vineri, mai 18, 2012

menu catering raw.z saptamana vindecarii orbului

adica de luni 21 mai pana vineri 25 mai

intai si-ntai sa va dau cateva vesti despre ce se mai intampla pe la noi prin bucatariile raw.z in vreme ce prepar, cu entuziasm mancarica voastra cea de toate zilele :).
  • nu ma lauda numai gura mea cand spun ca mancarea e din ce in ce in ce in ce in ce mai buna. Am primit cu bucurie sms-urile, e-mail-urile, telefoanele si caldele voastre strangeri de mana si in brate :), toate sustinand ca: "mancarea de astazi a fost cea mai buna de pana acum", "rectific, mancarea de azi a fost cea mai buna", "retrag, azi a fost cea mai buna", "azi a fost cel mai bun desert pe care l-am mancat in toata viata mea", "supa a fost cea mai buna pe care am mancat-o vreodata", "sotu-miu nu ma crede ca-i cruda, atata-i de buna". 
  • ce sa fac, raspund modest ca ma ajuta mult verdeturile astea de pe la piata caci avem menta proaspata, tarhon, busuioc etc, etc, etc. Dar, in acelasi timp nu mai pot de bucurie caci, conduc la rawz, pe nesimtite un experiment de ale carui rezultate sunt tare incantata.
  • dragii mei, cantitatea de caju pe care o papati in fiecare zi a scazut pe la vreo 20-30% din ce mancati pe vremuri; nucile si semintele - in general - sunt tot mai putine in mancarea voastra; cresc muuuult in proportia hranei voastre verdeturile, legumele si radacinoasele; cunoscatorii inteleg ca aceasta este o mare realizare caci, in genere, gustul bun, gustul "de gatit", cremosenia, consistenta de chifteluta, etc, etc, etc se obtin cu ajutorul nucilor si semintelor.
  • pentru ca de 2 -3 luni ma gasesc in bucatarie eu si numai eu, preparand zeci de tipuri de mancare, sute de feluri de mancare si multe miiii de portii - pare-se - am dezvoltat un simt al combinatiilor, al proportiilor si al mirodeniilor care, iata marturisesc, nu inceteaza sa ma surpinda si pe mine in fiecare zi. 
Va anunt, asadar, cu mare bucurie ca in ultima vreme, combinatiile principiilor alimentare sunt in proportie de 80-90% cele ideale; va anunt, in acelasi timp ca procentul de nuci si seminte si uleiuri este de maxim 20% dintr-un menu.
Va felicit si ma felicit! :) Mancati cea mai buna mancare raw.z din lume! :)

Bun, acum hai sa va spun si ce va "coc" :) pentru saptamana viitoare:

luni 21 mai
  • supa de ceapa dulce cu dovlecei marnati si deshidratati si chimen
  • branzica din caju cu legume, seminte si verdeturi
  • salata de primavara cu dressing cremos
  • mix de painici raw.z
  • tort de capsune cu sirop de cirese
marti 22 mai
  • "ciorba de burta" - repetir :) la cererea publicului spectator
  • legume marinate in sos barbeque si deshidratate 2-3 ore pentru moliciune si savoare
  • chiftelute din dovlecei cu marar si tarhon
  • tort de smochine cu marmelada de capsune :)
miercuri 23 mai
  • bors din verdeturi de primavara cu "jumari" din vinete, leustean si tarhon
  • pateu din turmeric cu legume si verdeturi
  • salata din rucola, cherry, verdeturi de primavara si sos tahini
  • mix de painici raw.z
  • tort de lamaie cu sos din capsune (sunt in sezon! :)
joi 24 mai - ziua algelor 
(intr-o singura zi mancati kelp, sweet kombu, dulse, wakame si nori :) toate salbatice, pescuite din zone nepoluate. cool, nu?)
  • supa de miso cu alge, ciupercute shiitake si ciupercute japoneze
  • chiftelute din alge si verdeturi cu ghimbir murat si miso
  • salata de alge si verdeturi cu conopida uscata si salata uscata-crocanta si sos dulce-acrisor-iute
  • prajitura cu cirese cu dulceata de cirese amare
vineri 15 mai
  • supa de avocado cu marar si ierburi
  • salata imensa :) de avocado si rosii cu maioneza de mustar si "creveti" din ciupercute pleurotus
  • crochete din branzica de floarea soarelui incoltita
  • tiramisu
acestea fiind zise, va reamintesc ca pentru informatii, comenzi, abonamente si evenimente raw.z, Ioana va este cu placere la dispozitie la ioana.ilie@rawz.ro sau 0731 372 302 (mai multe administrative si organizatorice in postarea aceasta)

in continuare, ceva foto cu ce-am mai gatit in saptamana din urma.

love!

una :)
salata de primavara cu sos usurel iute

painici de seminte, deh

 bors de dovlecei cu verdeturi de primavara

 taierea capului tortului de smochine

o feliuta intinsa la soare

 sweet kombu la hidratat

 se imbaiaza spaghetele marii

 shiitake-le s-a tocat :)

 gata supa de miso si alge...

 in castron negru, pe farfurie alba, pe servetel rosu, cum ii sade bine

 mica dar voinica salata de alge

 la pahar...

 bors de varza murata cu moare, desigur

 salsa

salsa si guacamole, caci le sta bine impreuna

 tort de mere si pere cu sirop de struguri

 supa de rosii cu crutoane de legume

 paste marinara

 tort de vanilie si cafea cu sirop de scortisoara

 supa de brocoli

 pilaf sarbesc cu chiftelute de ciupercute si seminte incoltite

mousse de cioco cu frisca din vanilie

 cheesecake de lamaie

 raw.z loves you!
:)

8 comentarii:

  1. N-am cuvinte si nici n-as putea vorbi,ca-mi lasa gura apa!Bravo!!!Alina Klepper

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Andreea!Am si eu doua intrebari off-topic:
    1.esti din nou 100% raw vegan?
    2.ai reusit sa slabesti din nou?

    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu astept cu interes raspunsul Andreei, ca ma tot lupt cu niste kilograme in plus si imi pusesem toate sperantele in mancarea cruda.

      Ștergere
  3. Salut,
    Eu vreau puţintică spirulină dar se pare ca nu gasesc magazinul.S-a desfiinţat? Cum fac sa capat ceva?
    Mulţumesc.
    CrisR

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil sunt mai multe persoane de sex feminin care comanda... dar totusi se folosesc prea multe fructe cu index glicemic mare si prea putine alkaline (lamaii, grefe etc)

    Banane, capsuni, struguri nu sunt bune pt organism si nici pt cei care vor sa slabeasca.
    Pacat, ar fi fost mancarea perfecta

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Una draga,

    cred ca sunt putin maso, pentru ca citesc cu nesat meniul saptamanal, ba chiar il astept cu nerabdare, de parca as putea sa ma si infrupt din el, doar citindu-l... din pacate, de aici din Craiova, nu prea am cum si (continui sa ma vaiet), pentru ca ai renuntat la restaurant, nici cand vin la Bucuresti nu mai am cum... Macar cate o reteta, din cand in cand, sa ne mai scapi si noua. Te rooog!!!
    Cu muuuult drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  6. ... si poate ca te hotarasti sa scrii o carte (sau mai multe, ca inspiratia nu-ti lipseste) de bucate raw. As cumpara vreo 10 exemplare, sau mai multe, sa le dau cadou la cei dragi. Desigur 2 ar fi pentru mine (una ar fi de folosit in bucatarie si una as tine-o de buna, pentru generatiile viitoare.
    PUPICI POFTICIOSI SI DRAGASTOSI!
    LUCIANA

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna a fost mancarea vineri, am mancat-o pe nerasuflate!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails