miercuri, iulie 21, 2010

Mi-e bine-bine-bine-bine-bine-bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hei!

Am sezut o vreme cu degetele deasupra tastelor socotindu-ma... cum sa-i zic scrierii asteia intarziate. Si despre ce sa fie... Si cum sa-mi cer iertaciune pentru sutele de e-mail-uri si comenzi la care n-am dat veste.
As putea sa povestesc cum, pe la 11 noaptea - cand venitii-clienti / plecatii-prieteni parasesc casa raw.z - cum pe la 11, dara, incep sa raw.z.uiesc: painici cu rawzmarin pentru debutanti, painici triunghiulare pentru bruschete, painici patratoase pentru pizza, painici rotunde pentru raw.z.isti mai vechi, painici mititele pentru degustari, painici din in pentru a-mi prezenta omagiile mentorului american, pesto din busuiocul doamnei cu ochelari din Piata Norilor (doamna care culege si aduce busuioc cu frunze mari si cu radacini special pentru noi in fiecare luni si joi), pateuri din semnite incoltite, prajituri, tarte, guguloaie, ciocolata. As putea sa-ti povestesc cum la 7 dimineata cad lata si-adorm in miros de usturoi, cacao, busuioc, vanilie, scortisoara, goji berries, lamai... si-n miros de casa plina. Casa traitoare. Zumzaitoare. Si foarte, foarte, foarte calda (in sufles si - la mine-n mansarda - si-n purtari :-). 
As putea sa-ti povestesc despre diminetile (adica 10.30... in cazul mieu) in compania lui Nico (doamna care curata-bec casa cea raw.z, care a venit la noi in urma cu o luna palida si garbovita dupa ani de munca asidua si chinuitoare si care-i azi rumena la fata si la suflet, care devoreaza energy drink si iarba de grau si-o creste pe fii-sa cu fructe si legume), despre diminetile in compania ei, cand o gasesc pe Nico senina si zambitoare dezmierdand "iarba" de floarea soarelui pe care-o gaseste posomorata dupa ce ea, Nico, a lipsit in weekend. 

As putea sa-ti povestesc despre drumurile-mi alergate la piete (muuulteeee piete dupa cele mai bune rosii, cele mai bune nuci, afine, salate, cele mai bune sticle, borcane, caserole, etc, etc, etc). As putea sa-ti zic despre sosirea in tromba in magaraw.z, ingrijorata ca, poate ceva oaspeti au sosit deja, despre intorsul painicilor de pe-o parte pe alta, despre ambalatul painicilor, despre asezarea semintelor la hidratat, sau germinat, despre manufacturarea socatei, despre manufactura prajiturilor, despre etichetarea produselor, despre orele de incercari in cautarea retetei perfecte, despre, despre , despre.... 

As putea sa-ti povestesc despre clientii-prieteni ai casei rawz, despre scartaitul usii care anunta intotdeuna intrarea unei super-fiinte-umane in casa cea raw.z. As putea sa-ti zic cum oricine intra aici se da cu mare-mare-mare greutate dus. As putea sa-ti spun cum unul din doi vizitatori ai casei se ofera cu zambetul pe buze sa ne ajute de... astazi!?!?!!!! As putea sa-ti povestesc despre clientii fideli, despre cei ce vin sa-si cumpere pranzul si cina in fiecare zi, despre cei care-au facut comenzi pentru weekend ca sa-si aseze prietenii la masa lor raw.z. As putea sa-ti povestesc noptile albe cu Rossana, cu Miha, cu Simo, cu Cristi, cu Toni (co-locatarul meu cel yoghin), as putea sa-ti povestesc despre Matei care-mi aminteste cand si cand ca magaraw.z-ul ar trebui sa aiba, totusi, si ora de inchidere, as putea povesti despre Sorin Raw viitor agricultoro-permacultor, despre Olivia si cei doi Adi ai sai, despre Adi Anton, despre Adriana mama Mihaelai :-), despre Amandina si Rawdu, despre Anca, Andrei Rawgarlic, despre Cerasela si Magda si Anisoara si proaspata ei dependenta de energy drink, despre Floricica si pitoresca Daniela, despre Marinela si despre Carmen Hicks, , despre Alexandra, Deedee, despre Paul re-locat la noi de vineri, despre Ruxandra, Dani, Andreea si Andrei, Mihaela, Marina, Simona, Bogdan, Bogdana, Luigi, alt Bogdan, Ovidiu si gasca lui de constelatii familiale, despre Teo si Luci, despre Cosmin, Gabi, Ionut, Mihaela, Mihaela si Stefania. Fiecare dintre ei e o poveste frumoasa. Ma crezi? Fiecare dintre ei vine purtator de mare steag alb, mare aducator de vesti bune si punator de umar la minunatia de casa raw.z (ca nici nu-ti mai vine sa-l numesti magazin). Despre sora-mea, cumnata-miu, nepoti, despre scurta vizita a maica-mii care, la 75 de ani s-a oferit si ea sa ne taie cartonasele pe care le folosim la ambalarea guguloaielor, chiar daca n-a reusit sa vizite etajele superioare caci nu s-a-ncumetat sa urce pe scara...........

Despre toate astea as putea sa-ti istorisesc povestiri, nuvele, ba chiar romane. N-am vremeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Viata asta a venit peste mine tavalug si-acu' stau muta, cu gura cascata cat o sura de-aia marea si ma minunez de cata frumusete sedea ascunsa pe lumea asta. Zau, nu glumesc. Ma frec la ochi in fiecare zi si ma ciupesc de cateva ori pe saptamana si nu-mi vine sa-mi cred ochilor, frumosul mieu cititor; sed cu un zambet larg si, uneori, tamp si ma extaziez  in fata propriilor creatii. Imi canta inima-n mine si-mi tremura macaroanele aistea de picioare si-am zambet pe chip si-n rarunchi. Si mi-e bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Si mi-s minutele pretioase si orele vibrante. Nici nu mai stiu de ce sa ma bucur mai intai. 

Eu de-asta-ti scriu, frumosul mieu cititor. Caci am fost de 83 de kile, in negura depresiei, incercata de atacuri de panica saptamanale, in psihoterapie, in relatii caldute, in alcoale adanci, in divorturi bine-meritate, in copilarie de-aia greaua de tot, am fost vai de capul mieu ca... tine :-) si-acu' imi canta inima intr-una si-mi rade fata, imi zburda mersul, imi curge viata prin vine si-mi curg siroaie de energie din trup. Si-astept, doamne, astept fiecare noua zi ca pe-o alta, noua, necunoscuta sarbatoare. Ma sti ca eram o mama singura si tematoare? Ma sti ca ma tinea treaza grija zilei de maine si marea nevoie de siguranta, asigurare a viitorului? Azi nici nu stiu care cotitura a vietii mele m-ar bucura mai tare si mai intai: sa adunam caravana de rulote si s-o luam hai-hui prin lume, sa cultiv o vreme pamanturi, sa ma duc sa vaz bastinasii din Peru, din Mexico-maya, din India, din Tibet, din Hawaii, s-o vaz pe Esther Hicks, pe Tolle, sa vaz taramurile Anastasiei, sa facem Ashram undeva in munti, sa adun si sa cresc copii, sa invat permacultura in tarile Africii? Caci azi stiu ca orice e posibil. Caci azi STIU ca pot sa fac totul; azi stiu ca pot sa fac nimic, traind fericirea aici si acum in simpla, pasnica sedere. 

Eu de-asta-ti scriu, dragul mieu, sa-ti spun: vino cu mine! Eu de-asta-ti scriu sa-ti spun: am fost nevazator si-acuma vad :-). Daca citeste tata... nu va mai avea umbra de-ndoiala: va fi sigurisim ca-s intrata la secta :-))))

Sti c-ai citit scriitura asta luunga cu un sens, nu? Sti ca esti inca in cautarea a ceva? De-asta ne gasim azi impreuna in fata scrijeliturilor mele debutate-n inceput de an al tigrului (cum m-a anuntat astazi Adrina)? Sti, trebuie ca inca mai sti de dreptul tau nativ la fericire. Eu de-asta-ti scriu, sa-ti spui ca fericirea asta zilnica, secundara este, poate, la o aruncatura de bat (sau, ma rog, documentar, filmulet, cartulie) distanta. E asa de aproape. Nu stiu daca marea trezire e despre raw, despre legea atractiei, despre stiinta din spatele legii atractiei, despre mancare, despre yoghinii din tibet, despre calendarul maya, despre tolle, despre nassim, despre zeitgeist, despre universul elegant, despre Chopra sau despre toate amestecate. Stiu numa' ca tu citesti randurile astea caci esti in marea asteptare a marii treziri. Da-i timp de antena. Dedica-ti timpul de trezie trezirii. Uita-te la filme. Citeste cartile. Nu-i un chin, iti va placea cu siguranta. Si-ntr-o zi, pe nepusa masa, tavalugul o va lua la tavaleala: mai intai mai firav si timid si-apoi mai repede si mai repede si mai repede, pana ce va ramane din tine numa un mare si lung nor de praf in urma caruia se-aude-un urlet indepartat: mi-e bine-bine-bine-bine-bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

P.S. Acu' m-apuc sa raspund mesajelor dumitale (o pornesc din 2 iulie si viu catre zilele noastre. Bine?). Si tot acu' printez comenzile (incepand, de asmemenea din 2 iulie) si le pregatesc pentru impachetarea si expedierea de maine-poimaine. Bine? 

P.P.S. Aaaa, draga mancatorule in casa raw.z; te rog povesteste si tu ce-ai mai mancat pe-aici si ce ti-am zis ca (virgula) contine fiecare fel de mancare caci n-am mai postat o reteta de cand eram mica. Bine?

51 de comentarii:

  1. Ma bucur pentru tine.
    Stii am vazut ca nu ai avut tip, astept si eu un raspuns la un mesaj, este la deshidratador, in cazul in care nu treci pe acolo.
    Sant in Romania si voi incerca sa ajung pe la magazinul tau.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buey da' frumos le mai potrivesti din condei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Astăzi e deschis ? As vrea sa trec pe la pranz dar numai daca e cineva acolo.. Am trecut si miercuri si era pustiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur tare mult ca-ti e bine. Te-am descoperit de ceva timp, dar am stat in umbra.Acum incerc sa adopt un stil de viata sanatos. Am renuntat la carne si lactate. M-am obisnuit sa mi se spuna ca o data pe saptamana merge o fripturica de pui si nu renunt in hotararea mea.
    Succes mult in continuare. Abia astept sa zic si eu ca's bine :)
    Cu drag,
    Cristina-Raluca

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt fericita pentru tine andreea, am sa fac cumva sa ajung si eu pe la tine acolo ca tare tare vreau! te pup si bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  6. este deschis incepand cu ora 13,13:30
    te asteptam cu mare drag

    RăspundețiȘtergere
  7. Super! Azi ma infiintez la magazin sa sparg o parte din salariu :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa imi place cum scrii si imi doresc sa fie adevarat pentru ca EU o clasica optimista incep sa imi pierd mojo-ul si am nevoie de ajutor. Am trimis pana acum 2 e-mail-uri sortite esecului de acum 6 luni. Sa mai incerc? Eu sunt Oana

    RăspundețiȘtergere
  9. Intr-adevar, realizarea "dreptului nativ la fericire", schimba tot :)
    Multumiri si aprecieri pentru primirea neasteptat de calduroasa in casa cea Raw's!
    Cat despre tarta cu lamaie, afine si nuci braziliene ce mai pot sa zic decat ca a fost delicioasa!..Toate cele bune! Kos

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte mult ma bucur pentru tine....Iti doresc din suflet succes cu "magazinul-casa"...Vreau o comanda cu porumbel sau cu ce o fi da sa vina si la noi in Maramu'...In Baia Mare mai exact...Te pup si trimit comanda pe mail!A...nu m-am prezentat,sint Adriana si ca multi altii de aici ..te citesc de ceva vreme...asa ,ca are sens ce ai scris in fraza de dinaintea P.S-urilor...Pupici...

    RăspundețiȘtergere
  11. felicitari!!!!!!!!
    prima data cand mi-e ciuda ca nu sunt bucuresteanca

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Andreea,
    Ieri seara am avut parte de cea mai buna masa de cand sunt raw: pizza si lapte de migdale cu cacao.
    Yummyyyyy!Ca pe vremurile cand eram junkista, mai bine defapt. Am stat cu farfuria pe burta cu paharul langa cap uitandu-ma la 12 steps to raw food...doamne ce viata buna!
    Why isn't everybody raw??????
    Pupici,
    Monette.

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte interesnt blog-ul,frumos.Dar lasa-mi si mie comment-uri pe blog-ul meu la: http://ionut-andreir.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. si pune adresa magazinului undeva in varful blogului...
    si un banner ceva, sa-l punem si noi la noi pe blog daca ne place :)))
    felicitari si numai bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  15. mare minune cu tine, andreeo. cum le aseaza timpul, dragutul, pe toate. citesc si ma minunez, nu ma decid daca tre sa ma minunez mai mult de locul ala, sau de tine. cert e ca azi, citind si privind, simt amestecat: ma bucur mult pentru tine, ma bucur ca ti-e bine, ca te misti iar, ca ti-ai recapatat increderea, ma bucur ca ai facut ( inca) un loc frumos, alt soi de frumusete, cred ca pe undeva ma simt norocoasa sa te stiu. in vremile astea nebune si speriate pana la disperare, locul asta luminos parca-i rupt din alta lume. recunosc, habar n-am despre ce vorbiti voi, ce produceti sau ce vindeti, insa ce stiu sigur e ca reusesti sa oferi un soi de mana imaginara, intinsa neconditionat si-un zambet obosit, dar care spune : "hai, se poate..."
    daca as fi extrem de realista, te-as sfatui ca o baba veritabila sa te daruiesti dramuit, sa nu seci intr-o zi. dar azi imi rezerv egoismul de-a nu-ti da acest sfat si lacomia de-a respira si eu putin din linistea si increderea ce razbat din munca ta.
    ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. am fost, am vazut, am cumparat, am mancat.
    bun, bun.
    felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pareria mia este ca ati scris un post minunat. Abia astept sa vin sa va gust produsele, mai ales ca sunteti in cartierul mieu. Puneti rogu-va adresa undeva mai la vedere pe site ca iar nu mai stiu prin ce post sa scormonesc dupa ea.

    RăspundețiȘtergere
  18. va rog, daca ma puteti ajuta cu sfaturi pentru mama mea, aflata la menopauza si chinuita cel mai mult de bufeurile de caldura.Ce poate folosi?...macar pentru ameliorarea acestor stari specifice menopauzei.Multumesc anticipat! ador si recomand tuturor tot ce faceti!pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. hello, andreea. sigur ,sigur v-ati rezolvat problema cu mailul? eu ti-am trimis niste mailuri si mi-ai raspuns la primul ,iar apoi a intervenit problema tehnica. ideea e ca vroiam sa stiu cand o sa ajunga ceea ce am comandat ,astept de vreo saptamana si ceva si ma gandeam ca nu are cum sa dureze atat. probabil nu s-au trimis, ori s-au pierdut ..

    RăspundețiȘtergere
  20. 1. eu ma simt asa BINE si fara sa fiu rawz :)
    2. am vizitat magazinul online, m-am plimbat printre produse, am salivat un pic. Cand putem sa le comandam?? :)

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Fain articolul și foare tari pozele. Când am să vin pe acolo sigur am să trec pe la voi. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  22. Duminica aveti deschis? Astazi, adica, sunteti acolo?

    RăspundețiȘtergere
  23. hey, andreea. vroiam sa te intreb daca mai 'onorezi' comenzi prin mail? am trimis o comanda acum (destul) de multa vreme si mi ai raspuns la mail, dar n ai mentionat nimic cand o trimiti, cum o trimiti etc. in fine, vroiam doar sa te rog sa ne anunti daca m ai primesti comenzi prin mail

    RăspundețiȘtergere
  24. Hei, Daniela!
    Tu duoamna, (si) despre asta scriam postarea asta... caci am fost a mai mare chiulangioaica a e-mail-ului. Deh, are dreptate Miha: m-a luat valul cu gateala pentru cele 80-100 de guri de Bucuresteni hranite raw.z si i-am ne-raspuns pe restu' 1000 de ceratori de supefoods/scule/pareri raw.z. Iertaciune-plecaciune!
    M-am intors! Zi-ne!
    Enjoy! Fly! Love! Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  25. Hei, Gec!
    Bueiiiiiiiiiiiii, ma lasi?
    Zi-ne, maestre, bune de ceva branzicile? Painicile? Toate celea?
    Au revoir!

    RăspundețiȘtergere
  26. Hei, Alina!
    Ba da-ne voie sa nu te credem neam! Miercurea nu-i pustiu la noi. Deloc. Suntem cu religiozitate deschisi in toate zilele saptamanii (mai putin lunea) de la 13.00 la 20.00. Te alinti, 'ai?
    Pues, ai trecut duminica pe la noi? :-)))))))))
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  27. Hei, Cristina-Raluca!
    Tuuuu, ca m-ai descoperit pe mine nu-i mare scofala... sezi sa vezi cum ii sa te descoperi pe tine! Valeuuuuuuuu, atunci sa te tii bucurie :-)
    Descoperirea asta se intampla, insa cand o chemi tu sa se intample; iar pentru aceasta descoperire, stilul de viata cel sanatos e absolutamente meritoriu da' ii si mai bun in compania abraham-hicks, tolle si alti nini de care bat eu toba in postare.
    Haida!

    RăspundețiȘtergere
  28. Hei, Antzu!
    Ce mai faci pe-acolo? Cum ti-i viata?
    Love! Bliss! Vant in panze! Si ceva catina!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  29. Hei, Alina?
    Sparsesi salariul? Pe ce mi ti l-ai tocat?
    :-)))
    Conopida!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  30. Hei, Oana!
    Ti-am raspuns? S-a-ntors mojo-ul la matca? Toate-s verzi?
    Cu adevaraciune si iubire torida,
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  31. Hei, Kos!
    Da, bre... ce-i o tarta cu lamaie pe langa constientizarea dreptului nativ la fericire. Nici nu sti care-a fost prima...
    Bine ne-ai vizitat!
    Love, lamaie, fericire!

    RăspundețiȘtergere
  32. Hei, Adriana!
    Dete bunul si ti-am raspuns astazi, asa-i? Curge apili de pe mine de la cati porumbei am lansat in ultimele 8 ore... mi s-au tocit si degetele (si-oricum sunt ciopartite de cele doua cutite cu lama ceramica de ne-au fost daruite de cliento-prietenii magaraw.z) si tastatura. Spune-mi ca am raspuns :-))))))
    Love, porumbel, e-mail?

    RăspundețiȘtergere
  33. Hei, Enka!
    :-)))))))))) Orasul ii numa' o stare de spirit; mahalaua bucuresteana... nice!
    Tu duoamna, noi ne stim de pe rawforum?!?
    Love & mahalalalala lala!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  34. Hei, Monette!
    Ce nume simpatic si ce scriere simpatica (mai ampla si totalmente fermecatoare la un post de-al mieu mai vechi). Citit. Raspuns.
    Hi, hi, hi, junk raw & truths revealed! Life is good, indeed!
    :-))))))))

    RăspundețiȘtergere
  35. Hei Ionut (minus) Andrei!
    Vizitat blog. Zabovit. Comentat.
    Mozaic!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  36. Hei, Ajnanina! Uoooouuuuu
    Da duoamna, buna tare sugestia. Se face! Adresa de rawz se posteaza in varf de bat.
    Nimerit?
    Numit cum la tine?
    Love!

    RăspundețiȘtergere
  37. Hei, Utopia!
    Ca ne cunoastem din vremi vechi... mi-i clar. Ca-ti sunt drago-amestecata... pare precis.
    Cin' sa fie, cin' sa fie?
    :-)
    D'apoi daca ne stim de-o vreme, cum poti sa-ti fie teama c-am sa ma epuizez...
    Eternitate!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  38. Hei, Anonim!
    Tuuuu, bine-ai venit in club! 500 de oameni au comandat ceva in ultima luna si eu nu le-am raspuns. Ma plec! Ma inclin! Imi cer iertare! Nu mai faaaaaaaac!
    M-am intors!
    Ti-am scris?
    Love & back!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  39. Hei, Andrei!
    Parerea mia este ca ai citit TU minunat :-)
    Am postat adresa in capu' listei.
    Haida!

    RăspundețiȘtergere
  40. Hei, Anonim!
    Din cate-mi amintesc eu maca amestecata c-o tzara de cacao, face minuni la vremi de menopauzica restriste. Pentru parere de medico-vreci le dam, insa, legatura Rossanei si lui Miha.
    Love in raw.z!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  41. Hei, Anda!
    1. eu ma simt bine fiind raw :-); da' simterea de bine rules!
    2. Miha (care-a luat in lucru pagina web) zice c-are sa fie gata in doua saptamani (sigur, zice asta de vreo trei saptamani, so...)
    :-)
    Love & Bliss!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  42. Hei, transport funerar :-)))))))))
    Stai asa! In ce scopuri te gandesti tu sa treci pe la noi? Domne ia-ma! N-auzi ca suntem bine-sanatosi? Ceva detox sa ma rapuna... te gandesti?
    Love & mucalitism!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  43. Hei, Iulia!
    Duminica ii deschis, deschis, da.
    Ne-ai vizitat deja? Ce ti-ai luaat, ce ti-ai luaaaattt?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  44. Hei, Anonim!
    M-am intors!
    Onorabilele comenzi vor fi onorate mintenas. Iertare!
    Love & praf.z!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  45. Una, am ajuns pana acolo duminica insa, din pacate, imi notasem elena cuza 9, loc unde nu era nimic. Am studiat si casele din jur, insa nimic nu mi-a atras atentia asupra casutei voastre...

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna Anonim :)
    Pentru menopauza e bun si ce zicea Andreea.Poate sa mai ia niste polen de albine si niste laptisor de matca pentru ca au vitamine multe si,in special, vitamina E care controleaza bufeurile specifice menopauzei.Ginseng care ajuta la producerea de estrogeni si ajuta cu depresia,he shou wu se pare ca ar trata primele semne ale menopauzei.Este foarte indicata o dieta bogata in alimente crude:seminte de susan(bogate in calciu),de floarea soarelui,legume si fructe crude,usturoi,cereale integrale.Sa evite: lactate grase,zahar,carne rosie, cafea, nicotina. Sa bea multa apa si sa manance mai multe mese usoare pe zi.Asta se pare ca previne aparitia bufeurilor.Daca poate sa faca si putina miscare.
    Pupici si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  47. Hei, Iulia!
    Nooooooooooo, nu te credeam daca nu ne gaseai si nu-mi spuneai povestea ochi in ochi... Auzi, bre, sa ne nimereasca livrarile din UK si tu sa treci pe langa noi... :-)
    Bine ca ne-am gasit pana-n coada, nu?
    Love in raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna! Stiu dvs nu ma stiti,dar eu da! va urmaresc de ceva vreme si ma uimiti tot mai mult! va admir si va respect si vreau ca intr-o zi sa ajung si eu ca dvs!Sa ma prezint:Eu sunt Alexa(Alexandra pe numele intreg),am 17 ani jumate si din multe cautari si incercari in a gasi cel mai sanatos mod de viata,l-am gasit,dar nu l-am pus total in practica din cauza celor din jurul meu,defapt de frica vorbelor lor!
    e minunat si stiu si cred si vreaus a reusesc sa fiu candva raw 100% si sa ma uit in urma si sa zic:"ce greu mi-a fost la inceput,dar bine ca am reusit!".
    in jurul meu nu am pe nimeni care sa cunoasca modul acesta diferit,dar frumos de a trai si de asta m-am gandit sa apelez la ajutorul dvs,celor care aveti ceva experienta si ma puteti sustine moral!
    Eu nu locuiesc in Bucuresti,mai am 2 ani pana jung la facultate si sper ca va fi acolo,dar pana atunci as vrea sa mananc cat mai mult raw si sa-mi schimb total stilul de viata si as vrea daca se poate sa livrati comenzi in tara sau macar sfaturi!
    Am tot incercat cu 100% raw,dar dupa cateva zile ma cuprinde cate o pofta si zic"ei lasa ca nu`i nimic daca gust putin si dupaia uit de mine si trec prin toate timp de vre`o 2,3zile si imi dau sema si iar si m-am saturata de cercul asta vicios pe care-lduc cam de 3 luni!dar nu am sustinere morala,cei din jur ma bombardeaza cu aberatii si chiar daca stiu ca nu e asa cum zic ei,e greu!deci cum sa incep?cum sa continui?cum sa nu ma mai dau batuta? v-as fi recunoscatoare daca m-ati baga putin in seama!
    multumesc mult!cu respect->Alexa(al3xa_b@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  49. Hei, Alexa!
    :-))))))
    Ce frumos sa-mi scri tu, mititico :-)
    Raw-ismult tau ii cel mai greu dintre toate, draga mia... caci esti inca "pe inventarul" parintilor si, desigur, daca nu inteleg cu ce re ocupi, reactia parinteasca comuna e: "cat esti in casa mea, faci cum spun eu"... e intr-adevar dificil.
    Acum, sustinerea morala e bine-venita atunci cand exista; totusi, smecheria e sa dobandesti convingerea interna; atunci cand s-a format deja convingerea interna, suportul celor din jur devine mai putin important. Cum sa capeti stiinta cea de pe dinauntru? Citeste: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/cartea-cartilor.html si vezi filme: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/search/label/Filme%20Raw.
    Totusi, pentru suportul moral de care vorbesti exista si un forum: http://www.romaniaraw.ro/.
    Altfel, scrie-mi oricand: unaculuna@gmail.com [raspund cat de repede imi e cu putinta].
    De livrat, livram in toata tara si prafuri si sfaturi [ambele cu ceva intarziere, zilele-astea :-)]
    Despre "caderea" din menu-ul raw-vegan vorbeste doamna Boutenko aici: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/01/victoria-boutenko-12-steps-to-raw-foods.html
    Bucuroasa sa te bag in seama cat de mult vrei tu, mititica, curajoasa Alexa.
    Love in raw.z!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  50. Copilu' te iubesc pentrut postu' asta,esti cel mai frumos "copil" pe care l-am cunsocut vreodata.Te iubesc asa cum se poate marturisi public,neerotic,de la brau in sus :)
    Habar n-am ce-i alimentatia raw,stiu ca postarea e mai veche,blogul l-am descoperit de curand,dar ma minunez de cum gandesti, simti si traiesti.Ma regasesc in unele dintre trairile tale pre-raw si ma intreb daca alimentatia asta raw chiar poate sa te faca sa simti asa cum simti acum sau e vorba si de materialu' clientului.
    Daca o sa continui pledoaria pro-raw la modu' asta toata planeta o sa devina raw si o sa fim o mare secta :)
    Ne-am intersectat candva,demult,in viata asta la nivel de "salut" dar cred ca tu ma credeai un pic nebun iar eu te credeam din...alta lume.
    Nu cred ca ai devenit actrita pentru ca esti mai mult de-atat sau pentru ca nu era locul potrivit in care sa devii.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails