula As, legat de terapia prin febra, articol care m-a impresionat. Poate ca ar fi bine sa il citesti si tu: http://www.formula-as.ro/2007/762/medicina-naturista-25/asa-m-am-vindecat-7840-print

    Sanatate cu carul iti doresc tie si alor tai!

    Monica

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Andreea,
    Aceasta "stare" va trece...cancerul a fost si va fi invins de multa lume. Personal stiu un domn care dupa operatie a adoptat o dieta cruda si mult, foarte mult optimism. Il sunam ingrijorati sa-l intrebam ce mai face, si stii ce ne raspundea? "Nu bine, foarte bine fac!". Multa sananate si mult, foarte mult optimism!
    Gabriela Bv

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnul doctor Calin Marginean sustine in conferintele sale ca are deja experienta in tratare cancerului pe cai naturale. Poate ar fi de ajutor un contact cu dumnealui.
    http://calinmarginean.wordpress.com/
    Multa sanatate si curaj!

    RăspundețiȘtergere
  15. multa sanatate tatalui tau si tie putere sa fi alaturi
    ne rugam pt voi

    RăspundețiȘtergere
  16. http://sanatate.findtalk.net/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti citesc de mult timp blog-ul insa nu am considerat ca un comentariu din partea mea ar fi folositor. Acum insa nu m-am putut abtine. Din toamna, dupa multe investigatii, am aflat ca bunicul meu (78 de ani peste o saptamana si un pic) are cancer - si inca o forma perfida, nedetectabila pana acum, asociat cu o rana de operatie care nu se mai inchide tocmai din cauza tumorii si cand si cand sangereaza lasandu-l fara puteri. Plecand de la varsta inaintata (o viata traita cu un regim bazat pe carnuri si mancaruri grase/prajeli/etc) asociat cu probleme cu dintii care nu il lasa sa mestece, ne-a facut sa adoptam doar sucurile de cruditati (mere, sfecla rosie, telina, morcov) cate 500ml pe zi, asociat ulterior cu suplimente naturale (Cat's Claw, AHCC, Broccoli Sprouts, Coenzima Q10) pe langa chimioterapie si medicamentele menite sa-i tina si inima sub control (probleme determinate tot acum, insa nu ma mai lungesc). Cu toate astea boala a avansat deja in gat astfel ca acum are mari dificultati de inghitire si deja tot ce ne dorim este sa manance - orice (am eliminat totusi zaharul), numai sa manance. Dupa o pauza de vre-o luna(nu mai putea bea sucul pentru ca i se facea rau imediat), vom relua si sucurile de cruditati. El locuieste la 100km de noi si mai des de 1-2 saptamani nu putem sa vizitam, astfel ca singura care are grija de el este bunica, depasita si ea de situatie. Desi dansul deja a cam renuntat sa lupte, eu nu pot, asa ca astept cu nerabdare urmataorea postare. Nu trag sperante sa se vindece, dar as vrea sa-l avem cu noi cat mai mult si pe cat posibil sa-l scutim de durerile care stiu ca apar pe final.

    Multa sanatate ii doresc tatalui tau si tie si familiei multa putere(indiferent de cunostintele din domeniu, atunci cand o persoana apropiata este atinsa de aceasta cumplita boala, este greu sa fil calmi si redevenim toti oameni disperati sa ii salvam pe cei dragi).

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma gandesc in fiecare zi la tine draga mea. Iti multumesc ca mi-ai iesit in cale si ma rog pentru tine si pentru cei pe care-i iubesti.
    Nina

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma rog ca Dumnezeu sa va intareasca si sa va ajute sa treceti cu bine peste aceasta incercare!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  20. Unul din lucrurile care ar trebui luate in vedere, este sa nu ii mai vedeti pe "bolnavi".. bolnavi..

    Alegeti alta realitate. Simplul fapt de a ii hrani sanatos, ar trebui sa va schimbe realitatea. A avut o viata dezordonata, OK, acum traieste sanatos..
    TRAIESTE SANATOS!!!

    Hai sa alegem aceasta realitate: ACUM TRAIESTE SANATOS (nici o alta adaugire in plus.

    Eu am ales ptr prietenii vostrii cu gandurile dezordonate (in boala), realitatea in care gandurile s-au reordonat!
    Sa ne "rugam" (sa fim recunoscatori) pentru CEEA CE ESTE, PTR OPORTUNITATE. Rugaciunea de cerere (de sanatate), creeaza insusi experienta bolii. Afirma ca este bolnav.
    PERSISTA LUCRURILE CARORA LE OPUI REZISTENTA.
    Persista realitatea caruia ii opui rezitenta.

    Stiu ca e greoi din partea "actorului" si ca sunt alte trairi, eu sunt acum un spectator, dar nu un simplu spectator.. sunt spectatorul care il vede pe tatal tau si celelalte suflete, sanatoase ! Ei au uitat de ei insisi, hai sa le reamintim cine sunt ei cu adevarat. Niste fiinte perfecte. Nu trupul se imbolnaveste, ci mintea.

    Andreea, stiu ca stii toate aceste aspecte, si majoritatea le recunoastem, doream doar sa iti reamintesc si sa iti transmit gandurile mele pozitive si multumesc-ul pentru existenta ta si a acestui blog.


    Sa lasam viata sa ne imbratiseze si sa ne sarbatoreasca.

    Oliwer, cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  21. Andreea, iti transmit si eu multe ganduri pozitive, multa energie pozitiva; deschid blogul tau aproape zilnic si ma gandesc ca am sa citesc ca tatal tau e bine, ca toate sucurile, mancarea cruda si gandurile, energia voastra pozitiva l-au readus la viata!!!
    Cu mult drag, Dani

    RăspundețiȘtergere
  22. Sper sa reuseasca tatal tau sa se vindece, e o boala cumplita, dar daca nu cedezi in fata ei, ai sanse sa o invingi. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multa sanatate, trebuie sa fie tare si el dar si voi. Numai asa puteti iesi invingatori.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunteti interesati de un schimb de link cu
    romaniiautalentro.blogspot.com
    astept un comm la o postare sau prin formularul contact
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai de mult, cautand retete, am dat peste blog-ul d-voastra ... si cum eram dinnou in trecre am gasit aceasta postare si nu m-am putut abtine sa nu va arat aceste marturisiri ( http://www.favisan.ro/marturisiri.php ) ... pot spune ca intr-o zi e posibil sa apara si marturisirea noastra, deoarece cineva apropiat mie se trateaza de cancer cu produsele lor.
    Sper sa fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Andreea,stiu cat de mult doare sa il vezi pe al tau drag tata in suferinta;te doare atunci cand stii ca sufera un om care este o intruchipare minunata si unica a bunatatii si a dragostei. Tatal meu a plecat din lumea vizibila.Numai Iubirea vindeca totul de la inceput pana la sfarsit in moduri care devin incet incet evidente.Sunt alaturi de tine .Cristina

    RăspundețiȘtergere
  27. Vin cu un comentariu dupa atatea luni incat poate nu mai e cazul, insa acum am gasit postarea asta si simt sa scriu pt ca e posibil ca alti oameni care ingrijesc pe cineva sa citeasca si pentru ei e important sa stie cat de important e ceea ce ai scris aici.

    Toate recomandarile scrise aici de tine vizavi de ingrijire si ce ajuta cu adevarat sunt perfect adevarate, 100%. O spun din perspectiva nu a cuiva care a ingrijit ci din punctul de vedere al cuiva care in urma unui accident nu s-a putut misca deloc (doar mainile le-am putut misca si picioarele de la genunchi in jos) si stand intinsa in pat timp de aproape 3 luni stiu ca exact de toate acestea am avut nevoie(mai putin din pacate, asa cum zici si tu, de ineptiile si mai ales raceala de gheata a doctorilor).
    Fiecare clipa in care simti ca esti o povara si ii ingreunezi pe ceilalti e o greutate imensa, fiecare moment in care ceilalti incearca prea tare sa traga de tine ca sa te faci bine e la fel, ai nevoie f mult sa poti vorbi despre suflet si ce ai pe si prin el, e f important sa fi ajutat nu numai sa te vindeci, ci mai ales sa te impaci intai cu situatia, sa iti gasesti pacea, e f important sa simti ca nu vei fi abandonat, ca e mereu cineva cu sufletul langa tine, e f important sa fi intrebat ce ai nevoie pt ca uneori iti e efectiv rusine sa spui ca ai nevoie de ceva anume si iti e rusine mare sa ii tot soliciti pe altii, mai ales ca ii vezi obositi si tristi. E f important sa fii tratat pe cat posibil cu voiosie, cu umor, e f important sa nu fii lasat prea mult singur, e f importanta atingerea fizica, vindeca- sstrangerea mainii, mangaiatul fruntii, orice atingere blanda si iubitoare. E f bine pt psihicul tau sa fii ajutata/a sa te aranjezi cat de cat, sa arati cat e posibil atunci de bine, m ales daca esti femeie. Eu am plans de recunostinta cand o prietena a venit si mi-a pictat f frumos unghiile de la maini si de la picioare. E f important sa ai pe cineva alaturi, e f im,portant sa ti se dea timp si pt rugaciune sau meditatie, e f important sa ti se aminteasca sa ii multumesti lui Dumnezeu pt ca traiesti si pt experienta prin care treci, e f important sa ti se dea mancare cat mai pura (mie mi-a injumatatit timpul de vindecare si m-a scutit de multe neplaceri, cum ar fi escarele, constipatia, etc) si e f important sa primesti cat m mult masaj, reflexologic daca se poate(revenim la puterea miraculoasa a atingerilor).
    Cam astea mi-au venit acum, iertare pt commentul atat de lung, bine ar fi sa nu aiba nimeni nevoie de el sa fim toti sanatosi si inconjurati numai de oameni fericiti si sanatosi! Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails