Stiati ca? Acum nu vreau sa ma dau rotunda – caci sunt deja :). Stiati ca inainte de 26 decembrie 2009 aceasta reteta nu a existat nicaieri in lume? Nu a fost facuta de nimeni altcineva, de niciun alt food blogger sau chef pe intreaga fata a planetei? Eu, Andreea Lazarescu sunt creatorul acestei retete – nu adaptare, nu imbunatatire ci creare absoluta de la zero barat. Ca sa stiti!
(A apropos cand o intalniti pe la alte locante, carciumooare, restaurante sau cateringuri pentru ca: pe de o parte (din pacate) sunt prea naiva si prea credula – ca sa nu zic prostanaca – ca sa stiu sa imi apar posesiile pretioase; iar pe de alta parte (din fericire) nu ma cramponez de 30 de retete ciordite azi, 100 retete ciordite maine – ca deh, are balta peste. Slava Domnului inspiratia nu mi-a secat pana acum. Pot sa alimentez cu retete 20 de carciumi din 10 orase cum e Bucurestiul :)
A, si nici painicile de hrisca nu au existat niciodata inainte sa le inventez eu, nicaieri in lume.
Nici zacusca raw nu a existat niciodata.
Nici pateul de migdale si alge.
Nici painitele 5 seminte.
De ce ii zice branzica de caju OPC? – te roade intrebarea inainte sa te apuci a prepara branzica care se prepara cel mai simplu cat e pamantul de lung? – Raspunsul se gaseste in carte :)
Branzica de caju OPC
Timp de hidratare: 4 ore (sau mai mult)
Timp de preparare: 10 minute
Numar de portii: 4 (500 grame)
Ustensile: blender, cutit
Grad de dificultate: foarte usor
Ingrediente:
- Caju hidratat: 300g. (2 cani) (ca sa obtinem 300g. caju hidratat, vom pune la hidratat 220g. caju uscat, adica o cana si jumatate)
- Apa – 220ml. (1 cana)
- Fulgi de drojdie uscata – 10 (2 linguri rase)
- Sare – ½ lingurita (dupa gust)
- Marar tocat fin – 1 legatura mica (25g.)
- Ceapa verde tocata fin – 2 fire (25g.)
Nimic mai simplu:
- Nucile de caju hidratate se clatesc bine (eventual intr-o sita).
- Se pun in blender; se adauga apa, sarea si fulgii de drojdie.
- Se blendeaza bine; 1-2 minute.
- Sa nu va multumiti cu binisor. Aceasta crema este cu atat mai gustoasa cu cat este mai cremoasa. Asa ca putina rabdare.
- Gustam. Mai adaugam sare daca este necesar (nucile de caju au un gust usor dulceag si este nevoie de mai multa sare pentru a obtine un preparat savory).
- Rasturnam intr-un castonel.
- Adaugam mararul si ceapa tocate si amestecam cu linguroiul.
Putem sa mancam imediat dar se va face si mai buna daca o lasam in frigider 1-2 ore; si grozava daca o punem in frigider pentru 24 de ore.
In frigider, intr-un recipient inchis ermetic, tine pana la 5 zile.
Sugestii de servire:
Cu salata de rosii si ceapa.
Ca dressing pentru salate.
Cu betisoare de legume.
Pe felii de legume.
Cu orice fel de crackers raw (mie imi place cel mai mult cu painitele de hrisca).
Putem sa umplem rosioare si sa facem un aperitiv mai fancy.
Putem sa preparam pentru ea o salata delicata asa cum facem noi.
Andreea, ai dreptate, esti plagiata,copiata,imitata,etc, dar se poate altfel?! E un dar, serios. Uite, suntem fani ai tai si ai echipei, si am vrut sa fiu in locul tau. Nu m-am gandit la munca, greutatile,studiul,esecurile, deznadejdea ta. Am vazut doar realizarile, care sunt socante, tulburatoare,coplesitore. Pai ce femeie vede un diamant si nu si-l doreste?! Cine a gustat din produsele tale si nu a vrut sa fie el autorul?Ce om vazandu-ti blogul nu si-l doreste?! ! Cel care nu a aflat de el,bineinteles. Noi iti multumim ca ne esti alaturi in tratamentul fiului nostru,diagnosticat cu gliom, care se vindeca incet incet datorita implicarii tale si a echipajului tau. Nu ne-ai cunoscut decat prin telefon,dar te-ai implicat si ti-ai asumat o responsabilitate care nu-ti apartinea, om bun .Nu am fost singuri, niste oameni ne-au intins mana, nu doar cu produsele minunate.Ati avut rabdare, compasiune,empatie...Sa fiti binecuvantati
RăspundețiȘtergere