joi, decembrie 01, 2011

Dulse (palmaria palmata)


 Algele Dulse de asemenea cunoscute si  sub numele de Dillisk sunt alge marine de culoare roşu purpuriu. Acestea cresc pe coastele de nord ale oceanelor Atlantic, şi sunt bine cunoscute în tradiţia irlandeză ca o gustare "sărată".Algele Dulse contin un nivel ridicat de vitamina B12 şi fier. Ca şi alte alge marine roşii acestea conţin Beta Caroteni care sunt foarte utili pentru a preveni atacurile virale.


Dulse  -  Stiati ca?

Dulse - tonifiant pentru capilarele sangvine?

Dulse - In unele tari frunzele ei se usuca si se consuma ca si condiment?

Dulse - este un antioxidant?


Sumar:

1.Proprietati
2.Istoria
3.Compozitia chimica
4.Recomandari si reactii adverse
5.Retete
6.De ce sunt speciale algele Dulse de la Rawz?1.Proprietati

Dulse (Palmaria Palmata) aceasta alga de culoare rosie este cunoscuta sub numele de dulse in Scotia,Dilisk in Irlanda si Sol in Islanda.Este o alga marina comestibila atat pentru consumul uman cat si pentru cel animal. Este prinsa pe alte alge sau pe pietre si se gaseste in America de Nord si Europa (Anglia, Irlanda, Islanda). Aceasta contine o cantitate semnificativa 25% proteine, 45% carbohidrati, 4% grasimi si 26% saruri minerale.

Dulse este bogat in iod şi una din cele mai bune forme naturale de bio iod dietetice moleculare.  Iodul este componenta principală a unui hormon produs de glanda tiroida, care regleaza metabolismul nostru - hormon tiroidian, accelereaza reacţii celulare, creste consumul de oxigen şi a metabolismului bazal, şi influenţează creşterea şi dezvoltarea, metabolismul energetic, diferenţierea şi sinteza proteinelor.

Dulse este, de asemenea, bogate in vitamine din complexul B. Unele varietati va oferi mai mult de 100% din aportul zilnic necesar de vitamina B6 şi de aproximativ 66% din aportul zilnic necesar de vitamina B12.

Conţinutul de proteine din dulse este în jur de 16% la 28%. Compozitia de aminoacizi este în general bine echilibrat şi conţine toate sau cele mai multe dintre aminoacizi esenţiali (cele pe care organismul dumneavoastră nu le poate produce de la sine).  Unul dintre cei mai importantie aminoacizi care se gasesc in legume acidul glutamic, baza de MSG sintetice.  Acid glutamic, de asemenea, îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos, furnizeaza energie,ajuta la controlul alcoolismului, schizofrenie şi pofta de zahăr.


2.Istoria
Utilizarea denumirii Dulse este cunoscuta in Irlanda din secolul al 12 lea cand a fost mentionata intr un poem.

Algele sînt folosite din cele mai vechi timpuri ca hrană şi ingredienţi în produse cosmetice. Asiaticii consumă alge marine încă de acum 5.000 de ani, considerîndu-le delicatese. Acum 300 de ani, 6 specii de alge erau consumate zilnic în Japonia, ca astăzi să se ajungă la 20 de specii. Nu este de mirare că asiaticii au câştigat mai multă sănătate şi longevitate decât restul lumii. Care este secretul acestor organisme vegetale primitive, dar atât de binefăcătoare omului? Marea lor calitate este conţinutul bogat de compuşi minerali care acţionează împotriva procesului îmbătrînirii întregului organism. După numeroase cercetări neîntrerupte de 200 de ani încoace, multitudinea de vitamine, minerale şi substanţe active din alge au ajuns recomandate la nivel oficial. 

3.Compozitia chimica:

Species Palmaria palmata
Calories 264
Fat 0.3 (g)
Protein 8 (g)
Xylans (Pentoses) 29 (g)
Total Carbohydrates Negligible
Water 79(%)
Ash 15(g)
Potassium 7 (g)
Sodium 2 (g)
Magnesium 400 (mg)
Calcium 213 (mg)
Iron 33.1 (mg)
Iodine 10 (mg)
Vitamin B6 (Pyridoxine) 8.99 (mg)
Vitamin C 6.34 (mg)
Zinc 2.86 (mg)
Vitamin B2 (Riboflavin) 1.91 (mg)
Vitamin B3 (Niacin) 1.89 (mg)
Manganese 1.14 (mg)
Vitamin B1 (Thiamin) 73 (mg)
Vitamin B12 (Cobalamine) 6.6 (mg)
Vitamin A 663 (I.U.)
Vitamin E 1.71 (I.U.)


4.Recomandari si reactii adverse

Utilizari terapeutice
In medicina traditionala pe baza de plante europene, dulse a fost utilizat pentru a elimina paraziţi, pentru constipaţie, şi ca un tratament pentru scorbut.

Dulse este o sursă superioară de fitochimicale care organismul are nevoie pentru a face hormoni tiroidieni, care afectează greutatea.

Dulse este foarte bogat in fibre.

Nu prezintă contraindicaţii, dar numai dacă e vorba de alge comestibile. 


5.Retete

-Se adauga la piureuri

-Se presara pentru o aromă plăcută la o salata. Atunci când este adăugat într-o salata -- dulse adaugă un gust sărat cu adevarat natural. E minunat toate aceste minerale organice că trupurile noastre au nevoie si poate digera usor.

Se adaugă la supe, chowders, sandwich-uri, sau la paine .

6.De ce sunt speciale algele Dulse de la Rawz?

Algele dulse pe care le aducem la raw.z sunt 100% organice, 100% crude, 100% salbatice, recoltate din putinele ape ramase curate pe suprafata pamantului.
Un comentariu:

  1. Salut ,se poate folosi si in sarcina si alaptare pentru a asigura necesarul de iod ?eu am avut o carenta de iod in sarcina si medicul mi a prescris vitaminele femibion .Merci,Mari.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails