Garam Marsala este un amestec de condimente macinate, originar din India si folosit in majoritatea buctariilor sud-asiatice. Are un gust intens si intens aromat. Numele vine din hindi: garam (intens) si marsala (amestec). Nu este un condiment iute (asemanator bucatariei mexicane, de exemplu) ci este intens, remarcabil.
O adaptare buna a Garam Marsala (adaptare care exlude cateva ingrediente pe care nu le-am gasit la noi cu usurinta, adica: anason stelat si chimen negru) include:
O adaptare buna a Garam Marsala (adaptare care exlude cateva ingrediente pe care nu le-am gasit la noi cu usurinta, adica: anason stelat si chimen negru) include:
Piper alb - 2 lingurite
Piper negru - 2 lingurite
Cuisoare - 2 lingurite
Foi de dafin - 4 frunze
Chimen - 3 lingurite
Scortisoara - 1 lingurita
Cardamom - 1 lingurita
Nucsoara - 1 lingurita
Coriandru - 1 lingurita
Prepararea este cu deosebire simpla: se pun toate ingredientele in rasnita, se macina si... gata.
Suporta eliminare de ingrediente dar si adaugiri de: usturoi uscat, ardei chili uscati, seminte de fenel, turmeric, ghimbir, mustar, susan, etc.
Am incercat-o, pana acum, in sarmalute fantastice si in clatite iutisoare si aromate. Si tare mi-a placut. De-aia mi-am facut drum sa ti-o povestesc si tie.
Anason (nu stiu exact daca stelat sau altfel) am vazut la Pukka food.
RăspundețiȘtergere:-) Multam! Au si la plafar; modelul sfera :-)
RăspundețiȘtergereGaram masala, fara "r" :P,si inseamna condimente fierbinti,eu asa stiu:)
RăspundețiȘtergeregaram masala se gaseste la ki life in piata amzei
RăspundețiȘtergerepoza cu toate condimentele ai facut-o tu? ca tare bine arata frunza aia de dafin ... unde gesesti asa dafin verde? ca eu am gasit doar unele tare uscate
RăspundețiȘtergereHei, Cata!
ȘtergereNope... am sparlit-o de pe net :)
Love!
Una :-)
Eh .. asta e ... Am avut odata norocul sa vad un copac de dafin si sa gust o frunza ... ma voi gandi la copac si voi pune ce gasesc :)
Ștergere