luni, decembrie 27, 2010

Goji Berries

Pentru mai mult de 2.000 de ani, fructele de padure goji au fost un remediu de baza in medicina traditionala chineza. Cunoscut sub numele de "fructul longevitatii", aceste mici fructe de culoare rosie, au, de asemenea, proprietati unice in intarirea imunitara.


Goji are cel mai mare continut de betacaroten din toate fructele si legumele cunoscute, ceea ce inseamna o putere antioxidanta extrem de mare. Betacarotenul este esential pentru producerea vitaminei A pentru enzimele din ficat, care ajuta la reproducerea celulelor.

Conform analizelor stiintifice, goji contine 4 polizaharide care nu se gasesc in alte alimente, cu un rol important in intarirea sistemului imunitar, in reducerea inflamatiilor si prevenirea formarii tumorilor. Goji este folosit pentru atenuarea anumitor boli, ca alergii, HIV, depresie, cancer, diabet si altele.

Un fruct uimitor care le lasa pe toate celelalte in urma, goji este foarte bogat in antioxidanti, aminoacizi esentiali, cantitati importante de vitamina C, E si B-complex, acizi grasi omega-6 si acizi linoleici.


Goji contin compusi unici cunoscuti ca Lycium barbarum polizaharide, de cele mai multe ori numite polizaharide. Cercetarile au demonstrat ca acesti compusi sporesc capacitatea organismului de a rezista la boli. Polizaharidele din Goji au o structura chimica similara cu substante gasite in echinacea ai ciupercile maitake, plante medicinale cunoscute pentru capacitatea lor de a sprijini un sistem imunitar sanatos.

Fructele sunt, de asemenea, o bogata sursa de vitamina C si zinc, care sunt cunoscute pentru ca ne protejeaza impotriva bolilor si sprijina recuperarea. Goji sprijina, de asemenea sanatatea si imunitatea prin promovarea cresterii bacteriilor benefice din sistemul gastro-intestinal. Combinatia de fibre si polizaharide naturale sustine cresterea sanatoasa a bacteriilor intestinale, cunoscute sub numele de probiotice.

Proteinele din goji care reprezinta 16 la suta din fructe, contin doi aminoacizi cheie care sprijina sistemul imunitar: L-arginina şi l-glutamine. Ambele sunt esentiale pentru imunitate si pentru a reduce inflamarea.

Fructul goji este considerat cel mai complet, nutritiv si antioxidant, printre principiile sale active numarandu-se si stimularea functiei hepatice si circulatorii, a memoriei si a capacitatii de concentrare.
Aaaaaa, tot goji scade miiopiile lui fiu-miu chiar acum; trag nadejde ca-n 3-4 luni are sa renunte la ochelari pur si simplu.

Goji berries combat cancerul si sunt agenti imunomodulatori, prin continutul de micronutrienti si elemente fitochimice. Au calciu, potasiu, fier (la 100 g de fructe ai asigurata toata doza zilnica recomandata), zinc, seleniu, vitamina C. Cand goji berries se iau cu si mai multa vitamina C, activitatea antioxidanta a polizaharidelor continute este si mai ridicata.

Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricat fara sa apara efecte negative. Fructele de goji se pot consuma ca atare sau sub forma de suc. 


Goji-urile pe care le aducem noi is culese de la peste 5,500 m altitudine si is cele mai bune si mai salbatice goji-uri ce pot fi culese/cumparate, dupa caz. Costa:
  • Goji Berries salbatice, organice, crude - 250 grame - 25 lei
  • Goji Berries salbatice, organice, crude - 100 grame - 11 lei
Acum, le puteti comanda scriindu-ne un e-mail la comenzi.rawz@gmail.com; Ioana Hulea [0731 372 306] va raspunde mintenas.
In curand, le veti putea admira si comanda la www.rawz.ro.

Retete cu goji berries:
[in curand!]

A nu se lasa la indemana copiilor! Avem clienti care-au facut-o; copiii au mancat tot si sau simtit nepermis de bine pentru inadmisibil de multa vreme.

In buctaria raw vegan, goji se folosesc, pe langa fantasticele lor proprietati benefice, pentru aspectul lor decorativ excellent, pentru noutatea gustului din gura degustatorului (sunt, asadar, bune si ca subiect de conversatie, caci tot profanu’ te va intreba : "ce-s astea?" :-) ; sunt bune si ca atare si hidratate olecutica in putintica apica. Hi, hi!

Enjoy! Fly! Love! Una :-)

11 comentarii:

  1. Rili, rili? Chiar scad miopiile? juri pe verde?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, MD :-)))!
    Bre, astia zice ca rili-rili! Vedem curand caci merg, peste o luna cu fiu-miu la control.
    Love & 20-20!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. sper ca stiti ca le puteti consuma proaspete daca va duceti in iulie august in satele noastre romanesti...eu mananc goji berry de peste 10 ani, pentru ca m-a invatat bunica mea de la tara...acolo ii zice`catina'si e pur romaneasca, si se da la gaini...dar o recunoasteti usor din poza, e cel mai comun boschete in zonele deluroase!
    succes la vanatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catina din Romania, numita catina de gard, nu este totuna cu goji berry !!! Sunt specii diferite: Lycium barbarum-catina de goji berry si Lycium halimifolium- catina de gard. Atentie, cele romanesti par a fi toxice! Documentati-va inainte de a le manca!

      Ștergere
  4. am trimis si eu saptamana trecuta un mail cu o comanda, si nu am primit nici un raspuns pana acum. se mai poate comanda sau ba?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, Goji berry nu este catina, si cu atit mai putin poate fi alaturata catinei romaneasti, desi a fost tradusa astfel. Mai bine sa nu se traduca nicicum. E fructul unui mic arbust care creste doar in anumite zone ale Chinei, pe podisurile foarte inalte (are nevoie de un anume sol si altitudine) si mai cu seama in Tibet.

    RăspundețiȘtergere
  6. Miopiile scad cel mai bine cu afine. Mancat zilnic cate o cescuta ptr copii de dimineata pe stomacul gol sau amestecate cu un pic de nuca macinata . Chiar daca va avea un pic o stare dimineata pana cand se invata organismul... afinele il vor ajuta sa isi repare ochisorii. Pe timp de iarna se pot conserva in miere si sunt foarte bune . Se tin in frigider caci altfel fermenteaza cu toata mierea lor. E un tratament de durata dar merita . Desigur, indicat este sa se combine si cu o hrana sanatoasa cat se poate de vie . Toate cele bune si succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu incercati in loc sa rideti ca...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca doriti puteti pune la incoltit si fructe deshidratate,semintele de goji vor incolti dar va trebui sa aveti rabdare cu dezvoltarea,eu asda am facut si am citeva plante frumoase dupa un an.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fructe deshidratate gasiti la AUCHAN in ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails