tag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post3672805934269684686..comments2024-02-26T06:19:15.154+02:00Comments on Bucurie, bunastare, hrisca: Pate de alge Una :-)Unahttp://www.blogger.com/profile/15459454719678361346noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post-37312157451335643982011-02-15T17:49:06.131+02:002011-02-15T17:49:06.131+02:00Nu am mancat niciodata alge dar sunt curioasa sa i...Nu am mancat niciodata alge dar sunt curioasa sa incerc, de unde se pot cumpara?Mihaelahttp://raltech.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post-25426528310938817812011-01-18T15:34:05.377+02:002011-01-18T15:34:05.377+02:00referitor la "niacina [adica vitamina B17]&qu...referitor la "niacina [adica vitamina B17]"<br /><br />Niacina este de fapt vitamina B3 ...<br /><br />Vitamina B17 este amigdlalina ... si este destul de controversata deoarece poate produce otravirea peste anumite <br />doze ...http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalinmadanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post-66507679809782629972011-01-17T08:15:21.169+02:002011-01-17T08:15:21.169+02:00Eu nu sunt tocmai reprezentantul parerii medicinei...Eu nu sunt tocmai reprezentantul parerii medicinei clasice, DAR TOTUSI, limita de iod stabilita de Societate Germana de Alimentatie este de 0,2 mg Iod/zi, ceea ce in cazul Wakame-lor inseamna numai 1g (UN GRAM!!) alge, fapt care pe mine m-a pus mult pe ganduri. Chiar daca pornesc de la premiza ca datele sunt exagerate si ca pot fi in liniste marite, totusi cantitatea maxima ce poate fi zilnic consumata ramane mai departe f. scazuta!!!! Algele Kombu au cel mai mare continut de iod, in cazul lor e cantitatea si mai redusa (imi lipsesc acum datele exacte), Nori au un continut mai redus: 5mg iod/100g alge. <br />Dar bineinteles ca Ana are dreptate si ca daca sunt consumate cu bun simt (lucru general valabil pt. orice aliment), nu trebuie sa ne batem prea tare capul cu prea multe tabele si valori! Va pup cu drag,<br />mimiMimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post-60464073003583780072011-01-16T12:00:09.309+02:002011-01-16T12:00:09.309+02:00ca de obicei, uite cum ma inspiri tu, Una, la fapt...ca de obicei, uite cum ma inspiri tu, Una, la fapte bune pentru trupul meu:) eu n-am putut sa mananc alge pana acum DELOC. spirulina si chlorella le iau in capsule... dar reteta asta de pateu suna bine si o sa-i dau o sansa. te anunt ce a iesit:) te sarut cu mare drag! ana banana<br />PS cam toti medicii vor zice impotriva iodului din algele marine. aici la noi in Ro oricum e un deicit de iod la nivelul populatiei deci sunt binevenite. nu stiu care e treaba cu Germania, insa cred ca daca nu exagerezi cu algele, n-ar tb sa te preocupi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6445735152529965599.post-73716100036637554842011-01-16T08:48:51.556+02:002011-01-16T08:48:51.556+02:00Preferatele mele sunt Wakame, sunt insa f. multi o...Preferatele mele sunt Wakame, sunt insa f. multi oameni (si raw si ne-raw), care m-au cam pus pe ganduri, spunand ca nu e bine sa le consumi totusi in cantitati f. mari din cauza continutului f. mare de iod.....Tu ce stii despre problema asta?<br />La inceput, am avut si eu tot asa o perioada cand mancam alge uscate asa ca pe sticksuri, intre timp mi-a trecut, eu le folosesc acum la salate sau alte mancaruri in loc de sare.Mimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.com