Catina incasa este una dintre cele mai gustoase “berry” de pe planeta. E mititica cam cat o stafida mare :-) si are culoarea aurului rosu. Sunt dulci, au o aroma specifica dulce-amaruie ca de… serbet de lamiae !?!
Alintate Incan Berry, aceste super-fructe cresc in mai toate zonele si sunt cunoscute sub diverse denumiri: mullaca, uvilla, uchuva. Incan Berry este fructul unei plante anuale care creste inalta de un metru si infloreste cu flori mititele [comestibile si ele ca si frunzele]. Planta Incan este deosebit de rezistenta si adaptabila si incepe sa fie tot mai mult cultivata de familii din intreaga lume ca "micul dejun din fundul curtii" pentru juniori.
Poate le-ai cumparat crude :-) de la supermarket sub denumirea de physsalis?
Incan Berry sunt foarte bogate in nutrienti ce asigura protectie antioxidanta si buna funtionare a organismului. Este bogata in vitamina P care ajuta corpul sa absoarba corect vitamina C. Contine de asemenea si pectine, fibre solubile care ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si al glucozei, vitamina A, C, fosfor si proteine din abundenta [16%] care asigura un sistem imunitar puternic si mentine pielea, unghiile si parul sanatoase. Sunt bogate in intregul complex de vitamine B si sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 de pe planeta.
Pot fi mancate crude, uscate, uscate si re-hidratate :-), amestecate in smoothie, “marmelada raw”, adaugate in cerealele de dimineata, in granola, in budinca detoxifianta, etc. Sunt delicioase…oricum.
Atentie ! Bogdan, prietenul si clientul nostru a lasat punga de Incan la indemana fetitelor vecinilor care, le-au mancat pe toate si s-au simtit inimaginabil de energice pentru nepermis de multa vreme. Pe bune !
Incan Berry de la raw.z sunt culese manual din zone salbatice, sunt crude si uscate la soare. Sunt ambalate in pungute de 250 grame care costa 45 lei si pungute de 100 grame care costa 20 lei. Sunt comandabile la Ioana Hulea [0731 372 306, comenzi.rawz@gmail.com].
Enjoy ! Fly ! Love! Una :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu