Prepara si bea ast lapte pret de… pai oricat, pana te plictisesti de el si vrei sa amesteci si nuci, alune de padure, canepa, sau orice alta aroma “identic-naturala” :-)
E delicios si plin de calciu din ala bunu’; poti sa-ti faci de cap si sa adaugi cacao [adica cel mai inalt continut de magneziu descoperit pana astazi], transformandu-l, astfel, intr-un super-lapte.
E delicios si plin de calciu din ala bunu’; poti sa-ti faci de cap si sa adaugi cacao [adica cel mai inalt continut de magneziu descoperit pana astazi], transformandu-l, astfel, intr-un super-lapte.
- 1 cana de migdale [hidratate mimim 8 ore – sau peste noapte]*
- 2 linguri de susan [hidratat impreuna cu migdalele]*
- 3-4 cani de apa pura
- 1 varf de cutit sare de Himalaya sau de mare
- 1-2 lingurite miere
- ¼ lingurita pudra de vanilie [sau ½ betisor de vanilie]
OPTTIONAL:
- Poti face lapte din orice seminte si nuci iti doresti [mie-mi plac, cu deosebire: nucile, alunele de padure, semintele de canepa].
- Poti aroma laptele in orice fel iti doresti [mie-mi plac mult-mult: cacao cruda, mesquite, lucuma, maca, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara].
PREPARARE:
“blenduieste” toate ingredientele impreuna adaugand, la inceput, numai 2 cani de apa; adauga apoi atata apa pe cat de “subtire” sau “gros” iti doresti lapticul; stecoara-l printr-un sac filtrant [sau un tifon]. Gata!
“blenduieste” toate ingredientele impreuna adaugand, la inceput, numai 2 cani de apa; adauga apoi atata apa pe cat de “subtire” sau “gros” iti doresti lapticul; stecoara-l printr-un sac filtrant [sau un tifon]. Gata!
* Atentiune 1!: hidratarea oricarui fel de nuca/aluna/samanta se face asa: a]. clatesti bine nucile; b]. le lasi pret de minim 8 ore intr-un recipient, impreuna cu de trei ori volumul lor de apa pura; c]. le speli bine-bine-bine
** Atentiune 2!: laptele de soia, migdale, orez, etc, de la magazinele bio este pasteurizat si nu are nici un fel de proprietate benefica.
** Atentiune 2!: laptele de soia, migdale, orez, etc, de la magazinele bio este pasteurizat si nu are nici un fel de proprietate benefica.
Enjoy! Fly! Love! Una :-)
Ce faci cu ce ramane in saculet?
RăspundețiȘtergereHei, Khaarsha!
RăspundețiȘtergerePai, iaca ce sa faci: te speli pe fata si pe corp ;-); sau faci niste cookies; sau niste painici; sau deshidratezi si obtii ceva faina "low fat" de migdale" :-)
Love in raw.z!
Una :-)
laptele de soia e chiar fiert :) pentru ca altfel ar fi toxic.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa incerc si eu reteta asta!
RăspundețiȘtergereDar cum faci cookies si painici fara foc?
Hei, Crista!
RăspundețiȘtergerePai... cum sa faci cookies? Simplu! Amesteci "pulpa de migdale" cu [de exemplu] miere, sare, vanilie, cacao, faina de in [sau tarata de psyllium, formezi prajiturelele si le deshidratezi. Voila!
Sweet love!
Una :-)
Daca laptele din comert e pasteurizat si nu are nici un beneficiu, inseamna ca nici noi nu ar trebui sa fierbem laptele vegetal, nu?
RăspundețiȘtergereExista tipuri de lapte vegetal pentru care se face exceptie de la regula?