vineri, decembrie 17, 2010

Ce-mi doresc eu de craciun

Imi place mult sa-ti scriu. Mult de tot. De tot. De tot.

Luni m-am intalnit cu dirigu'. Adrian Costache, profu' meu de romana si dirigu' de la Sava. Ne-am intalnit intamplator, la un vernisaj organizat de fiica unui client raw.z si, totodata fosta eleva de-a lui (cu vreo 12 ani mai mica decat mine :D). Si dirigu' m-a intrebat daca am inceput sa scriu. Am cascat o tzara gura caci nu mi-l puteam imagina pe dirigu' (usor traditionalist, usor elitist, pasionat de mirosul cartilor, etc) dand scroll pe blogu' meu... 


"Ce vreti sa spuneti?" l-am intrebat simtinudu-ma brusc deosebit de jenata de greselile gramaticale pe care, in continuare, le cam comit.
"Pai, intreb daca ai inceput sa scrii... caci am crezut mereu ca asta ai sa faci cu viata ta" mi-a raspuns el cu neschimbatu-i zambet ininteligibil pe neschimbata-i figura.
"Hiuuuuuu" mi s-a luat mie o piatra de pe inima si am zambit si eu ininteligibil catre el in timp ce-i raspundeam: "de fapt... da... am cam inceput sa scriu" :-)


La vreo ora dupa ce ma intorsesem de la vernisajul cu pricina... m-a traznit: daca n-ai fi tu acolo, nicicand n-as fi inceput sa scriu... Si ce mult, ce mult, ce mult imi place sa-ti scriu tie.
Daca n-ai fi tu acolo, de-atata vreme, daca n-ai fi tu sa dai click pe hrisca in mai toate diminetile, sa dai click si sa ma-njuri cald in gand: "iar n-a postat nimic!", eu n-as scrie. Si, ce i-as raspunde atunci lu' dirigu' la urmatorul vernisaj? :-)
Multumesc!
De craciunu' asta imi doresc sa-mi fac placerea de-a-ti tot scrie. 
Love!
Una :-)

9 comentarii:

  1. poi scrie, draga mea!
    de ceva multa vreme de cand ne tot conversam pe mail, simt acel ceva ce ne leaga si care ma tot trage spre tine, insa nu stiu cum de a trecut atat de mult timp si inca nu ne-am cunoascut, desi stau pe calea victoriei, deci as ajunge intr-o clipita in casa rawz.
    se pare ca, asa cum simt ca trebuie, trebuie neaparat sa vin acolo, tot asa ceva m-a oprit si am zis ca daca asa se leaga lucrurile, sa le las sa vina de la sine.
    si iata ca postarea ta despre constelatiile familiale schimba feelingu' si sambata ne vedem, ne cunoastem si ne planuim, draga mea, in speranta unui 2011 mai firesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata dreptate ai tu...in fiecare dimineata dau click pe hrisca si mi se lumineaza fata cand vad o postare noua si o citesc pe nerasuflate asa ca draga Andreea scrie-ne tot ce stii tu, cat mai mult ca o faci tare bine
    Iti doresc un Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!Ma numesc Angela si am descoperit acest blog cam de 2 saptamani.Mi-ai deschis interesul pt mancarea cruda dar dupa mai multe materiale citite in acest sens s-au nascut cateva intrebari la care sper sa imi poti raspunde tu sau cititorii acestui blog/ 1)Semintele de in ,susan se inmoaie? 2)Cu ce pot sa inlocuiesc caju-ul caci aici(Turcia)nu gasesc decat prajit? 3)Victoria Butenko vorbeste de smothie din banane si portocale dar eu am citit altundeva ca nu merg amidonoase cu acide.4) congelarea nu distruge vitamine si dulciurile congelate nu sunt greu asimilate de corp prin temperatura incompatibila cu cea a corpului? 5)De ce sa fie focul chiar atat de distructiv? Bucataria ayurvedica foloseste mult mancarea fiarta si de asemeni medicina naturista are ceaiurile si decocturile cu mare efect vindecator asupra corpului.6)Se pare ca un stil de viata sanatos nu e egal cu ieftin.Acum un an mi-am cumparat un storcator de fructe eficient(=scump) am aflat apoi ca nu e sanatos.Acum am vazut ca e nevoie pt smothie sau diversele sosuri de un blender puternic(=scump),dar mai nou nici acesta nu e bun ci acel robot manual cu melc(=scump).Doar mi se pare mie sau aceasta e o dieta tot pt cei bogati? 7)Iar aluminiul din deshidratorul home made?Sanatos?...

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea draga mia! Intr-adevar, ai adus zambete multe pe fata mea astazi si chicote de ras! Cata bucurie.. Ai dreptate. Scrii pentru noi, iar noi scriem pentru altii, inspirati de tine, incercand sa facem din lumea asta un loc mai bun. Incercand sa oferim o parte din fericirea noastra si altora. Incercand sa schimbam macar o viata!
    Angela, iti raspund cat mai pe scurt la intrebarile tale.
    1. Semintele de in, susan, si orice alta samanta se inmoaie. Pentru a "trezi la viata" nutrientii din samanta, si pentru a dizolva acea enzima care ne ingreuneaza digestia, enzima care protejeaza planta sa nu germineze in alt mediu decat cel prielnic. Valabil si in cazul nucilor. Aceleasi motive.
    2. Daca caju-ul vrei sa il folosesti ca si crema, poate poti folosi macadamia, nuci braziliene. Cred ca ar merge si cu migdale, dar nu sunt sigura. Daca vrei sa le mananci ca atare, le poti inlocui cu orice fel de nuca: migdale, nuci pecan, nuci de-ale noastre,etc.
    3. E bine sa nu combini diferitele grupe de alimente. Dar pentru inceput este permis, atata timp cat experimentezi. Corpul tau iti va spune ce ii convine si ce nu. Eu acum nu mai pot combina gresit, caci ma balonez instant. Deci la mine nu merge. In smoothie, e bine sa pui un fruct si un frunze. Frunze poti pune de mai multe feluri. Fruct.. e bine sa pui unul singur.
    4. Congelarea nu distruge vitaminele. Dar este obligatoriu sa consumi fructele decongelate cat mai repede. Ele isi pierd vitaminele si forma foarte rapid si se degradeaza. Dulciuri congelate.. nu prea am auzit. Daca te referi la inghetata din banane, poti consuma ocazional. De fapt, orice aliment/bautura fierbinte/rece nu face bine stomacului si digestiei in general. Vara insa, merge o inghetata, din cand in cand.
    5. Focul este distructiv in prepararea alimentelor. Proteinele isi schimba structura, fibrele si enzimele sunt in totalitate distruse, vitaminele se pierd cam 90%, mineralele se dizolva in apa in care fierbi legumele sau prin abur. Deci e bine sa eviti mancarea preparata termic. Sau cel putin sa adaugi cat mai multe cruditati alaturi. Ceaiurile sunt cele mai bune in forma de macerat ( pui seara ceaiul in apa pana dimineatza, strecori si apoi bei)
    6. Stilul de viata raw poate fi putin scump la inceput cand nu stii ce sa cumperi, in ce cantitati, si iei mai multe ca sa poti experimenta. Este adevarat ca ai nevoie de cateva ustensile de bucatarie de baza. In timp, investitia se amortizeaza astfel: vizite la medic: 0, medicamente: 0, bucurie, bunastare si zambete - milioaneeeeee... Este o dieta pentru oameni sanatosi!!
    7. Aluminiu nu este periculos atata timp cat nu gatesti in el la temperaturi inalte.
    Sper ca fusai de ajutor!
    Multa sanatate si verdeata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Diana!
    Tu esti vestita mia Deedee...? Adica, ne-am vazut sambata sau nu...?
    :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Adriana!
    :-) multamim de vorbele-ti frumoase. Numa' stai sa vezi cum marit casa raw.z si ma intorc la voi zilele astea :-)
    Greu, bre cu afacerile astea pentru sectanti :-)
    Love!
    Una

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, Anonim!
    Hmmm, ce debutant cercetator :-). Ii foarte bine ca adresezi framantarile-ti. Ii foarte multamim Corinei caci le-a raspuns maiastru.
    Adaug si eu cateva vorbe:
    1. Semintele de in sunt o situatie speciala: sunt singurele (cred) pe care le folosim, cel mai adesea, nemuiate; caci (cele negre) nu pot fi digerate de stomacul uman (cum intra tot astfel si ies :-) si, de aceea le prefacem in faina inainte de la papa (cu rasnita de cafea sau blenderul cel scump :-)
    6. Yeap... e o investitie sa-ti re-dotezi bucataria; da' daca compari cat te-ar costa sa-ti cumperi aragaz, hota, cuptor cu microunde, cafetiera, etc, etc, etc cu ceea ce platesti pe blender + deshidrator + storcator... s-ar putea sa-ti dea mai putin.
    Love & joy!
    Una :-)
    P.S. Auz ca in Turcia exista un SPA raw bunicel. Sti ceva despre asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, Corina!
    Bucuroasa foarte sa te auz tot verde!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc atat Corinei cat si Andreei pt raspunsuri.Bineinteles ca"ceata" tot acolo este si pe masura ce citesc pe ici pe colo despre raw vegan, se ingroasa tot mai mult.Si nu ca raspunsurile voastre nu au ajutat dar sunt contradictii cu cele citite in alte locuri.Pe blogul LigieiPop citeam despre faina de in ca ar fi toxica iar despre caju ca in stare cruda e si el toxic,si ca nu prea e raw pt ca i se indeparteaza coaja prin oparire.Oricum aici nu am gasit,poate as putea sa folosesc la creme alunele de padure? Cand ziceam dulciuri congelate ma refeream la Prajitura divina parca de pe blogul Innei,care se congeleaza;si tot acolo am vazut si ciocolata vegana tot la congelator.Oricum se pare ca mai am mult de documentat si sunt convinsa de beneficiile crudului.Daca sunteti dragute sa-mi mai raspundeti:Mi-am facut deshidratorul acela homemade,l-am pus la treaba cu primele painici si le-am tinut cam 30 de ore si abia se uscasera,dar nu asta e problema ci gustul lor amar,de crud.Nu mi-au placut si am fost nevoita,ca sa nu le arunc ,sa le mai coc un pic pe foc.Cum trebuie sa fie exact,ca si textura? Iarbe de grau se poate mixa cu blendarul,sau numai stoarsa la storcator? Voi cei care tineti dieta asta mai consumati cartofii,sau supele calde,sau painea de casa,turte sau sunteti 100% raw?
    Andreea ,nu am auzit de SPA raw pe aici,doar daca nu te referi la vestitul Hamam turcesc,sau baie comunala cum s-ar zice in care nu am pus piciorul,...inca.Cu drag, o pasionata de natura si sanatate.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails