sâmbătă, august 13, 2011

Intalnire cu o doamna

Habari!
(asa-i buna ziua in swahili, ceea ce este una dintre limbile Bantu)

Astazi am intalnit o doamna minunata, o adevarata doamna cu care am petrecut cateva ore lungi si interesante cam cat cateva vieti. O doamna care, la cei 49 de ani ai sai, arata absolutamente hollywoodian, numai ca-i reala... fara photoshop si alte ajutoare. Doamna asta cu D mare este nascuta din parinti indieni, arata exotico-indian, s-a nascut in Insulele Fiji, a trait vreme buna in USA si s-a stabilit, de ceva vreme in Londra. Este mama a doi copii absolut remarcabili unul de 18 ani (care, vara vine sa lucreze 2-3 luni in orfelinatele din Romania - pentru ca asa vrea el !!!) si unul de 13 ani, un mare exemplu de modestie si caldura, desi apartine, probabil, uneia dintre cele mai bogate familii din UK.

Doamna asta m-a impresionat profund si mi-a dovedit o data in plus, daca mai era nevoie, ca echilibrul poate fi atins inca din viata asta. Am invatat tare mult de la ea in cele cateva ore petrecute impreuna si vreau sa-ti povestesc si tie lectiile excelente pe care tocmai ce le-am primit.

Intai de toate, hai sa-ti spun un secret care mi se confirma din ce in ce mai mult in ultima vreme: marii bogatasi nu au o viata cu mult diferita de a ta si a mea... eu vin dintr-o familie tare-tare saraca caci bunicii mei au fost mari mosieri iar tatal meu, dupa ce a fost lasat liber din puscariile comuniste a fost persecutat (aproape) intreaga sa viata. Cum in familia mea parea ca toate problemele se ivesc din pricina si se rotesc in jurul lipsei de bani, pana pe la 19 de ani am crezut ca oamenii bogati sunt diferiti... fericiti.

La 19 ani m-am maritat cu un barbat foarte-foarte bogat, inconjurat de prieteni extrem-extrem de bogati si atunci am inteles, foarte repede, ca bogatii au exact acelesi probleme ca si saracii; numai ca mult mai exacerbate, mult mai grave. Spun asta pentru ca vreau sa sti ca, doamna despre care vorbesc, nu e deloc diferita, sau mai norocoasa decat mine sau decat tine... are exact aceleasi probleme pe care le experimentam noi toate. Doar ca a gasit o frumoasa formula de a-si mentine echilibrul si... incantatoarea frumusete. Voi fi bucuroasa sa-ti spun "secretele" ei, imediat dupa o scura paranteza (doar ma cunosti deja, scrisul fara paranteze... e pustiu ! :).
Paranteza:

In urma cu cateva luni am intalnit, intamplator, o alta doamna minunata in viata mea: Doamna Gina :); Doamna Gina este o doamna din Bistrita, modesta si de o intelepciune pur romaneasca si pur crestina, o doamna clarvazatoare pe care am vizitat-o pentru prima data ca sa-i dovedesc unui prieten ca este o sarlatana... numai ca lucrurile s-au dovedit a fi diferite... mi-am dovedit mie ca oameni care pot vedea "dincolo" exista si ca sunt aici sa-mi fie de ajutor, daca ii las, desigur.

Buuun, doamna Gina mi-a zis atunci: "Andreea, sti ca exista oameni care te invidiaza, nu? sti ca sunt oameni care gandesc rau despre tine si ca ai nevoie sa inveti sa te protejezi, nu?" 
Prostii!, am gandit eu... mari prostii... cine ar putea sa ma invidieze, sunt doar o amarata de mama singura si harsita prin toate greutatile vietii si care intr-un moment de nebunie a hotarat sa-si deschida totalmente inima intr-un blog si sa-si riste intreaga mica agoniseala de o viata - totalmente nesigura, oricum - pentru a face o "afacere" care e haaaaat, la cativa ani distanta de a fi o sursa de profit...

Ei bine... pare ca dreptatea e mai mult la Gina decat la mine... si, da, este mult mai greu sa fi "o persoana publica" - chiar daca publicul e restrans - decat o persoana ne-publica... si commentu-urile din ultimele saptamani m-au edificat putin pe tema asta.

Nu sunt o persoana perfecta! Tanaaaaam! Vreo surpriza? Ba chiar sunt o persoana cu o copilarie atat de grea, cu o tinerete atat de tumultuoasa, incat uneori ma mir si eu ca sunt inca in viata... si puterea aproape inconstienta de a-mi deschide viata greu incercata, cu toata onestitatea de care sunt capabila, este, cred, ceea ce ma face o mica inspiratie pentru vreo zece mii de romance de prin tara si de pe alte meleaguri. 

Yet, a cauta greseala, a cauta imperfectiunea, a intinde degetul "acuzarii" pare sa fie, inca, o caracteristica a naturii umane (Doamne Ajuta!, traim fix vremurile in care aceasta caracteristica incepe sa paleasca lasand locul intelepciunii).

Ai crede ca o persoana care a hotarat sa-si puna sufletul cu tot cu tenebrele sale pe masa, sa-si aloce timpul personal... voua (atat cat ii e posibil), sa-si riste toate finantele personale - bashca pe-ale altora - pentru a crea un loc dedicat sanatatii si bunastarii e safe... nu poate atrage ganduri rele. Aiurea!
Atata hollywood am ingurgitat cu totii, atatea fotografii in photoshop am vazut prin reviste inainte de a ne face sectanti, incat, in continuare, taxam orice semn de imperfectiune.

Sunt doua lucruri pe care vreau sa ti le spun:
  • realmente fac tot ce ma pricep mai bine si in viata mea si in blog-ul asta cu atata seriozitate, flexibilitate si atata simt al urgentei cat am dobandit pana acum; voi avea imperfectiuni, absente si erori exact atata vreme cat... le voi avea ("until I don't, cum zice draga mia Byron Katie); daca ma vrei asa cum sunt, welcome! daca vrei perfectiune... rasfoieste o revista (ai la dispozitie Elle, Cosmopolitan, etc)
  • atunci cand remarci unul dintre "defectele" (si scriu defectele in ghilimele pentru ca acestea nu exista... sunt doar manifestari ale realitatii) mele, e numai si numai pentru ca ai nevoie sa remarci acel "defect" la tine. Adica acel aspect pe care il manifesti in viata ta si pe care iti doresti sa inveti sa-l schimbi. Tot Katie ne invata ca pe lumea asta sunt doar trei feluri de treburi: treaba mea, treaba ta (sau a lui, a ei, a lor... adica a altei persoane in afara de tine) si treaba lui Dumnezeu (adica realitatea... faptul ca ploua, sau ninge, sau ca ai bani, sau ca nu, sau ca exista razboi... de-astea). Cum poate faptul ca eu fac sau nu fac bani, ca scriu sau nu scriu pe blog sa fie treaba ta?!?!!!??? Faptul ca tu te simti lezat de o actiune (sau de lipsta unei actiuni) de-a mea este pentru ca remarci la mine un aspect care se gaseste la tine si pe care sufletu tau vrea sa-l vezi LA TINE. Got it?
Vorbitorilor de engleza le recomand calduros-calduros-calduros sa vaza cateva filmulete ale lui Katie:

(poti incepe cu asta):

(sau cu asta):

(sau cu asta):

Acum, hai sa mai lamuresc un subiect, ca sa fim cu toate in clar: te incearca ingrijorarea ca ma imbogatesc nemasurat de mult? Desi nici asta nu este, desigur, sub nici o forma treaba ta, hai sa te lamuresc si pe tema asta: raw.z nu este nici departe de a fi un loc profitabil... in urma cu un an si jumatate mi-am investit absolut toate finantele de care dispuneam in locul asta; si de atunci am imprumutat sume imense (pentru posibilitatile mele) pentru a tine locul in viata; in urma cu una - doua luni am constientizat ca nu mai pot sustine locul si ma pregateam, cuminte si trista sa punem scaunele pe masa (dupa ce ma intalnisem cu cativa camatari care m-au speriat shitless :P). 

Raw.z insa, pare sa aiba o stea a lui si eu... asijderea :). M-am rugat (am intentionat, cum vrei sa-i spunem) pentru o modalitate de a salva locul asta care a inceput ceva minunat in Romania (si care, la scurta vreme a fost copiat intocmai de cativa sacali mai mici sau mai mari - pe unii chiar i-am imprumutat cu bani pentru ca - chipurile - treceau prin vremuri personale dificile... am observat abia apoi ca, in fapt, planuiau sa faca un magazin mai mult decat similar: rushinica, olivia diana, rushinica crud si sanatos.

Dar vezi ca... necunoscute sunt caile Domnului / Universului. Poate ca daca nu apareau atatea magazine superfoods on-line mai mult decat copie fidela a raw.z (mai toate infiintate de doamne care - zic ele insele - si-au schimbat viata din pricina blogului meu si care - desi ar fi avut un mare loc in raw.z, au ales o cale semi-miseleasca) - nu ajungeam in falimentul complet si indatorata pana peste urechi si... nu-l cunosteam pe Mru Patel (cel mai mistoc investitor posibil care mi s-a alaturat de curand, din pamant din iarba verde, la raw.z) si n-o cunosteam pe minunata doamna pe care am cunoscut-o astazi.

Inchei paranteza mai lunga decat subiectul central, asa cum bine sti ca-mi sade in obicei! :P 

Doamna mea extra-frumoasa si extra-reala trece, ca noi toti prin reale si mari probleme, ca noi toti. Printre altele, unul dintre fratii sai s-a sinucis de curand, urmare a unei lungi depresii la care ea, doamna mea, a asistat neputincioasa (so, nu-i putem pune eleganta vietii pe seama genelor bune mostenite de la parintii indieni si nici pe seama copilariei armonioase...)

Iata cele cateva mici secrete ale unei mari doamne:

  • de cate ori a fost in pragul depresiei si-a zis: "depresia nu exista"; este doar ceva ce mintea mea creaza... depresia nu este o floare, o pasare... nu este nimic tangibil... e doar in mintea mea, e un gand si aleg sa cred ca nu exista
  • in momentele cand se simte "down", golita, trista, zadarnicita, se ridica, isi pune ipod-ul pe urechi, da muzica la maxim, iese sa se plimbe si, dupa 1-2 ore se intoarce acasa BINE (asta e ceea ce recomanda mai toate persoanele pe care le admir, inclusi eu :P)
  • bea in fiecare zi un pahar de vin rosu bun
  • nu sta jos deloc pe intreaga durata a zilei, face tot timpul ceva, mic sau mare, dar orice-ar fi nu se intinde si nu se aseaza pret de mai mult de 5 minute (in afara situatiei in care sta la sueta cu mine si/sau alte femei interesante :P)
  • mananca foarte-foarte des si intotdeauna mai putin decat dimensiunea propriului pumn strans laolalta
  • se plimba in fiecare zi pret de 20-30 de minute
  • face cateva exercitii in fiecare zi (10-20-30 de minute) si schimba des exercitiile (bicicleta, gantere usoare, inot, banda, uraca scari, orice...) astfel incat sa nu-i fie plicticos
  • se odihneste / aseaza numai seara, dupa orele 20.00 si se culca - cel mai adesea - pe la orele 22.00
  • da importanta oamenilor din jurul sau - ii asculta pe bune si isi da, cu onestitate, concursul sa le fie de folos, daca si cu ce poate
  • isi asculta si isi respecta copiii
  • isi respecta sotul
  • spune "da" cat de des ii este cu putinta
  • a priceput parte din vechea intelepciune indiana si stie ca, perfect sau imperfect, fiecare om are un destin dincolo de el si nu e nici o noima sa te lupti sau sa te superi cu / pe cineva (inclusiv tu insuti !!!).

Postarea din invataturile unei doamne minunate mai varstnice catre o doamna minunata mai tanara, se incheie aici :P

Plec la petrecerea Ioanei Hulea, o mare colega de-a mea, care m-a invatat doua vorbe minunate:
- "sunt cea mai frumoasa si cea mai desteapta" (daca nu ti-o spui tu, atunci cine sa ti-o spuna?) si
- "iti place? eu am facut-o!" (despre orice... de la salata la rochita... fie ca e adevarat, fie ca nu... :)

A, si m-a mai invatat: "it's my party and I can cry if I want to"; valabil si pentru bloguri, afaceri, kilograme, disparitii si depresii

Va iubesc!
Una :-)


81 de comentarii:

  1. multumesc mult pentru postarea asta. fabulos! xooo

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca al saselea simt ma indemna sa cred ca atunci cand vei reveni va fi cu ceva despre caracterul uman.Imi era frica sa nu te pierzi in labirintul faimei vazand in cate chestii te-ai extins.Apoi mi-am amintit ca citind tot ceea ce ai scris pana acum era imposibil sa faci asa ceva,esti mult prea isteata ca odata ce ai atins fundul sa vrei sa te intorci acolo.Intr-un fel ai atins niste puncte dureroase pentru multi dintre noi in ceea ce priveste caracterul,dar mai bine asa in fata spus decat pe la spate sau si mai rau sa tii in tine.Palaria jos,Doamna Andreea Lazarescu!Cu drag Dani Stivala(sper sa te cunosc candva)

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea,
    Te felicit si-ti tin pumnii! Avem nevoie de Raw.z!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, Modniza!
    Petrecerea din submarinul cel galben al Ioanei tocmai s-a incheiat.
    Ioana a ras. Si-a plans. A omenit...
    Treaba e ca daca tu vezi fabulus este pentru ca TU esti fabulos... nu este niciodata despre nimeni altcineva, ci numai si numai despre noi.
    So, fabulos tu, Modniza :)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hei, Dani Stivala!
    Si eu sper sa te cunosc candva. Curand! :-)
    Stii ce? Postura in care eu sunt aici si tu vrei sa ma cunosti e... deosebit de onoranta si, totodata dificila.
    Da' aici suntem... am ales varianta in care sed dezbracata in fata ta si nu spun un vag si sec: "multumesc pentru comentariu, bla, bla, bla".
    Caci voi toate, cititoarele mele ati decis demult ca varianta "pe la umbra, pe cararea seruita" nu-i pentru tine (voi).
    Tu, Dani, ai ales ca esti gata sa vezi realitatea aia marea.
    De-aia o vezi in mine. Si in tine... Si mai ales in tine. Nu e calea usoara.
    So, jos palaria Doamna Dani Stivala!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Alina Popa!
    Aveti nevoie de raw.z... sanchi!!!
    Raw.z are nevoie de voi... caci fara voi raw.z nu exista.
    Ce, poate, aveti voi nevoie este cineva care sa strige: "hei. imparatul este gooool!"
    http://www.youtube.com/watch?v=tFjsclrfDdM
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Te iubim , Andreea!! :) Esti mama raw.z-ului din Romania :P Mi-a fost dor sa scrii asa frumos si cu foc :)Love, love & raw & peace & love :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti multumesc esti minunata. mi-au dat lacrimile. Sunt mandra ca in tara asta exista o femeie ca tine. Am invatat ca intotdeauna cand iesi din multime, ceilalti arata cu degetul... pentru ca le arati prin realizarile tale ce ar fi putut face si ei...
    MI-as dori ca intr-o zi sa putem schimba cateva vorbe.
    Iti multumesc ca ai intrat in viata mea, m-ai facut sa imi dea lacrimile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu-mi amintesc sa fi citit altceva mai emotionant decat postarea asta! Iti multumesc ca ai revenit! Crezi ca e momentul oportun sa te intreb de adunare, daca o sa mai aibe loc? Sper sa nu fiu singura nerabdatoare :D
    Pupici voinici

    RăspundețiȘtergere
  10. Superb! Multumim pentru lectiile de viata, Una! :) In problema celor care au copiat magazinul Raw.z am doar atat sa spun: au copiat pentru ca era ceva de copiat SI asa ceva nu poate fi copiat!!!!! Atata viata si umanitate si deschidere si veselie (sau tristete) eu nu am intalnit pe nici un alt blog sau ... in nici un magazin, online sau nu! Acum, si eu cred in steaua Raw.z si in steaua ta si mai cred ca solutiile se vor arata la timpul lor. Iti multumesc. Si acum ma duc sa imi beau apa :))).

    RăspundețiȘtergere
  11. draga şi iubita mea Una, mi-a fost un dor extrem de tine şi am pus drag pentru binele tău în tot acest timp, la fiecare duşcă de apă sau de soare. :) ai scris aşa de blând şi de cald... "And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom." o zicea etern senzuala şi miştoaca de anais nin şi o spun vorbele tale, mai larg şi legănat şi iubiros.

    bine-ai revenit! bine că eşti! că suntem! că vedem!

    toate bune raw.z-ului, îi va fi cu siguranţă din ce în ce mai stabil şi mai luminos. uite şi tu câtă recunoştinţă vine spre el. gândeşte-te câţi oameni se simt zilnic mai curaţi şi mai bengoşi datorită a tot ce e raw.z. şi cred că grozăvia va să vie, suntem abia la prehludiu.

    apropo de lumini, le pup cu foc pe tăte zeiţele. e o onoare pentru mine să vă întâlnesc aici, minunilor minunate!

    vă mulţumesc cu inima ţie şi lui mimi pentru tot ce sunteţi şi pentru că vă deschideţi ca nişte cutiuţe muzicale pe care nu mai vrei să le pui în raft. prin ce ne oferiţi chiar daţi dimensiuni reale faptului că suntem unul. că separările sunt doar zgomot, iluzie, abur.

    mulţumesc!!!

    let the love spread!

    cu sufletul,

    andhra

    RăspundețiȘtergere
  12. hey, andy :). in sfarsit o postare in care ti-ai spus si tu of-ul: sper din suflet sa fii mai fericita de azi inainte >:D<. te iubesc mult-mult de tot (olivia, crudsisanatos - aceeasi amintita in articol :p).

    RăspundețiȘtergere
  13. Asadar, Una, sa vad daca am inteles: tu spui ca daca te vad nesimtita, inseamna ca sufletul meu incearca sa-mi comunice ca nesimtita sunt de fapt eu?
    Si daca esti imputita, la fel?
    Sau daca esti perversa?
    Sau manipulatoare?
    Sau plina de vorbe goale si rationamente gresite?
    Dar daca ma deranjeaza ca-ti bati copilul?
    Sau ca-ti incalci in mod sistematic promisiunile?
    Si daca esti o criminala in serie si nu ma pot impaca senin cu aceasta "realitate"?
    Problema este la mine? Respectivele "defecte", "realitati" sau (de ce nu?) chiar "calitati" (ca tot suntem noi, cu totii, niste prea minunati care alcatuim impreuna, in desavarsita armonie si imperturbabila iubire, o bula de lumina pura sau ceva...) imi apartin de fapt mie, mie si doar mie?
    Atunci m-am linistit.
    Salutari, prea minunato!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi pare rau, dar altfel n-am cum sa spun. Te duci intr-o poiana cu flori, care-ti umple sufletul de bucurie, stai si te incarci de frumusete si, in timpul asta, vine un grobian care-si lasa balega in nasul tau. Mai trage un rigiit si pleaca satisfacut.
    Citeam cu mare placere postarea ta de dupa lunga absenta, ma incarcasem emotional cu ceea ce ai scris si cu ceea au comentat cei care te iubesc si simteam nevoia de a scrie si eu. Cind, ce crezi?, vine miasma. M-am ofilit din cauza mirosului.
    Draga mea |Una, faptul ca am slabit 4 kg asa fooooarte indisciplinata cum sint ti se datoreaza. Sint 4 kg de grasime care echivaleaza cu vreo 15 la cum arat acum si la cum sint admirata de cei din jurul meu (muuulte complimente in ultima luna).
    Stiu ca totul porneste de la creier. Ca "regimul" tau e o minune sau nu, putin conteaza. Important e ca eu (datorita tie) cred in soare, in puterea apei, a gindurilor pozitive, a bicicletei si i-am convins si pe cei din jurul meu, fara a incerca absolut deloc sa fac prozeliti. Si probabil convingerea asta m-a ajutat. Dar convingerea asta nu venea fara ca tu sa existi (iar aici circotasii pot sa comenteze ce si cit vor).
    Recunosc ca nu sint raw, dar beau sucuri verzi. Si, probabil, in viitor se vor schimba multe in viata mea incet-incet.
    Poate ca mai sint multi cu site-uri raw in tara asta. Dar eu pe tine te-am descoperit acum mai bine de un an si cu tine merg mai departe pentru ca entuzismul si persuasiunea cu care esti inzestrata m-au cucerit.
    Sa fii sanatoasa si sa poti face tot ce vrei si cit poti tu sa duci.
    Mihaela D.

    RăspundețiȘtergere
  15. nesimtita, imputita, perversa, manipulatoare, plina de vorbe goale si rationamente gresite???... anonim, asta e tot ce ai vazut si inteles?
    sunt convinsa ca esti convins ca rationamentele tale sunt fara de greseala dar eu, una, nu imi doresc sa traiesc langa oameni "perfecti" ca tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. AND THE AWARD GOES TO...

    http://soundcloud.com/gandul-este-energie-pura/biruinta

    ZOOM IN ON THE PHOTO,va rog!
    sper sa va placa tuturor celor care clipiti acum citind aceste randuri :)

    ps: UNA e cea mai vizata in this very moment :p (avand in vedere acest teritoriu virtual)...v-am trimis niste surprize pe mail :p si FITI TENACE!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Salve, Una!
    Ce bine ca esti bine! Daca ai postat , inseamna ca esti ok! Multumesc pentru postarea de pe 13 ( eu am citit-o acum), a fost necesara cred pentru multi , s-au edificat cu ce=au avut de edificat, dar Don Quihote de Raw's, nimeni mai surd decat cel ce nu vrea sa auda! Desigur ca daca ne dorim transformare, iubim si frumosii si uratii, pentur ca suntem toti frati sub acelasi soare, si poate ca postarea ta a facut bine unor "anonimi" , dar cei mai castigati tot noi suntem, cei care eram alaturi de tine si inainte de postarea asta! Cand te gandesti ca Iisus, fiul lui Dumnezeu ( eu sunt crestina si-mi explic lumea cu aceste unelte!) a fost omorat nevinovat, ce sa ne mai miram ca cei care reusesc sunt invidiati, ca sunt rautaciosi in jur... un lucru te rog , nu suferi pentru nedreptati! Nu ai cum sa nu risti comentarii rautacioase si malitioase, nu poate un ser humano sa fie asa perfect, si apoi suntem pe o planeta in devenire, nu pe planeta perfecta! Important e ca cine tre sa te iubeasca te iubeste, cine tre sa te aprecieze si sa respecte ceea ce faci, o face!..restul e ...restul nu conteaza! Eu iti multumesc ce ai facut pentru mine, ca am slabit datorita tie, 6 kg , ca inca am puseuri de "manac ce vreau eu", dar mult mai anemice!Inca sunt pe drumul spre raw, daca ma tai nu curge sange, ci ciocolata sau sirop ! Atata dulce am ingurgitat in 39 de ani de viata! Nicio dieta nu mai functiona. SI nu mai reuseam sa tin o dieta mai mult de 3 zile! Pentru mine esti exact cum tre sa fii, adecvat fiecarui moment! Iti multumesc pentru pauza, pentru ca m-am controlat singura, nu vreau dependenta de tine! Si stiu ca nici tu nu vrei asta! Si asta e motiv suficient pentru mine sa te urmez! Scuze ca am vb atat, numai bine!
    Cu drag, Cata

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce crezi ca fratele unei doamne atat de frumoase si echilibrate a picat prada unui dezechilibru ireparabil, sfarsind in suicid?

    RăspundețiȘtergere
  19. Mimi pentru Mimi :)
    Cata, you got it!!!
    Aici nu se doreste creerea unei dependente a cititorului fata de postarile zilnice, fara de care nu ar mai putea respira... c'mon... Si cred ca aceasta este si parerea si intentia Unei...

    Uite ce zice si OSHO in cartea sa "Intalniri cu oameni remarcabili":
    OSHO: Nu urma exemplul altora, nu imita, deoarece imitarea, supunerea, creeaza prostie. Te nasti cu un extraordinar potential de inteligenta. Te nasti cu o lumina launtrica. Asculta glasul linistit, slab, din launtrul tau, si el te va calauzi. Nimeni altcineva nu te poate calauzi, nimeni altcineva nu poate sa devina un model pentru viata ta, deoarece esti unic.
    “Intelepciunea este viata dusa in lumina propriei constiinte
    Nebunia este viata dusa urmandu-le exemplul altora, imitandu-i, devenind umbra cuiva.”
    Adevaratul maestru creeaza maestri, nu adepti. Adevaratul maestru te reda tie pe tine insuti. Toate eforturile sale sunt destinate sa te faca independent de el, deoarece ai fost dependent sute de ani, si asta nu te-a dus nicaieri. Continui sa bajbai in noaptea intunecata a sufletului tau.
    Insa fiinta obisnuita nu vrea sa fie libera. Vrea sa fie dependenta. Vrea ca cineva sa o calauzeasca. De ce? – pentru ca atunci ar putea sa arunce intreaga responsabilitate pe umerii altcuiva . Si cu cat arunci mai multa responsabilitate pe umerii altcuiva, cu atat este mai mica posibilitatea ta de a deveni inteligent. Responsabilitatea, provocarea responsabilitatilor este cea care creeaza intelepciunea.
    OSHO – Intalniri cu oameni remarcabili
    Iar Budha spunea: "Fii tu insuti o lumina!"

    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim.. hai sa schimbam un pic regulile jocului...
    Hai sa ne spui tu opinia ta de ce crezi ca s-ar fi sinucis acel om, si apoi iti spunem si noi opinia noastra si poate ajungem la o concluzie autentica si care merita retinuta si nu asa bule de sapun intelectuale... as dori sa schimbam regulile jocului ca pana acum ai fost un fel de "devil's advocate" adica mai pe romaneste spus, un fel de "Gica contra".

    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  21. andreea eu vreau ca tu sa continui ce ai inceput si sa faci sa-ti fie bine ok? de abia astept sa revin in bucuresti ca sa vin la rawz! va fi pt prima data si sper sa am candva ocazia sa vorbesc face to face cu tine :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt de acord cu majoritatea lucrurilor pe care le-ai spus insa nu inteleg de ce spui ca daca cineva deschide un magazin raw inseamna neaparat ca a copiat ceva de la voi :-)

    Pe acelasi principiu, si rawz e copiat dupa magazinele din afara care exista de ani intregi?

    M-a mirat excesul acesta de trufie in special pentru ca vine din partea ta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga anonim care nu doresti a trai langa "perfecti" (nu ca mine, ma tem),
    n-ai inteles ca intrebarile mele (pur ipotetice) cautau sa testeze limitele unui verdict categoric si infiorator de generalizant, emis cu seninatate de Una in cadrul post-ului de mai sus.
    Insa daca tu recunosti printre exemplele mele ipotetice anumite trasaturi reale ce se regasesc in personalitatea solara a Unei, e cu totul altceva...
    In privinta impartirii timpului/spatiului cu persoane ca mine, ma tem ca am o veste proasta: potrivit filozofiei Unei, impartim chiar mai mult decat atat; impartim insasi substanta fiintei noastre, caci (nu-i asa?) suntem toti unul (sau una, daca preferi), nu exista bariere, delimitari, motive de antagonism, disputa sau razboi. Prin urmare, daca te gandesti putin, cu siguranta vei realiza ca, de fapt, voiai sa-mi spui ca ma iubesti si ma accepti asa cum sunt si ma recunosti fara rezerve ca parte integranta a minunatei si luminoasei fiinte pe care-o alcatuim cu totii, impreuna. Corect?
    Love&kisses!

    RăspundețiȘtergere
  24. Stimata Mimi,

    N-am nici cea mai vaga idee de ce s-o fi sinucis omul. Dar banuiesc ca Una detine informatii in acest sens de la insasi doamna cea minunata. Si marturisesc ca ma incearca o oarecare curiozitate, tocmai din cauza contrastului intre cele doua destine (frate si sora)...

    RăspundețiȘtergere
  25. draga anonim,

    putem oare specula de ce s-a sinucis acel om? cred ca nici macar ea ca sora nu stie profunzimile sufletului fratelui sau si exact motivul pentru care el a decis sa plece... si nu stiu de ce ar adopta Una un astfel de subiect sensibil ... cred ca ideea pe care a vrut s-o transmita Una este aceea ca in ciuda unei drame atat de mari, sora nu s-a lasat prada depresiei.. a ales sa-si creeze o realitate fericita si sa nu devina o umbra a unei tragedii...
    insa cauza generala pentru astfel de cazuri de renuntare la viata sau abandonare de sine este trairea pe energia fricii.. exista 2 mari energii: cea a fricii si cea a iubirii... traiesti in frica - se va desfasura scenariul aferent.. traiesti in iubire - la fel, se va desfasura scenariul aferent.. the point is: noi alegem... dar putem alege doar atunci cand stiim.. hai sa stim mai intai ca putem alege si nimic nu este batut in cuie!!! realitatea fiecaruia se poate schimba uimitor in functie de schimbarea tiparului de gandire care este influentat de un adintre cele doua energii.. acum in lume, inca mai este un grad mare de energie a fricii, care este voit si zilnic marita prin diverse mijloace pe care le banuiesti probabil... tv / media / taxe / scumpiri/ agresivitate / HAARP, etc..
    mimi

    RăspundețiȘtergere
  26. anonim, nu regasesc absolut nimic din ipoteticile tale exemple la Una , insa cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare . Din fericire pot alege persoanele langa care ma simt bine asa cum le pot accepta pe cele care prefera sa traiasca in dezamagire. Pana la urma totul consta in alegerea fiecaruia de a fi fericit sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga Andreea,
    Si iar imi pare asa de rau, ca nu am reusit sa dau de tine in vara asta (desi nu am pierdut nicio ocazie de a a ajunge la raw.z cat am stat in Bucuresti - din proviziile facute la voi, mi-au mai ramas din pacate numai cateva nuci braziliene si amintiri frumoase. Si dragostea pt. orezul indian pe care mi-l fac aproape zilnic!), sper ca data viitoare sa pot totusi sa te strang tare, tare de tot in brate cu adevarat, nu numai virtual ca acum....
    Eu iti tin pumnii mai departe si-ti doresc numai bine si multi oameni buni si frumosi in jurul tau. Doamne ajuta!
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  28. anonim, mă gândesc doar că toate curiozităţile şi "înţepăturile" tale sunt suficient de puternice încât, ca o persoană inteligentă ce te consider (pentru că eşti) cred că ar trebui să te întrebi ce şi cui vrei să demonstrezi. :)

    şi... de ce eşti atât de anonim(ă)? :)
    şi... de ce intri constant să verifici răspunsurile şi să continui cu replicile?

    legat de ce a zis Una, că atunci când identificăm şi catalogăm ceva în ceilalţi tragem un semnal de alarmă asupra noastră... poate că nu eşti chiar tot ce remarci în jur. dar tipul reacţiilor pe care le avem la diverse lucruri cu siguranţă spune multe despre noi înşine. ce faci dacă o persoană pe care tu o iubeşti se încadrează în lucrurile negative enumerate de tine? cum o priveşti? ce crezi că merită? şi cum te descurci cu persoana respectivă dacă eşti chiar tu cel despre care vorbim? :)

    cu drag,
    andhra

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga Una,
    Ma bucur ca ai revenit, imi pare rau ca nu ti-a fost usor in ultimul timp. Desi imi propusesem sa raman in umbra, mi se pare ca ti-ar prinde bine sa mai citesti cum diversi anonimi iti sunt recunoscatori in tacere. Deci multumesc ca ma inspiri sa lupt sa ies din (mult)rahat. Scriu acestea cu gura la paiul din litrul de gius, care litru e parte din galoanele muncite si servite pana acum doar datorita carismei si puterii tale de convingere. Si uite asa, pe sestache, intreaga familie, inclusiv pruncii, au purces sa manance mult mai sanatos pentru ca undeva exista o Andree cu stiinta, vointa, si pana maiastra.
    In trupa mea de cunostinte, multe te cunosc si te admira, si se inspira.
    Sa va tina Dumnezeu pe val, ca acolo va sade bine!
    Corina

    RăspundețiȘtergere
  30. Hei!
    Ziua buna!
    Laaaa multi aaaani Marii, Marioare Marini si Marius! Stie cineva unde ne este zeitul cel Marius? :-)
    No, acum sa comentam pe indelete, cum ne place noua.
    Curand fac o postare intesata de vesti bune.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  31. Hei Alina Naturawls!
    :-)
    Oau! Mama raw-ului... asta suna heavy si nu-i un job pe care mi-l doresc.
    Si eu te iubesc!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  32. Hei, Alina!
    Ti-au dat lacrimi de-alea de bine, da? :)
    Yeap, invat si eu ca a porni o mica revolutie nu-i chiar ara de greu. Ai nevoie doar de o cauza care ti-e tie, personal, draga si de putin curaj de a actiona.
    Ce e cu adevarat o mare lectie este cum gestionezi razmelita pornita :)
    Si pentru asta, pentru momentele in care singur nu mai sti a merge inainte, exista Universul / Dumnezeu care sade cu pusca la picior si-asteapta numai sa-i ceri ajutorul.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  33. Hei, Mihaela G!
    Yeap! Sigur ca adunarea se intampla si sigur ca nu esti singura nerabdatoare, sunt si eu :P
    Maine formam gashca organizata si va trimit toate datele pentru frumoasa noastra intalnire.
    Te iubesc!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  34. Hei, Sinziana!
    Multumesc pentru gandurile cele bune! Te simt foarte aproape si-mi esti tare draga :)
    Sti ce? Faptul ca altii au copiat raw.z nu e o problema... ci e un noroc; asta e insasi ideea centrala: sa inceapa sa se raspandeasca raw prin toti porii prin care poate curge.
    Ceea ce, in nimicnicia mea, m-a necajit nu e replica (adica mai multe magazine raw fizice / on-line); doar lipsa de creativitate tradusa in "aducem exactamente aceleasi produse de la exactamente acelasi furnizor si punem exactamente aceleasi preturi din care scadem un leu-doi", asta-i exactamente enervant... Mai ales avand in vedere ca sunt zeci de furnizori buni de a fi cercetati si adusi aici si ar fi foarte nice sa lucram ca echipa, sa importanm lucruri diferite; asta-i o extindere reala si responsabila a pietei, nu copia fidela si mercantila a ceea ce face deja altcineva...
    Dar, vezi, once again, sutul in posterios e un pas inainte, caci asta m-a obligat sa ma rog sa apara o solutie... si ce solutie frumoasa a aparut!
    So, all is well! :)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  35. Hei, Sufletul lui Andhra!
    :) se simte precis ca sufletul tau e cel care-mi scrie si, pentru asta, ma inclin!
    Cel mai frumos citat pe care l-am simtit in ultima vreme: "And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom".
    Si da, simt gandul bun care vine dinspre voi, si ma tine in viata si in actiune. Caci dupa ce infloresti, devine realmente greu sa te tii verde... si fara voi... m-as fi ofilit demult. Fara tine!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  36. Hei, Olivia!
    Te rog nu-mi mai spune Andi... asa imi spunea primul meu iubit care a murit intr-un accident de motor; as vrea sa-i rezerv lui apelativul asta, bine?
    Si-apoi, putem sa ne diminutivizam numele oricat... asta nu ne va aduce intimitate. Intimitatea se intampla, cred, atunci cand ne acordam una alteia incredera si... onestitatea.
    Daca sunt mai fericita c-am zis: "rusinica, olivia marogel"? Nu neaparat. Ma simt, insa, ceva mai onesta.
    Si cred ca e o usurare pentru tine... asteptai o mustruluiala candava, nu? Caci e mult mai usor cand te mustruluieste altcineva, iar nu tu insuti.
    Esti o persoana eminamente creativa, plina de resurse si carismatica. Trebuie doar sa incepi sa te porti in consecinta... ii mai mare pacatul sa-ti ingropi calitatile in actiuni reprobabile... asta iti alimenteaza propria credinta ca esti "un om rau". Si nu esti!!!!!!!
    Ajuta sa constientizezi care sunt actiunile pe care le faci ca sa te auto-faci sa te auto-simti un om non-ethic.
    Esti un om bun (in fapt, cred ca om si bun... e pleonasm) si nu exista cale de scapare din asta. Stiu cat e de greu sa-ti accepti propria bonomie... cand mintea iti spune intr-una sa-ti tai craca de sub picioare...
    Va trebui, insa, sa o accepti, candva.
    Si cand te-ai hotarat... aici sunt (em)!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  37. Hei, Anonim!
    M-a invatat pe mine un mare prieten de-al meu, venerabilul Ovidiu Jumanca, sa fac diferenta intre gandurile care vin dinspre alb (Ovidiu, proaspat crestin practicant zice Dumnezeu) si gandurile care vin dinspre negru (acelasi mare Jumanca ii zice diavol si asta scares the shit out of me!) :)
    Mare dilema de-a mea... cum sti cand iti vorbeste binili si cand iti vorbeste orgoliul / ego-ul / autosabotarea (care mai mereu are fata atotstiutoare si atotconvingatoare - in primul rand catre tine insuti)?
    Ovidiu m-a invatat ca, atunci cand vorbesc prin tine "ingerii" mesajul tau e cald (catre tine si catre ceilalti) - chiar si atunci cand spui chestii care, cel mai probabil, il vor zgudui pe celalalt; e cald si smerit; atunci cand prin tine vorbesc ceilalti mesageri, atunci spusele suna eminamente corect, bine argumentat si convingator dar este rece. Un fel de inteligenta de gheata.
    De intels, ai inteles perfect mesajul meu: yeap, atunci cand vezi criminalul din mine, criminalul din tine are nevoie de atentia ta. L-ai inteles foarte corect, cu mintea. Si mintea ta este capabila de un sarcasm absolut savuros si mucalit, pe care il citesc, cel mai adesea cu zambet sau hohot si care, cand sunt cu toata inima acasa, ma foarte bine-dispune. Caci ai, fara indoiala, o minte ascutita si puternica.
    Cand sunt mai "slaba de inger" (ce frumoasa-i vorba asta romaneasca, nu?), atunci ma necajesc... Caci mai am drum lung pana s-o pot tine sus :) tot timpul.
    Dar stiu o doamna care poate.. o doamna care, asemenea lui Iisus stie sa vada binele / omenia din tine chiar si atunci cand tu expui cu sarguinciozitate criminalism, nesimtire, imputeala... astea (tu, la un mod la fel de general cum este tu-ul din commentu-ul tau).
    O doamna care poate face ceea ce face sufletul nostru permanent pentru noi: nu se baga in troaca ci isi pastreaza natura inascuta (lumina din lumina) si ne cheama intr-acolo.
    Doamna asta le spune "sweetie" criminalilor si le-o spune din toata inima.
    Si mai sunt unele... pe-astea le chema ba Fecioara Maria, ba Stanta Mucenita Marina, ba Iustina; astea nu mai sunt disponibile pe youtube, dar Katie este. Si cand zic disponibila, e pe bune dispobibila (deschisa total si serena).
    "Prison o the mind" e o bucata interesanta, gasibila aici: http://vimeo.com/21338409; priveste-o! Daca nu pentru altceva, macar pentru a ma rupe pe mine in bucati cu un nou comentariu.
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  38. Hei, Mihaela D!
    Nope! Nu e nici grobian, nici nesimtit si nicinu-i vreo miasma rea la mijloc. Dimpotriva!
    Ziceam mai devreme ca, atunci cand sunt "slaba de inger", si citesc nesimtita, imputita, batausa, etc, am si eu ca prima reactie sa ma inghiochez putin in nimicnicia mea... caci daca n-as fi pe alocuri si nesimtita si neparolista si delasatoare si un parinte nesigur de arta lui parinteasca as fi deja iluminat... si mai am de mancat o painica de hrisca pana acolo :).
    Dar cand sunt "puternica de inger" :) ii multumesc (pe bune!) lui Anonim pentru sarguinciozitatea cu care imi amineste cea mai frumoasa poveste de iubire (chiar daca inconstienta): http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/03/poveste-de-trezit-copiii.html.
    So, cu riscul de-am mai lua in freza o mare suma de comment-uri Anonime (caci sigurisim are sa-i para un "tertip miselesc de Sfanta" :) din partea mea), haideti ca atunci cand bem apa sa-i transmitem, toate zeitele laolalta, gand bun lui Anonim. Bine?
    Hip-hip uraaaa si bravo ca ai slabit si te-ai insorit!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  39. Hei, Anonim!
    Yeap, perfectiunea fara caldura pute de la distanta, nu? Perfectiunea asta expusa prin reviste, filme, de-astea... pe mine ma paralizeaza si ma face sa ma simt worthless, nu? Si asta nu te ajuta vreodata la ceva...
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  40. Hei, flowerbomb!
    Tu, nu m-am prins ce sa fac cu fotografia... si nici n-am primit e-mail... il mai dai o data, te rog?
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  41. Hei, Cata!
    Ce smechera esti, mai duoamna!
    Asa de frumos si de curat le aduci din condei!
    Necajeala... e si ea buna la casa omului imperfect de pe planeta imperfecta... caci e parte din drumul sinuos catre serenitate.
    Care serenitate? Aia pe care o cunosc cu mintea si cu sufletul dar pe care nu stiu s-o practic all the time cum stia prietenul tau Iisus.
    So, raportez: totu-i bine pe frontul de vest! :). Am sa ma necajesc fix atata vreme cat am nevoie sa ma necajesc caci n-am altceva de facut decat sa... fiu ceea ce sunt. For now.
    Cum tu ai nevoie sa mai ai ciocolata in vena atata vreme cat ai nevoie sa ai ciocolata in vena...
    Ma bucur, insa, sa auz ca venele de ciocolata s-au mai atrofiat :-)
    Te apreciez mult, Cata si iti multumesc!!!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  42. Hei, Anonim!
    Suicidul... nu prea poate avea un "de ce" asa... pragmatic. Cum nici depresia nu prea are "de ce"; daca-mi amintesc bine din cartile de psiho, depresia e definita ca stare de pierdere a interesului, a energiei si de instalare a unei stari de tristete, deznadejde, fara o cauza precisa si fara un obiect anume... este o stare difuza, vaga si generalizata.
    Altfel, n-am intrat in prea multe amanunte cu doamna mea, mi-a spus doar ca l-a urmarit pe fratele ei cum se degradeaza treptat pana la... disparitie si cum asta a fost in soc pentru familia predominant iubitoare din care vin.
    Personal (daca ma iau dupa: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/03/poveste-de-trezit-copiii.html) cred ca oamenii astia care comit crime impotriva altora sau impotriva lor sunt ceva maestri prea avangardisti ca sa-i putem intelege... :)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  43. Hei, Mimi!
    Frumos citatul din Osho!
    Atentiune, caci esti mai degraba noua in "lumea comment-urilor pe blog" :)
    Sunt multi Anonimi pe blog... si nu toti imi tintesc jugulara... :)
    Ba chiar cred ca-i unul singur. Si-ala o face cu bune intentii desi, probabil, nu stie asta inca :)
    Altfel, iti multumesc in mod oficial pentru dedicarea si caldura cu care imi suplinesti si imi motivezi absentele.
    Si pentru ca ma inveti in fiecare zi ca (virgula) copilareala la aproape 40 de ani este posibila :) si pentru ca esti, desi te ascunzi bine si te joci de-a teoriile conspiratiei, unul dintre cei mai lipsiti de judgement oameni pe care i-am cunoscut.
    Te iubesc!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  44. Hei, Anonim!
    Face-ul meu a fost mai mult absent de pe la raw.z in ultima vreme.
    Am avut de lucru la mine acasa si... acasa :)
    Dar pana se arata face-ul tau la raw.z sper sa fie si face-ul meu o permanenta a locului.
    Si va multumesc, pe aceasta cale, tuturor celor care, desi ati vizitat pentru prima data raw.z-ul pentru face-ul meu prezent si-ati constatat ca azi il vedem si nu e... v-ati lasat fermecati de caldura si atentia sibiancei Ancuta si a fostei corporatiste Ioana si a viitoarei chef Ala.
    D'apoi cat le mai multumesc lor!!!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  45. Mai Uno,

    Pentru o tipa cu vreo zece mii de fani care te gasesti, observ ca numarul celor care s-au deranjat sa te sustina efectiv in campania "125..." e in cel mai bun caz... anemic. Dar probabil ca erau ocupati juice-uind sau luptand cu anemia, dupa caz.

    RăspundețiȘtergere
  46. Hei, Dana!
    Ai dreptate, e o unda de trufie ranita in postarea mea...
    Vezi... prima reactie a mintii este aia de-a aduce argumente in apararea propriei trufii si in sustinerea proprieti "dreptati": "bine bre, magazin raw - magazin raw, da' nu trebuie sa iei si exact aceleasi produse, de la exact acelas furnizor, pe care sa le vinzi la exact aceleasi preturi (scazute atent cu 1-2 lei), si, mai ales, in conditiile in care esti prieten cu initiatorul care ti-a si propus sa lucrati impreuna; si n-o faci, asa, pe la spate, ticluit si mercantil".
    Da' tot ce-am scris intre ghilimele e doar ce gandeste, in micimea ei, mintea mea; sufletul stie ca ai dreptate si da, poate citi trufie, atac si impaunare nejustificata in postarea mea.
    So, multam!
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  47. Hei, Anonim!
    :) savuros si inconfundabil "discursul" tau.
    Te-am inteles, te-am inteles cu totii... si in buna cunostinta de cauza zicem ca ne sperie si ne ingheata si ne paralizeaza perfectiunea ta, doamne ia-ma!
    E greu... asa sugestiv zicea citatul Andhrei: e greu, bre sa te dezbobocesti, sa te deschizi ca o floare cu toate staminele expuse la atacurile intemperiilor...
    Da' cumva tie iti place sa ne scrii, noua ne place sa-ti raspundem, tie iti place sa ne raspunzi... so, 'om vedea incotro ne indreptam...
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  48. Hei, Mimi Walter!
    Bucuroasa sa te vad... virtual :)
    Imi pare rau ca nu te-am vazut la raw.z si, si mai rau, ca nu am avut banii sa viu in Germania la Scoala lui Katie... prilej de vizita si la tine... pana la anu' fac cheta!!! :P
    Poate in iarna vin eu pe la tine si pe la draga mea Cristina Zachau (fost Rapeanu) pe care, by the way, ar fi excelent s-o cunosti caci e meseriasa!
    :-)
    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  49. Hei, Corina!
    Iti foarte multumesc, draga mia, de incurajari. Imi prind, cel putin la fel de bine ca si criticile :P Hi, hi, hi!
    Altfel, stim ca giusurile sunt... facute de tine, baute de tine si, deci, ti se datoreaza.
    E un schimb foarte fair cel ce se intampla aici... cred ca mi-ar fi mult mai greu s-o tin in directia gresita daca nu ti-as scrie tie... caci n-am fost nicicand atat de disciplinata incat sa pot tine un jurnal... sau nu-mi dau atata credit si iubire cat sa tin un jurnal pentru mine si am nevoie sa tin un jurnal pentru tine (voi)...
    Asadar, e un targ mai mult decat cinstit... ma copleseste uneori, da' ma obliga sa ma intor la oile mele...
    Ma inclin!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  50. Hei, Olivia!
    Good! Cand pacea si iubirea vor sa se exprime si in cuvinte, sau actiuni, le foarte astept!!! :)
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  51. Hei, Anonim!
    Hmmm, ca bine zici!
    Daca azi si maine si poimaine m-ar place macar toate doamnele care imi scriu comment-uri, tot as aduna macar cateva mii de voturi...
    Chiar: cine m-a votat astazi, sa ridice mana sus!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere
  52. Dhraga andhra,

    Raspunsul scurt e : Da, ai dreptate! Te iubesc!

    Varianta mai elaborata ar cuprinde (nelimitandu-se la) urmatoarele:

    Iti multumesc pentru ajutorul benevol ce mi-l acorzi in descoperirea si constientizarea obiectivelor si motivatiilor mele (cel putin pana acum) obscure; cu siguranta mi-ai furnizat prin intrebarile tale iscusite suficienta hrana pentru minte incat sa nu ma opresc din rumegat vreo trei vieti de-amu-nainte. Asa ca sa nu te miri daca mi se vor imputina abrupt comment-urile in perioada urmatoare.
    Si, cum imi plac intrebarile, fara a dori cu necesitate sa(-ti) demonstrez ceva, permite-mi:
    - Tu de ce esti atat de "andhra"?
    - Cata fericire (in plus) vei dobandi afland ca ma numesc Gheorghe? Oricata ar fi, savureaz-o! It's on me.
    - Tu de ce continui sa-mi citesti comentariile si simti nevoia de a-mi oferi si replica?
    Precizez ca toate intrebarile de mai sus iti sunt adresate ca unei persoane care ar putea fi inteligenta, la fel de bine cum ar putea sa nu fie; insa cine sunt eu sa decid asupra chestiunii?...
    In privinta ultimei serii de intrebari din comment-ul tau, cu siguranta esti nerabdatoare sa-ti raspunzi tu insati la ele, asa ca nu te mai retin. Cand capeti raspunsurile, poate le impartasesti gastii... sau nu.

    Love&Answers!
    Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  53. ........ capul sus Andreea, este o alta incercare a ta, tatal tau e cu tine........pe mine mai uitat sau te ai suparat........eu te iubesc mul....iti va fi foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  55. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  56. Una,

    Crezi oare ca doamna la care te referi i-ar spune "sweetie", cu aceeasi tandrete in glas si aceeasi seninatate in privire, si criminalului care tocmai i-a ucis copilul, sotul, fratele etc?

    RăspundețiȘtergere
  57. Andreea, draga! Cred ca ai pornit la acest drum pana sa-ti faci provizia de setari mentale care sa te ajute sa nu pleci urechea la lucruri mici, mici, marunte. Nu te stradui sa multumesti pe toata lumea si nici sa dai explicatii tuturor, fii pozitiva, invata ce ai invatat din patania asta si duca-se pe pustii.
    Simona (cu care n-ai mai reusit sa te intalnesti si care a banuit ca din motivele de mai sus). Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  58. gică (dacă-mi permiţi), eşti încântător/-oare. ţi-aş ura s-o ţii tot aşa, nu doar din complezenţă, ci tocmai pentru că îţi cam scapă. :)

    cu drag, andhra-cea-ataşată-de-numele-ei-superb.

    RăspundețiȘtergere
  59. Pupici, andhra-cea-superba-n-toate!
    Esti o fiinta mai mult decat minunata (de fapt, imi depasesti chiar si cele mai optimiste asteptari!) si-ti multumesc ca existi!
    Daca-mi scapa uneori, te rog umil sa ma ierti, dar ma mai fastacesc si eu in prezenta unor gratii de calibru-ti... Ceea ce pot sa-ti promit este ca ma voi stradui sa o tin sus si tare, chiar daca nu voi reusi sa ma ridic la inaltimile tale. Deh, eu mi-s un simplu muritor, iar tu - o zeita. :)
    Cu stima,
    Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  60. Draga Una, eu, femeie credula, slaba si manipulabila cum ma gasesc pe acest pamant, am tot citit si m-am tot gandit, sigur, atat cat imi permite ratiunea-mi limitata de sexul cu care m-a impovarat natura, si as vrea sa iau si eu comorile alea, intr-alta forma decat dizolvate in apa, potiunea respectiva depasindu-mi cu mult puterile si secandu-mi complet pofta de viata. Imi aduc aminte ca am citit printr-unul din posturile tale ceva despre niste capsule. Erau cumva vegane? Si, daca da, spune-mi, rogu-te, de unde le procurai?
    Altfel, nici n-ati intrat bine in vacanta si eu deja nu mai am ce manca (o minte impresonabila ca a mea a fost imediat subjugata de marketingul subversiv si prozelitismul pe care, atat de diabolic, iata, il exersezi pe blog si nu numai, desigur). Asa ca abia astept sa reveniti la aparate ca sa va pot indesa din nou in buzunare, ca fiinta spalata pe creier ce sunt, contravaloarea minunatelor painici, pateuri, lasagnii, pizze si, mai ales, torturi cu ciocolata, lamaie, cocos si banane.
    Cu cele mai bune ganduri (ca doar nu sunt ale mele, sunt programate tot de tine), Delia
    P.s. In caz ca ii mai folosese cuiva experienta mea, eu n-am inteles absolut nimic din filmuletele si, in general, site-ul The Work/ Byron Katie. Lumina s-a facut abia cand am pus mana pe carte (Iubeste ceea ce este se numeste, parca). Am citit-o pret de cateva smothie-uri verzi si limonade (bine, hai, si vreo doua felii de tort) la raw.z. M-au lasat sa o citesc gratuit, nu m-au pus sa o cumpar sau sa platesc vreo chirie (acum, ca ma gandesc mai bine, cred ca-i tot parte din programul de spalare a creierului, de fapt). In fine, in timp ce citeam cartea am inceput sa inteleg si filmele.

    RăspundețiȘtergere
  61. Draga Una,
    Fii tare, binele si iubirea vor invinge...
    Cred ca fara acel "Anonim" ar fi prea usor, nu?
    El ne aduce aminte de raul din noi, pe care trebuie sa il eliminam, ...si doar impreuna vom invinge! :)
    Astept cu drag postarile tale, mi-au lipsit!
    Te pup
    Anca D

    RăspundețiȘtergere
  62. Draga Una,

    Curaj! Succes! Avem nevoie de casa rawz.. mai ales de tortuletele alea bune raw pe care le mananc la tine!:))
    Tu ai fost primul site raw pe care l-am gasit, de la tine am invatat prima data despre raw si tot pe tine/de la tine o te citesc/cumpar.
    Desi nu slabitul a fost motivatia mea, din decembrie am facut vrum vrum la vro 45 kg...
    In rest succes! curaj!

    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  63. Ce raspuns frumos, Una, multumesc!
    Eu nu te-am votat azi, dar te-am votat ieri! :-)

    RăspundețiȘtergere
  64. Draga Una, bine ai revenit. Pentru mine esti cea mai incantatore sciitoare. Emotionanta postarea ta. Am cunoscut si eu destule persoane bogate si eu chiar nu am vazut nici una fericita, sanatoasa si inteleapta. Astea sunt starile pe care le consider eu esentiale in viata, iar banii sigur nu le pot aduce. Felicitari pentru curajul tau de a te deschide asa in fata noastra. E asa frumos cand cunosti persoana cu care "vorbesti" si ti-am simtit atat de bine "tumultul" vietii tale. Esti impresionanta!
    Felicitari!Curaj!Iar cu atatea comment-uri pe blog, nu poti fi decat o persoana foarte iubita.
    Si eu te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  65. Hai, mai Uno! Credeam ca poti mai mult. Chiar atat de greu iti este sa infrunti realitatea, incat ai considerat necesar sa stergi comentariile care iti erau incomode?
    De fapt, cu un model ca Byron Katie, nici nu e de mirare...

    RăspundețiȘtergere
  66. Hei, mai Antonim! Pardon, Anonim!

    De ieri (sau alaltaieri) avem reguli noi: daca vei avea vreodata ceva interesant sau, te miri, constructiv de zis, atunci comentariul ramane.

    Daca tot ce poti e gluma de autobaaaza si daca te mai iei de un singur oaspete de-al meu (fie el AndHra, Delia, Sinziana, Cata, Mihaela, Mimi, Katie :P), comentariul dispare mai repede decat poti tu sa-l postezi. Abracadabraaaaaa

    De ce?
    Pentru ca pot! :)
    Bine, bine, si pentru ca meriti!

    Una. Pardon, Uno

    RăspundețiȘtergere
  67. super raspuns, Una!
    asa trebuia sa faci de la inceput! Nu merita sa ti pui mintea cu astfel de chestii. Iti irosesti energia inutil
    Chiar imi era un pic frica pentru tine, vazand cat te ai implicat in disputa asta cu domnul/ doamna cine o fi!
    Si mie imi esti draga!
    Ma pregateam sa ti scriu un mail lung, in care sa te rog sa te protejezi, si sa ai grija de tine. Mi e teama uneori sa nu arzi prea tare, cu pasiunea asta a ta frumoasa!
    Ma simt tare apropiata de tine, de cand am citit pe blog ca ai fost la Sava, si ca ai facut cu Costache romana. Si eu am facut tot cu el. E drept ca mi a placut mai mult de Pavi, in IX-X. Eram cu baiatul lui Costache in clasa... asta inseamna ca am terminat cu vreo 8 ani inaintea ta, dupa cate banuiesc! In 1988

    Cu drag,
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  68. Draga Una,

    Poate ar trebui sa definesti "a te lua de...". Eu nu consider ca am facut asta. Mi-am exprimat doar niste opinii si am pus niste intrebari de bun-simt care au trezit reactii nu tocmai favorabile din partea voastra, reactii la care am raspuns la randu-mi. Tine cont de faptul ca, desi suntem in dezacord in multe privinte, nici nu v-am numit generatori de balega sau grobieni fara speranta, nici nu v-am demonizat, nici nu v-am anulat comentariile si persoanele deopotriva (doar pentru ca nu-mi sunteti simpatici). Cat despre comentarii constructive, mi se pare amuzant ca tu crezi ca doar ale tale si ale celor care-ti canta-n struna pot fi astfel.
    Referitor la "Uno", regret daca nu-ti e pe plac, dar nu inventai eu cazul vocativ...

    PS(1): Dupa cat de ingrijorata se arata Roxana pentru mintea si energiile tale in "disputa" cu mine, aproape s-ar putea crede ca ambele sunt foarte limitate... si banuiesc ca nu vrei sa credem asta despre tine.

    PS(2): Hai, mai Una-o! Chiar nu merit si eu putina iubire, un dram de intelegere, o farama de acceptare (din putu-ti nesecat)? Chiar nu ma recunosti ca scanteie a marii Lumini din care provenim cu totii?

    PS(3): Ca sa nu-ti mai irosesti vreo energie inflamandu-te zadarnic si pentru "putu-ti", mentionez ca put = fantana.

    RăspundețiȘtergere
  69. Anonim... daca suntem in dezacord (noi astia rawz) cu tine, de ce mai postezi aici?!? E pacat sa iti irosesti timpul aici...
    Io nu vad decat frustrare in comentariile tale...
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  70. Mihai draga,

    Tu nu discuti decat cu persoane cu care te afli in total si desavarsit acord?
    Ia vezi-ti de timpul propriu, rogu-te, caci pare-mi-se ca-l prapadesti (sa zic "prosteste"?) cu un neinteresant (care mai e si "antonim", pe deasupra!) ca mine...
    Si ti-as recomanda sa ai mai multa grija cand generalizezi (vezi "noi astia rawz"), ca sa nu te induci singur in eroare... :)

    Salutari cordiale!

    RăspundețiȘtergere
  71. "No name" draga,

    Imi primul rand mi se pare politicos sa te "autentifici" daca doresti sa "discuti cu persoane". Cu un nume, fie el si fals. E placut sa stii cu cine conversezi. Poate esti o doamna si omit sa iti spun sar'na...
    In al doilea, pentru mine "a discuta" se reduce la o conversatie cat de cat armonioasa si pozitiva intre doua persoane. In comentariile tale nu observ decat un limbaj cel putin dubios ("generatori de balega sau grobieni fara speranta"?!?). Putin imi pasa de timpul tau. Imi pasa de al meu. Si pe asta il irosesti.
    In Romania sunt multi "curiosi" de genul tau care nu pot sa vada decat partea negativa a lucrurilor, partea distructiva. Eu zic ca merita sa iei din acest blog ceea ce te poate ajuta pe tine, ceea ce iti poate aduce un plus (asta daca are la ce).
    Daca nu... ce sens are?!? Te plictisesti? Vrei sa schimbi lumea? Scrie un blog...o carte...fa-te util...
    Uite Una a facut acest lucru. Informatiile de pe acest blog reprezinta experientele si convingerile ei. De ce as vrea eu sa le critic sau sa le schimb pe ale ei?!? Eu am probleme cu convingerile mele...pe ele vreau sa le imbunatatesc...
    Poate, draga "no name" esti perfect...si atunci, ce cauti aici?!?

    Cu respect,
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  72. Una, te rog, foloseste Abracadabra mai des... Am vazut in Harry Potter ca functioneaza! :))

    RăspundețiȘtergere
  73. Una sau Andreea, hrana vie si cu crestinismul nu se pupa. Ideal ar fi sa mai investighezi treaba asta cu spiritualitatea (punctul meu de vedere). Suparator stiu acest punct de vedere dar un adevarat desteptator pentru cei care au urechi sa auda si minte sa gandeasca. Recomand cartile lui Vladimir Megre din seria cu numele Cedrii Sunatori ai Rusiei pentru a afla de ce si bogatul si saracul au aceleasi probleme (si asta de ceva vreme buna, de cand au aparut termene precum bogat si sarac). De asemenea apoi pentru o digestie a celor ce se spune in aceasta serie de catre eroina sa mai recomand carti precum: Peter Tompkins, Christopher Bird- Viata secreta a plantelor, Bruce H. Lipton- Biologia Credintei si intr-un final din Romania Dumitru Constantin Dulcan cu a sa carte Inteligenta Materiei. In rest o viata cat mai frumoasa si iti multumesc din suflet ca ai deschis calea romanilor catre alimentatia mai naturala (mai aproape de cea primordiala).

    RăspundețiȘtergere
  74. Stimate Mihai,

    Se vede treaba ca nu esti doar lipsit de o inteligenta sclipitoare, ci si nedocumentat: "balega", "grobian ragaind" si inca o serie de epitete "cat de cat armonioase si pozitive" au fost emise de catre alti ilustri cititori si comentatori ai acestui blog, la adresa mea.
    Daca ai impresia ca eu iti irosesc timpul, te compatimesc sincer.
    Ti-as putea spune ca Romania e plina ochi de guralivi superficiali si bajbaitori ca tine, care debiteaza, cu o prolificitate nu doar grotesca, ci si periculoasa, cele mai infioratoare ineptii si care se cred depozitari ai unor adevaruri incontestabile, desi probabil abia-si deosebesc stanga de dreapta. Dar cui si la ce i-ar servi sa-ti spun asta?...
    Ce poti sti tu despre felul in care vad eu lucrurile sau despre ce ar trebui sa iau din acest blog si ce nu? De ce te-ar interesa (de vreme ce ai marturisit deja ca prea putin iti pasa de timpul meu pierdut) motivele pentru care citesc prezentul blog, plictisul meu mai mult sau mai putin accentuat, idealurile, preocuparile sau realizarile mele? Ai tu habar daca ori cate blog-uri, articole sau carti am scris?
    Ca Una a scris un blog, e limpede. Dar mi se pare ca (iarasi!) nu esti in masura sa afirmi ca "informatiile de pe acest blog reprezinta experientele si convingerile ei"; poate nu ai realizat pana in acest moment ca oamenii nu scriu blog-uri doar din convingere profunda sau pentru a-si publica (integral si onest) experientele.
    Daca tu vrei sau nu sa-i critici ori schimbi Unei convingerile, zau ca nu ma intereseaza (exact asa cum nu ar trebui sa te deranjeze nici pe tine daca eu as vrea s-o fac). Ceea ce mi se pare interesant este de ce vrea ea sa le schimbe pe ale tale/voastre.
    Referitor la potentiala-mi perfectiune, te rog sa ma scuzi, nu stiam ca aici sunt bine-veniti exclusiv defectii!
    Dar oricum as fi (perfect, defect sau infect), nu vad ce te face sa crezi ca sunt mai putin indreptatit sa ma aflu aici decat tine sau oricare dintre ceilalti comentatori ai blog-ului.
    Intrucat recunosti ca ai probleme, iti doresc sa ti le rezolvi. Dar iti si sugerez, cu tot respectul, sa nu mai atribui altora (mie, de pilda) propriile-ti neajunsuri.
    Ca sa te simti mai bine, ma si recomand: Gheorghe (desi nu era tocmai un mister).
    De "autentificat"... te las pe tine. Succes!

    Cu bine,
    Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  75. Ai vazut ca se poate?!? Cu putin curaj...si mai putina frustrare...:)
    Eu nu sunt perfect...probabil ca m-as plictisi daca ar fi asa...
    Dar... sa stii si tu d-le "fara defect" ca suna mai bine "Ce poti stii tu despre felul..." :)
    Oricum...esti foarte amuzant...
    Succes pe viitor,
    Mihai

    PS. O sa inchid eu asa zisa conversatie cu tine... e pacat de acest blog frumos... chiar o rog pe Una sa ne stearga post-urile.

    RăspundețiȘtergere
  76. iata un link pentru cei care venereaza oamenii de stiinta.. raman la parerea mea - respect oamenii de stiinta dar le cer ca tot ceea ce cred si fac sa treca si prin filtrul constiintei, al inimii si al intuitiei (unul si acelasi lucru pana la urma)..
    http://www.youtube.com/watch?v=UfGbQpzYchs

    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  77. Mihaita ilariant,

    Iti multumesc din suflet pentru aprecieri, corectii si incurajari.
    Din pacate, cu fiecare nou cuvintel pe care mi-l adresezi, nu faci decat sa-mi dai, implicit, dreptate.
    Este cat se poate de evident ca nu esti perfect. Dar macar stii ca nu te vei plictisi cu tine insuti o buna bucata de vreme de-acu-nainte... :)
    Ca sa-ti iau o piatra de pe inima si sa nu mai insisti pe tema asta, declar raspicat: nu, nu sunt nici eu perfect, fara defect, ireprosabil ori sublim. Insa, fara a indrazni sa-ti ofer o lectie de gramatica (ce pare sa se numere printre problemele tale, desi - surpriza! - iar o proiectezi asupra mea...), incerc macar sa-ti dau de gandit (cu folos, trag nadejde!):
    - "poti faci" sau "poti face"?
    - "poti spui" sau "poti spune"?
    - "poti scrii" sau "poti scrie"?
    - "poti vezi" sau "poti vedea"?
    - "poti gandesti" sau "poti gandi"?
    - "poti stii" sau "poti STI"?
    Daca tu apreciezi ca ale tale comentarii nu sunt demne de frumusetea acestui blog, te-as ruga sa-ti limitezi solicitarea catre Una de a le sterge la propriile-ti emanatii ideatice; desi sfatul meu prietenesc este sa ti le asumi cu barbatie asa cum sunt ele, caci nu-ti pretinde nimeni sa fii perfect...

    Cu drag,
    Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  78. AndresK, de ce sunt incompatibile crestinismul si hrana vie? Cine a hotarat acest lucru si cu ce argumente? Delia

    RăspundețiȘtergere
  79. Delia, citeste cartile recomandate de mine Andreei si poate vei avea si raspunsul. La asemenea intrebari nu se poate raspunde pe blog in cateva cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  80. Minunat ca ai curaj si vorbesti deschis, Una!

    As adauga si eu cuvintele unei alte doamne intelepte:

    Reguli simple pentru viata

    In primul rand,
    O să primeşti un corp ;
    S-ar putea să-ţi placă, s-ar putea sa nu,
    Dar e al tău şi va trebui să-l păstrezi până la sfârşit.
    Pretuieste-l si ingrijeste-l si bucura-te de tot ceea ce are de oferit.

    Vei învăţa multe lucruri.
    Eşti înscrisa cu normă întreagă,
    la o şcoală informală numită “VIATA”.
    Aici nu sunt greşeli, doar lecţii.
    Creşterea e un proces definit de incercări, erori, reusite şi experimente.

    Experimentele eşuate fac şi ele parte din acest proces,
    la fel ca şi cele care în cele din urma dau rezultate.
    ATENTIE! Lecţiile se repetă până le vei învăţa!
    O lecţie îţi va fi prezentată în diverse feluri,
    pana cand o vei intelege.
    Când ai învăţat-o, poţi trece la lecţia următoare.
    Lecţiile nu se termină niciodată.
    Nu există nicio parte a vieţii care să nu conţină lecţiile sale.

    Atâta timp cât eşti vie, vor mai fi lecţii de învăţat.
    Ceilalţi oameni sunt o oglindă a ta.

    Nu poţi aprecia sau dezaproba ceva la o persoană,decât dacă e ceva ce îţi place sau urăşti la tine însaţi.


    Ce vei reuşi să faci cu viaţa ta depinde doar de tine
    Ai primit la nastere toate uneltele şi resursele de care ai nevoie.
    Tu hotărăşti ce vei face cu ele. Alegerea îţi aparţine.
    Viaţa e o călătorie a Cunoaşterii de sine.

    autoare: Cherie Carter Scott

    Sa auzim numai de bine, sa avem parte numai de bine si sa facem numai bine;) si mult succes cu "bebelushul" Rawz.ro, abia astept sa il vad crescand mare si puternic. Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails