marți, septembrie 27, 2016

Frittata vegan cu tofu, conopida si curry

Cina casual de marti seara. Adica nu-i o mancare spectaculoasa. Dar e buna, interesanta, neobisnuita (comparativ cu tocanitele romanesti cu care suntem obisnuiti), economica, se face usor si e de sezon. Motive suficiente sa ti-o prezin ca s-o incerci si tu.
Cateva lucruri imi plac la combinatia asta: conopida + curry + chimen ma incanta, sunt un trio excelent; e simpatica nota fresh pe care o da lamaia si coaja sa in aceasta combinatie; imi plac frittatilli frati foarti foarti mult. Si asta e suficient de ciudata ca sa nu te deranjeze ca nu are chiar gust de frittata cu oua si chorizo si sa para, de aceea, un wannabe. 


FRITTATA CU TOFU, CONPIDA SI CURRY

  • timp de preparare: 10 minute
  • timp de coacere: 20 minute
  • timp total: 30 minute
  • grad de dificultate: usor
  • numar de portii: 4
  • ustensile necesare: nimic special

  INGREDIENTE:

  • ulei pentru prajit - 1 lingura (palmier sau cocos)
  • conopida tocata cubulete mici (maxim 1 cm) - 2 cani (250 grame)
  • usturoi - 2 catei mari
  • morcov - 1 morcov mic rascurry pudra - 2 linguri rasechimen macinat - 1 lingurita rasa
  • tofu - 460g (adica 2 cutii de tofu inedit, simplu sau cu chimen)
  • fulgi de drojdie inactiva - 5 linguri (25 grame)
  • sos soia - 2 linguri
  • lamaie - zeama de la o lamaie (cam 4 linguri)
  • coaja de lamaie - 1 lingurita
  • sare si piper - dupa gust
PREPARARE:

1). incingem cuptorul la 200 grade
2). tocam conopida cubulete mici de aproximativ 1 cm (daca le taiem mai mari, frittata o sa se sfarame, nu va ramane legata).
3). incingem o tigaie/cratita pe foc, punem o lingura de ulei cu punct de fumigatie inalt si aproape imediat adaugam conopida le care o vom muia pe foc cam 8 minute; amestecam des si tinem aproape o canuta cu apa din care adaugam cate putina apa (gen 2 linguri) ca sa nu se lipeasca conopida
4). adaugam in cratita usturoiul tocat marunt, curry, chimen, morcov si mai lasam fe foc 2-3 minute;
5). intr-un castron sfaramam tofu fie cu un zdrobitor de cartofi, fie cu furculita, fie cu mainile. adaugam peste toate ingredientele si amestecam bine. Eu amestec cel mai bine cu mainile.
6). asezonam cu sare si piper.
7). ungem o tava sau o cratita  (cu diamentrul de 20 cm) cu putin ulei si punem inauntru compozitia, presand-o cu mainile sau lingura.
8). coacem la cuptor 20 minute.




Noi am mancat cu cateva frunze de salata, cateva rosii cherry si un spash de ulei de masline.
La frigider, tine 3 zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails