miercuri, noiembrie 30, 2011

Tabouleh


Tabouleh
5 legaturi de patrunjel spalat bine,scurs de apa si tocat marunt
400g conopida tocata marunt in robotul cu lama S
900g rosii curatate de seminte si taiate cubulete
30g menta tocata marunt
3 linguri de ulei


 Toate ingredientele se amesteca intr-un bol mare.Se adauga sare si zeama de lamaie cand se serveste.Tabouleh care merge cu reteta de maine… 

Va uram pofta buna! :)

Spirulina

De ce se spune despre spirulina ca este o minune a naturii? Pentru ca spirulina are intr-adevar un efect miraculos asupra sanatatii organismului. Si nu numai. Spirulina nu este o alga ca oricare alta, ci este alga care, din cele 30 000 de specii de alge, are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti.
Spirulina este un termen care denumeste o intreaga familie de alge unicelulare albastru-verzui, cu o cantitate extrem de mare de proteine (aproximativ 70%), minerale, vitamine, acizi grasi si alte substante nutritive. Astfel, spirulina este recunoscuta de medicii specialisti pentru efectele sale antiinflamatorii, antivirale si antihistaminice, precum si pentru capaciatea sa de a lupta impotriva cancerului.
Spirulina este de foarte mult timp intrebuintata in cadrul programelor pentru slabit, precum si ca forma de tratament pentru diabet si afectiuni ale inimii. In afara acestor beneficii de natura terapeutica, spirulina ajuta la mentinerea sanatoasa a organismului stimuland gradul de functionare al sistemului imunitar.

Spirulina- Stiati ca?
- Spirulina este o alga albastra, cu o varsta de peste 500 milioane de ani?
- Spirulina este o solutie fezabila in rezolvarea malnutritiei de pe Terra?

- Spirulina (comparata gram pe gram) contine de 12 ori mai multe proteine decat carnea de vita (stii tu, carnea de vita, considerata de "publicul larg" ca fiind cel mai proteic aliment de pe planeta...)?; si e o forma de proteina mult, mult, mult mai buna si mai absorbabila decat cea din carnea de vita, proteina prezenta in spirulina in compania unor minerale care, desigur, sunt de negasit in carne (fie ea si de crocobaur). 

- S-a demonstrat stiintific si experimental ca spirulina poate stopa evolutia celulelor canceroase (si chiar distruge aceste tumori)?

- Efectele absolutamente fantastice in preventia aparitiei formatiunilor canceroase?

- Spirulina contine acizi grasi esentiali (GLA: Gamma-Linoleic-Acid), absenti din majoritatea "mancarurilor normale" dar esentiali in buna functionare a celulelor nervoase?



Sumar:
1. Proprietati: Spirulina pentru sanatate
                     Spirulina pentru frumusete
2. Istoria Spirulinei
3. Compozitia chimica a Spirulinei
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciala si reactii adverse
6. Retete cu Spirulina
7. De ce e special Praful de Spirulina Rawz
8. Specialisti si iubitori ai Spirulinei

1. Proprietati
Spirulina pentru sanatate:

Spirulina nu este un medicament adresat unei boli anume, ci este un produs care contine tot ceea ce-i este necesar organismului uman pentru a-i stimula concomitent toate functiile. Ea determina intrarea in normalitate a tuturor sistemelor complexe ale organismului: sistemul nervos, sistemul circulator, dezvolta functiile organismului, determinand cresterea organelor interne. - normalizeaza schimburile de substante la nivel celular, restabileste legaturile intercelulare slabite, stopeaza hemoragiile celulare - stimuleaza anabolismul proteic, avand capacitatea de a descompune alimentele din tractul digestiv pana la fragmente netoxice - are actiune antioxidanta - stimuleaza productia de corticoizi - creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii. - are efecte benefice in afectiunile oculare - stimuleaza organele sexuale, avand efect benefic in spermatogeneza si in ovulatie. - stimuleaza lactatia tinerelor mame, atat cantitativ, cat si calitativ. 

Spirulina contra colesterolului 

      Potrivit cercetarilor, 4.5 g spirulina/zi timp de 6 saptamani are ca efect scaderea nivelului colesterolului total si al colesterolului LDL (cel rau). Oamenii de stiinta cred ca bogatia spirulinei in acizi grasi omega-3 si omega-6 ar fi cauza acestor binefaceri. Acest acizi favorizeaza scaderea colesterolului si dizolvarea depozitelor de colesterol din artere (cauza de infarct). In plus, spirulina contina vitamina PP, care influenteaza scaderea LDL si cresterea colesterolului HDL (cel bun). 


Spirulina protejeaza impotriva cancerului

          Oamenii care consuma spirulina sunt protejati mai mult de cancer si de recidivele sale. Aceasta alga este bogata in antioxidanti (vitamina E, zinc) ce stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta sa lupte contra proliferarii anarhice a celulelor canceroase. In 1993, cercetatorii au demonstrat ca in urma unui consum cotidian de 5-10 g spirulina timp de 3-6 luni, 82% dintre copiii rusi iradiati in timpul exploziei de la Cernobil nu au dezvoltat cancer tiroidian. 100% dintre cei netratati cu spirulina au dezvoltat un astfel de cancer... 

Spirulina protejeaza de cataracta 

      Cataracta, glaucom, degenerescenta maculara legata de varsta: spirulina previne aceste probleme deoarece are un continut bogat in carotinoide (pigmenti precursori ai vitaminei A) si in antioxidanti (vitamine E...). 

Spirulina: virtuti anti-aging? 

      Spirulina este un medicament foarte bun anti-aging. Antioxidantii sai (zinc, vitamina D) protejeaza celulele cutanate de radicalii liberi (substante care favorizeaza imbatranirea). Spirulina contine si beta-caroten, ce previne mai ales uscarea pielii. Posologie: 3-5 g/zi timp de 1-3 luni, cu intrerupere de 15 zile – 1 luna (tot anul sub control medical). 

Spirulina stimuleaza imunitatea 
 Gripa, raceala: ai nevoie de un sistem imunitar mai puternic? Fa o cura de spirulina! Bogata in antioxidanti si in polizaharide (glucide), ea stimuleaza puternic sistemul imunitar. Cercetatorii americani au aratat ca o cura de 72 ore cu spirulina creste de pana la 13 ori raspunsul imunitar al organismului. 


Spirulina contra oboselii 

Bogata in vitamine, minerale si oligo-elemente, spirulina compenseaza carentele si ajuta organismul sa-si recapete vitalitatea. Fierul continut in spirulina se absoarbe foarte bine in organism (este biodisponibil), ceea ce o face benefica pentru anemici. Acelasi lucru este valabil si pentru calciu. Spirulina contine mai mult calciu decat laptele de vaca si este mai usor asimilabil. Spirulina este si unul dintre alimentele cele mai bogate in magneziu biodisponibil. 

Spirulina antidiabetica 

Deoarece este bogata in acid gama-linolenic (acid gras esential) si in polizaharide (glucide), spirulina poate regla nivelul de zahar in sange (glicemia) si favorizeaza astfel echilibrarea diabeticului. Un studiu din 2001 a demonstrat ca 2 g spirulina/zi timp de 2 luni face sa scada glicemia pacientilor atinsi de diabet tip 2. 


Spirulina pentru frumusete:
Spirulina prelungeste bronzul 
Deoarece este bogata in beta-caroten, spirulina accelereaza, intensifica si prelungeste bronzul. 3 linguri de spirulina contin la fel de mult beta-caroten precum 18 morcovi! Fa o cura de 3-5 g/zi timp de 1-2 luni, la inceput de vara pana in toamna. 

Spirulina pentru silueta 

 Ea contine aproximativ 70% proteine, de aceea actioneaza ca un aliment care taie foamea. Proteinele trimit catre creier semnalul de satietate, ceea ce ajuta la controlarea greutatii fara sa ai senzatia ca te infometezi. Fenilalanina si triptofanii din alga stimuleaza de asemenea centrele creierului legate de satietate. In 1986, un studiu a demonstrat ca 2.8 g spirulina de 3 ori/zi timp de 1 luna duce la scaderea in greutate. 

Impachetarile corporale cu spirulina -Pe langa proteinele pe care le contine, spirulina reprezinta o sursa importanta de micro si macroelemente prin care putem enumera zinc, fosfor, calciu, seleniu, magneziu, fier si vitamine. Folosita extern, spirulina reda supletea pielii si intarzie ridarea si imbatranirea acesteia.Impachetarile cu spirulina se fac in cabinete specializate. Impachetarile corporale cu spirulina au un efect de lifting asupra pielii, spirulina ajutand la mentinerea unei siluete ferme si suple. Prin stimularea circulatiei sangvine la nivelul pielii, spirulina favorizeaza asadar regenerarea celulelor pielii.
Mastile faciale pe baza de spirulina – Folositi cu incredere mastile si tratamentele cosmetice care contin spirulina, caci extractul natural de spirulina actioneaza intens asupra pielii, avand un efect cicatrizant. Sub puternica actiune bio-activa a spirulinei, pielea isi mareste elasticitatea. Folosita sub forma de praf, ca adaos in cremele si mastile faciale, spirulina atenueaza petele si eruptiile alergice. Puteti adauga pulbere de spirulina in crema pe care o folositi zilnic sau puteti pur si simplu sa aplicati pe ten o masca din spirulina pura. Efectul revigorant al spirulinei asupra tenului este garantat.
Spirulina in dietele de slabire -  Cu toate ca are efecte pozitive si ajuta la slabit, spirulina nu trebuie sa substituie un regim alimentar integral. In ciuda a ceea ce cred unii, spirulina nu slabeste. De fapt spirulina ajuta la slabit, reducand pofta de mancare. Gratie continutului sau bogat de proteine, spirulina poate influenta procesul de slabit. Prin urmare, proteinele din spirulina sunt cele care micsoreaza apetitul.

Va propunem si o masca de un verde-viu incredibil, compusa din cele mai hranitoare elemente pentru ten. “ Actorul” principal este tot spirulina.

Ceea ce va trebuie pentru aceasta masca sunt:
-o lingura spirulina pulbere
-o lingura apa florala de cimbru (pentru ten mixt si cu acnee rebela; in functie de problemele tenului se pot folosi hidrolate de hamamelis, ienupar, trandafiri, lavanda etc. sau chiar apa plata)
-10 picaturi Vitamina E
Preparatul se poate tine la rece inainte de aplicare. Se foloseste pe tenul curatat in prealabil, putin umed, si se lasa sa actioneze 15 minute. Se indeparteaza cu apa calduta, dupa care se tonifica tenul cu apa rece si se aplica o crema naturala sau un ulei facial.
Nota: la masca se poate adauga si argila.


2. Istoria Spirulinei:
Spirulina a aparut acum mai bine de 500 milioane de ani. Ea a constituit hrana de baza pentru civilizatiile maya. Acestia erau foarte sanatosi, energici, aveau o vedere buna si erau foarte rezistenti. Secretul lor se afla in turtitele de faina de spirulina pe care le consumau zilnic.

3.Compozitia chimica a Spirulinei:
Spirulina este foarte bogata in proteine: 100 g spirulina contin 60 – 70 g proteine (de 3 ori mai mult decat carnea de porc, de 2 ori mai mult decat carnea de vita, peste si de 1,5 ori mai mult decat boabele de soia). In plus, toate proteinele din spirulina sunt asimilate foarte usor de organismul uman (pana la 80 %) deoarece contin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esentiali care, spre deosebire de ceilalti, nu pot fi sintetizati de catre organismul uman si trebuie obtinuti din hrana zilnica. Spirulina mai contine o multitudine de micro si macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (ADN şi ARN).
Spirulina e aproape in intregime alcatuita din principii active, adica din aminoacizi, polizaharide, minerale, vitamine, clorofila, enzime. Daca o planta medicinala obisnuita contine pana la 10% principii active, spirulina are o concentratie de substante vindecatoare de peste 70%, fiind o campioana absoluta in acest domeniu.
In stare deshidratata, pe langa clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN din spirulina justifica increderea specialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinire a proceselor de imbatrinire. 

4.Doze recomandate
Dozele de mentenanta recomandate pentru spirulina sunt de 0,15g/kg corp, asta insemnand:

Copiii (15-30 kg): 3-4 g/zi
Femei (50-70kg): 7-10 g/zi
Barbati (70-120kg): 10-17g/zi
 Dozele in lupta cu boala (incluzand obezitatea) sunt duble.


5. Recomandari speciale si reactii adverse
 Datorita faptului ca spirulina este cea mai complexa alga, avand efecte benefice asupra tuturor sistemelor din organism, este recomandata in special varstnicilor,copiilor, sportivilor, dar si in lupta cu bolile grave, pentru ca fortifica organismul, intareste imunitatea si ne ajuta sa facem fata cu brio tuturor provocarilor cotidiene.

 Spirulina nu are contraindicatii. Ea este insa nerecomandata in timpul tratamentului cu chimioterapie, deoarece este bogata in antioxidanti si poate proteja celulele canceroase de la distrugere. Spirulina trebuie luata cu prudenta de femeile insarcinate sau care alapteaza, deoarece nu sunt studii in acest sens. 

Efecte secundare
 Doua tipuri de efecte secundare sunt uneori observate in cursul unei cure cu spirulina: 
•Tulburari digestive (balonari, accelerarea tranzitului): apar la 3-4% dintre persoane. In general, ele se produc la inceputul curei si dispar in cateva zile. 
•Dureri de cap insotite de oboseala, uneori chiar eruptii cutanate. Si aceste fenomene sunt tranzitorii.

6. Retete culinare cu spirulina
Pentru ca administrarea spirulinei sa fie mai eficienta exista cateva retete culinare in care puteti include si aceasta alga.
 Smoothie cu spirulina
Adaugati ½ ceasca de iaurt, 1 ceasca de lapte de soia sau suc de fructe (mere, ananas sau portocale), fructe (piersici, papaya, mango si fructe de padure) si 1 lingurita de praf de spirulina. Amestecati toate aceste ingrediente cu ajutorul unui blender.

 Suc de fructe cu spirulina
Puneti intr-un blender 1 lingurita de praf de spirulina si suc de fructe. Amestecati pana la omogenizare.

 Sos salsa cu spirulina
Intr-un bol cu sos salsa adaugati 1 lingurita de praf de spirulina. Spirulina ajuta la potentarea gustului sosului de salsa, conferind in acelasi timp o culoare mai intense.

 Guacamole
Amestecati 2 avocado zdrobite, piper cayenne, lime proaspat, 2 rosii de dimensiuni medii, 2 catei de usturoi zdrobiti si sare dupa gust, alaturi de 1 lingurita de spirulina.

 Sos
Amestecati 4 lingurite de smantana, zeama de lamaie, 3 lingurite de sos de soia si 1 lingurita de spirulina.

 Paste cu sos pesto
La sosul pesto puteti adauga 2 lingurite de praf de spirulina.

 Salata cu tofu
Adaugati un varf de lingurita de spirulina la aproximativ 230g de tofu, alaturi de ardei grasi, rosii, piper si sos pentru salata. Amestecati pana la omogenizare.

7. De ce e special praful de spirulina de la Rawz?

In ceea ce priveste suplimentele nutritive cu spirulina, acestea pot fi regasite in prezent pe piata sub forma de tablete, capsule, praf sau extract. Cu toate acestea, anumite studii de specialitate au relevat faptul ca cel mai eficient dintre toate este praful de spirulina. Deoarece ne pasa de sanatatea voastra, noi, echipa Rawz, aducem doar produse 100% eficiente, de aceea am ales sa va dam spirulina sub forma de pudra. Spirulina noastra este pura, organica, cruda si, deoarece este mult mai usor asimilabila de catre organism, este pudra, Spirulina Rawz este 100% naturala si eficienta, ceea ce o face aliatul perfect in lupta corpului cu toti inamicii care vor sa-l doboare.


8. Specialisti si iubitori ai spirulinei
Spirulina este o alga foarte populara si iubita, atat de cei care i-au simtit miracolul dupa ce au folosit-o, dar si de specialisti in domeniul superfoods. Printre cei care o iubesc si i-au dedicat capitole speciale in lucrarile lor, se numara David Wolfe, o autoritate in domeniul superfoods-urilor si a mancarii raw, superstarul mancarurilor raw- Shazzie, dar si Marc Adams.




marți, noiembrie 29, 2011

Chlorella


Chlorella este denumirea generica a unei alge verzi unicelulare, microscopice, ce creste in apele dulci si contine cea mai mare cantitate de clorofila, dintre plantele cunoscute. Denumirea sa deriva din cuvintele grecesti “chloros”, care inseamana verde si “ella” care inseamna mic, referindu-se la marimea microscopica a acestei alge. Exista aproximativ 8000 de specii de chlorella dintre care cele mai cunoscute sunt C. vulgaris, C. pyrenoidosa, C. ellipsoidea, in a caror compozitie chimica intra unele elemente specifice, care dau speciei respective calitati terapeutice deosebite.

Chlorella- Stiai ca?
- Stiai ca chlorella este o solutie fezabila in rezolvarea malnutritiei de pe Terra?
- Stiai ca anumite componente din chlorella practic reconstruiesc celulele nervoase; in alte cuvinte, chlorella poate vindeca boli cum sunt Alzheimer, Parkinson, etc?
- Stiai ca s-a demonstrat stiintific si experimental ca chlorella poate stopa evolutia celulelor canceroase (si chiar distruge aceste tumori)?
- Stiai de efectele absolutamente fantastice ale chlorellei in preventia aparitiei formatiunilor canceroase?
- Stiai ca chlorella contine acizi grasi esentiali (GLA: Gamma-Linoleic-Acid), absenti din majoritatea "mancarurilor normale", dar esentiali in buna functionare a celulelor nervoase?

Sumar:
1.    1 . Proprietati: Chlorella pentru sanatate-  Chlorella pentru frumusete
2. Istoria Chlorellei
3. Compozitia chimica a Chlorellei
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciala si reactii adverse
6. Retete cu Chlorella
7. De ce este speciala Chlorella Rawz
8. Specialisti si iubitori de Chlorella

1.    1.  Proprietati: Chlorella pentru sanatate
   Afectiuni tratate cu succes de Chlorella:
- Cancer (toate formele)
- Obezitate
- Diabet
- Hipoglicemie
- Artrita
- Depresie
- Afectiuni ale ficatului (cronice si acute)
- Ulcer intestinal
- Hemoroizi
- Astm
- Hipertensiune
- Constipatie
- Infectii
- Inflamatii
- Transpiratie si/sau respiratie urat mirositoare
- Boli degenerative (multiple)
- Boli cauzate de deficienta in acizi grasi esentiali
- Boli cauzare de deficiente in minerale


Propietati: 
  • are proprietati de detoxifiere a organismului (in special metale grele si mercur)
  • regleaza tensiunea arteriala, scazand-o sau crescand-o in functie de situatie (hipertensiune/hipotensiune)
  • creste eficacitatea limfocitelor NK (natural killer), celule din torentul sangvin apartinant sistemului imun care au rolul de a elimina potentialele celule canceroase
  • creste raspunsul imun in caz de infectii
  • previne leucopenia (slabirea sistemului imun prin scaderea numarului de leucocite circulante din sange) datorata tratamentelor prin chimioterapie
  • protejeaza ADN-ul nuclear, avand efect anti-mutagen
  • reduce durerile articulare si atacurile de guta
  • regleaza metabolismul glicemic si lipidic (benefic in cazul diabetului)
  • contribuie la profilaxia si vindecarea ulcerelor gastrice si duodenale
  • reduce reactiile alergice (inclusiv astmul bronsic).
  • ofera protectie impotriva tulburarilor degenerative ale creierului, conferind de asemenea si posibilitatea de recapatare partiala a functiilor pierdute (de ex. in boala Alzheimer).
  • are evidente proprietati antioxidante
  • s-a demonstrat ca are efecte profilactice impotriva cataractei
  • s-a demonstrat eficienta in tratarea pacientilor suferinzi de fibromialgie
  • ajuta la reducerea masei corporale, prin scaderea tesutului adipos hipodermic si a nivelurilor de lipide din sange
  • prelungeste durata de supravietuire a persoanelor afectate de diferite forme de cancer (prin stimularea sistemului imunar)
Chlorella pentru frumusete
Chlorella poate fi folosita si extern, cosmetic. Este un excelent nutrient si mineralizant al tenului; asa ca, da, iti poti face oricand o masca comestibila . Numai sa-i suporti mirosul…



2.Istoria 
Chlorella este o alga prezenta pe planeta Pamant de cateva miliarde de ani. Este printre primele si cele mai simple forme de viata aparute, precedand si, poate sustinand, aparitia altor  forme de viata mai complexe.

3. Compozitia chimica a Chlorellei
Chlorella contine o uimitore cantitate si varietate de vitamine, microminerale, acizi grasi esentiali, proteine, acizi nucleici, clorofila, si nenumarate fito-elemente.
Chlorella este foarte bogata in calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fitonutrient CGF, betacaroten, biotina, carotenoizi, clorofila, acizi grasi esentiali, acid folic, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid pantotenic, proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi nucleici ADN si ARN, vitamine : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K. In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre, si 10% minerale si vitamine. Contine 18 aminoacizi incluzand si pe cei 8 esentiali !
4. Doze recomandate
Dozele de mentenanta sunt:
Copiii (15-30 kg): 1-2 g/zi
Femei (50-70kg): 3-5 g/zi
Barbati (70-120kg): 5-9 g/zi
Dozele de lupta cu boala sunt duble.

5. Recomandari speciala si reactii adverse
Deoarece creste masa musculara, chlorella este recomandata sportivilor, dar nu numai. Datorita proprietatilor multiple si pentru faptul ca este un produs natural, chlorella poate fi luat de oricine, oricand.
Ieri, la plafar am auzit-o pe plafarista (o doamna foarte draguta altfel, dar la fel de dezinformata ca si publicul larg) afirmand atotcunoscator: "sa nu depasiti dozele de pe prospect si sa faceti pauza din cand in cand..." Fals! Fals! Fals!
Sti ce se intampla daca iei prea multa chlorella? Nenorocire! Te simti prea bine!

6. Retete cu Chlorella
In bucataria cruda, chlorella este, cel mai adesea folosita ca atare (se ia o doza de 5 grame – 1 lingurita – pe zi, impreuna cu spirulina, apa si – uneori – miere si lamaie). Are un gust pregnant de alga si, de aceea, cei mai multi dintre noi preferam s-o includem in smoothies (shake-uri de frunze verzi si fructe). Doar asa, pentru ca-i amuzant, din chlorella pot fi manufacturate cookies, torturi, prajiturele si snacks-uri, dar si niste smoothie-uri foarte delicioase. Mai jos, ti-am dat si noi o reteta de smoothie, pe care poti sa ti-o prepari foarte usor, iti da sanatate si energie si are un gust excelent:

Sun Chlorella Green Smoothie

Acest green smoothie delicios te va tine plin de energie pe tot parcursul zilei, si este de asemenea un foarte bun detoxifiant al ficatului.
Uite, de astea ai nevoie pentru prepararea lui:

- ½ cana de apa de izvor sau apa filtrata
- ½ castravete tocat (cu coaja si seminte)
- ¼, ½ avocado (fara coaja)
- 1 catel de usturoi (optional)
- 8 frunze proaspete de busuioc
- patrunjel
- suc de la ½ lamaie sau lime
- ¼ lingurita sare de Himalaya
- piper negru macinat proaspat
- 2 lingurite chlorella
Amestecati in blender apa,castravetele, avocado si usturoiul (optional) pana devin omogene. Adaugati frunzele de busuioc,patrunjelul, sucul de lamaie sau lime si amestecati din nou. Adaugati chlorella la sfarsit si savurat smoothie-ul.

7. De ce este speciala Chlorella Rawz
Chlorella de la raw.z este 100% cruda, 100% pura, este certificata organic in Marea Britanie si este produsa prin procedee de pulverizare care pastreaza toate proprietatile intacte.

8. Specialisti si iubitori de Chlorella
"Spirulina si Chlorella sunt, intr-adevar, cele mai incredibile surse de hrana de pe planeta pamant." Asta e concluzia la care a ajuns Mark Adams dupa ce a cercetat aceste doua micro-alge, carora le-a si dedicat un raport de cercetare de vreo 40 pagini.
Un alt iubitor de chlorella, care a dedicat un capitol intreg acestei alge in cartea sa „Superfoods”, este „tatal superfoodsurilor”- David Wolfe.

constructori, haos, decoratiuni, mancare. raw.z.

Hei!

Te invit sa privesti pe gaura cheii in gaura de sarpe :)

Placuta "inchis pentru renovari" va continua sa pazeasca portile raw.z pana sambata 3 decembrie, orele 17.00 cand va asteptam pentru:
- marea deschidere cu public,
- pentru 7 game noi de produse
- pentru un menu nou-nou-nou-nout din care am eliminat multe seminte si nuci si-am adaugat multe verdeturi, flori, vlastari raw.z made si ierburi
- pentru un nou decor
- pentru mancare manufacturata pe loc
- pentru bautura raw.z oferita de... raw.z with compliments of the house
- pentru o degustare a noilor feluri de mancare foarte verde si mega-delicioasa
- pentru cadouri de craciun sau cadouri pur si simplu, si mai ales, etc :-)

Intre timp, iata ce sa intampla la raw.z acum:

dupa ce fetele raw.z si-au exersat abilitatile tae bo

si au facut sezatoare de "reinventare" a clasicelor scaune raw.z

sezatoare la care au citit bucati din academia catavencu si dilema veche
 
in timp ce-au ascultat muzica
 
si-au inverzit decorul,
 
casa raw.z a intrat in posesia oamenilor muncii
 
care-au transformat-o-n... haos!!!
 
si haos
 
si mai mult haos
 
rossana, netulburata de cursul evenimentelor
 
ne-a facut tort de cioco
 
si clatite
 
in vreme ce venera a hranit toti oamenii muncii 
 
cu ciupercute
 
cu soare :-)
 
iar frumoasa ala, in cautarea salatei perfecte, 
 
ne-a pus la degustat 
 
si degustat
 
ancuta se rade cum o sti... rearanjeaza rafturi luuuuuungi
 
iar andreea patruleaza
 
mai vopseste

mai priveste...
 
mai zambeste :-)
 
Pe sambata, la 17.00 fix!
 
Love!
Una :-)







bkfsabfaskjbdadjbk

;ohugdodsgu

;gdsbgdbud

ugeugegouds

bdjbkdk

gdjbg

nsbjbgdsjbf

luni, noiembrie 28, 2011

BRAHMI

Brahmi originara din India si Sri Lanka a fost naturalizata si in Australia,Florida,coasta Golfului Mexic si California Sudica este o planta perena,taratoare al carui habitat include zonele umede si maluri noroioase.Este folosita pentru promovarea memoriei si atentiei,pentru alinarea anxietatii si pentru incetinirea progresului maladiei Alzheimer,de asemenea este folosita pentru copii si adulti cu tulburarea deficit de atentie/hiperactivitate(ADHD)



Brahmi – Stiati ca?

Brahmi - Este o planta foarte apreciata in medicina ayurvedica.?

Brahmi - Este eficienta pentru imbunatatirea functiilor cerebrale si a sistemului nervos?

Brahmi –ajuta la prevenirea eficienta a bolilor si complicatiilor deoarece imbunatateste sistemul imunitar?

Brahmi – este un stimulator cerebral in cresterea functiei cognitive?

Brahmi – are efect analgezic?

Brahmi –este un antioxidant?

Sumar:
1. Proprietati:
2. Mic Istoric
3. Compozitia chimica
4. Doze recomandate
5. Recomandari speciale si reactii adverse
6. Retete
7. Specialisti si iubitori

1.Proprietati:

Brahmi (Bacopa Monnieri) a fost folosit în medicina ayurvedică indiană timp de secole pentru orice, de la muşcătură de şarpe la dureri de cap. În utilizarea de mai multe mii de ani în tradiţia ayurvedice Bacopa monnieri este acum recunoscut ca un tonic al creierului pentru memoria sa şi consolidarea revitalizare efecte.
Planta are beneficii specifice pentru creier, şi specialişti în Bacopa spun ca planta consolideaza şi imbunatateste memoria de concentrare prin consolidarea conductivitarii tesuturilor nervoase. De asemenea, are proprietati sedative uşoare şi anti-anxietate.
Brahmi (Bacopa monniera) are rol in cresterea functiei cognitive
Brahmi (Bacopa monniera) este un stimulator cerebral dezvolta capacitatea de memorare si invatare la copii cu deficitul de atentie si hiperactivitate, evaluare clinica
Brahmi (Bacopa monniera) revitalizeaza functia cognitiva si formarea intelectuala la copii


Brahmi (Bacopa monniera) are efect in cresterea capacitatii de memorare si invatare.
Brahmi (Bacopa monniera) indicat la deficienta mentala si deficienta de memorie
Brahmi este un antioxidant si neutralizaeaza radicalii liberi ,efect de protectie de dauna oxidativa a AND-ului.
Inalta concentratie de oxigen reactiv - radicalii liberi si cantitatea insuficienta in organism de antioxidanti, genera in organite (centrale energetice celulare) eficacitatea scazuta a repararii ADN-ului, ca rezultat: Disfunctia mitocondriala, care este o caracteristica a celulelor maligne.
Mutatiile ADN-ului de radicalii liberi afecteaza energia celulara ATP Administrarea de antioxidanti ca factor anti cancer determina reversia fenotipului malign prin inhibarea celulelor de cancer - Anti cancer: EGCG Galatul de epigalocatechina.
Brahmi(BACOPA MONNIERA EXTRACT)pentru protectia tenului
In Ayurveda este planta Nr 1 fata de stresul oxidant si fata de agresivitatea agentilor externi. Reduce cu 60% sensibilitatea(receptivitatea) pielii la toti factorii externi iritanti (smogul orasului, razele UV, fumul de tigara, detergenti, acizi s.a.). Calmeaza roseata si iritatiile pielii.

2.Mic istoric

Preparatele din aceasta planta au fost evaluate privind siguranta si tolerabilitatea si nu au aratat efecte adverse,dar au existat unele rapoarte de simptome gastro-intestinale usoare care nu au avut efecte negative asupra organismului.Bacopa Monniera este amara la gust ,a fost utilizata in sistemul de medicina ayurvedica chiar cu secole in urma.Apare in mod natural in India si are o lunga istorie de utilizare in traditia medicinei ayurvedica in tratamentul unui numar de afectiuni,in special cele care implica anxietate,intelectul si memoria slaba.

3.Compozitie chimica

Compozitie chimica: Planta contine alcaloizi: brahmina, herpestina; sapinozide; monnierina, hersaponina; baozidele A si B; D-monitol, acid betulic, beta-sitosterol, stigmasterol, heptacosan, mono si octocosane, dotriacontane, acid nicotinic, , 7 glicozide, alfa-alanina, acizii aspartic, glutanic si serina.

4.Doze recomandate

In tratamentul anxietatii si al problemelor de memorie, ca si pentru îmbunatatirea capacitatii de concentrare
EXTRACT LICHID: Echivalentul a 1-2 g de planta uscata, de 3 ori pe zi.

5. Recomandari speciale si reactii adverse

Recomandari:
-deficiente de memorie si orientare
-sensibilitate
-anxietate
-depresii
-dificultati de vorbire
-enurezis nocturn
-adaptocene.

Reacti adverse:
-simptome gastro-intestinale usoare
-uscarea gurii
-oboseala
-nu s-au semnalat efecte toxice.

Contraindicatii:
Femeile gravide şi care alăptează ar trebui să evite Bacopa Monnieri; şi cei cărora li se administrează pe baza de prescriptie medicala diluanţi de sânge, Coumadin, etc, nu ar trebui să utilizeze această plantă.

6.Retete:

Green Smoothie:
-O banana
-O nectarina
-Frunze de spanac
-O lingurita de praf de pudra brahmi

7.Specialisti si Iubitori

In 2001, un grup de cercetatori din Australia a efectuat un studiu dublu-orb placebo-controlat care a investigat efectele plantei asupra performantelor intelectuale. Dupa 3 luni, persoanele carora li se administrase brahmi au obtinut rezultate mult mai bune la testele de masurare a vitezei si eficacitatii de procesare a informatiilor, fapt care a confirmat uzul taditional al plantei ca tonic cerebral. Acest studiu clinic a masurat si nivelurile de anxietate, rezultând o ameliorare semnificativa la persoanele care au luat brahmi, comparativ cu cele supuse efectului placebo.Si alte cercetari au sustinut aceste calitati atribuite plantei si au raportat scaderi ale gradului de oboseala intelectuala si o imbunatatire a calitatii somnului, a apetitului si a qi-ului .In Ayurveda, brahmi este folosit ca tonic al sistemului nervos si este prescris in cazuri de epuizare nervoasa.A mai fost utilizat pentru o gama larga de afectiuni precum indigestia, constipatia,bronsita si epilepsia, dar si pentru tratarea animalelor.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails