miercuri, decembrie 23, 2009

Bucurie, Bunastare, Hrisca

mai precis...
PROIECTUL Bucurie, Bunastare, Hrisca

Initiator de proiect:
maiasul de rand, nascut si crescut acu’ 4.000 de ani si mai bine, sa traiasca fiecare zi semnificativ. Sa-i dea insemnatate. S-o faca sarbatoare.

Surse de inspiratie: Constantin Noica si a sa “geometrie a zilei”; Deepak Chopra si ale sale “sapte legi spirituale ale succesului”; Eckhart Tolle si a sa “puterea prezentului”; prietena mea Isabella si al sau “e despre ce faci in urmatoarele 10 minute”; Julie Powell si al sau “the Julie/Julia project”; reclama veche de la connex (vodafone) si a sa numaratoare a minutelor unei vieti de om; alcoolicul anonim american si al sau “one step at a time”; romanul verde si a lui “ziua buna se cunoaste de dimineata” sau “ziua buna se lauda seara” sau...


Proiectul: 365 de zile bune, semnificative, insemnate, geometrice, spirituale, traite azi, acum, la minut: Lunea-i despre micul dejun. Daca-i Marti, e film. Miercurea e despre pranz. Joia-i despre-o carte. Vinerea este a cinei. Sambata-i “a face”. Duminica e frumusete. S-a zis!


Data lansarii: Vineri, 1 Ianuarie 2010


Data finalizarii: Vineri, 31 Decembrie 2011; pe 1 Ianuarie 2011 vom fi: preparat si (eventual…) ingurgitat 52 de feluri de mic dejun-uri noi-noute (intocmai cate luni vom trai in anul asta); vizionat 52 de filme de felurite soiuri, unul mai semnificativ decat altul de ne va bubui capul dintr-o marti in alta; pranzit 52 de feluri de pranzuri manufacturate cu manutele-astea doua in tot atatea feluri de miercuri traite, speram, pe de-a-ntregul; citit/ascultat 52 de carti proaspete si bune sau prafuite si si mai bune, facandu-i in sac lui “nu am chef azi” de joi; cinat cu oaspetii alaturea-ne, bucurandu-ne de 53 de cine de taina, cate vineri is; facut 52 de nefacute de sambata; caci sambata ne scarpinam in cap sa scornim o facere noua; infrumusetat corpul/fata/parul/ungiile… noastre (si nu numai) de 52 de ori, in felurite feluri pline de calm dominical. Hai sa vedem (doua la primarie, doua la scoala de fete), ne iasa socoteala? 52*7=364+1(Vineri)=365. Taman!


Candidat: Andreea Lazarescu, 32 ani, din Bucuresti, licentiata, mama serioasa de pre-adolescent, divortata, indragostita lulea, fost head-hunter demisionar, fost mic intreprinzator de succes, fost mare intreprinzator falit, actual designer de case (part-time da’ good time), initiator de proiect despre bucurie, bunastare si hrisca (full-time).


Cati ‘om lectura, cati din nas stramba, cati incumeta, cati ne-om aduna, incapatana, astazi esua, maine revenea, cati vom incerca, cati ne vom schimba, cati alatura, cati abandona, cati vom injura, cati ilumina, cati vom ramanea… asta ‘om vedea…

2 comentarii:

 1. esti o placere si o briza de aer curat...am sa fiu o cititoare fidela si am sa iti "fur" retele fiindca arata si par delicioase:-)

  Iti multumesc ca esti, mi-ai dat un picior in dos, intr-o zi de miercuri pleostita!

  Sanda

  RăspundețiȘtergere
 2. Hei, Sanda!
  Esti o minunatie de dos care accepta suturile cu eleganta si elan. Placera-i la mine :-)
  Love & raw.z!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails