sâmbătă, februarie 27, 2010

Legea [6] detasarii


"In detasare salasluieste intelepciunea incertitudinii... In tntelepciunea incertitudinii salasluieste eliberarea de trecut, de ceea ce cunoastem, care reprezinta inchisoarea conditionarii trecute...

Atasamentul se naste din constiinta saraciei... Detasarea este sinonima cu constiinta bogatiei, caci ea aduce cu sine libertatea de a crea. Fericirea si rasul nu se pot naste decat din implicarea detasata, care conduce la crearea spontana si lipsita de efort... Fara detasare noi suntem prizonierii neajutorarii, lipsei de speranta, nevoilor lumesti, grijilor triviale, disperarii tacute si seriozitatii excesive si inutile - adica ai acelor calitati care caracterizeaza existenta mediocra si constiinta saraciei...

Legea [6] detasarii - Fragment 1


Legea [6] detasarii - Fragment 2


Aplicarea Legii Detasarii

Voi pune in aplicare Legea detasarii, angajandu-ma sa respect urmatoarele etape:
[1]
Astazi imi propun sa fiu detasat. Ma voi accepta pe mine asa cum sunt, si ii voi accepta pe cei din jurul meu asa cum sunt. Nu voi impune nimanui propriile mele idei despre felul in care ar trebui sa decurga lucrurile. Nu voi impune nici o solutie fortata unei probleme, generand astfel noi probleme. Voi participa la evenimentele din jurul meu cu o implicare detasata.

[2]
Astazi imi propun ca toate experientele mele sa aiba la baza principiul incertitudinii. Intrucat sunt deschis fata de incertitudine, solutiile vor aparea spontan pornind de la problemele create, de la confuzie, dezordine si haos. Cu cat situatia va parea mai nesigura, cu atat mai sigur ma voi simti eu, caci incertitudinea este calea mea spre libertate. Aplicand intelepciunea incertitudinii, imi voi gasi propria siguranta.

[3]
Imi propun sa patrund in campul tuturor posibilitatilor si anticipez deja fascinatia care apare atunci cand esti deschis fata de o infinitate de optiuni. Imi doresc sa experimentez aventura, magia si misterul vietii, sa ma amuz si sa ma joc."

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails