joi, aprilie 15, 2010

Bomboane de ciocolata

sau...
Superfood-ul lui Matei


Ti se face copchilu' raw de cu ziua. Ce sa faci, ce sa faci? Pai pe langa salate, painici si ciulamale, tre' sa-i amintesti ca viata ii dulce, crocanta si plina de surprize. Si-atunci incopesti niscai bomboane de ciocolata in 15 minute precisamente. Iata cum faci:
Ingrediente:
250g Nuci (ideal: hidratate 48 ore si deshidratate; nu te ingrijora, cand te faci mare raw-ist, camara ta va fi plina de hidratate si deshidratate :-)
4-5 linguri unt (ulei) de cocos
5-6 linguri cacao cruda
3-4 linguri miere
1 praf de sare
(optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide, etc)

Preparare:
Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30 minute; daca ai miere de-aia adevarata, vei vrea s-o topesti si pe 'mneaei altarurea de cacao. 
Bun! Acum macini nucile (cu rasnita de nuci sau in robotul de bucatarie) pana le faci cat de mici-mititele merge. 
Pune de-o parte cam 50g nuci macinate. Pune deoparte si 1-2 linguri de cacao. Vei avea nevoie de ele pentru tavalirea bomboanelor.
Acum amesteci intr-un castron (sau in robotul de bucatarie) toate ingredientele: nuci, miere, unt de cacao, cacao pudra, sare, maca (sau ce te mai hotarasti tu sa incluzi). 
Gata! Le rostogolesti in maini; le tavalesti prin macinatura de nuci si/sau cacao. 
Le bagi in frigider/congelator pret de o ora; se fac atat de tari incat is bune de pus la pachetel de urgenta si/sau deliciu. 

15 comentarii:

  1. aoleuuuuuuuuuuuuu, ce-mi vad ochii???? :D :D :D :D Ina e in culmea bucuriei. Zi-mi ca ai deschis....

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, frumoasa superfood-ita :-) (sau fundita).

    Nu suntem on-line yet. Vestea buna e ca pornim rostogol cu tot cu magazin on-line si fizic... loc de adunare pentru sectanti.

    Dar, pentru ca astazi este ziua dorintelor, spune-mi numa' ce-ti doresti si se face :-). Exceptand raw, organic, certified psyllium powder care ne-a scos peri gri si raw, organic, certified Irish Moss care ne-a scos peri albi, avem tot ce-ti poate trece prin mintea cea raw, certified, organic, 1st quality :-).

    Zi-i numele si ti-l trimit (lucuma, mesquite, msm, incan schisandra, goji, anything!).

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Esti iertata ca ai lipsit, vad ca nu ai stat degeaba, ca altii. Pe mine ma intereseaza goji, de restul nu am auzit, inca, spre rusinea mea. Astept sa imi spui unde va fi magazinul.

    RăspundețiȘtergere
  4. :-)))

    Goji "calde" neamuleeeeee!!!!

    Acu' o rugam pe Miha sa ne dea un pret (stiu, stiu ca-n nepretuite :-) si-l postam de nu se vede :-).

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si eu sa stiu cam cat costa astea din categoria superfoods.ca am vazut maca la ki-life 80 de lei si am zis pas.si unt de cacao raw :) si si ce mai ai?:)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, Rossana,

    Sezi binisor ca acu-acu' ne zice Miha ce preturi avem la ce.
    Stiti ce, maine postam lista cu toate celea de le-avem deja, cu preturi, etc si va alegeti voi de-acolo: cumparat sau castigat la concursul cel start la verde. Bine?

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari, Andreea! Asteptam lista si scorurile! Bafta cu magazinul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Yey!super.de abia astept.
    sa-ti povestesc ce prostie am facut ieri:am mancat o bucatica de ciocolata si dupa aia mi-am dat seama ca nu trebuia,din reflex,na!si nu zici ca mi-a fost atat de somn si am fost atat de obosita si cand am ajuns acasa dadeam din colt in colt ca voiam zahar.mi s-a dus pofta si nu mai pun nici sub tortura gura pe zahar alb.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bafta cu magazinul!
    Astept lista!!!!!!!!!!
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hei, Gabriela!

    Iti multamim, draga mia. Preiau felicitarile si i le dau lui Miha care si-a tocit tastatura si telefoanele sa gaseasca adevaraciuni raw, organic, himalaian, peruvian... chestii la cele mai mici scoruri ever.

    Io sa fi fost furnizor de-al nostru as fi injurat-o de muulllttt. :-)

    Bine Mihaaaaaaaaaaa!

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hei Rossana!

    Da drago, mare pacaleala cu gustatu' asta; da' ce simpatic e cand iti dai seama ca n-ai nici un fel de nevoie de el, nu?

    Eu in astea 8 luni am mancat o data o bucata dintr-un codru de paine si l-am simtit cocolos in stomac vreo trei ore.

    Acu, ma raz de ciocolata... aaaaaaaaaa, am adus si niste batoane de ciocolata raw si, trag nadejde, avem sa fabricam batoane delicioase si comandabile :-)

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hei, Daniela!

    Nu te-am ma vazut de-o vreme. Bucuroasa de vesti!

    Vine si lista de-odata ce-o apuca-o chefu' pe Miha si ne-o zice si noua ce-am adunat la beciul ala pretios...

    Love!

    RăspundețiȘtergere
  13. nu-mi spune de ciocolata...e slabiciunea mea [drooling]

    RăspundețiȘtergere
  14. in pagina principala linkul zice "mazare cu sos alb" iar aici sunt bomboane :)

    Unde gasim reteta de mazare totusi?

    RăspundețiȘtergere
  15. Hei, Anonim!

    :-)

    Da' cine mai stie unde-i mazarea... Imi aduc aminte de ea caci am mancat-o si-a fost buna :)

    Uite reteta fuga si buna:

    - se ia 1 cana de caju si se pune la hidratat intr-un recipient impreuna cu 2-3 cani de apa

    - lasam caju-ul sa se hidrateze 2-3 ore

    - se ia o punga de mazare congelata (nu-i prea cool ca-i congelata da' nu-i nici nenorocire...) si de pune la dezghetat.

    - cand caju-ul s-a umflat si umplut de viata (cata se poate...), se spala bine-bine-bine si se pune in blender cu 1/2 cana de apa, 1-2 lingurite sare himalaya (:-), 1 lingura fulgi de drojdie inactiva, 1 lingura zeama de lamaie

    - se toaca marunt-marunt o intreaga legatura de marar si 2 fire de ceapa verde

    - se amesteca: mazarea + ceapa + mararul + "smantanica" de caju

    Atentiune! Caju-ul nu este raw! Noi il folosim la raw.z... poti sa-l inlocuiesti cu muguri de pin sau cu un amestec: muguri de pin + macadamia + nuci romanesti; totusi, cremosenie ca a caju-ului... nu-i!

    Love!
    Una :-)

    RăspundețiȘtergere