sâmbătă, iulie 10, 2010

Oaspeti, ospat si ospatari

sau...
Casa raw.z plina de bucate si oaspeti

Hmmmm, mi-am adunat o vreme puterile sa-ti scriu despre ce-o fost. Mi-am adunat puterile din doua motive: 1). numa' ce m-a lovit un detox in moalele vietii de raw-ist (asta da subiect de discutie, si va face subiectul unei postari imediat urmatoare) si 2). caci parca nu-i asa fun sa povestesti despre intamplari gata intamplate... pe-astea le-ai trait, le-ai simtit si-s duse; da' pentru ca Ina si Gabi au postat pe facebook ceva fotografii din zilele cu pricina, hai sa-ti povestesc o tzara cum/cine/ce a fost. Bine?
Ina si Una evolueaza la ligheanul raw.z
Pai a fost asa:
Duminica, 4 Iulie 2010
Duminica la 7.00 a.m. Ina si Nelly (sora Inei, hal de sora frumushica, vrednica si calda) s-au parcat cu oale, ulcele, sticle, nuci si zarzavaturi in fata casei rawz; casa le-a intampinat primitoare, cu socata rece, energy drink si ciocolata superfoods (toate reci la stat da' calde la sfat :-).
casa raw.z
Am cascat ochii impreuna o vreme la cel mai frumos magaraw.z de pe fata pamantului; am convenit cu totii ca asta casa raw.z ii plina-ochi de energii bune, te miri de unde venite (dumnezeu stie care-i treaba cu casa asta... intra omu' in magaraw.z si zau ca nu s-ar mai da plecat); Nelly s-a extaziat in fata tuturor rafturilor, a tuturor borcanelor si sticlelor si, pe unele, le-a tras in poza (fetele ne trimit cevca fotografii luni si tot atunci, ti le prezentez si dumitale).
pesto de busuioc raw.z
Ne-am sumes manecile si-am purces: piata, cumparaturi, despachetat, impachetat, macinat, blenduit, maruntit, spart pahare, impachetat painici... de-astea. 
Echipa rawz s-a sumes la treaba si-a facut asa:
Miha, Cristi si Toni (Toni in oaspete la casa rawz de o luna si ceva si raw in devenire) au descantat, vanturat si ambalat socata (da, da, avem socata proaspata de cumparat :-) ti-o dam in sticle returnabile, asa... caci nu ne place plasticul si ca sa-ti facem de drum; hi, hi, hi, te vezi incarcand sticlele danga-langa in rucsac, pe bicicleta?); au impachetat rafaello, trufe si bombonele superfoods pentru oaspetii (pe-astea le vom avea in "menu-ul" permanent :-) al casei rawz (da, vom avea un menu "standard" - adica o suma de bunaciuni pe care le poti cumpara/comanda oricand; vam avea, de asemenea, un menu al zilei, mereu diferit). 
socata raw.z
Rossana a facut halva de susan (excelenta), guguloaie de cocos, a ambalat uleiul rawz al Unei, a etichetat chestii... ma rog Rossana a facut asa de multe lucruri ca mi-ar lua trei postari sa-i povestesc juma de zi.
Simo este declarata oficial chef-ul popcorn-ului de conopida: n-ai vazut cum dezmiarda fiecare buchetel pana ce-i iese forma perfecta; Simo este, totodata ajutor de bucatar-sef (Rawgarlic) de chipsuri de spirulina; tot Simo, s-a dus in aeroport sa ridice coletul mustind de guarana, suma si unturi de cocos, caci nu puteam lasa sectantul sa astepte pana luni.
Rawgarlic, tatal chipsurilor de spirulina, al verdelui grau de acasa raw.z si al parfumatei floarea soarelui vernil, si-a dat jos epoletii de incoltitor sef si-s spalat la pahare cate guri de sectanti s-au gasit in casa (48...).
Sorin Rogo e cel mai nou lucrator al casei raw.z; Sorin e un soi de miracol mergator: s-a bushit de tot intr-un accident de atv prin muntii patriei; dupa coma, strivirea emisferei drepte si zdrobirea celei stangi :-), il declarasera, desigur, la revedere! Da' el nu si nu! A reinvatat sa mearga, sa scrie, sa vorbeasca, sa-si miste degetele, sa........................................ Fie. Acu' se bucura de o medie de 2-3 revelatii pe saptamana, impacheteaza superfoods-uri, pretuieste produsele, ambaleza apa de trandafiri, ulei raw.z Una, pesto-uri si muuuuuuuuuuuuulteeeeeeeeeee alteleeeeeeeee. Se dopeaza cu superfoods si alte smecherii (nu dam nume) si e absolutamente bestial. No.
frigider raw.z (plin!)
Una :-) a facut ulei raw.z ultranutritiv, energy drink, alune bune raw.z, granola, painici bucurie-hrisca-chimen, painici raw.zmarin, popcorn de conopida, apa de trandafiri, pesto de masline, betigase italienesti cu busuioc proaspat, pesto de busuioc, branzica de caju, salsa, rafaello, da doamne ia-ma daca-mi mai aduc aminte cate...
painici bucurie-hrisca-chimen (da matale zoom sa vezi ingredientele)
In timpul asta echipa de la Mures (Ina si Nelly) impreuna cu Vera si Gabi, s-a invrednicit cu manufactura de bucate alese: pate de seminte de floarea soarelui, pizza si, si si... deseeeeeeeeeeert. Desert Ina (hi, hi, hi, astea sunt sinonime... :-). 
 masa raw.z
Pe la unu jumatate (cu o ora si jumatate inainteeeeeeeeeeeeeeeeeeee au inceput sa soseasca oaspetii) care, in asteptarea Inei au dat buzna in rafturile cu superfoods, uleiuri extravirgine, incoltituri si incoltibile; au cascat ochii la minunatele biju-uri semnate: Teodora Nicoara, Amandina Bicuit, Vali Chivu, Ramona Stanca, Iulia Dumitru; s-au inarmat cu gentile din panza ale lui Teo si nu s-au probat cu hainele aceleasi Teodore caci n-au remarcat cabina de proba :-)
da! in spatele buiju-urilor se gaseste o cabina de proba!!!
Pana la trei, casa cea rawz mustea de oaspeti gata sa-si umple urechile de vorbele leganate si molcome ale Inei si burdihanul de bunatati preparate la cazan :-)
casa raw.z plina-ochi
Si-asa o si fost :-); casa cea raw.z i-a placut Inei Taranu-Hofner, bucatele au foarte indestulat-o pe Olivia Pamfil si i-au reglat obiectivul Gabrielei Radoi
Hai, gata! Ma duc ca introduc ceva painici cu raw.z.marin la cuptoiriu; Si, sti ce? De luni magaraw.z are PROGRAM DE FUNCTIONARE :-))))))))))))))))
Suntem deschisi de la 13.00 - pana la ultimul client. 
Love!

16 comentarii:

  1. Ouau, ce frumoos!!! De cateva zile tot "bantui" pe blog in speranta ca oi' vedea ce minunatii se petrec in casa cea raw.z si pot sa spun cu mana pe inima ca a meritat asteptaaarea! Si pentru ca am fost foarte bucuroasa la citirea acestui articol am vrut sa va dau de stire ca ati mai facut un om fericit in tara asta!
    Va doresc sa aveti cat mai multa energie ca sa realizati ce v-ati propus si la cat mai multe case raw.z raspandite prin toata tara(ca sa ne bucuram si noi , provincialii) :)
    P.S. ups, de atata exaltare am uitat sa va salut, asa ca va zic: Buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Bendis!
    Buna dimineata :-). Tu draga provinciala :-)))), pana sa avem lantul de case raw.z, vom avea on-line-ul raw.z. Ajuta? Si-apoi, nu suntem un bun pretext de drumetie catre Bucuresti?
    Haida, pe cai!
    Asa de mult ce-ti multumesc de gandurile cele bune. Le-am primit :-)
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  3. Program de functionare?? Am cetitara bine? :))

    Zi-ne rogu-te: unde gasim meniul de mancare gatita far' de foc ce se poate comanda? (nu prin posta, viu io fizic sa o iau la ora stabilita de comun acord).

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Gec!
    Ti-am zis ca mi-a placut foarte mult atat sarcasmul bonom al intrebarii(lor) tale de la intalnirea de duminica cat si delicatetea cu care ai abandonat sirul de nelamuriri :-))))))))))))).
    Da, stimate domn! Foarte buna idee! Postam menu-ul asap; si da, acceptam si comenzi. Si da, te asteptam de luni intre 13.00 si 20.00 (ne-am gandit ca pana la ultimul client poate insemna ca n-o sa mai dormim in veci :-).
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  5. Astept meniul cu rabdarea caracteristica :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Traiasca unacusecta si casuta raw.z! :o)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Andreea,

    Poate ar fi nimerit sa pui si un numar de fix de la Casa RAWz ca sa pot suna sa aflu cand / daca gasesc pe cineva acolo / gasesc ceva preparat super bun cf gusturilor mele :D

    Zi buna :)

    RăspundețiȘtergere
  8. scrie-mi pe ambrossana@yahoo.com si stabilim ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. am cumparat astazi de la magarawz painici cu chimen si au fost super bune.. numai ca nu am prestat atentie cand mi s-a zis cu ce sunt :( .. care sunt ingredientele?

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Alina!
    Painicile Bucurie-Bunastare-Chimen s-au facut si mai bune de cand ne-ai vizitat tu :-); is facute din: hrisca incoltita, nuci braziliene hidratate (peste 4 ore), seminte de in auriu, tarata de psyllium, sare de himalaya, magie, dragostea Unei :-).
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai, mai vreu pozne. Ca sa stiu de ce sa fiu mindra. Nu, nu-mi ajunge ce-am vazut. Asa ca va rugam pe blog, caci altfel nu va mai prinde omu' pe nicaieri ... vreau sa vaz casa rawz ... cu d'amanuntu'.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Cristoi!
    'Au tu esti Cristoiu' meu de peste juma' de Europa???? Ei... stai ca avem noroc ca ne pozeaza oapetii, televiziunea si reporterii :-) ca noi...
    Pai a vezi c-o sa facem intr-una din zile un album casa raw.z!
    Rapeanu/Zachau, tu esti, bre?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna , am si eu o intrebare, cum pot sa fac comanda on-line la casa raw.z? aveti vreun site special? ca ma tot uit si nu vad nimic...
    mercik

    RăspundețiȘtergere
  14. Si inca ceva, de la cine pot face rost de reteta aia de pizza??? Ca am inceput sa o visez si noaptea, si nu de alta dar mai sunt si .....gravida. De vreo saptamana visez noaptea numai mancaruri raw......de cand ma uit pe site-urile astea... ..si ma zgarii pe ochi ca nu pot veni si eu la o demonstratie ....:((

    RăspundețiȘtergere
  15. frate...are femeia asta un stil de a scrie ca nu mai trebuie nici macar sa i gust bunatatile...ma satur cu ce mi zice ea...esti fenomenala draga una, ca sa nu mai zic ca am inceput binisor sa fac si eu unele chestii rawz, chiar sa inventez altele si s bune de mori...acuma...eu astept sa slabesc dupa bebele meu, dar in stilul asta....offf...am in vis sa ajung la voi acasa k a inceput sa mi placa rawz-ul...poop

    RăspundețiȘtergere
  16. aaa...am uitat...am trimis o comanda ioanei...oare intarzie sau m am facut ca o trimit si astept mult si bine...poti sa ma ajuti?
    anca din gl

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails