miercuri, aprilie 21, 2010

Spirulina romantata


sau...
Povestea Unei despre-o micro-alga

De spirulina m-am indragostit iremediabil pe cand aveam vreo 16 anisori. Si tu te-ai fi indragostit daca auzeai povestea Iuliei... adica Tanti Ulica, matusa mea de la Galati :-)). Tanti Ulica :-) avea pe-atunci diabet si alte cateva zeci de betesuguri de circula prin familia maica-mii ca-n branza (hi, hi, hi!) si era fooooaaaarrrttteee plinuta. Asta pana-ntr-o zi cand mi-a aratat vara-mea, Roxana, in vizita la noi, o fotografie recenta cu Tanti Ulica. Din ziua aia nu i-am mai zis Tanti Ulica... i-am zis Iulia si n-am mai tratat-o ca pe matusa-mea ci mai mult ca pe-o verisoara mai mare. 

Excaliburu'


Alt instrument care mi-a schimbat viata si... aspectul bucatariei: deshidratatorul cel Excalibur cu 9 (noua!!!) tavi. Mare inventie dom'le, nu zic ba. Nu-i fac o mare descriere, asta e in mod cert cel mai bun deshidratator comerial existent: ai loc sa usuci tot ce-ti trece prin cap (cre'ca poti baga un in el pepene intreg de 20 de kile), se curata usor (adica deloc caci nu prea are cum sa se murdareasca); abia astept recoltele de primavara-vara-toamna sa-mi usuc singurica rosiile si sa-mi fac singurica toate mirodeniile. E bun!

Samson GB -9001


De trei saptamani si jumatate am Juicer :-). In persoana sus-numitului Samson GB-9001. Si da, viata mea a cunoscut imbunatatiri majore. Si viata lui Matei. Tot de-atunci am si un ditamai Excaliburu' de 9 tavi (dar despre asta, in numarul imediat urmator).

La vie en rawz

Amandina Biscuit :-) 
Sectant, deh... Mi-a facut una bucata maaaaareeee bucurie. Un desen despre La vie en rawz. Da' cat e de frumos?
Iacata-l: admira-l si da-ne idei la ce-i mai bun de folosit.
Plecaciune, doamna!
Una

duminică, aprilie 18, 2010

Superfoods


Ei bine, da! Am o casa plina de superfoods si nu mi-e frica s-o folosesc.

Bun, hai sa fac si o informare oficiala :-) despre ce se intampla cu La vie en rawz (cel mai raw magazin roz din RO) care, stiu, intarzie sa-si deschida etericele-i porti. Pai se intampla de bine: se intampla ca vom putea deschide de-odata magazinul on-line si cel fizic - sediul central pentru sectantu' bucurestean :-). Asta ne mai intarzie cu o luna-doua deschiderea magazinului on-line. 



vineri, aprilie 16, 2010

Vineri - Legea Detasarii

Face si sens, nu? Vineri: legea detasarii :-).


Aplicarea Legii Detasarii

Astazi, voi pune in aplicare Legea Detasarii, astfel:

[1]. Astazi, imi propun sa fiu detasat. Ma voi accepta pe mine asa cum sunt, si ii voi accepta pe cei din jurul meu asa cum sunt. Nu voi impune nimanui propriile mele idei despre felul in care ar trebui sa decurga lucrurile. Nu voi impune nici o solutie fortata unei probleme, generand astfel noi probleme. Voi participa la evenimentele din jurul meu cu o implicare detasata.

joi, aprilie 15, 2010

Joi - Legea intentiei si dorintei


Joia e ziua mea "spirituala" preferata :-). E o intreaga bucurie sa-mi citesc lista de dorinte. Imi amintesc viu timpul pe care l-am petrecut asternand pe hartie dorintele mele. Simterea de bine de atunci  a fost egalata doar de cateva momente disparate din viata-mi, nu dau nume... Simterea asta de bine si de pace si de energie se repeta in fiecare noua joi cand citesc ce-am scris si fabulez pe merginea scierii mele pret de 10-15 minute. Enjoy! 

Bomboane de ciocolata

sau...
Superfood-ul lui Matei


Ti se face copchilu' raw de cu ziua. Ce sa faci, ce sa faci? Pai pe langa salate, painici si ciulamale, tre' sa-i amintesti ca viata ii dulce, crocanta si plina de surprize. Si-atunci incopesti niscai bomboane de ciocolata in 15 minute precisamente. Iata cum faci:

miercuri, aprilie 14, 2010

Miercuri - Legea Efortului Minim





Astazi, voi aplica Legea Efortului Minim, astfel:

[1]. Astazi, voi practica ACCEPTAREA. Astazi, ii voi accepta pe toti oamenii care imi vor iesi in cale, toate situatiile, circumstantele si evenimentele care se vor petrece. Astazi, voi urmari sa constientizez tot timpul ca momentul prezent este exact asa cum trebuie sa fie, caci stiu ca intregul univers este exact asa cum trebuie sa fie. Astazi, nu imi propun sa lupt cu intreg universul, impotrivindu-ma clipei prezente. Acceptarea mea este totala si neconditionata. Accept lucrurile asa cum sunt, nu cum mi-as dori sa fie.

[2]. Astazi, acceptand lucrurile asa cum sunt, imi voi asuma RESPONSABILITATEA pentru situatia in care ma aflu si pentru toate evenimentele pe care le consider problematice. Stiu ca asumarea responsabilitatii inseamna sa nu condamn pe nimeni si nimic pentru situatia in care ma aflu (nici chiar pe mine insumi). Mai stiu ca orice problema este simultan o ocazie, iar deschiderea fata de ocazii imi va permite sa transform momentul prezent astfel incat sa-mi aduca beneficii ulterioare mai mari. 

[3] Astazi voi ramane centrat in NON-REZISTENTA. Imi propun sa transcend nevoia de a-mi apara punctul de vedere. Astazi, nu-mi doresc sa conving pe nimeni sa-mi accepte punctul de vedere. Astazi, voi ramane deschis fata de toate punctele de vedere si nu ma voi simti atasat de nici unul. 

marți, aprilie 13, 2010

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain


Ai vazut Amelie? Sigur ca l-ai vazut. Nu ca-i minunat? Cred ca prietena mia Cezara ii a din urma muritoare cu care am eu trebi pe lumea asta de nu l-a vazut. Prin urmare i l-am aratat ieri. Incercand dvd-ul sa vaz daca merge bine, am prins 30 de secunde din film... si-acolo am intepenit. Eu credeam despre mine ca nu-mi place sa revad filme... M-am bucurat de filmul aista mai abitir decat atunci cand l-am vazut d-intai pe marile ecrane. Te va bucura si pe tine, drept spui.

Honey, I'm home!

sau...
Reveneala de cu marti

Hei! Am fost pe coclauri o bucata de vreme. Frumoase coclauri. Am renovat un restaurant. Frumoase coclaurile, da' mi-a fost dor de rutina noastra de-o saptamana cu mic dejun, cu film, cu pranz, cu carte, cu cina, cu "facere" si frumusete. M-am intors c-o mare pofta de scris. Hai sa abuzam de ea!

Pofta de scris, ca pofta de scris, numa' ce te faci cu pofta de gatit? Pai sa-ti spun eu: dupa 8 luni de raw (cate-am imnplinit eu pe 1 aprilie), te simti cam atat de bucatar pe cat te simteai de sofer dupa primele 8 luni de condus masina... nu-i mare lucru de capul tau da' tu, cumva, te simti regele soselelor; si ti se pare ca ti-ai cantat partitura intr-ale sofatului/gatitului. Te apuc-o vaga leneveala si te-apuca o oaresce suficienta... 

M-asteptam sa se intample asta; ma asteptam ca dupa unu-doi ani sa am nevoie ca blogul asta sa fie dus mai departe de un novice in ale raw-ului. E nevoie de experienta cea de inceput asternuta cu sange de sfecla inaintea ta pe monitor, e nevoie de scrisul pasional de inceput e nevoie de descoperirea impreuna. Pentru ce e nevoie de toate astea? Pentru tine. Pentru tine si inceputul tau. 

Da' uite asa avem si eu si tu noroc la inceputul asta. Avem norocul ca mi-a revenit si-o mare pofta de gateala. Am primit, astazi o mare veste. O veste care m-a imbucurat pana-n maduvile oaselor. Vestea mi-a dat-o Matei: "De astazi, vreau sa fiu si eu raw!" mi-a zis fiu-miu. "Ei, mami, nu-i nevoie sa fi raw... putem sa mananci mult, mult mai bine fara sa fi neaparat raw de tot" i-am raspuns. "Dar, vreau! Sunt hotarat de tot."

Si-uite-asa am avut noi norocul recapatarii prospetimii inceputurilor care-ti vor fi tie atat de utile. Imi va fi o bucurie sa-l duc pe Matei, pas cu pas, pe drumul asta (alaturi de alte drumuri pe care porneste); sunt incantata sa descopar noi retete care sa-i ademeneasca papilele cele incepatoare.

Si-uite-asa, pun bidineaua-n cui si iau spatula-n amamdoua mainile. 

Sa purcedem!

joi, aprilie 08, 2010

Apa noastra cea de toate zilele

sau...
Filmul de marti.. difuzat cu o mica intarziere :P
[de Mihaela Cristian]


Stim! Corpul nostru fizic este apa in proportie de aproximativ 70%. Ne nastem 78% apa, dar ne "ofilim" odata cu vremea, putand sa ajungem la doar 55%. Toate functiile corpului nostru necesita apa. Cu ajutorul ei aducem in organism nutrientii necesari si eliminam materiile care nu ne mai sunt de folos.

miercuri, aprilie 07, 2010

Mazare cu sos alb

sau..
Ce mananca mexicanu' cand se face raw-vegan!
[de Mihaela Cristian]

Azi am vrut ceva cu mazare! Si pentru ca n-am putut nicicum sa-mi scot mazarea din cap, am inceput prin a scoate-o din congelator. Odata deschis congelatorul era imposibil sa rezist tentatiei de a inhata si punga cu porumb congelat care-mi facea cu ochiul din coltisorul ei. Asa a inceput dara urmatoarea poveste:

luni, aprilie 05, 2010

Start la Verde

sau...
Trofeul Ceapa Verde

Lume! Lume! Se da startul la concursul de primavara .. In curand ne vom intrece cu totii pentru Trofeul “Ceapa Verde”!!

vineri, aprilie 02, 2010

Slabitul loveste din nou


sau...
Cum se face ca nu slabesc desi mananc crud/raw?!?!
[de Mihaela Cristian]

Povestea despre slabitul raw a debutat in urma cu aproximativ o luna. Pe langa Una, care a slabit peste 25 kilograme si care ii martor aici de fata sa ne arate si cat de frumos a slabit, prezentam acolo alte cateva cazuri de mare slabire raw, selectate dintr-o panoplie imensa de musterii. Un astfel de musteriu celebru este Angela Sokes.

joi, aprilie 01, 2010

Te poti vindeca de cancer si fara operatie

Iar am auzit de cazuri de cancer. Trei in doua zile. Iar am auzit de oameni care, din simpla lipsa de informatie se iradiaza, chimicizeaza, otravesc. Iar imi vine sa urlu. Iar te rog sa dai mai departe vestile. Acum!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails